PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Razno (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=13)
-   -   Iskustva sa servisima mobilnih uređaja (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=249406)

anion_4Princ 20.01.2014. 21:48

Citiraj:

Autor Pupo (Post 2530602)
Kakve veze ima koja si mreža sa servisom?

Ima jako velike veze;ne u osnovi da znaš "nekoga"pa se situacija odvija povlašteno.
Kako mi je objašnjeno iz zavoda za zaštitu potrošaća(ukoliko je telefon kupljen preko pružatelja usluga-na jedan od načina,posebice pretplata)svu odgovornost i komunikaciju između servisa vrši upravo onaj kod koga je telefon kupljen.
Krivo je postaviti se i nositi telefon direktno u servis,jer samim time postoji vjerovatnost da snosiš "posljedice",točnije ti preuzimaš odgovornost a to nije tvoje pravo,u slučaju kojemu sam napisao.

Meni je jutros stigao dopis iz centra kojemu sam predao dotični;kako nije popravljen te da je faza u kojoj se nalazi -"radna". :lol2: :lol2:

Pred 14 dana sam telefon ostavio u centru gdje sam ga kupio,nisam dobio zamjenski koji bi odgovarao potrebi(wirelles spajanje),a i neću ga dobiti tako brzo jer zahtjevam novi,očito.

Kada idući puta budem kupovao novi telefon,obavezno ću pitati koji je ovlašteni servis prije kupnje,jer ovi iz Agrama ne da su nestručni,već netransparentni do bola. :lol2:

Poslao sam i ja par dopisa u međuvrmenu,pa ćemo vidjeti kako će se situacija razplesti. :care:
Kao da mi se pokvario space-shuttle,nemogu vjerovati jednostavno!!! :care:

estugarda 21.01.2014. 11:06

Citiraj:

Autor anion_4Princ (Post 2532100)
... ovi iz Agrama ne da su nestručni,već netransparentni do bola. :lol2:
Poslao sam i ja par dopisa u međuvrmenu,pa ćemo vidjeti kako će se situacija razplesti. :care:
Kao da mi se pokvario space-shuttle,nemogu vjerovati jednostavno!!! :care:

Dok postoje ovakvi servisi koji su "ovlašteni" za sve, a koji ne znaju ništa osim svoje ekonomske računice; ništa se neće promijeniti. Nadam se da će se netko uskoro pozabaviti time s pravne strane.

Smiješno je da je trenutno jedini siguran način kupovine uredjaja od švercera koji dilaju direktno od operatera (i često tamo rade), pa su ti veza kad nešto rikne.

Sve ostalo kod nad je koncipirano tak da te zaj kad god može.

Master_Hrc 21.01.2014. 12:46

S obzirom na ove klošare u agramu i slične servise sad mi se ne čini lošom ideja da se kupi mob vani...tipa Slovenija/Austrija.....mislim da nemogu biti gori nego ovi naši lopine.....

estugarda 21.01.2014. 12:50

A kamo ćeš nositi na servis?

Master_Hrc 21.01.2014. 12:52

Pa tamo di sam kupio mob...:).....Naravno nezgodno je ici samo zbog toga.....ali redovito idem jedanput mjesečno u Beč pa usput obavim i mob da zatreba...ili ako neko ide redovito u shopping u Sloveniju pa usput obavi.....to sam mislio....

coconut 21.01.2014. 12:52

Slati van. Jest da košta više, ali valjda su bolji od naših.

domis 21.01.2014. 12:54

http://www.croatia-express.com/hr/co...-shopping-graz

rješiš servis i odeš u šoping, a ako se može u sloveniju po gume, može se i zaletiti da se posalje mobitel na reklamaciju :)

wooden 21.01.2014. 13:01

Eh, o čemu vi pričate...
Pa ne žive svi 20 km od granice i ne odlaze svi malo-malo u austriju na šoping, skijanje i kojekakve druge provode.
Ljudi žele kupiti mob u lokalnoj trgovini, tamo ga odnijeti na reklamaciju i da to sve prođe ok, a ako ne prolazi, onda barem upozoriti ljude na šta da pripaze, kako predati na reklamaciju i sl.

Master_Hrc 21.01.2014. 13:12

Citiraj:

Autor wooden (Post 2532401)
.....
Ljudi žele kupiti mob u lokalnoj trgovini, tamo ga odnijeti na reklamaciju i da to sve prođe ok, .....

Tako je upravo to, a budući da je to sve manje moguće u 'rvatistanu onda treba razmisliti i o drugim mogućnostima...

Baš me zanima da li je netko nosio ove skuplje geđete vani na reklamaciju i kak je to prošlo....

wooden 21.01.2014. 13:38

Ne znam za Austriju ali u Sloveniji ćeš naletit također na agramov servis: http://www.emonagram.si/

Po meni, nisu servisi najveći krivci, nego proizvođač koji im je dao ovlaštenje za rad.
Koliko čitam po forumima, masa ljudi se žalila direktno proizvođaču na loš rad servisa šaljući im e-mailove, ovi to samo ignoriraju sa generičkim odgovorom.
Ako ti je stalo do kupaca, onda im omogući servis koji radi pravilno, ali očito im nije stalo pošto je ovo premalo tržište.

Tako da bi najbolje rješenje bilo bojkotirat te velike proizvođače, kupovat neke lijeve marke i sl.

estugarda 21.01.2014. 20:25

I proizvodjacu i servisu je (kratkorocno) korisno kad zeznu korisnika, ali proizvodjac barem nešto radi. Razvija. Designira. Proizvodi. To je njihov koncept. Megalomanski servisi ne stvaraju ništa. Kad mogu, odbijaju garanciju i traže rupe u zakonu i to im je profit. To je konceptualno krivo, i završava situacijom kakvu sad imamo. I zato su apsolutno krivi ti veliki servisi i institucije koje ih podržavaju.

anion_4Princ 24.01.2014. 14:21

Molim vas pomoć,jer ja ću stvarno popizditi više sa cijelom situacijom! :care:
Jutros me zovu iz providera nakon što sam tri tjedna čekao da telefon po 4 puta bude gotov i zahtjevao novi,da je telefon gotov! :dobartek:
Mjenjana matična ploča po drugi puta,testiran rad uređaja uređaj radi super!! :lol2:
Rekao sam ženi da ne želim primiti telefon već da želim "novi"kako i jesam naveo u stavci pod napomenom.Što napraviti sada,imam mjesec dana rok da podignem telefon...
Službi za korisnike sam poslao dopis sa situacijom i objašnjenjem oko moga nezadovoljstva,te po njihovome još uvijek čekam odgovor.
Prijavio sam Agram državnome inspektratu u međuvremenu te se moj predmet obrađuje....
Nakon što je očito moj mobitel prošao "kurvin pir"i bio raz.ebavan na sve strane sada su se po drugi puta sjetili promjeniti matičnu ploču..i to pazite garancija se samo drugi puta produžuje na mobitel,ne teće iz početka! :care:

Dva puta mjenjana matična ploča,jednom baterija i agonija se nastavlja....mislim da neću prihvatiti telefon ovaj put!!

Što vi mislite?

Master_Hrc 24.01.2014. 15:12

Nemoj preuzeti mob....kako si poslao dopis Agramu i prijavio ih inspektoratu, IMO to isto napravi i sa operaterom....

Znači, preporučeno sa povratnicom operateru i imaju 15 dana da ti odgovore po zakonu.....

anion_4Princ 24.01.2014. 15:28

Hvala lijepo.

Alfa_R 24.01.2014. 19:14

Nebitno za sto da napraviš - Ide ti garancija na promijenjene dijelove ispočetka. S tim da se možeš vaditi na to da je to bitniji dio pa dobiti garanciju na sve. Ne moraš to sada, možeš ako budeš i naknadno ostvarivao prava.

Don Kihoty 27.01.2014. 14:58

Stigla Lumia 620 iz MESC-a.

Datum prijema na servis:
21.1.2014.

Datum završetka servisa:
23.1.2014.

Zamjenjen mikroprekidač za power tipku.
U dogovoru samnom software nije ažuriran/resetiran na tvorničke postavke.

Uređaj vraćen u prvobitnom stanuu bez ogrebotine.

Jako zadovoljan, brži od Agram-a.

5/5

estugarda 28.01.2014. 11:56

Sa vezom ili bez?

Don Kihoty 28.01.2014. 14:23

Bez veze i poznanstva.

Poslao poslovni mail, opisao problem i kvar,
te zamolio da se software ne dira.

Dobio povratnu informaciju da dostavim određenoj
serviserki na ruke, te će to ona osobno riješiti,
te je tako i bilo.

Sve se na fin način može riješiti.

Lijepa riječ otvara sva vrata. A tko ide "na zub", ostane bez zuba.
:bonker:

estugarda 28.01.2014. 15:22

Citiraj:

Autor Don Kihoty (Post 2536276)
Sve se na fin način može riješiti.

Malo morgen.

Ali ponekad se i to desi valjda.

anion_4Princ 28.01.2014. 16:10

Sramota jeste postupanje ovoga servisa i pružatelja providera koja ga očito podržava i "veza"koje postoje između ove dvije strane.
Samo da znate,svatko tko ovo bude čitao neka zna-imate posla sa gamadi na kvadrat jer ovo što se meni događa nema nigdje.

Jutros mi dolazi dopis iz providera u kojem odbijaju moj zahtjev za novim telefonom sukladno u "razumijevanju"sa servisom.Ovaj Agram štiti netko malo jebeniji,jer mi je sukladno tome HTC odgovorio negativno;točnije HTC se najednom ograđuje i sadržava neutralan stav.
Koje idiotarije,nisam niti sanjao da ću prilikom kupnje novoga telefona i potpisivanje pretplatničkoga odnosa uči u ovakav problem.

Citirati ću stvari koje su me ostavile bez daha kada sam ih pročitao,točnije određeni djelove,za koje niti sam ne vjerujem da su mogući i da sam na njih prilikom potpisa ugovora sa provider pristao.

Pazite ovoj dio:
Citiraj:

U slučaju kvara mobilnog uređaja potrebno je obratiti se ovlaštenom prodajnom mjestu Tele2 koje će uređaj proslijediti ovlaštenom servisu. Zamjena mobilnog uređaja moguća je jedino u slučaju da ovlašteni servis utvrdi postojanje nedostatka odnosno ukoliko nalaz servisa bude da nedostatak postoji, a da se isti ne može otkloniti. Ukoliko niste zadovoljni odgovorom ovlaštenog servisa, svakako ste u mogućnosti izvansudskim putem tražiti rješenje prigovora pri Ministarstvu gospodarstva Republike Hrvatske gdje će se vještačenjem utvrditi ukoliko ovlašteni servis eventualno nije u pravu. Hvala Vam na razumijevanju.
Vezano za zamjenski uređaj želimo napomenuti kako je Vaš mobilni uređaj na servis potrebno proslijediti putem ovlaštenog Tele2 prodajnog mjesta te će Vam isti biti izdan ukoliko u tom trenutku zamjenski uređaj bude dostupan uz napomenu kako Vam prodajno mjesto nije dužno izdati zamjenski uređaj. :lol2:

Također napominjemo kako ste prilikom zasnivanja pretplatničkog odnosa u potpunosti prihvatili Opće uvjete poslovanja Tele2 d.o.o. gdje je navedeno da ste obvezni plaćati mjesečnu naknadu čak i ako Tele2 usluge ne budu dostupne u određenim područjima ili u određeno doba, kao i ako niste koristili ili pokušali koristiti Tele2 usluge unutar određenog razdoblja.
:lol2:

Pa vi nasjedajte na ugovore sa jebenim vragom!!
Meni je drugi puta promjenjena točnije stavljena matična ploča i baterija;meni samo nije jasno kako ta prva nije radila;točnije oni su novu ploču sa baterijom mjenjali.
Krasno;imati ću mobitel koji je od strane mene mažen i pažen a izmrcvaren od strane servisa. :care:

anion_4Princ 28.01.2014. 16:15

Ako se meni neke stvari u životu "moraju vratiti i obiti o glavu"neka mi se vrate i obiju na ovome načinu,ali zato vas preklinjem(to se odnosi na svakoga tko ovo bude čitao):

Ovaj AGRAM SERVIS iz Zagreba(točnije moj ovlašteni serviser,za moju marku mobitela)me koštao toliko živaca da ni sam nemogu vjerovati.To su takve proklete lopine koje očito čuva netko sa strane;i što je najgore,ovaj moj zahtjev su očito uzeli na zub.
Provjeravajte radi svoga dobra koji će vam biti ovlašteni serviser da vam se ne desi isto kao i meni.Jer ja eto nemam vezu,niti poznajem ikoga tko mi u ovajvoj situaciji može uskočiti ii automatski sam zakinut.Žalostno jeste što ću telefon koji se(ne mojom)krivnjom pokvario i više nikad neće biti onakav kakav je bio popušiti i upasti u rupu bez dna,točnije upao sam u rupu bez dna.
Ja samo čekam jedan od idućih servisa gdje će mi reći,telefon ste svojom krivnjom oštetili i nismo vam u mogućnosti prihvatiti garanciju,točnije odbijamo vam je.

Nemojte da vam ovlašteni serviser bude "Agram servis"u Zagrebu ako boga znate.

Old Iggy 28.01.2014. 16:19

Citiraj:

Autor anion_4Princ (Post 2536353)
Pazite ovoj dio:

Što je krivo u citiranom?

coconut 28.01.2014. 16:21

Lijepo ti piše (još si i boldao) - a da se isti ne može otkloniti. Jesu ti otklonili problem zamjenom matične ploče? Jesu. Za njih, a i zakonski, problem je riješen.

Mislim da nije puno bolje ni kod drugih providera jer svi oni koriste isti servis. Bitna stavka je i tko traži novi uređaj - ako je to firma koja ima dosta linija i masno plaća, jasno da će joj prije izaći u susret nego pojedincu.

wooden 28.01.2014. 17:00

Citiraj:

Autor anion_4Princ (Post 2536353)
Citirati ću stvari koje su me ostavile bez daha kada sam ih pročitao,točnije određeni djelove,za koje niti sam ne vjerujem da su mogući i da sam na njih prilikom potpisa ugovora sa provider pristao.

I tko je kriv za to što ti ne čitaš ugovor koji potpisuješ?
Telefon ti je popravljen, case closed.

anion_4Princ 28.01.2014. 17:56

Citiraj:

Autor wooden (Post 2536385)
I tko je kriv za to što ti ne čitaš ugovor koji potpisuješ?
Telefon ti je popravljen, case closed.

Telefon je popravljen i drugi puta kada je (po prvi puta)stavljena nova matična ploča i baterija-isto to se radilo i sada.
Telefon je popravljen po treći put.
I imam pravo na novi telefon(zakonski),isto tako i na garanciju koja teče iz početka i traje puna 24mjeseca.

To je bitna stavka koja ne zaključava slučaj.
Citiraj:

Što je krivo u citiranom?
To što mi provider kao takav ne može omogućiti zamjenski mobitel ukoliko je potrebno,ovdje se ne radi o hrani za stoku već o stvari vrijednoj 5 tisuća kuna.Ponašanje dotičnoga kada sam se našao u problemu.

Citiraj:

Za njih, a i zakonski, problem je riješen.
Ok,da imam novaca i pokrenem privatnu tužbu protiv njih;iz konteksta mogu izvući kako ja imam pravo na legitiman prekid pretplate,isto kao što oni imaju pravo ograđivanje na zakon i koristeći njegove "rupe".
Nakon trećega puta imam pravo na novi telefon i to lijepo piše u garantnome listu;očito jeste da ovaj servis iskorištava rupe u zakonu.
Citiraj:

a da se isti ne može otkloniti.
Ok,znači li ti to isto kao da posjeduješ novi auto,on se pokvari i svaki ti puta na garanciji mjenjaju i stavljaju "novi motor".Kužiš li poantu?Ja nemam namjeru nositi mobitel na popravak svakih mjesec dana,gubiti kontakte i saveane stvari u mobitel radi slonova i degenerika koji sebe nazivaju ovlaštenim serviserima.
Plus toga plaćam(uredno)pretplatu a ne koristim je u tome periodu kada mi je telefon bio na popravku jer "mi zamjenski"nije mogao biti omogućen.

Don Kihoty 28.01.2014. 21:37

Mislim da ti u jamstvenom piše da u slučaju da tri puta bude isti kvar,
tek onda se to smatra serijskom greškom i imaš pravo na "novi" zamjenski (čitaj refurbished/certified repaired) uređaj.

A i u tom slučaju bi radije svoj uređaj, koji bar znam koliko sam čuvao, nego
da dobijem nekakvu satarbinu koju je netko mučio tko zna koliko, makar ona bila
popravljena i obnovljena od samog proizvođača.

Old Iggy 28.01.2014. 23:04

Citiraj:

Autor anion_4Princ (Post 2536406)
Telefon je popravljen i drugi puta kada je (po prvi puta)stavljena nova matična ploča i baterija-isto to se radilo i sada.
Telefon je popravljen po treći put.
I imam pravo na novi telefon(zakonski),

Zakonski?

Citiraj:

To je bitna stavka koja ne zaključava slučaj.To što mi provider kao takav ne može omogućiti zamjenski mobitel ukoliko je potrebno,ovdje se ne radi o hrani za stoku već o stvari vrijednoj 5 tisuća kuna.Ponašanje dotičnoga kada sam se našao u problemu.

Standardno ponašanje. Zamjenski uređaj nije standard, to se dobro naplaćuje posebnim ugovorima.

Citiraj:

Ok,da imam novaca i pokrenem privatnu tužbu protiv njih;

Na osnovu čega?

Citiraj:

Nakon trećega puta imam pravo na novi telefon i to lijepo piše u garantnome listu;očito jeste da ovaj servis iskorištava rupe u zakonu.

Sigurno to piše u jamstvenom listu?

Citiraj:

Ok,znači li ti to isto kao da posjeduješ novi auto,on se pokvari i svaki ti puta na garanciji mjenjaju i stavljaju "novi motor".

I?
Samo trebaš dobiti novo jamstvo.

Citiraj:

Plus toga plaćam(uredno)pretplatu a ne koristim je u tome periodu kada mi je telefon bio na popravku jer "mi zamjenski"nije mogao biti omogućen.

Nebitno.

daki 16.02.2014. 18:24

Zna li netko servis mobitela u kojem bi mogli napraviti reball chipa na maticnoj?

coconut 16.02.2014. 18:38

Obrati se Alvinu. On to radi na laptopima. Sigurno može i na mobitelu.

Raging Demon 01.03.2014. 13:07

ekipa ima ko iskustva sa narucivanjem djelova za mob?

danas slomia ekran na lg l3 e400 pa me zanima odakle je najbolje narucit, al da je u hr i da bude kroz par dana u mene.

branuschi 03.04.2014. 16:51

Evo ako tko ima kakav pametan savjet situacija slj.
SONY Xperia Z kupljena u DE 18.12.2013 pokvarila se i poslana na servis u Agram
da bih danas dobio ovu napomenu:

Napomena
potrebno zamijeniti matičnu ploču.prema SONY proceduri,za zamjenu matične ploče potrebno je obratiti se na mjesto gdje je aparat kupljen

Sad bih ja trebao nosit uređaj na servis u DE što mi onda vrijedi što smo EU i što priznaju granciju za uređaje kupljne nakon 01.07.2013 kakva je to uopće garancija samo software-ske prirode ili?

Inače imao sam jedan slučaj prije cca. 2god. sa Xperiom Neo V koja je isto bila kupljena gore zamjenili neispravni display bez ikakvih problema čak i bez računa i garancije po IMEI broju!

Ima tko kakav savjet tko poznaje malo bolje garantne uvjete EU....

Brko 03.04.2014. 16:54

Citiraj:

Autor branuschi (Post 2573379)
Evo ako tko ima kakav pametan savjet situacija slj.
SONY Xperia Z kupljena u DE 18.12.2013 pokvarila se i poslana na servis u Agram
da bih danas dobio ovu napomenu:

Napomena
potrebno zamijeniti matičnu ploču.prema SONY proceduri,za zamjenu matične ploče potrebno je obratiti se na mjesto gdje je aparat kupljen

Sad bih ja trebao nosit uređaj na servis u DE što mi onda vrijedi što smo EU i što priznaju granciju za uređaje kupljne nakon 01.07.2013 kakva je to uopće garancija samo software-ske prirode ili?

Inače imao sam jedan slučaj prije cca. 2god. sa Xperiom Neo V koja je isto bila kupljena gore zamjenili neispravni display bez ikakvih problema čak i bez računa i garancije po IMEI broju!

Ima tko kakav savjet tko poznaje malo bolje garantne uvjete EU....

Seru kvake. Hrvatska je u EU od 01.07.2013. Od onda vrijedi jamstvo u cijeloj EU.
Što Sony Mobile HR na fejsu kažu na to?

branuschi 03.04.2014. 17:04

Evo što kaže Sony Mobile HR:

Kako je servis pojasnio, riječ je o redovnoj proceduri kada je riječ o tako velikom popravku kao što je zamjena matične ploče.

Jel ima neki zakon na koji se mogu pozvati?

wooden 03.04.2014. 17:10

Nemaš se na šta pozivat, sam Sony ti je rekao kako stvari stoje.
Pola tih 'eu zakona' još nije usklađeno s nama, u europi je normalno i da je minimalna garancija 2 god. dok je kod nas još uvijek moguće dati i 12 mjeseci.
Nismo mi ulaskom u eu automatski preuzeli sve ono što je na snazi i na zapadu niti nas svi doživljavaju kao da smo u eu.

branuschi 07.04.2014. 17:07

@wooden
ako nisi siguran molim ne širiti dezinformacije,
nego što je HR radila u predpristupnim pregovorima nego usvajala zakone EU koje
treba i poštivati kad ih usvojiš i postaneš čalnicom EU....

uglavnom nakon dopisa mailom MMM Agramu da razlog koji oni navode nema smisla i da smo mi članica EU i samim
time smo preuzeli neke zakone koje treba poštivati i kontaktiranja SonyMobile na 062000000 koji su mi odmah
potvrdili da ovi u servisu pričaju bajke i da će oni ekalirati slučaj kod njih priča se okranula i uređaju je zamjenjena matična ploča.

eto ako kom zatreba nek zna koja su mu prava

Lp

Brko 07.04.2014. 17:11

Svaka čast branac. Servisi bi i dalje ne radili ako ne mogu ušećarit neku lovu.
Kak su ga složili natrag? Jel gdje zjeva ili se vide tragovi silovanja po poklopcu ili bočnim stranicama?

Juice 07.04.2014. 17:11

Znaci, u razmaku od tri dana Sony Mobile je promijenio pricu iz servis je u pravu, u servis prica bajke. I Sony mobile muti :D

@wooden - eno ti Nexus 5. Bilo gdje u E7 jamstvo je 12 mjeseci a ne 24 mjeseca

branuschi 07.04.2014. 17:19

neznam još ga nisam dobio uglavnom vidim sad na statusu popravka da je matična zamjenjena,
ali su naveli u napomeni da nije više vodotporan jer je onaj dio gdje je IMEI broj malo odškrnut
(fali komadić plastike cca. 2x2mm očito su morali negdje dobit zadovoljštinu) čudilo me da nisu
na račun tog odbili garanciju ,ali sve u svemu i nedim na kupanje snjim pa mi i nije
važno glavno je da je garancija i dalje tu :D

Brko 07.04.2014. 17:25

Jel to oštećenje od prije ili su to oni zdrkali u servisu?

branuschi 07.04.2014. 17:36

od prije kod mene se desilo tj. kod supruge nisu baš žene pažljive

Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:31.