![]() |
Eto,epilog mog iskustva sa Tiskom. Kolega s ovog foruma mi je 11.3. (srijeda) poslao uredno paket. Imam i potvrdu.
13.3. (petak) meni stiže SMS da je moj paket stigao na prodajno mjesto i da ga mogu podignuti (u lokatoru istotako mi pokazuje da je stigao). Pošto se radi o donaciji odmah sam pojurio u subotu po to da bi mi teta na Tisku rekla da nije stigao i da dođem u ponedjeljak. Ok. Dođem ja u ponedjeljak sav sretan po svoj paket kad ono Tisak zatvoren (???) makar mu je uredno radno vrijeme do 22:00. A Tisak do (zajednički ulaz) istotako zatvoren. Eto ja i 4. dan bez svog paketa. Nazvao sam službu za korisnike koja me držala na liniji 35 (tridesetpet) minuta makar sam bio prvi na listi čekanja da bi se javio frajer koji bi mi na kraju svega rekao da ako mene ne briga za moj paket njega još manje. OK,nemogu reć da sam bio najljubazniji ali šta se manje može očekivati od mene,koji je napravio sveukupno 45 km da bi pokupio skener koji ni ne treba meni nego ga koristim kao donaciju za ljude slabijeg imovinskog stanja konkretno gospodinu umjetniku koji svoje uradke želi pretvoriti u digitalni oblik. Ovom prilikom želim zahvaliti članu juiced koji nije htio ni kune za skener al je nekako na nagovor pristao bar na bon od 20 kn za mob. Neka,nekako ću ja skupiti donacije ili ću iz svog džepa platiti 50-100 kn za neki polovni skener,ali Tisak od mene više paketa neće poslati. Jadno. Kolko para tolko muzike-istina! 20 kn ne vrijede moji živci. Moje iskustvo Tiskom: 0/5. |
Poslao sam cca 50 paketa preko Tiska, na svu srecu bez problema :)
|
Danas ovim jadnicima na tisak stranici ne radi cijeli dan za slanje paketa...
EDIT: Sad im je proradilo. |
Jel moguće da svaki put kad ja hoću poslat paket da njima sajt ne radi ili ako radi pol stranice mi učita pol ne, nevjerovatno.
|
|
Vidio bas reklamu na kiosku neki dan za to.
Gdje salju to, direkt na adresu vani ili ? |
I svakako provjeriti kakva je situacija sa carinom i mogucnost dobivanja potvrde da se nesto vraca na servis tako da se ne placa dupli pdv.Kina,mobiteli:cool:
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Cijene su paprene
|
Cijene su u klasi sa HP expressom
|
Samo što usluga vjerojatno nije ekspresna. Jedino bi se u regiju isplatilo slati i to ako se uspije ugurati velika masa u tu kutiju. Kao maksimum je vjerojatno 10 kg kao i za unutarnji promet.
Poštom se premium paket mase 10 kg može poslati u Njemačku za 150 kn i dođe na adresu za par dana. Dok tisak obradi te podatke o slanju, prođe par dana. Za transfer paketa unutar Zagreba im je trebalo par dana, ima par stranica unatrag. |
|
Odlična usluga i jeftina cijena...15kn nije puno za poštarinu bilogdje u HR i kartonsku kutiju.
|
je al hebes to kad se bojim poslat išta osim papirnatih maramica :D
|
Već zadnjih 4-5 puta kad ispunim i isprintam papir za poslat i nakon 2 sata od kako sam ga isprintao na trekingu mi piše da paket nije pronađen prije mi je uvijek znalo pisat paket čeka da se dostavi pa onda kad ga predam automatski kaže da je paket predan na kiosk i sutra ili u toku dana da paket ide prema primatelju, ima još netko takvih problema ?
|
Unazad jedno mjesec dana je tako, isto pravim najavu paketa online, tek nakon jedno 24 sata se paket pojavi sa statusom da je u distribuciji, prije je bilo ovako kako si napisao, tko ce ih znati
|
Spori sustav očito nije optimiziran baš najbolje ili su ga žešće opteretili pa je spor.
|
Ma to je otkako su mijenjali sustav i uveli ove nove brojeve. :D
|
Vec sam se spremao na veliku kritiku tisku zbog mega kašnjenja paketa, ali je onda uslijedila isprika.
Uglavnom, poslao sam paket VŽ-Vir 11 dana prije nego je stigao, a obje lokacije rade 7 dana u tjednu i nije bilo blagdana, znaci 11 radnih dana. Vir je kao i Krk povezan mostom tako da "nema" status otoka. Nakon 2 poziva i jednog maila, danas je stigao paket, a s njime i isprika preko maila s ponudom trostuke zakasnine u iznosu od 45kn. Ponekad nema novaca koji mogu nadoknaditi fulan vremenski okvir, nije ni sada cifra bogzna kakva, ali ipak značajno umanji gorčinu i kako sam im napisao, vrati vjeru u uslugu :D |
4 puta sam koristio slanje putem kioska i na svu sreću sve je prošlo u redu. Iz Zagreba kad šaljem (van Zagreba) do 12h paket zaista stigne odmah idući dan na odredište, no problem je kad meni netko izvan Zagreba šalje u Zagreb onda to putuje oko 3-4 dana, baš kao što uostalom i piše na njihovim stranicama. No tracking number na sreću odlično radi pa uvijek znaš kad stigne tako da nije potrebno bezveze ići na kiosk i provjeravat.
Sve u svemu moje preporuke. |
Dobio sam info od tete na tisku da od Nove Godine krece drasticno poskupljenje paketa. :( Nije mi znala reci brojke. Tako da intezivirate slanja do tada :D
|
to se pričalo je trebalo od 01.01.2015 bit pa je na kraju sve po 15kn bilo a ne 10 za najmanji.
|
Dobio sam danas iz drugog izvora istu informaciju, navodno 40%.
|
:stoopid:
15kn+40% =21kn Neizgleda strašno:) |
Nove cijene za slanje Tiskom od danas, za kovertu i malu kutiju cijene ostaju iste kao do sada, slanje u srednjoj kutiji je sad 20kn, a u velikoj kutiji 25kn.
|
Budemo se presaltali u dosta slucajeva nazad na postu, jedino ako je nesto prilicno tesko, a stane u malu kutiju....te ako je problem ambalaza...
Posta je btw. 18,00kn do 2kg, 20kn do 5kg, 23kn do 10kg... |
Ja recimo postu ne koristim nikad. Na otoku sam i hp express dolazi kad i obicna posta a deru ko ludi. Pouzecem galaxy ace prije 5 godina 900kn i dostava 95. Nedavno sajle za podizac stakla teske ko dvije kutije cigara u koverti na 300kn pouzeca 67kn. Za mene su umrli. :D
|
dostava na otoke je uvijek skuplja :rtfm:
|
Citiraj:
Ako je vrijednost veća, npr 300kn onda se dostava poveća na 25kn+ što je više od tiska. |
Baš me zanima da li će nova cijena opravdati brzinu dostave. Poslano je 12.1. oko 15h paket iz Požege za Zagreb. Jučer, 13.1. piše paket je u distribuciji prema primatelju, ali je još u Požegi.
Sutra se nadam da stiže. |
Njihova najveća prednost je što nemaju otkupninu, ako i to uvedu prognoziram im brzu propast. Večina pošiljatelja su prodavači koji žele uplatu unaprijed, a to pravdaju da tisak ima svoje kutije i da je jeftin.
Kad pogledam kakve su im cijene za dostavu u inozemstvo baš se fino nasmijem. Umjesto da ruše cijene pošti oni zašiljili još veće cijene. |
Citiraj:
Pa sve ti piše na njihovim stranicama, za rok isporuke. Jedno je kad se šalje iz Zg negdje a sasvim drugo kad se šalje s x lokacije na y lokaciju. Citiraj:
|
Eto danas mi zadnji put bio kako šaljem tiskom... tj prije toga je bio zadnji jer nakon danas ne bum sigurno više :D
Došao "ujutro" u 11h da pošaljem paket, baka ošla očito na marendu izatvorila bez obavjesti... Niš bum navečer Dođem danas navečer 19h (rade do 19:30) fino pripremljen nalog sa weba kao inače. Velim poslao bi mali paket, dam papir, i čekam kutiju...veli ona pa to preko weba vam više ne vrijedi morate ovo ispuniti, i daje mi onaj obrazac. Pitam odkad to, veli ona već 3mj :S OK, krenem ispunjavat...a ne ne necemo sada stići dođite sutra... ok, hvala... papa Zar stvarno nalog preko weba više ne vrijedi? Koji smisao toga? |
laže!!
evo ja imo nekoliko paketa unatrag tjedan dana...ispunio prek neta i sve uredno prošlo. a za "marendu" lijepo pošalješ pritužbu u upravu (tako sam i ja napravio jednom)... |
Ma kakve tužbe, pa nisam dijete :D
Samo želim znati je li to istina ili ne, ako nije sutra cu otici do nje i samo joj reci da LAŽEEE :D |
Citiraj:
Nakon toga nisam vise slao tiskom. |
Prije tjedan dana sam slao, doneseš isprintani papir i sve štima.
Čak je bio i star 2 dana. Samo ga ona skenira i to je to. Doduše morala je zvati nekog jer joj nije htjelo iz prve no radi. Morate znati da one rade tamo za 2800kn, jedna će vam biti super ljubezna i simpatična dok je druga da ju ne možeš tako malo platiti koliko može malo raditi. |
Jasno je to meni, zato mi nedolazi u obzir neko tužakanje. Ali brate mili, mogla si mi iskreno reči "odj...ne radi mi se više, umorna sam, moram doma..." reko bi ok, dođem sutra... A ne ovako muljati.
Svakako ću sutra otici do nje, ali bum odnio teti čokoladu i rekao da ubuduče ne laže ljudima jer ima nas svakakvih ;) Neki razumiju, neki ne :) Ali da, necu poslani paket :D Hvala dečki na odgovoru! |
Kad planiraju početi s radom Tisak Paketomati?
To će onda biti milina za slanje i primanje, nema radnog vremena, nema prepirke i objašnjavanja s radnicom, nema gužve i čekanja i uvijek nekog problema... |
Jucer poslao paket sa isprintanom najavom preko weba, danas isto tako primio paket iz zg, isprintana najava i predana na kiosku, nikakvih problema, jedina cudna stvar im je da odnedavno za paket za koji je najava napravljena online, dobijes i prazan listic kao da si ga popunio na kiosku, sa drugim brojem paketa, nekad na pracenju rade oba broja, nekad samo jedan, tko ce ih znati
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:45. |