![]() |
|
Dobra vijest, barem neće biti prevelikih problema da ga pokrenem nadam se :D
|
U biti ne treba striktno na to gledati kao ARMA 2 vs ARMA 3 engine. Ici ce na svom branchu Real Virtuality enginea. Uzet ce stvari koje im za Day Z trebaju, neke izbaciti, neke dodati itd. Vazno je samo da sada Rocket i njegov tim imaju potpunu slobodu i vise se ne moraju brinuti za ARMA kompatibilnost. Stanje sa hackerima ce se drasticno poboljsati kada igru "zakljucaju" a mnoge frustracije vezane uz UI bi trebale biti rijesene kada naprave novi sistem inventorija. Samo se nadam da ce uspjeti napraviti zombije boljima. U smislu da pretstavljaju nekakav izazov. Cak i da samo mogu ici istom brzinom i u gradjevinama bi napravilo veliku razliku. Ovako kada samo hodaju unutra, dovoljno je naci jednu kucu sa 2 ulaza i izlesinariti cijelo selo nije nikakav problem.
|
DayZ standalone će koristiti ARMA 2.5 engine (tako ga zovu), kako je Rista rekao, uzet će ono što im treba, balistiku, modele i slično a dalje će developeri ubacivati svoje.
Grafika će biti dosta bolja. AI pathing će biti dosta bolji i zombiji će se normalno kretati u zgradama i kućama. |
Pozdrav,
već duže vrijeme pratim DayZ i igra mi se jako svidila. U velikoj sam dilemi da li da kupim Armu i igram DayZ sad ili da prićekam da izađe standalone igra? Pomozite.:) |
AKo ti se igra, uzmi sada i piči jer isplati se svake lipe usprkos nekim mušicama :goood:
Kolko sam čuo (neznam jel 100% točno), igrači koji već imaju kupljenu OA za mod dobit će neku vrstu popusta pri kupnji standalone DayZ-a. |
Ima tu puno mušica... Ja bi rekao da se trenutno Dayz (aka bugovito alpha govno) ne isplati.
Ali se zato isplati kupit Arma II zbog Arme II. :D Igra je i prije Dayza vrijedila svake kune. :beer: |
Citiraj:
|
95% bugova koje DayZ ima, ima ih zbog ARMA-inog enginea, tako da se prvo treba pogledati u izvor. :)
Mod je jedan perfektan dragulj i nijedna igra ikad napravljena mu ne dolazi ni blizu, a standalone može biti samo bolji. Ovakav feeling koji imam kad igram DayZ sam imao jedino kad sam igrao paintball i kasnije par puta airsoft. To čisto uzbuđenje i srce koje udupla brzinu. Adrenalin kad ti meci prolete pokraj glave... strašno nešto. A nakon vremena koje sam evo utukao u ovu igru, skužio sam da joj baš ovakav komplicirani i težak engine (i glup) čak i daje još izazov. Zapravo je perfektan za ovu igru, za ovakav survival. Za čisti FPS engine je smeće, ali za ovako nešto je kao stvoren. Također se nadam da će i ostaviti inventory sistem kakav je, makar prvo što su za standalone najavili je komplet prerada inventorya. Traži navikavanje ali kad se navikne vrlo se brzo snalazi, i ja bi volio da ostane ovakav. |
Pa čuj, to je mod. Nema tog total conversion moda koji nije krenuo s milijardu bugova. To se ili prihvati i živi s time, ili se ne igra.
Dayz živi samo zato što ne postoji ništa slično. To je jedini razlog zbog kojeg ljudi trpe bugovito alpha govno. Da postoji ikakva alternativa ja bi ju igrao. :D Ovako mi ne ostaje ništa drugo nego čekat stand alone i kratit vrijeme sa STALKER-om. :beer: |
Ja bih se slozio sa kolegom gore i rekao da sam ponajprije ARMA 2 fan. VR engine je unikatan i uz sve svoje musice, nijedan FPS mi se ne cini "right" poslije njega, jos od originalnog OFP-a.
Sto se inventorija tice, rekao bih bas suprotno. Ovakav kakav je je sasvim dobar za military sim ali za igru u kojoj ides od kuce do kuce i stalno vadis i stavljas nesto unutra, daleko prekompliciran i frustrirajuc. Isto tako otvaranje vrata ili penjanje stepenicama. Nije nesto sto tako cesto koristis u ARMA gameplayu ali za Day Z moralo bi biti jednostavnije. |
Mene "male" stvari ubiju. Npr:
Dođem do kapije, kliknem da otvorim, a ona ni mrdnut. Šuljam se ispod nekakvih stepenica, zaglavim u betonu i odjednom umrem. I ajmo ponovo s nule. Od logiram se u šumi. Sutra log in usred naselja, i na izlasku me ubije neka banda. Ajmo ponovo s nule. Ciljam lika, headshot... ali ne, odjednom ga nestade. Spawna se za dvije minute i ubije me s leđa. I ajmo ponovo, s nule naravno. Previše mi je to. A vi kako hoćete. :D |
U XY godina gejmanja jos nisam sreo ni jednu igru koja me ovako zasere... mrkli mrak, lootam airfield... mislim si kako sam solo tamo jer ima samo 8 ljudi. I sve pet, nigdje zombija osim koje sam ja spawnao - HOP, odjednom se spawna buksna njih 1 km dalje u nekim hangarima... ja vec kenjam u gace da je neki drugi snajperist, odtrcim u sumu malo van airfielda i skeniram okolo da vidim jel to neko doso ili panicarim... I tako fakin 45 minuta, i u 46oj eto tipa puza kroz hangare... nakon jos 5 min ciljanja i biranja momenta... PRAS headshot. :D I lootam papka i pun je M107 mjune a ja sretan ko beba. A tih 45 min herc na 120 bpma u najboljem slucaju.
I kao sto hammer kaze, jednom kad naucis igru dobro, skuzis i kako se izbjegnu bugovi i pizdarije koje pocetnici rade. Ne lootas satore nasred livade bez da si 5x obiso sve sumarke u krugu 1 km. Ne trcis preko livade, ili ako BAS MORAS, onda zig-zagas ko kreten i molis alaha i budu da te ne "zingne" neko. Igras u squadu, jer je solo 3x teze ostat ziv. Imas 3 bandagea jer samo panj ima manje :goood: itd. F..king good fun je igra. Bolji adrenalin nego kad ti pukne kondom usred seksa :D |
Citiraj:
Igra li tko na privatnom hiveu? Da budem iskren, iako je problem sa hakerima toliko rasiren ja sam rijetko nailazio na njih. Zadnji put mene i frenda, gearani do yaya i na serveru sa 8 ljudi netko nas ubije u pripizdini nekoj u sumi. Respawn i vidim frajera kako se teleporta i opet me ubije :rolleyes: Privatni serveri bi trebali biti bolji po tom pitanju a i nema server hoppinga i ovih fora da ti se tip ghosta iza ledja. Jedino jos fali timer za alt+f4 lejmere. |
Hackeri kolju gust najgore od svega. Ne smetaju me ni bugovi ni ekipa koja snajpa frisko spawnane survivore bez weapona koliko kad naletim na ghillie tipa kojem stisnem 2 u glavu i jedan u tijelo iz M107-ice a on ni ne krvari uopce nego me natoči olovom. Ili kad se seces po Airfieldu, minding your own business, odjednom si u zraku na 1 km iznad zemlje i padas. :hitthewal:
Da tog nema, igra bi vjerojatno imala 2 miljona playera do sad. Ah well, svi počeci su teški, držim fige da standalone bude lišen svih tih gluposti, a ne bi škodilo ni da WarZ bude do jaja, dobra konkurencija je pozitivna stvar. |
Istina je sve gore navedeno, ja sam tek početnik ali niti u jednoj igri do sad nisam igrao kao da sam na iglama, posebno kad skupim malo oruzja hrane i tako. Ono hodam okolo i samo gledam oko sebe a sacuvaj boze ako jos negdje u blizini cujem pucnjeve :).
Nego ako ima koja ekipica koja skupno igra da im se pridruzim, moze se i sam ali u ekipi je zabava :). Neznam puno ali svaki dan učim :). P.S Sad igram i nema mi nišana jel i to do novog patcha ili moja greška? Malo mi je spetljano bez nišana. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Eto. Kupicu igru preko steam-a, pa cemo vidjeti sto dalje. Hvala.:) |
I ja izeo danas :D Jos 15ak min da se skine...
Oce ko igrati sad? |
Predlazem da solo igras prvih tjedan dana. Uletit zelen u squad... you're gonna have a BAAD time. :D
UPDATE: Lovačke od današnjeg mlacenja DayZ-a sa squadom - mlatili skoro pola subote. Uglavnom, nas 3 se ulogiramo, jedan na airfieldu iznad Starog, jedan na sniperhillu (ja) kod trafoa iznad starog, jedan u Electru. Svi gearani u stilu imamo nesto, ali nista posteno. Ovaj Electro guy trci prema nama i usput opeljesi 2 ghillie suita iz Electra. Po putu ucmeka nekog tipa sa FN FALom i stize u Stary. Dok je on to trcao nekih pola sata, mi smo ocistili cijeli Stary + satore. Ja osvojio M4A1 CCO sa tonom municije, NV goggles i M1911. Drugi frend dosao iz airfielda nakrcan sa M107 i tonom municije. Dao meni M107 jer sam ja designated sniper guy obicno, on se prebacio na M24 koju je imo u backpacku. Kad smo se skupili i presvukli u ghillie, krenuli zauzimat pozicije oko Starog - dok smo mi tako isli vamo tamo, ja skuzim nekog tipa kako iz centra grada trci gore... zviznem mu jedan posred cela i krenem lootat, kad ono... AS 50 TWS (hackani :S), L85 sa thermalom, komplet cijeli toolbelt itema ostalih, hrana/voda i ekipa. I TONA municije. Ova dvojica iz suqada pokupila thermale, ja uzeo AS50 sa TWS-om (bolestan weapon, nazalost hackan). Izbacilo me sa servera za 5 minuta zbog toga (dafuq, pa nisam ga ja hacko je_ vas led). Ovi uzeli moj M107 koji sam bacio zbog tog hackanog sranja i nasli smo novi server. 25-30 ljudi. Zauzeli pozicije, kombinacija je bila L85+FNFAL, M24 (ili M14? ne sjecam se najbolje) + AKM i ja sa M107 + M4A2 CCO. Sva tri u ghillieu... kampirali smo tako grad i pobili 5-6 solo tipova i neki squad od tri tipa koji nisu ni skuzili da smo tamo (lose scoutanje, nismo ni mi bili idealno postavljeni). Svu ekipu sa sjekirama/lee enfieldom i pistoljima smo pustili uz warning shot, uglavnom su bjezali na zvuke M107ice :D. I odjednom, skuzimo mi na brdu negdje dalje GAZ... op, mint condition, pun tank, sve radi. I onda show... deremo s GAZOM prvo na airfield, pogazimo miljon zombija, ne nadjemo nista pametno, odemo na onaj mali airfield (gore desno), po putu nas neko gadjao sa pistoljem ali smo pobjegli jer je bio solo tip i prilicno celav. Na malom airstripu nista, i onda uletimo u Berezino... show program. Frend vozac odma na ulazu spi_ka GAZ u neki roadblock i slomi gumu, izljecemo van, ja odlucio na brdo. I skuzimo 2 tipa kako secu gradom, AS50 + neka sacmarica vjerojatno. Ja odem na poziciju u brda iznad (je_ena magla), spotam likove, a ova dva iz squada u guerilla stilu potegnu sve zombije i trce prema njima... i kad su bili blizu, ja zviznem jednom od te dvojice likova metak kraj glave - oni panika, skrivanje, ovo ono, sakriju se iza nekih coskova a moj squad sa 10ak zombija na kicmi uletavaju medju njih i protrce dalje samo... Zombiji naravno ostali na ova 2 lika jer su poceli pucat i ubiju ih :D :D, meni suze na oci, deremo se na teamspeak od smijeha, jedan pao sa stolca, drugi od smijeha kolu prolio... :D :D DayZ owna, zbog ovakvih sranja i avantura mi je ta igra do apsolutnih jaja. :beer: Nisam spominjao da nam je heartbeat bio na 120+ vecinu vremena kada smo sretali druge playere, niti kako smo se posto smo imali 3 pozicije iznad Starog, fino navigirali i cinkali od kud dolaze playeri tako da su u par navrata uletili u zasjedu gdje bi dobili pucnjavu iz 3 smjera iz 3 razlicita oruzja :-). Taktike. <3 :D Sutra nam je plan uletit na nocni posto sva trojica imamo NV gogglese, pa pomest Electro/Cherno prije spavanja :-) |
Citiraj:
|
Pa ni ne mlatimo ekipu koja nema posten gear. Pod posten mislim da ne ucmekajemo sve frisko spawnane likove sa pocetnim ruksakom i pistoljem/sacmaricom/enfieldom. Najsladje namazat druge snajperiste koje uberemo na raznim krovovima i slicno, ili ekipu koja prelijece sa helicima ili vozi aute :-)
Ove friske warning shotamo pod noge da se malo useru i to je to :-) Osim toga, nema kukanja. Igra nije namijenjena tome. Mislim da na sve prste ruku i nogu ne mogu nabrojat koliko puta su mene skeljili snajperisti dok sam se bez geara setuckao okolo. Shit happens, pogotovo u DayZu. Man up, kill, loot! Die, repeat. :D |
Mene je to ubijanje noobova smetalo ali kad pogledam, bolje je da su Cherno i Elektro ratna zona, ionako je i dalje lako uletit i pokupit hrpu loota. A i ponekad se dogodi da frajer sa svojim ghilliem i sniperom na kraju dobije po pi*ki od revolvera i slicno :D Jedino mi je glupo kad me spawnaju u Kamenki ili Komarovu i tip me nenaoruzanog ubije i tako opet.
|
Citiraj:
Obožavam showdown-e oko Starya, čak i više nego na Airfieldu. North hill snajpanje iznad Starya, counter snajpanje sa juga i istoka, fenomenalno nešto. A za srce... ufff, kad dođe do pucnjave i kad meci počnu letjet oko glave to lupa i preskače :D Da mi je EKG spojit dok igram DayZ, razmišljam da posudim sa posla jedan dan pa da sam sebi snimam dok igram, koji bi to bili skokovi pulsa i aritmije :D Što se tiće termalnog AS50, da skriptan je, ali dosta će admina kickat ako vide u logu da ga netko koristi. Ja osobno imam u campu 2-3 AS50 TWS, ali ih ne koristim. |
Jučer igram na serveru di inače igraju i neki frendovi...i sad njih nije bilo i prebacim se na drugi....bio sam blizu baraka na NW aerodromu..lootam neku sirotinju tamo i vratim se iza jedne barake da se diskonektam...legnem na pod i "krc!"...pukne kost i umrem...imo sam svo čudo opreme...ti bugovi mi sada već počinju ići na živce...zgubiš solidno vremena da se dobro opremiš i onda te ubije jedan ovakav debilni bug...
|
Citiraj:
Ima ih gro, jucer dva puta tako krepao. |
Evo moja prva lovacka. :D
Nakon cjelodnevnog nedjeljnog igranja,upoznavanja i privikavanja na igru i njenu mehaniku pocelo je malo ozbiljnije igranje. Probao sam Chernarus, ali mi nije legla mapa. Nakon toga sam probao lingor. Zaljubio sam se.:o:care: Poslije prvog postenog lootanja krenuo sam malo u istrazivanje s enfieldom. Uspio sam doci do nekih baraka pokraj naftnih busotina kad odjednom hrpa zombija protrci pokraj mene. Ja gledam koji sad ku*** .:stoopid: Par sekund kasnije vidim neki lik u run modu trci u baraku u kojoj sam ja. Skuzim da nema metaka u kalašu, pa kazem ajd pomoci cu mu. Dok se on bandagirao ja sam ga stitio od zombija. Njegova reakcija poslije toga me stvarno iznenadila. Lik ponovo u run mod trci kroz barake i protrci kroz baraku u kojoj sam ja i izade kroz straznja vrata. Naravno svi zombiji na mene, a on dalje trci kud ga noge nose. Bas sam se razljutio.:fuming: Znao sam da mi nema spasa, ali sam ipak krenuo na straznja vrata za njim. Zombiji su me pratili u stopu. Kad mi je blood kriticno pao okrenuo sam se prema njemu i pucao mu u leđa. Na kraju sam i ja umro.:hitthewal: Ali bar mi je bilo drago sto se on nije izvukao.:nono: Nekim cudom se spawnam jedno 5 minuta trcanja daleko pa se vratim po svoj i njegov gear. Neznam zasto, ali jucer sam bas bio zadovoljan sa sobom kad sam isao spavati. :D Danas nastavim i umrem u 15 minuta.:D Spawnam se ponovo. Skupim enfield i makarov, pa krenem dalje. Nisam prosao 100 metara kad me skine snajper s leđa. :hitthewal: Spawnam se ponovo, prodem 100 metara ponovo me ubije netko. Spawnam se ponovo. Ovaj put jos nisam umro.:D Krenem lootati gradi. Nađem czech pack, 2-3 makarova, 2 1911 i enfield. Uzeo czech pack, enfield i 2 1911( 1 za sebe i 1 za kolegu Vandala). Ja i kolega vandal se dogovorimo da oboje dodemo u neke barake kod Los Peligrona. Ja sam dosao prvi i naravno lootao sve. Nasao AKM i M16A2 M203.:goood: Sebi uzeo M16A2, a kolegi ostavio AKM. Njemu je trebalo jos otprilike 5 minuta da dode pa sam se disconnectao dok cekam. Za 5 minuta javlja na steam da je dosao. Ja se connectam kad ono on ulazi u barake. Ja gledam WTF nije mogao tako brzo doci.:stoopid: Kasnije se ispostavilo se da to ipak je on. Znaci on ulazi u barake kad ono 4 zombija za njim. Ja nisam brzo reagirao i pocnem pucati po zombijima s 1911 umjesto s M16A2.:hitthewal: Oni njega ipak ubiju(jer je imao malo blooda), a zombiji naravno na mene. Uspijem se obraniti i bandagirati se. Ostalo mi oko 3000 blooda i vrti mi se u glavi. Disconnectam se da vidim sto je bilo s njim. Kad sam se vratio u igru tijelo je lagano propadalo u zemlju(valjda neki bug).:nono: Tako je zavrsio moj drugi dan DayZ-a. Vazna lekcija je danas naucena.:D Nikad ne igraj s nekim DayZ ako niste na voice chat-u.:) EDIT: Lootao sam barake iznad FOB Eddia na Lingoru i napali su me zombiji. Ostalo mi oko 3000 blooda. Imam 2 blood packa, pa mi netko treba za transfuziju. Ima li itko volje malo pomoci? |
I tako, prekjučer jedan lik otvori temu na DayZ forumu >>who wants a heli<<
Javim se liku odmah, kaže nije ga dao nikome, dođi na NE Airfield i tvoj je. Odmah krečem sa Skalke, put od 8 km sa northwesta mape na northeast mape. Kaže mogu ti ga čuvati ili ako misliš da je ambush, odlogirat ću se sa servera i samo uzmi heli. Ja kažem čuvaj ga ako nije problem, i lik je ostao kod helia, dolazim do koordinate koju mi je dao, prebacujem se na njegov server i spawnam se 20 metara od helikoptera :D Reko tu sam, on izlazi iz šume i prilazi. Kaže nema goriva, uzimamo Jerry can i uputimo se prema NE Airfieldu (nekih 2 km) da uzmemo malo goriva samo da ga dignemo u zrak, on pruža overwatch dok ja punim Jerry-e, i trčimo nazad do helia. Kaže lik da mora ići, ja mu se zahvalim i tu se rastanemo. Napunim heli sa 2 jerrycana (a treba minimalno 50 jerrya da bude pun) i uputim letim prema NE airfildu opet da ga bolje napunim. Napunim ga na negdje 1/3 tanka i odletim do svog kampa (nažalost samo bio sam pa sam stalno bio na oprezu da nebi dobio 50 cal projektil center mass.) Primopredaja: http://www.pohrani.com/t/3S/El/1IqM9...8012901187.jpg Tankanje: http://www.pohrani.com/t/10/WS/1MrpT...8021408325.jpg Zadnji thermal sweep prije polijetanja: http://www.pohrani.com/t/3/10D/1jOrT...8021623136.jpg And we are airborn! http://www.pohrani.com/t/3v/qN/42mf1...8021758060.jpg http://www.pohrani.com/t/2P/pH/4H6z9...8022109274.jpg http://www.pohrani.com/t/2W/fL/3m0iV...8022117426.jpg This is my story! Obožavam DayZ! |
Jučer me neko snajpo i skoro mi herc stao....jbte
|
Je_eni hackeri i cheateri. Opet, squad i ja se nalootali cuda (vec 13 dana nisam umro, iako tu realno ima mozda 2.5 dana played u satima). Imamo svi neke badass close combat i AS50/L85/M107 komboe.
I ocistimo Stary Sabor, preoremo i airfield, i na kraju utaborimo oko starog na triangle pozicijama opet. I 10 min nigdje nikoga, odjednom frend vice "mater mu evo mi ga na faci sa onim smajserom!!!". Mi od straha punimo gace na zvuk tog sranja, frenda pokosi dok smo nazeroali na njegovu poziciju, ja M107-icom 2x u tijelo i 1 u glavu, frend sa AS50 1x tijelo 2x u glavu. Tip nista, vidimo da krvari ali nije umro. Za poludit, oba disconnectali prije nego nam je ubro pozicije... :hitthewal: :hitthewal: I sad kako ja nebi flipo table kad me neki takav supak ubije, a ja se ko majmun trudim i pola sata x 5 puta cistim solo oko heli drop sitea da si nabavim posten gear. Mars govna :stoopid::hitthewal: |
Citiraj:
šalim se... |
Bit će da je to jedan od likova koje ste ranije "ocistili". :lol2:
|
:lol2: :chears:
I mene su cistili, a onda sam se opametio. E i probao Lingor Island... to mi se vise cini ko solo mapa. Vise je solo-friendly, lakse se pronalaze bolja oruzja, itd. Ima svoje cari, ali IMO nothing beats the original. Bilo bi cool kad bi netko dodao jos par POI-a na klasicnu mapu, a ne da se koljemo samo na airfieldu/Starom i jos 2 grada koja imaju so-so loot. I eventualno heli hunting je ok. Zapravo cekam standalone DayZ, ajmooo! |
Citiraj:
nego, izašla je nova mapa Fallujah a danas ili sutra će biti podržana i unutar DayZ Commandera (bar tako kaže čika koji radi na commanderu).... |
Citiraj:
Probao jučer s ekipom, iskreno za 2 koplja mi je lošija od Lingora koji mi je pak za isto toliko lošiji od Chernarusa, preravno mi izgleda :D |
Meni nema mape do Chernarusa.
Lingor je OK, ali jako brzo dosadi. Stvar sa Lingorom je to da je puno veća koncentracija low-mid tier oružja (AK, AKM, M4, M16...) no puno manja koncentracija top tier oružja (M107, AS50, L85...) u odnosu na Chernarus. Ja sam u prvih 10 minuta igranja Lingora imao AKS Kobra sa jedno 15 magova, Alice pack i M4 sa hrpom STANAG magova. Posvuda barake, posvuda military loot što se i vidi na mapi: http://dayzdb.com/map/lingor Takistan je katastrofa (obična pustinja) Utes je obična TDM mapa, 1 airfield i 1 gradić i svi snajpaju fresh-spawned njubare. Fellujah je katastrofa na n-tu (probao preksinoć) - loot spawn je na večini servera broken, na večini mjesta samo empty tin cans, jedino na airfieldu neki military loot. |
Citiraj:
|
Ja ne kuzim zasto ljudi ne igraju ARMA 2 radije nego te mape koje se svode samo na deathmatch. Fallujah mi je odlicna mapa za ARMA misije i MP ali ne ide to nikako sa DayZ. Utes je potpuno besmislen. Ionako 95% DayZ-a jest ARMA, zasto ne otici do kraja :) Za prezivljavanje, nema do Chernarusa.
|
A vidiš ja mislim da bi Dayz (dakle Cherno naravno) bio puno bolji bez snajpera...da ne govorim o thermu i nekim drugim pizdarijama
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:28. |