![]() |
zašto opet svi mješaju pretplatu radijske frekvencije na mobitelu onu od HRT-a?
ta radijska naknada je naknada na zrak iliti "signal" koji ide državi, mobilni operater to da državi a ne HRT-u.. ne može i ne smije gledati mobitel na prijamnik radio signala makar to svaki mob ima... |
Citiraj:
Sada se mogu pravdat da svaki PC/tablet/mobitel mogu gledati HRT te bi trebali placati pretplatu. |
Počet će naplaćivat pretplatu na kondenzatore uskoro
|
Ovdje čitam i ne vjerujem. Stari mi radi na televiziji i stvar je vrlo jednostavna kako su i neki ovdje napisali.
Ako imate bilo kakav prijamnik tv/radio morate placati HRT-u/državi lovicu mjesečno. Znači svaki građanina plaća za svoj prijamnik lovu,kao i ljudi koji imaju poduzeća. Pričate da necete otvarati vrata i sl., ali ako HRT-ov kontrolor izvana vidi ili procijeni da imate prijamnik napiše Vam da ga imate i pogodite što? 1. Od onog dana kada ste otkazali "pretplatu" naplacuje Vam se SVE do dana kada ste ulovljeni u "nedjelu" 2. Ako odbijete to platiti ide Vam automatska ovrha tog iznosa + troškovi odvjetnika oko cca 1000 kn Ljudi tamo dolaze bahati srati o tome kako nemaju prijamnik već tv spaja na PC i slično,a odlaze posrani s računom u ruci... |
Daj ne pricaj nebuloze. Malo manje vjeruj starome bajkama koje prica, i bit ce bolje. Vec je prije objasnjeno. Sljedece sto ces napisat je da ti je stari najjaci na forumu...
|
jedina stvar koja mi je extra u priči je ta kako odlaze "pokisli"... :D
|
Zanima me sljedeće.Vi koji ste odjavili tv pretplatu,imate maxtv,iskontv i sl ili uopće ne gledate multimedijalni program te vrste?
|
Većina ih ima nešto, dok ostali imaju standardno dvb-t i antenu.
@Rabuso - svakog kog sam čuo da ga je ulovio je dobio zadnja tri mjeseca samo. Mislim da čak zakonski ne smiju više. |
nadovezao bih se na Rabuso-a...
ako ništa ne platiš, ne dobiješ nikakvu ovrhu nego konkretno dobiješ prijedlog za ovrhu na koju imaš pravo žalbe. a ako se žališ na taj prijedlog u zakonskom roku onda to sve ide na sud. gdje i ako taj sud donese odluku koja nije povoljna za vas, opet imaš pravo žalbe i onda nakon toga to ide na županijski sud... pa ako imate opravdane argumente zašto ne..... ja sigurno nebi platio 1000kn i više troškova javnom bilježniku koji radi za hrt.... mlati praznu slamu... to javnobilježničko društvo ima tri kata i hrpu ljudi kaj radi za njih... a samo se bave uglavnom hrt-om....ljudi koji nisu upućeni u to, niti se ne savjetuju s nekim pa uglavnom plate njima troškove nakon što dobiju prijedlog za ovrhu.... a što se tiče hrt-a, mi smo zapravo prisiljeni plaćati nekvalitetu.... |
Citiraj:
|
Mlijeko bar ima kvalitetu :D
Ali ne mozes to usporedjivati. Kako god, ta pretplata je nametnuto smece i porez na zrak kao i jos takvih u nasoj drzavi. Cudi me da nitko jos nije potegnuo na referendum to. |
Citiraj:
To je ama baš ista stvar,,mlijeko i tv program je proizvod koji je netko napravio.Mlijeko bi trebalo kravi platiti. :D Neću dalje o politici. :D |
med i mlijeko:D
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Možda sam u krivu,ali mislim da nisam :D |
U krivu si... Nemaš recimo TV, ali imaš auto u kojem slušaš samo CD od Jelene Rozge koji si kupio za rođendan i svejedno moraš platiti pretplatu, jer eto, imaš radio u autu :D :D :D
|
A recimo imas televizor, nije spojen na antenu i gledas samo filmove s dvda blu-raya. Znaci tv program ne gledas i svejedno opet moras placati.
U principu ovaj harac se svodi da ti platis npr. 5000 televiziju i onda ju svejedno jos moras otplacivati svaki mjesec po 80 kn. |
Citiraj:
Zašto da plaćam pretplatu? Tako bih isto mogao plaćati pretplatu Vip-u, iako ne koristim njihovu mrežu niti usluge. |
Citiraj:
slažem se u potpunosti, ali... :) Pustio bih ja recimo neku službenu osobu, policajca npr, čak i 2 put godišnje u inspekciju (bez najave, neka samo banu na vrata. da ne bi bilo pripreme, jel), ali tko zna kakve čudne likove s plastificiranim kartončićima ne bih. Hvala lijepo ali ne poznam ga, i ne želim ga pustiti u kuću. Može biti i nekakav pedofil, lopov, manijak ili nešto treće i ne bih hvala. Policija koliko toliko filtrira takve mutne likove pa bi njih pustio. Što se ovog ridikula HRT-ovog zaposlenika tiče, samo da i njemu odgovorim. Gle, da HRT ima nekoliko zanimljivih emisija (dokumentaraca kakve BBC nudi), da imaju tu i tamo koji zanimljiv sportski prijenos (nogomet, formula, rukomet) još bi i platio jer bih gledao. Ovako gledati cenzurirani i dirigirani dnevnik, pa one muzičke emisije "lijepom našom", nedjeljne mise ujutro, ples sa "zijezdama", zora dubrovačka i ine, hvala lijepo neću. Jer to me ne zanima. Ne želim plaćati gluposti da bi se uhljebi i daje debljali na naš račun. Gle, nemaju čak niti HD kanale, a htjeli bi to naplatiti. U Bugarskoj i Rumunjskoj imaju HD u 16:9 formatu!!! Što se radija tiče, tu je isto sranje kao i na HTV-u. Program im je zaku..ac. U noći se puštaju "skladbe" Ive Josipovića da mu na temelju toga i ZAMP-a sjeda lijepa parica na račun. Kvaliteta emisija je u banani, totalna seljačija. Što se mene tiče, ako tako misle i dalje raditi, nek crknu od gladi jer ništa ne valjaju... |
Šta skačete :D
Kuham malo situaciju ali javni servis kao javni servis košta u svakoj državi i plaća se.Za nas je puno ta cifra koja se izdvaja,ali kamo kod da se odselite,budete plaćali.HRT je i ovakav kakav je nekoliko kopalja ispred komercijalnih naših vaših i inih televizija na prostoru i tako treba da bude.Nadje se pokoji dokumentarac,paralele,drugi format... Isto tako kad pogledate platnu listu vidite koliko košta drugi javni servis imena država.Hebiga.Ukinimo sve možda bude bolje :D Citiraj:
|
Jedina poštena produkcija je Vrtlarica. :D
Što više reći? |
Citiraj:
HRT je parazit i sta ga prije uklonimo svima bolje. Osobno neman TV u stanu, samo monitor, iPad, iPhone i komp. I sad kao triban placat pretplatu, hav jes no. Necu ni spominjat kako nas peglaju s TVa kojeg plaćaju VEĆINSKI GLASAČI katolibanskog ZA, i sad ta saka jada spama s javne televizije. Masu puta su bili subjektivni, a mi i dalje punimo njihove dzepove. RTL/Nova dodju s jedinim autom, ali zato Branko Uvodić krstari s karavnom i snima drndanje po tamburici i servira isti u udarnom terminu. :fuming: |
Citiraj:
Na tvoju žalbu odmah sud ulazi u igru ili ? |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
da se inkasatori (i oni koji ih šalju) zainate imali bi sudsko rješenje o ulazu u stan i nema te osobe koja nema ili TV ili radio... plaćate posjedovanje prijemnika, ne gledanje TV programa... ako ćemo tako onda je i plaćanje 60+PDV za t-kom (i ostale telefonarke isto krađa i prevara) zašto ste se uvatili samo TV pretplate... |
Citiraj:
Tekme rješavam po kafićima ili kod frendova, a za ostalo mi apsolutno ne treba, prema tome guštam bez pretplate. |
Citiraj:
@chief_wolfinjo - thanks. |
Citiraj:
U kojem to svemiru bi sud mogao dati nalog običnim inkasatorima da ulaze ljudima u stanove? Inkasator je zanimanje kao i pekar ili dimnjačar, a takve su mu i ovlasti. Nemoj svašta pisat, u stan ti može ući jedino policija i nitko drugi, a nalozi za takve budalaštine kao što je provjeravanje jel netko ima tv - se ne izdaju. |
@ Đusi - nisam boldao bezveze - nego ti objasnio zašto moraš plaćati...imaš nešto što prima RTV signal - moraš plaćati - nisam to ja izmislio stoga ne budi mad na mene...
Citiraj:
|
Citiraj:
Bilo je kroz povjest režima di je svako svakome ulazio u kuće....ima ih i danas najcesce na istoku:D:D:D |
Citiraj:
Šta ima jedan obični inkasator raditi u tvom stanu u pratnji policije?? U stan ti može ući samo policija, a ne inkasator, jer on je nitko i ništa - nula, i nema nikakvo pravno uporište da se šeta po tvom stanu. |
Citiraj:
Taj post je bio samo propitivanje situacije i te cijele nebuloze zašto se mora plaćati. I prema zdravoj logici je da ako ne koristiš da zašto bi i plaćao a na to se upućivalo u tom postu. I ptice na grani znaju osnove zašto se "mora" plaćati. |
Citiraj:
Citiraj:
|
O isuse kaj ti usporedjujes.
Jel moguce da si usporedio zdrastveno osiguranje sa rtv pristojbom. A i ne vidim gdje sam spomenuo ikad ista o povratu. Opet te molim da procitas sve jos jednom i vidis pravo znacenje recenog. I daj mi reci molim gdje ce ti tko izdati takvog sudaki nalog? |
OK, vidim da ovdje ima vrlih pravnika u rangu sa Nobilom ,pa molim dotične da prekinu plaćanje i krenu sa odjavom pa nakon godine dana ovdje ponovo iskreno napišu kako je sve prošlo...
|
Citiraj:
Evo ti onda ovako: http://www.slobodnadalmacija.hr/Spli...2/Default.aspx U povijesti ove pravne države ne postoji slučaj da je policija nekome došla u stan radi tv pretplate niti se nalozi za takve stvari izdaju. Kraj. |
To isto ti je objasnjeno na pocetku ove teme od sami korisnika koji su to napravili.
Vidis, trol si samo koji ne cita. |
osim toga koliko je meni poznato, policija nemože ući na privatan posjed bez sudskog naloga. e sad koliko je sud voljan izdati nalog radi tv pristojbe tko zna...
|
Ma u ovih 7 stranica je sve već rečeno i stalno se ista pitanja ponavljaju ali svako malo iskoči neki lik koji misli da je inkasator James Bond koji ima značku, pištolj i ovlasti da radi nekakve pretrese, a radi se zapravo o honorarcu u rangu onih dostavljača letaka.
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:05. |