![]() |
Dobro šta je s ovim Magicianom, stalno mi izbacuje da je update available, kad ono 3.1 verzija koju već imam. Onda ga ignoriram, pa nakon nekog vremena opet iskoči popup...
WTF? |
Kod mene je ista stvar, svako malo iskace popup za novu verziju i firmware...
mislim da je to bug od 3.1, jer na 3.0 se ne sjecam da se to dogadalo. |
ma uninstaliraj ga, ionako nicem ne koristi.
Taj bug imaju jako dugo vec i ocito im nije u interesu rijesit ga.. |
Nije bug, nego vam nude update s verzije 3.1 na verziju 3.1.1, samo im na puno mjesta fali ta zadnja jedinica u opisu.
Verzija 3.1.1 je izašla nekih 10-ak dana iza 3.1, pa i to malo zbunjuje. Razlika: Citiraj:
|
Updatao sam napokon SSD i nema nikakve razlike u brzini.
|
Kak vam se čine performanse ovog ssd-a? Samsung 470 64gb
http://i45.tinypic.com/2hfhzlu.gif |
Mislim da su to normalne brojke.
|
Skoro je dvije kaj ga imam, a nisam ga baš previše šparal...
Sad mi već ponestaje prostora, tak da razmišljam o kupovini veće 470-tke.... Pošto su stvarno pouzdani ssd-i.. |
mislis 830, posto 470 nije dostupan vise bas :)
ista stvar skoro, drugi port te sukladno tome i vece sekvencijalne brzine. a da, brzina, normalna i ocekivana za 64gb samya. |
Ma taj sata3 me ne privlači, a nit mi bome ikakvu ulogu igra, a nit bum kaj dobil na performansama, spram starije serije 470, tak da bi radije kupil sata 2...
Bum malo pronjuškal jel ih opće još di ima za kupit 470-tke... @antrax, pojasni rečenicu: "normalna i očekivana brzina za sammy-a"? Pretpostavljma da to ide ostale proizvođače, kaj pišu ultra velike brzine na papiru, a u stvarnosti su drukčije? |
ISplati li se ovo kupiti? Trenutno sam u US pa bih si nabavio SSD. Hvala.
http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16820147133 |
Cijena nije loša, a i disk je dobar.
Ne znam da li si primijetio, ali model od 128GB je 150$, jedino što je model za laptop pa ne dolazi s adapterom za 3.5", nego sa komadom plastike da bi bio 9.5mm kao normalan 2.5" disk. |
Stigao SSD 830 60Gb....
Samo pohvala za Samsung SSD magician software!! Nakon spajanja i instalacije windowsa, pokrenuo Magician i soft. odradi sva podešenja za disk uključujući optimizaciju windowsa, provjeru firmwarea, bench diska... Odlično all in one riješenje..stvarno super! Evo i test, cca 50% pun disk: http://www.pohrani.com/t/1M/Kk/2dUIJ...eenshot001.jpg |
samsung magician je softver koji sluzi iskljucivo ljudima kojima se ne da procitat 2 sata o ssd-ima i napravit posao posteno sami.
To sto on napravi nije bas nista specijalno. Ima tocno 1 dobru stvar koju moze, sloziti vrlo jednostavno over provisioning, ostalo je sve marketing zapakiran u lijepi celofan. Steta utrosenih MB prostora na disku. No, dobro je da postoji kakav takav softver za vecinu stanovnistva da se osjecaju sigurnije uz svoje diskove, iako realno nece nikako ni pomoci ni odmoci. |
Samo ti čitaj-ja ću 2h svog života pametnije potrošit, ako mi je već netko omogućio da to riješim za 5sec, jednim klikom miša.
Ako ovakvo riješenje jednim klikom riješi indexing,prefetch i defragmentaciju-čemu potrošit 2h da doznam isto?!! Nema tu filozofije i zamatanja u celofan. Uglavnom, nemoj većinu korisnika proglašavat ljenčinama jer korste "all in one" riješenja. To te ne čini pametnijim, al ako to hrani tvoj super nabrijani informatički ego, samo izvoli, potroši još 2 sata da ponovo pročitaš ono što sam ja i većina ljenčina riješio u 5 sec. U krajnjem slučaju, da je aplikacija potpuno beskorisna, ja ne želim drhkat oko SSD pol dana da bi radio mjesec dana duže, zaboli me za defragmentaciju, indexing i sl. Ima da radi, kad rikne, ide na garanciju.:) |
nisam siguran jel magician potreban da bi trim radio ili je on vec nativno ukljucen po defaultu...?
|
Uključen ili isključen, TRIM svakako radi!
Barem tako kaže cristal disk info. |
Citiraj:
:chears: |
bojane, radi se o tome da to sto magician napravi nije najbolje sto mozes napravit za sustav/disk, nego nekakva safe bet pravila koja vise niti nisu tocna/potrebna. Za to je ok, no ako zelis izvuci maksimum performansi iz svog sustava za svoje potrebe, veci na toga je pogresna.
Dapace, windowsi veliku vecinu podesavanja naprave sami po sebi vec unaprijed i jedino sto magician napravi je 20-30GB zapisa po disku prilikom testiranja sto si mogao ostavit za duzi zivot diska. No obzirom da je to ionako zanemarivo, a sve sto magician napravi je u jos nizoj kategoriji od toga, ne znam sta da ti kazem. Bespotrebno i beskorisno, ali daje ljudima poput tebe dodatnu sigurnost ;) |
pitanje , kupio sam 128 880 ssd , e sad posto hrpu i toliko toga imam na hdd podeseno sto se tice filmova i muzike pa nemam volje reinstalirati windowse , da li ja kako mogu klonirati to na SSD ? i da li ima kakvih nuspojava
|
Citiraj:
Nakon kloniranja možeš prebacit SSD u ACHI mod, ali prije toga moraš u windowsima napravit onu registry promjenu, imaš o tome i previše po temi;) Više-manje to je to, trebalo bi proć uredno... |
Može li mi netko reći kolika bi bila realna cijena polovnog PM810 (MZ-7PA2560-0D1) 256GB?
Gledam jednoga za 1300kn. Da li se isplati? Kakav je disk? Pouzdanost? SAMSUNG PM810 |
Citiraj:
|
to ti je 470 u principu, samo oem dio, dakle nema magician podrske ni update-a firmware-a.
Disk je ok, al nema garancije i ne znas sta je prozivio. Mozes biti jako sretan s njim ili jako nesretan. Kraj novog agility4 256gb za iste novce ili vertex4 za 200kn vise s garancijama 36/60mj, nekako ne bi ni gledao za tu cijenu rabljene diskove. |
Hvala.
|
Trebam brzi odgovor, jel vrijedi 800kn samsung 830 bez garancije?
|
Citiraj:
|
Ma nasel prek oglasa, navodno je novi.
|
kolko gigabajti?
|
Sorry, 128gb..
|
Citiraj:
:lol2: gb??? ak je 256 ja bi zel, ak moze na vidjeno, daklme da ti ga spoji. ispod toga neznam. na baji iz UK, bez gare NOVI, 256gb ti dode 1650kn sa dostavom. uzeo vec 2. neznam koliko je 128gb, baci oko. :chears: |
128gb za 800kn bez gare? ma posalji lika u rodno mjesto :D
|
Nasel jos jedan 256 serija 470, 1300 kn, al to mi je previse love za tak "stari" ssd...
Citiraj:
|
Dodaš 45kn i kupiš si novi ocz vertex 4 koji dolazi sa pet godina garancije. ;) Imam ga i zadovoljan sam. :)
|
Uh, imam nocne more od tog vertexa, al v3..
|
nemas nocne more od vertexa nego od sandforce-a, oce to, pogotovo ako si early adaptor :D
|
Sta bi vi uzeli Samsung 840 256GB ili 840 PRO seriju 128GB, pro je jeftiniji kojih 200kn. A radio bi upgrade s postojeceg Samsunga 830 128GB. Naginjem prema Pro verziji, jer ne bi htio raditi downgrade, a 128GB mi je bilo vise nego dovoljno.
|
Citiraj:
Jedino sto ima smisla je prelazak na veci model mada ti ni to ne treba kako pises. Ja bi rade skupio novce i uzeo noviji proc i plocu i to ce vec bit pravi upgrade sa kojim ce ti medu ostalim i SSD radit brze nego bilo koji na sadasnjoj ploci. |
Citiraj:
|
hoces li koristiti nesto iznimno zahtjevno po disk?
ako da, kupi 840 pro, ali posto ces ga vjerojatno imat u kucnom kompu, nemoj se zaj. i ostani na 830 kad ga vec imas. Disk je jako dobar i nema smisla ulagati u upgrade u odnosu na njega. A pitanje za 840, osobno ga ne bit kupio sigurno bar prvih pola godine za na duze staze, prvi disk sa TLC memorijom, treba to vidjet dal ce uopce bit pouzdano. A jos je i skuplji i manji od v4 256gb, nebuloza. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:24. |