![]() |
S kojim programom mjerite temperatura graficke.Imam Sapphire Radeon HD7850 GDDR5 2GB graficku.
|
ATI Tray Tools
|
Ili MSI Afterburner
|
Ili najjednostavnije GPU-Z
|
ATI
Pozdrav..
Jel mi može netko reć isplati li se dat za ovu grafu 1800kn, ili možda uzet jeftiniju 7850.. Hvala XFX HD7870 2GB 1000m PciEx |
Ne isplati jer tu karticu možeš kupiti i za manje novaca. U kojem dućanu kupuješ?
Navedi ostatak komponenti koje imaš u računalu, pa ti onda mogu ljudi savjetovat da li da uzimaš 7870 ili 7850. Ili nešto treće... |
Ispuni prvo moj komp da znamo koji procesor imaš.
EDIT: Siniša brži |
Covjece ja nemam srece
slozim dnaas novu konfu i53570k, 2x4gbcorsair, sapphire 7850oc, tagan 600w napajanje stavim zadnji catalyst...vucem se.. igrma world of tnaks jedva 20-30FPS.. sa starom kantom e8400 i gtx9800 512mb nisam padal ispod 50-60fps kaj se to dogadja?? koje drivere da stavim? jel mozda karta u banani?? PSU?? radil je normalno i sve.. testiram CPU burn in prime 64 i nula gresaka vac satima poludit cu |
Izbriši drajvere i poćisti Driver cleanerom sve pa probaj nanovo ili instaliraj drajvere s dobivenog cd-a uz grafu nešto nije sjelo kako treba:)
Neznaći uvijek da najnovije radi i najbolje, nesjećam se da sam ikada imao baš najnovije drajvere uglavnom sam uvijek 2 koraka unatrag i uvijek sve OK i ja zadovoljan, ćak nisam ni brisao drajvere već samo pregazio novijima:D |
po meni trenutno best buy Sapphire Radeon HD 7870 XT (Tahiti LE)!
U americi cijenom identicnom kao u "obicne" HD 7870 a performansama 2-3 FPS-a sporija od HD 7950.http://www.tweaktown.com/reviews/515...iew/index.html |
Uglavnom, nakon poduljeg mozganja odlučio se uzet 7850 - jednu od ove dvije
XFX Core Edition 7850 2GB Gigabyte 7850 OC sa Windforce ventovima E sad ova druga navodno ima tone problema sa artefaktima, bijelim linijama i GSODima... Jesu oni to u medjuvremenu rijesili ili ja kupujem macka u vreci koji ce dezurat na servisu vise nego u kanti? Za ovu prvu nitko nista posebno ne govori, izgleda da je referentna... pa sad... Misljenja, iskustva? Hvala... |
tu drugi ti ja imam.. i kartica je mrak... clocknes je i hladna je i dalje
|
Citiraj:
|
Ma ta giga je predobra, ogromni ventovi, hlade super. Oduvijek sam htio imat taj model, ali eto, dobra je i Hawk. :)
|
Citiraj:
Navodno ima problema ko u prici... mozda je samo njihov batch bio defektan al ono... |
Ja san za ovu xfx cua samo rijeci hvale, stize za par dana u novu konfu.
|
Citiraj:
Pružaju osjetno manje performanse zbog nemogućnosti OC-a blizu 1200mhz... |
Nisu bajni komentari ni za ostale 7850, sto se tice rusenja, rikavanja itd. Puno ih nema mogucnost dizanja voltaze. Sapphireova je najbolja po onome kaj sam ja procitao. Ganjat karticu na maksimalnim taktovima i sa maksimalnom voltazom, 24/7 nikad nije bilo zdravo pa nije ni sad. Vjerojatno je zbog toga jedan dio negativnih komentara. Nisu to Lightning ili neke PE kartice ili sl. Najcesce se radi o jednostavnim i jeftinim PCBovima i komponentama gore i ak je GPU hladan ne zanci da je grafickoj nebu nist.
Na 1050mhz je 7850 brza 10 do 15% od ref. taktova, 860mhz. Vecina modela ionak imaju vec dignute taktove, 50 do 100mhz. Bez dizanja voltaze idu do 1100, uglavnom nest manje. 20tak % se da izvuc za 24/7 upotrebu a za bench i malo vise. |
Citiraj:
|
Ma ne mislim je ganjat preko stock voltaže i frekvencija. Bar dok ne dodje monitor sa vecom rezom... za moju 1680x1050 je sasvim dosta ... i debelo previše.
Snimio sam ogromne ventove na ovoj gigabajtici pa kontam da će bit tiha. Al opet evo čitam da vent preko 70% počne trest karticu itd itd itd... Na kraju mi se sve čini da ću ubost XFXicu... Hladnjak čisto ok, oklop aluminijski... ubacim recenziju kad stigne... |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Yap... to sam si i mislio... a dobro onda... ipak Gigabajtica... pa šta bude XD
|
Moja preporuka za Sapphirku, hladna, tiha, klokabilna, stabilna.
|
Neznamzašto izmišljat toplu vodu kada postoji sapphire,baš kako je kolega rekao,tiha,hladna,nitko se ne žali i ima najbolji OC potencijal,čak je i sapphire rekao da voltaža može do 1.225v 100% sigurno! Preko toga je rizik,no već vidim masu njih drže čak i na 1.3v bez problema,artefakata i prevelikih temperatura,a sad koliko dugo...
|
Pa zato pitah koju ću ubost... a ne radi tople vode :)
|
Imam ti ja XFX 7870 2GB i toplo je preporucam. ;) Temperature puno vise nego uredne!!!
|
Koju verziju imaš, Black Edition ima nešto bolji hladnjak ali Core Edition je glasno smeće :/
Osobno preporučujem Sapphire, MSI i Gigabyte. A ako se ide na HD7870 onda razmotrit VTX3D HD7870 Black s Tahiti čipom. |
Citiraj:
Imam Core Edition. Niti je glasna, niti se grije. Ne znam, mozda sam samo sretnik ili imam dobro provjetreno kuciste. Slikat cu temperature danas kad dodem s posla, idle i pod punim opterecenjem. |
Citiraj:
Citat jučerašnjeg maila: Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Trebalo bi je biti na klikni.hr, ja sam je neki dan tamo kupio za ravnih 1801 HRK + Sleeping Dogs :) (vtx3d 7870 black)
|
Citiraj:
|
zvao sam microline glavni uvoznik sapphire za hrv kaze da 7870XT, kako se ta kartica zove kod njih, da ce ih pokusat naruciti i nabaviti ali radi ogromne potraznje za njima je to teoretski nemoguce.
|
sta mislite isplati li se narucit je preko ebay-a? sapphire 7870 xt 330$ s dostavom!znam da na to ide jos carina i sve...izasla bi nekih 2200 kn...malo vise mozda?! sad neznam samo koja bi situacija bila s garancijom...?
|
Pa toliko košta HD7950. :D
|
@meanboss.. to bi bilo ludost. Izaslo bi te blize 2450kn sa sadasnjim tecajem dolara, a nema naznaka da ce uskoro bitnije ici dolje. A za te pare biras koju 7950 zelis i dobijes brzu karticu sa manje zezanja i problema.
EDIT: glupi pametni telefon, misli da zna bolje od mene sto zelim napisat.. |
nisam o tome ni vodio racuna!:) ali u pravu ste...previse komplikacija za apsolutno nista dobiti!:)
|
Ja sam radi toga sto ju je gotovo nemoguce nabaviti otisao na 660Ti model. Je skuplji ali je dostupniji. Sto ti vrijedi sto kartica kosta 2000kn kad ju je prakticki nemoguce nabavit.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 09:02. |