![]() |
Uglavnom, ko ima SB ili IB nema (ekonomskog) smisla prelaziti na Haswell, zbog promjene ploče
|
Citiraj:
|
Ne bi dao ovom liku da mi skida ihs ni pod razno...previše brljavo i nestrpljivo,ali rezultat je dobio.
|
I sta si napravio s tim ?! Izgubio si garanciju i udao si se do kraja zivota za taj procesor jer to nitko nece kupiti jer je skidan HIS.Jedino da ga probusis i nosis kao privjesak. Jedino ako nekog zeznes pa mu uvalis kao "taze novo".
|
Dakle, ti ne bi uzeo taj proc da ti ga ponudi za, ne znam, 500 kuna uz prethodnu probu? ;)
|
baš sam i ja htio napisati... daš mi cpu da probam, dignem ga par sati na 4.5 ili koliko već ide primjerak i ako radi nema nikakvih problema.
|
Citiraj:
|
pa tak sam i ja odlučio... baš bi me zanimala brojčana usporedba sb i7 na 4.7ghz sa haselfejl modelom na ono max-safe taktu (meni je trenutno na 1.34v pri loadu i radi rock solid, za 4.8 treba debelo pretjerana voltaža).
naravno bez skidanja ihs-a. |
Vec sam jednom htio preci na Ivy Bridge,pa kad sam vidio kakvo je sranje ostao sam na Sandy Bridge procesoru. Fino sam kupio plocu z77 Maximus V,uzeo memoriju 2133 ,skoro prodao procesor i7 2600k,uzeo na test i7 3770k kad ono katastrofa.Grije se ko pegla. I sta sad imam? 2600k na z77 cipsetu,relikt ostatka proslosti kao podsjetnik na buducnost xD.Nece me vise zajebati.
|
ja ga imam na p67 :D
|
Citiraj:
Mislim da bi mu temperatura bilo oko 160 stupnjeva pod uslovom da uopce radi.Ali mislim da uopce ne bi mogao bootati sistem vec sa frekvencijom od 4.5 ghz. |
pa oke... eto ma da je i 4.4 vs. sb 4.7 i da vidim sintetske brojke.
da ne spominjem mijenjanje socketa di bi morao nadoplatiti valjda 2000kn da dobijem ovu razinu stabilnosti pri takovom kloku ;) |
Citiraj:
|
kaže se haselfejl :D
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Pa ovisi naravno. Ima ljudi koji su ulupali u q6600 kad je izašao (i drži ih dan danas), pa će takvi jer su "lijeni" odnosno jer ih "boli briga" rađe ulupati opet više u noviju platformu. Svima jasno da se najviše isplati uvijek ići na best-buy, prodati nakon kraćeg vremena (godina dana do max dvije) i tako stalno uz minimalna ulaganja ići na jače... (primarno za grafiku) ali eto. Neda se svakom tako.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
http://ark.intel.com/products/52214 ipak 95W, a Ivy http://ark.intel.com/products/65523 75W. To je oke posao (ne clockaju svi). Hass još nema Die shrink, http://ark.intel.com/products/75123/...up-to-3_90-GHz |
Kod mene je išlo: E8400 - Q9650 - 2600K - ...
znači ovo preskačem i čekamo slijedeću generaciju. Ili možda onu nakon nje. |
Tak je i kod mene bilo, osim sto je bio e8200 i q9550 i sadasnji. I7 920 mi je bio nabezbolniji prelazak ikad. Uhvatio sam plocu na Aukciji u Linksu za 500kn i skoro i profitiro na kraju. Sad je jos i problem sto ljudi vise nemaju toliko novaca, ovi kaj kupuju polovno i tesko se prodaje po pravoj vrijednosti tak da je sve skuplje.
Btw sad je za skidanje IHS najbolja Hammer time metoda. Puno sigurnije od zileta mada tak ne izgleda. |
Citiraj:
Koliko vidim po raznim rezultatima, uz malo sreće i dobar hladnjak, ne bi trebao biti problem pogoniti ga na 4.8 ili čak i 5 GHz, uz postupak iz prethodnog videa naravno :) Btw, još jedan video, ukoliko već nije postavljen na nekoj od tema - detaljni opis Asusovih postavki i OC-a HašVela :) |
Nekako jako pretpostavljam da za brodvela nebu više valjala stara garda corsair napajanja,TX i HX:D
Koliko vidim i za hajsfajl nisu više svi dobri. Kako su mogli opet stavit lošu pastu?:nono: |
Citiraj:
|
Citiraj:
Zbog čega onaj u onom videu nije zalijepio IHS već ga je samo stavio u utor? Znači da ga je bolje samo skinut,očistit i stavit novu pastu nego lijepit ponovno IHS natrag? |
Citiraj:
|
Možda intel bude od brodvela nadalje ponovno radio procesore bez "kape". Ako su počeli štedit na kvalitetnijoj pasti, možda će počet i na metalu :) i ono, kapa uz proc košta 70 kuna :)
|
Ili bi serije K mogle dolaziti sa bakrenom kapom ak niš :P hihi
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Ne bi im pomogao ni IHS napravljen od dijamanta ili grafena, a kamoli bakra :D
Problem je u lošem prijenosu topline sa čipa na IHS, koji je na SB/SB-E riješen pomoću tzv. "fluxless" lemljenja čipa i IHS-a. Ovakav način spajanja dva materijala je osjetno bolji po pitanju toplinske vodljivosti. Pasta koju stavljaju na IVB i HSW je naspram "fukslesa" ... k'o loša termo-žvaka naspram IC Diamond paste :D |
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
Stara TX i HX serija a i ova novija imaju po 5 godina garancije.Ako bu brodvel jako malo trošio možda neće bit podržana ova starija napajanja. Nadamo se da bude pun pogodak za brodvel. |
Ovim tempom nebu sigruno bolje, bar kaj se taktova i temperature tice. Sandy, pa slabiji Ivy pa slabiji Haswell.
Ovo mi se cini ko ok ploca za tu lovu s obzirom koliko kostaju ostale. http://www.adm.hr/product_info.php?c...ducts_id=13185 |
Citiraj:
|
The big Haswell PSU compatibility list
Saće drug Brku iskočiti kosa na glavi kad vidi "X-series: 560W, 660W, 760W, 650W, 750W, 850W, 1050W, 1250W" Boldano , dobri stari sisa 560W :) Kupio bi da ima :) |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:18. |