![]() |
E i ja bi se uključio na u regiju.
|
stavim skidati odmah poslije posla, zblesirala mi se instalacija jucer...
Blue, jel ces davat struju svima nama? Znam kada sam igrao s frendom da moj turizam grad zdere abnormalne kolicine struje i dosta vode... Ovaj kaj sam imao s njim je ima nekih 250k stanovnika i isto toliko turista po danu, nisu 4 elektrane na naftu sa 4 reaktora svaka bile dovoljne, a za nuklearke nam falilo vode... |
Citiraj:
Struju dajem svima i školovanje. Meni treba voda i kanalizacija jer mi je preskupo to sve. Molim vas da otvorite i department-e koje ja nisam tako da nam je svima sve dostupno. |
Školovanje se bojim da ti neće proći... Zbugirano je brutalno, barem je bilo onda kada smo mi igrali. Ista stvar vrijedi za sve service jer će autoceste biti toliko zakrčene da jednostavno neće ništa prolaziti. Kanalizaciju u turista gradu neće biti, ali će je biti u onom s vodom. Budem onda uzeo kanalizaciju na sebe jer će mi ionako trebati za pumpe. :P
|
Citiraj:
Autoceste su za sad super jer još nitko nema veliki grad ko ja.:D |
U kojoj regiji su nam gradovi uopće?
http://forum.ea.com/eaforum/posts/list/10047999.page link je gore na regije u kojima rade great works pa čisto da ne fulamo... |
Citiraj:
|
U ovoj ja dajem aloys i metal za great works.Ko ima milion nek da , ja ga još nemam i teško ću ga zaraditi jer imam mali industriski gradić koji ne zarađuje puno ali imat ću resursa za grat work.Još će nam faliti Tv-i( ja pričam o onom gradu acrology mislim,jer kontam da je to najpametnije) pa ko ima nafte nek navali.
|
Citiraj:
|
trebam struje i vode pod hitno... zapeo na nekih 35k stanovnika, ali turisti troše kao stoka... trebam barem 100k vode i jedno 100mw struje...
|
Ma ovo je smiješno,oko 10% stanovništva je radna populacija, pa to ni u Hrvatskoj nije tako, sve više mi ovo ide na živce, nema šanse imati bilo kakvu industriju i sve službe a da ti ne fali bar 4-5K radnika.Mislim da je ovo najgori SimCity do sada i već mi je žao 50kn koje sam potrošio na ovo.
|
dizi density... prije ekspanzije sam rjesavao to tako da sam cijeli jedan grad imao kao novi zagreb, spavaonicu, di su ljudi putovali naokolo...
s ekspanzijom, smao piknem onaj tower i presto evo radnika, jedini problem je kaj se toweri znaju zblesirati ponekad kada naklemis svih 8 katova i stvaraju abnormalnu guzvu... |
Kakav tower???
|
http://www.simcity.com/en_US/blog/ar...row-megatowers
i totalna je glupost što se zgrade nemogu okretati... |
Citiraj:
|
Citiraj:
nisam igrao od prekjučer pa nisam u toku. |
Ma ne dam 20ojra za tu ekspanziju,nek se napuše za 20ojra.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Density prijatelju, density :D zabadava ti stavljas dodatne stanovnike i cak da upgrejdas density na njima, ona najveca kuća u tier 1 stanovnicima ti nosi max 70-100 radnika, nisam vise siguran. Brojke koje ti pisu na populaciji su inflated. Onda ti se desi da ti se industry i commerce poveca density i da vidis kako fali radnika. :D |
decki ja sam struju podebljao tako da bi sad trebalo bit za sve.
|
Citiraj:
Ali u tome i je problem, logika bi bila da kada se poveća density da ti treba manje plavih zona i da njih zamjeniš zelenima,a li se onda događa da radnici nemaju gdje kupovati i da odu pa ti ih opet fali. |
Uspjesno sredjena faza 1, imam skoro 100k stanovnika i nula unfilled workers. :D Nemam pojma tko je sakonja, ali mu je grad postao jedna velika autocesta pošto svi hrle u grad, zblokirali ste cestu kroz cijeli njegov grad pa do bluea. Uglavnom, tornjajte mi se iz grada. :)
p.s. ako netko ima mjesta za vode zazbukat da mogu kupovati, bio bi mu zahvalan. Idem ubrzo u fazu 2 s bar 4 kasina i jos jednim landmarkom + aerodromom i fali vec sada. Znam kada sam prije s frendom igrao da je ovakav cijeli grad do kraja sagradjen gutao 2 kompletna postrojenja ( ona ogromna ) vode i jos se trece palilo prema potrebi jer je turista skoro bilo 200k u gradu. |
ja ću u drugom gradu krenut s vodom, ali ju moram gasit u svom prvom jer je u minusu i ne isplati mi se imat.
|
Idem si po kavu pa se spojim, nemoj mi dirat vodu jer mi je ona kriticna, za struju sam se skrpo s mini elektranom i povuko od tebe... Nemam di stavit postrojenje za vodu jer je sve brdovito u 3 pikse marmelade. Mene više zanima tko je onaj wonder stavio raditi? U 99% slučajeva se zblesira jer ima dupli bug na njemu, a kao dodatni bonus, sjebe promet na svim cestama.
|
heh ja stavio jučer :D
|
bok,
kupio bih igru da mogu igrati, samo neznam gdje je trenutno najeftnije ? i kak ovaj tak prodaje jeftino ? http://www.njuskalo.hr/pc-igre/simcity-oglas-11363041 |
Ja sam tu na forumu uzeo za 50kn key i radi ko sat mislim da je lik imao dva pa malo potraži po oglasima tržnice, samo problem je taj što ova igra nije igriva bez cities of tomorow, a to ti je još 10-20 ojra.A bez te ekspanzije je poprilično neigriva(ja čak kontam odustati dok ta ekspanzija ne pojeftini)
|
Citiraj:
|
Radnu snagu, jer možeš sazidati te towere s kojima na tako malim mapama možeš imati dovoljno radnika, bez toga nema šanse, kužim da je to namjerno i napravljeno da se mora kupiti ekspanzija kada se navučeš.Jednostavno je nemoguče imati industriju(bilo kakvu) sve gradske usluge(tj. biti neovisan i samoodrživ) a da imaš dovoljno radnika(ne sa tolikim omjerom stanovništvo-radna snaga od 10%),Ja sam probao sa 5-6 gradova i sve je Ok do jednog trenutka kada se grad počinje razvijati i onda sve ode u propast fali mi po 4-5k radnika na 70-80k stanovnika, a ako smanjim br radnih mjesta tako da smanjim plave i žute zone e onda im fali shopinga i freighta.Tako da bez ogromne količine stanovnika nema uspjeha.
|
pa meni je trenutno na 190k stanovnika samo 1700 nezaposleno.
|
SAMO 1700,od koliko ukupno radnih mjesta i šta imaš od industrije i servisa???I ja sam bio stabilan oko te cifre(sa 70k stanovnika) i tu polako počinje pucati po šavovima.
|
Bez ekspanzije se da bez problema odrzavat grad od 250k i to industrijski, treba malo trikove pri gradnji korisititi i da se, ne izgleda lijepo, ali je moguće. Meni je max bio oko 300k ali je bio kao ratna zona.
Ne industrijski grad i to cist, bez zagadjenja, s ogromnim prihodom oko milja - dvije po danu je moguće do max 200k dofurat, nakon toga nastaju problemi jer te guzve ubiju u pojam. Ekspanzija je dvosjekli mac jer oni toweri nikad ne rade kako spada i ako ovisis o njima, najebo si ko zuti kada pocnu bugovi kojih fala bogu ima. :D |
Citiraj:
moram ga reorganizirat kad pošaljem metal i plastiku u great works. |
Citiraj:
|
[QUOTE=Osta;2585821]Bez ekspanzije se da bez problema odrzavat grad od 250k i to industrijski, treba malo trikove pri gradnji korisititi i da se, ne izgleda lijepo, ali je moguće. Meni je max bio oko 300k ali je bio kao ratna zona.
Dok ne vidim ne vjerujem.Ma ja kužim da je najgore od 70-170k stanovnika.Stvar je u tome da moraš imati mjesta za 300k bez towera. |
Citiraj:
|
[QUOTE=Prki;2586035]
Citiraj:
@sakonja, kao sto sam gore rekao, grad je bio taman probio 70k i sve se iskrcalo vam skupa sa 70k turista koji su dolazili svaki dan u shopping. Bila je guzva od ulaza u moj grad skroz cijelom tvojom cestom kroz citav grad do grada od bluea. Da si bio online, mislim da bi ti cijeli grad crko. |
[QUOTE=Osta;2586338]
Citiraj:
|
Ma meni je kolapsirao javni prijevoz???Milion ljudi čeka 1000min, a nitko se ne vozi vlakovima koji dolaze.Ljudi mi se iseljavaju jer nemaju gdje kupovati a u isto vrijeme mi se zatvaraju trgovine jer nema dovoljno kupaca,koji k....c???
|
Citiraj:
|
| Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:41. |