![]() |
Q9550 je pila, ali nije jeftin. Ja isto čekam da se Intel odluči, pa da pređem na novu platformu. Ali ako već želiš ostati na 775, uzmi ga. Predobar je:). Ovo pod moj komp (sve stock clock) vrti bfbc2 na max postavkama i rezi 3072x768 na 50+fps. Nikad ne pada ispod 50. Prezadovoljan sam sa procom i zadržat ću ga još malo.
|
ma ne treba meni sad neka mrcina, treba mi neki koji može pratit grafičku što se tiče performansi tako da sam miran još koju godinu, a možda i više ako si piknem jos jednu grafulju za crossfire...
|
Ih, sa crossfireom ćeš se baš usrećit...
|
nije bitno, ugl proc samo da je dovoljno dobar za moju grafu...
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
evo link http://forum.pcekspert.com/showthrea...68#post1799568 |
Citiraj:
|
Citiraj:
Asus ima nekakav beta bios za tu podršku, moja Gigabyte mbo sa tim čipsetom nije nikako podržavala |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Taj lik je meni prije mjesec dana rekao da mi je poslao Zalmana VF700 LED kuler i još uvijek nema...a sumnjam da bi moj pijani poštar Pavo išao ugrađivati ovog Zalmanjerosa na svog žutog APN-a :)
|
čuli smo se preko pm-a, tražio 300 kn i moj proc za svoj. jel to u redu?
dizel nemoj me strašit molim te pa da na kraju odustanem od svega. |
Citiraj:
btw. ako bi htio prodavat e6600 javi se meni, zainteresiran sam... |
mi bi se trebali osobno naći tako da poštar nema veze, ako mi ovo propadne teško da ću prodavt proc, jedino ako opet nađem e8400 ili e8500 na tržnici.
|
ako nisi siguran u tipa, dogovori da dođe kod tebe, isprobaj proc na svojoj ploći, i onda napravi deal!
|
to sam i ja mislio, samo je pitanje hoće li to on prihvatit....
|
čini se da se ne budem trgovao. dobio sam ponudu e8400 600kn i e8500 700 kn, koji da uzmem?
|
pa vidi jer ti vrijedi 0.5 veći množitelj 100 kn-lakse ces OC, mada u normalnom OC mala je razlika, pogledaj koja je revizija, uzmi EO,
|
1. Ako su oba E0, onda E8400 da uštediš 100kn.
2. Ako su oba C0, onda su preskupi i jedan i drugi. 3. Ako je jedan C0 a drugi E0, onda ćeš uzeti E0. |
hvala obadvojici :goood:
|
Ha, oba proca se mogu dobro clockati i odlično će filat grafu, sad, jel tebi važno 100-200MHz gore dolje, ili tih 100kn razlike...
Možda E8400, pa tih 100kn preusmjerit u budget za CPU cooler?! |
oboje postižu približno iste/slične takove, to je stvar sreće. tako da se novčana razlika odnosi isključivo na množitelj i veću nazivnu brzinu, a ne na OC potencijal.
prednost skupljeg je to da će tovariti manje FSB takta na njega. |
Citiraj:
|
ja bih ga kloko na 4.0 ghz koji god da bude jer mi više ne treba, što se tiče coolera imam scythe ninja 2 sa ventom od 1800 rpm tako da je to riješeno. samo je važno da bude E0 revizija kako je brko rekao :chears:
|
Citiraj:
a što se coolera tiče, ako budeš imao E0, 4 GHz ćeš moći tjerati sa voltažama do 1,3V max, tako da si i tu bez brige. |
ma ipak će bit E8500 E0 od kojeg sam dao link, ovaj mi je odustao. samo me zanima hoće li mi ploča uspjet izdržat 4.0 na 421 fsb :hitthewal:
|
Citiraj:
|
Ne znam koliko je isplativo uzeti E8xxx kad za tu lovu možeš naći Q6600. Manje se kloka, ali ima 4 jezgre. Nema tog MHz koji će uspjeti nadoknaditi 2 jezgre više.
|
taj sam članak već čitao i pokušao sa svojim isto to ali ne ide, tj. nisam htio previše prčkat. a šta je tu je sad, mislim da će taj E8500 bit dobar za sljedećih godinu dana a onda ide nova konfa, po mogućnosti sa novim 2011 ili 1155 socketom :kafa:
|
evo napokon sam dobio e8500 i stavim ga u komp i slika mi se ne pojavljuje, tj monitor traži sliku na digital i analog i ne nalazi ju. šta da radim?
|
Citiraj:
ali probaj još vidjeti da nisi možda grafičku dobro upiknuo ili neki drugi propust. |
riješio sam. sve sam izvadio natrag i vratio i sada radi. to m se i prije događalo ali sam sada misliop da sam skurio nes ali nisam:goood:
drug brko sad mi ti možeš puno pomoć. da bi dobio klokan proc i memu na 900 mhz kako je sada moram ga dignut na 4.275 mhz a to je 450 mhz fsb pa sada me zanima jel može izdržat to moja matična. znam da moram dizat fsb termination volt i nb volt. pa kako da to skombiniram? |
dakle, stavi latencije na 5-5-5-15
Memory Voltage - 2,0V CPU Vcore Voltage - 1,31-1,33V (za 4,27GHz) FSB Termination - 1,36V MAX, preko toga nemoj, jer ta voltaža može ubit CPU NB VCore - 1,6-1,7V no, ja bi radije išao na FSB 425MHz i manje opterećenje naponima, jer razliku između 4040MHz i 4275MHz osjetiti nećeš, a na temperaturama i potrošnji hoćeš. no kako želiš. Za P965 čipset, ovo što si naveo kao želju je već pushing limits. da nabaviš neku ploču sa P35/45 čipsetom, onda je to druga pjesma, ovako ćeš joj dobro protegnuti noge :D |
onda bolje 425, kakve da tu postavke stavim?
|
latencije na 4-4-4-12 (ako počne pištati i ne davati sliku, clear CMOS pa vrati na 5-5-5-15)
Memory Voltage - 2,0V (zbog ballistixa) CPU Vcore Voltage - 1,22-1,26V (za 4,03GHz,ovisi o stabilnosti) FSB Termination - 1,34V NB VCore - 1,5-1,6V (ovisi o stabilnosti) |
sad cu bas probat pa javim..
|
stavio sam kako si rekao ali sam memoriju domah stavio na 5-5-5-15 i nije mi se pojavljivala slika prilikom boota. pa sam stavio fsb strap na 1:1 i sve ide bez problema. čini se da ga memorija koči i to ovi g.skill koje imam jer znam da ballisixi idu do 110 bez problema. s čim da testiram stabilnost? imam prime95 i orthos ali sam bio čitao onaj link što si mi dao za wolfdale jezgre i rekli su da ga linpack tj occt sprži u 10-15 min i znaš da je stabilan.
|
Lako za procesor. to je E0, sa 1,3V će definitivno biti stabilan. Budući da imaš 2 različite memorije, nebi bilo loše da testiraš jedan po jedan keks sa Blend testom. I skini zadnji Prime 95.
i to ti je više-manje to. sve sam ti rekao. i još neki kolege prije, da ne ispadne da masovno spamamo forum. nema potrebe za daljnjom diskusijom oko toga. |
počeo sam vrtit prime95 i bacio mi blue screen, i bacio mi ga i prije prime jednom,piše dumping physicall memory, mogo bi dat napona cpu-u još?
nb volatge sam stavio 1.6 a fsb termination 1.55. ako ne ide na ovoj matičnoj onda idem po asus p5q deluxe u ponedjeljak. |
Za preko 4GHz trebaš šutnut minimalno 1.4V za nekakav rock stabilni rad.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:45. |