![]() |
probao oba i isto je.
edit: zaboravio sam reci da da se problem javlja kao black screen, znaci iz cistog mira se ugasi monitor (no signal), kratki audio loop i onda se i to gasi za par sec. jedino pomaze hard restart. trenutno, jedino rjesenje koje imam je downclock grafe s 1000/1125 na 900/1000 :/ |
vecer ljudi
imam problema sa vtx 7770 poslao sam na garanciju jednu 6770 i poslali su mi ovu,valda je ona stara dobro krepala. sve sam ja to ljepo spojio i stavio nove drivere al glasna je za poludit. instalirao sam gpu-z i on kaze da radi na 90%,temp 70 stupnjeva a ja samo surfam. probao sam ponovo deinstalirat i nanovo instalirat al opet ista prica pa mi treba vas savjet oko ovoga jer tisi mi je usisavac nego graficka i za koga vraga radi na 90% kad ne vrtim nista u pozadini pozdrav i hvala |
To je ona verzija sa jednim fanom? :D te su užasno glasne same po sebi
|
Citiraj:
|
Ja sam mislio kupiti drugo hlađenje za nju al mi sad nije jasno zašto radi na load 90%
Sve mi se čini da će natrag na garanciju |
Evo ako netko ima Sapphire HD7770 Ghz edition i grafa mu se konstatno ruši. Samo pokrenite Sapphire Trixxx i dignite VDDC na 1880 ili 1885. Mene je to ubijalo mjesec dana,ni downclock na 7770 vrijednosti (1000/1125) nije pomoglo, ali za samo 0.01V razlike graficka je u potpunosti stabilna na 1100/1250 vrijednostima. Toliko od mene :)
|
Citiraj:
Koje drivere imas instalirane(verzija, da je stabilna sa njima)? di skinit taj sapphire trixxx? konfa je x4 750 BE , xfx 450w, 4 gb ddr3 1600 ,i asrock fm2a88m extreme4+ |
Citiraj:
Vidim da je default 1,250, kolko sam citao ljudi su spominjali da se digne nesto malo, a ti sad tu spominjes 1,885? :D Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
E sad je jasnije, thx :D
Cura mi ima isto tu grafu i malo joj radi kako treba, pa malo ne. Dizat cu onda pomalo napon, pa ako se uspostavi da ne radi kako treba ide na reklamaciju ili ju maticna jednostavno ne voli. |
Meni je u trixxx defultno 1.2 i nemogu dizat vise...a u biosu iman neki VDDC tako nesto,kojeg mogu dizat sve do 1.5 ...da tu dignem na 1.205 npr?
|
meni nekidan prošuška vent a grafa je sama po sebi glasnija od aviona tako da san jutros skočija do linksa u splitu u uzea accelero s1 plus (149kn).
kuler jest kompatibilan sa 7770 ali samo nakon šta san lemilicom okida komad plastike sa accelera + 1 ježič za memu nije moga baš ljepo stat nego onako....napola odprilike... i da....onu smjesu koju dobijete sa s1 za napravit termalno ljepilo ja nikako nisan uspija pravo zamutit da to bude ljepljivo (+ spominje se sušenje od 5 sati) tako da san od toga jako brzo odusta i kapnija super ljepilo i amen kakva tišina sad iz kučišta!!!!! :) |
7770 grafičke sa 1 Gb DDR5 kakve su za današnje pojmove? Vidim da ih se može nabaviti za 500-600 kn. Nisu mi potrebne postavke na ultra, bio bi zadovoljan i sa kombinacijom medium-high
|
Ono šta ja igram - radi OK. Za 500kn je super deal, osobito ako imaju jamstvo. :)
|
I dalje su best buy po meni, hladna, tiha, jaka.
Sve novo se da igrati na med-high, 1080p bez problema. |
moja vtx nije bila ni hladna ni tiha :p
šta se tiče snage nebi reka da je opako jača od bivše 4850.. |
HD7770 je nekih 15-20% jača od HD4870, a za 4850 neznam.:)
Ja je imam u drugom kompu koji služi kao HTPC (MSI verzija sa 2 ventilatora). Prikopčana je na LCD TV i na 720p, u kombinaciji sa i3 2120, tjera sve igre na high detaljima. Što se tiče buke to ovisi o modelu kojega si misli uzeti. |
Citiraj:
Samo toliko? Nemoguće. |
Osim same sirove snage, ima ona i drugih prednosti. Novija je, manja potrošnja, zagrijavanje...
http://www.anandtech.com/bench/Product/513?vs=536 |
pa zato i kažem. Mora biti barem odokativno 40% jača u igrama. 4 godine razlike je među njema, hej
meni bi, istina, bolje legla http://www.anandtech.com/bench/product/521?vs=536 |
Ipak je ova 7770 128-bitna za razliku od ovih starih 256-bitnih.
Baš zbog te velike razlike u generacijama (godinama) ne postoji puno relevantnih testova gdje se može vidjeti direktna usporedba tih kartica. Mislim da bi ti HD7770 bio dobar izbor. Imao sam i 4850 i 4870 i 8800GT i 4890 a kao zamjenu za te stare sam mogao birati između 6850, 6870, gtx460, gtx560, ali sam se ipak odlučio za 7770. Sve ovisi o tome čemu će ti služiti komp. |
Za nekakav povremeni gejming...
Ali to je zasada tek u planovima. |
Prijelaz sa 5770 na 7770 se, realno, ne isplati koliko vidim,
ako uzmemo u obzir da je 7770 500 - 600 kn? Stavio bih to u "moj komp", ali nisam pametan. Samo zato jer je relativno hladna i tiha, baš kao i ovah 5770,dok neke, 7970 nisu definitivno tihe i hladne |
@pogi
To planiraš nekakav upgrade za AAPG? :D Probaj naći polovnu R7 260x sa jamstvom, razlika u cijeni ne bi trebala biti velika između nje i HD7770, a 260x je opet dosta brža od HD7770 @Ivan Ako već misliš dati 600kn za grafu, idi na R7 260x sa jamstvom, vidim da se nove već mogu naći za 750-800kn, tako da je 600kn realno za polovnu, ili ako se možeš protegnuti do HD7850 za cca.750kn |
Citiraj:
Ma prvo mi je uletio uber jeftino Athlon X4 760K. Prvi quad core kojeg sam ikad imao, evo upravo pišem prvi post na PCE na njemu. Sad sam ga ubacio i malo opteretio. Nije FX ili i5 ali je quad core.... I sad ću staviti na prodaju A6 6400K, ako ga prodam kako sam planirao ispada da sam za 50-60kn dobio quada. Onda ću vidjeti što dalje za grafulju. zasada prikupljam informacije |
Citiraj:
Primjetio sam da AA optereti 4 jezgre tako da će ti bolje raditi nego sa 6400K...sada probaj iskemijati 260X i ima da vrti sve na max na 1440x900 rezoluciji i to će biti potpuno druga igra jer je velika razlika između medium i high settingsa ;) Smatram da se razlika u cijeni od cca. 100kn između polovne 7770 i R7 260X itekako isplati; 7770 VS 260X |
Citiraj:
Ne isplati se, premala razlika. Nađi 7850 |
Kakva su vam iskustva sa novijim driverima na ovoj grafičkoj?
Gledao sam kakav je 14.6 beta i našao nekoliko komentara kako je ekipa sa HD7xxx odustala od svega toga, vratili se na 13.12 i sretni. Probao i zbilja, performance test u Bf4 je pokazao par fps više. |
Pozdrav!
Danas sam kupio polovnu Sapphire HD7770, instalirao najnovije 14.4. drivere, pa me zanima u AMD Catalyst Control Centeru na kolko ste ju probali OC-at i kakva je po tom pitanju? Ne zanimaju me nikakvi ekstremi, samo neki normalno dizanje frekvencije koje najnormalnije podnosi. Moja stara HD4850 je imala onaj automatski OC koji bi sam testirao na kojim frekvencijama je stabilna, a za ovu tog nema, pa zato pitam. Na koliko da stavim Power Limit, GPU Clock i Memory Clock? http://i62.tinypic.com/24d511z.png |
iskreno nikad nisam clockao ni CPU ni GPU ove,
ali zar nema u catalystima onaj auto OC, pod frekvencijama rada po defaultu? Barem je kod mene tako R 260X i nekad na 5770, 3870.. |
Pa to sam i napisao da nema, a da je u starom catalystu za HD4850 bilo. Uglavnom, digo sam na 1100 gpu, a na 1250 memoriju i pokrenuo 3Dmark Vantage i crashalo se, tako da sam sad stavio na default.
|
Ovako, ipak imam problema s ovom karticom. Svaki puta kad dođem doma nakon duljeg vremena, tj. kada se ekran zgasi, promrdam miš, upali se, sve ok, ali se odmah pojave artefakti po ekranu i stalno blicaju i ne mogu ništa radit dok ne resetiram komp. Drugo, nekoliko puta mi se u gledanju videa sve smrzlo, jednom je izbcio BSOD (atimkdiag.sys), a dva, tri puta samo javio da su grafički driveri zaštekali i resetirali se.
Imam najnovije drivere s AMD-ove stranice (14.4). Monitor je spojen preko DVI kabla, a televizor je spojen preko HDMI kabla, ali sam u Catalystima isključio sliku na televizoru i nju samo ponekad uključim i to sve šljaka normalno. U čemu je problem? Pretpostavljam u driverima, pa imaju li neki da su bolji/stabiliniji? |
ja imam 7790 i imao sam problema sa zadnjim driverima....ne beta nego official neznam vise koja verzija..mislim da je 14.4..isto sam imao bsod-ove. Zatim sam instalirao zadnju betu i ista stvar.....u igrama radi a u 2d aplikacijama se crashala....tako da sam instalirao verziju drivera koja je dosla na CD-u sa karticom prije godinu dana i mirna bosna. :D:D....obavezno probaj starije verzije...
Nevjerojatno je da u 21. stoljecu nisu stanju napisati drivere kak spada...:fuming: edit: uostalom uguglaj Bsod error koji ti izbacuje i sve ce ti biti jasno.... |
Upravo sam instalirao zadnje beta drivere pa cemo vidjet jel se isto desava. Sad vrtim FurMark burn-in (8x MSAA) test vec 20 min i temperatura nije presla 59°C a ventilator se nije skoro ni ubrzao, na 27% radi. Koje su uopce temperature sigurne za ovu grafu?
Ako ce se isto desavat s ovim driverima, probat cu starije. Ali jel mogu onda zakljucit da je graficka ispravna i da je do drivera? Jer sam je kupio tu na forunu, pa da znam da ne moram vracat. |
Citiraj:
Što se tiče tempe, identične sam imao na Gigabaytu 6770. Ako si ju kupio prek foruma mozda da pitaš bivšeg vlasnika da li je on imao problema s driverima i da mu napomeneš svoj problem. Ako bi se problem pojavio sa više verzija drivera onda bi ju definitvno trebao vratiti..... |
Pozdrav momci, imam navedenu
http://content.hwigroup.net/images/p...ion_oc_1gb.jpg Laprdnuo hladnjak, scim zamjeniti ili gdje naruciti zamjenu? |
Sa Arctic Cooling Accelero L2 PLUS i slicnim, a bilo je do negdje prije i hladnjak od asusice na njuskalu za neke sitne pare...
|
Iz Bosne sam, pa nisam nasao nikakvu alternativu. Ebay ne gine.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 09:45. |