![]() |
2500 kn za 660Ti....heh...sad samo čekamo da 760Ti bude 3 soma kn i u budućnosti hrvati (bar većina) kupuju samo polovne kartice stare par godina...
|
Cijena GTX 660Ti će sigurno padati. Jasno je da friško pojavljivanje proizvoda na tržištu podrazumijeva i nešto višu početnu cijenu. Ako se još uzme u obzir da je jedan od razloga 192-bitne arhitekture niža cijena izvedbe kartice postaje očito da je nVidia mislila na budućnost i natjecanje u rezanju cijena s AMD-om. A to sve ide u korist nama - krajnjim kupcima. :)
|
Citiraj:
|
I ja tako mislim Drug Brko, na žalost, više od 200-tinjak kuna niže ne mislim da će ikada ići, osim ev. u akcijama Gainwarda i sličnih proizvođača sa (sub)stock haldnjacima, okljaštrenim PCB-om i sl. blagodatima.
Sve i da padne dolar,nafta i štatijaznam, sve i da nV spust cijene, naši trgovci to neće učiniti jer je bolje prodati manji broj grafi sa velikom maržom i držati na lageru par komada, nego obrnuto(za isti konačni profit, karikirano). Zdrave konkurencije tu ionako odavno nema (ako je ikada i postojala), premali smo mi kao tržište za išta ozbiljnije/povoljnije u konačnici za nas, "vulgaris-kupce". Jedino taj ulazak u EU će donijeti pomaka po ovome pitanju, to sigurno, no "o tom-potom", otišao sam u OT. Ugl., čestitke na prinovi :), i ja bih rado tako nešto piknuo, no pošto sam inficiran prokletim WOT-om, ne vidim nikakvoga smisla da se mičem sa postojeće konfiguracije :D |
Citiraj:
|
Citiraj:
I litra benzina je bila 3,85kn, pa tu vrijednost više ni sanjati ne možeš. Sve ide samo gore, velikog pomaka na dole neće biti, 20-30$ max pojeftinjenje za potrebe dominacije na tržištu. Osim ako se interno ne dogovore (AMD i Nvidia) pa svi dignu cijene :) |
Citiraj:
|
ja bi bio sretan da cijena padne i 100-200 kn makar to nije veliki pad :goood:
|
Citiraj:
Manimo priče o požarima, poplavama, ratovima, dolaru, nafti i sličnom. Cijene diktiraju te kompanije, ništa više. Tako i ove bespotrebne sage o GTX 660 Ti vs 7870 vs GTX 670 vs 7950. Sve je preskupo, ovako i onako. I dok jedni ne spuste cijene, neće ni drugi. A to znači da su i jedni i drugi zadovoljni razvojem situacije. |
Citiraj:
|
Ja ću prezimit sa Hd7850,a onda ćemo vidit kolko će trebat nadoplatit za GTX660 iduće godine... :D Netreba se zaletavat odmah!
|
kakva je u potrosnji struje u odnosu na gtx460?
hoce li drzati corsair vx 450 : i5 2500k@4,2 ili 4,5 ovisi koliko bude isao na low voltage i ovu grafu? |
Ako je VX 450 radio s GTX 460, radit će i s GTX 660 Ti, bez problema. ;) Potrošnja grafi bi bila otprilike ista, koji watt manja u korist GTX 660 Ti. :)
|
Citiraj:
|
Citiraj:
nego pitanje je uzeti hd 7950 ili gtx 660ti, danima gledam revijuove i nikako da se odlučim :hitthewal: |
Citiraj:
|
Citiraj:
A vidim da je 660 Ti 30% slabija od defaultne 670-ice: http://www.hwcompare.com/13138/gefor...force-gtx-670/ |
Citiraj:
ako imaš 2500kn, onda ti se više isplati 7950. ja sam sebi uzeo 660ti, ali kad se digne takt 7950 dere junački. no po meni ne moš fulat, i da uzmeš 660ti bit ćep zadovoljan. samo je ipak ona slabija karta, a nije ni osmišljena da se upušta u borbu s najjačom ponudom amd-a. da sam na tvom mjestu, i da mogu za 2500 kn nabavit 7950 rađe bi nju kupio u ovom momentu. dok je cijena bila 3000+ kuna, više se isplatilo uzet 660ti sada ipak ne. |
Citiraj:
|
...meni danas stigla Gigabyte GTX 660Ti... odmah sam startovao BF3 MPlayer na 1080p + ultra postavkama + VSinc... i šta reći - jednostavno, klizi;=
|
Citiraj:
težak je izbor, al kažem ti ne moš fulat koju god da odabereš. |
|
Citiraj:
a pazite, 660 treba samo jedan 6 pinski konektor i TDP je 130W...fenomenalno...bez obzira što se radi o "okljaštenom" GK104..... |
neznam samo otkud ti taj optimizam da će 660ti biti 2100kn :)))))
|
Citiraj:
|
I iduća generacija kad izađe može imati samo ovakve ili više cijene. Niže sigurno neće biti.
|
koji bi mi bio najbolji program za praćenje temperatura, 660ti?
|
MSI Afterburner
|
Jedna zanimljiva usporedba Gtx660Ti vs Gtx670 vs Hd7950 (oc'ed ofkors), pogotovo s novim Catalyst driverom...
Link Komentari s foruma |
Citiraj:
|
Citiraj:
Ali, radije dam 300kn više za GeForce karticu koja je 10-15% slabija na 1080 rezi, nego da uzmem jaču Radeonku, pa da opet strepim kad će mi negdje nešto se razletiti kao sa ove dvije. Ovako i onako, koštala me 1570kn. Sa nVidijom nisam nikad imao problema, čak i ono trganje drivera se riješilo tweakanjem u nVidia control panelu. U krajnjoj liniji, najjeftinija HD 7950 sa 3 godine jamstva košta 2800kn, dakle, čak je i skuplja. Eto, to je moje kratko mišljenje, nikakav fanboyizam nije u pitanju. |
Citiraj:
....ako ništa drugo, malo pričekat i kupit polovnu od nekog HW entuzijasta za nekih 1700 kn :-) |
@brko
Da, ali modeli sa 2god garom su od 2280kn pa nadalje, sto je vec druga prica... Gtx-ice sa isto 2god garom su 2500kn+, a Msi-evka ide vec od 2600kn no nije trenutno dostupna nigdi, koliko ja vidim... Kao sto si reka, sve se na kraju svodi na osobni odabir, pogotovi kad je razlika u cijeni minimalna... |
Citam komentare na taj gore clanak i javljaju se vlasnici 7950 i svima je 1200mhz + naucna fantastika, osim jednom koji ima vodeno. Mene bi vise interesiralo koja je bucnija ili toplija tak OCana a o tome ni a.
Svejedno ja bi uzeo Nvidiju. Moji zivci vrijede puno vise od 500kn a Nvidija mi je vise ziher u tom pogledu.. |
Citiraj:
Imala je tamo neko podešavanje u driverima za performance sliku i quality sliku,znam da me nvidia uopće nije oduševila |
Citiraj:
Za mene i nije naučna fanstastika 1200,ja sam najviše uspio 1150 ali nisam tražio maksimum sa naponom većim od 1.2V,vrlo vjerojatno ide na oko 1200 sa 1.250V...moja je među prvim primjercima kupljena a današnje čak trebaju i manje napona za veće frekvencije(vidi Bug i test 7950) Nvidia ima veći default clock jer ima manju površinu čipa,hd 7950 ima Die Size 365mm |
OC potencijal HD 7950 kartice.
Radeon HD 7950 Overclock Guide P.S. Je, ovo, kao i većinu postva o HD 7950 ovdje primjerenije je postati u Ati thread. :D |
Citiraj:
nego, odlutali ste od teme. Da vas nakratko podsjetim, ovo je GTX 660/Ti tema, a ne 7950. Ima više testova i recenzija od 7950 nego GTX 660/Ti. |
Citiraj:
Trebate radit razilku izmedu maksimalnih taktova i maskimalnih taktova za 24/7. Ja jos nisam naletio na grafu koja radi na maksimalim taktovima sa max voltazom prihvatljivo za 24/7. Sve se pocnu grijat ko kuga a buka na mnogima prelazi sve granice neke normale, pogotovo ref. hladnjaci. Tak da su te price poprilicno nebitne za vecinu usera. Ne znam cemu pomalo panicno spustanje cijena kad je vec 7950 toliko bolja od 660ti.. |
Citiraj:
jedina koja je dobro delala je bila neki 3850 odron u htpc-u čisto u svrhu davanja slike na plazmu sa nekim predpotopnim driverima... naravno nije ni to prošlo bez problema u početku pošto sa najnovijim i najboljim drajverima nije htjela bootat na hdmi, a to sam dakako saznao na teži način. mislim ta mala mikro-podyebavanja od strane atijevih drajvera su ponekad zapanjujuća. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:05. |