PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   ISP (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=15)
-   -   T-com Halo "nova tehnologija" (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=222321)

ssanjich 05.02.2012. 19:56

rekla sam već, vi nećete, još uvijek, prelaziti na ims

Hackerivs 05.02.2012. 23:48

Citiraj:

Autor RisingPower (Post 2093077)
Cekajte malo.... Znaci li ovo da ce onda i svaka tel govornica imati svoj router??? :D

pa vrlo vjerojatno je da će se i govornica prebaciti na ims ali zbog napajanja će promjena morati biti izvršena u centrali.

jopis 07.02.2012. 16:54

Evo jedna svježa obavijest.
Svi korisnici Max tri usluga NEĆE biti prebacivani na 'novu tehnologiju' zbog tehničke nemogućnosti izvršenja iste.
Naime, imam već par dana problema sa netom, pa mi je jučer bio tehničar, koji je došao s nalogom za traženje i otklanjanje kvara, i prebacivanje na voip. No, nakon što smo otklonili kvar, i net i maxtv proradili, vidio je da sam korisnik max tri usluge, i rekao da ja i takvi kao ja do daljnjega neće biti prebačeni na voip, jer je to njima tehnički neizvedivo. Iz kojeg razloga upitah, rekao je samo da to ne može proći kroz sustav.

Andrija M 07.02.2012. 19:08

Citiraj:

Autor jopis (Post 2095053)
Svi korisnici Max tri usluga NEĆE biti prebacivani na 'novu tehnologiju' zbog tehničke nemogućnosti izvršenja iste

E shit, sad će im odmah kolegica ssanjich naplatiti 500kn :)

ssanjich 07.02.2012. 20:40

Citiraj:

Autor Andrija M (Post 2095170)
E shit, sad će im odmah kolegica ssanjich naplatiti 500kn :)

suzdržat ću se od komentara... :amen:

Svraka 09.02.2012. 16:22

stigao danas novi telefon.... nakon sto su bili napravili prebacivanje na voip.. telefon nije htio raditi!!!! ja napisao prituzbu i evo je proslo skoro mjesec dana ali stigao mi novi telefon od njih!!! neki panasonic... bezicni!!!! tako dda sada telefon radi bez problema..ali i dalje max tv steka i router se restartira!!!!!

Vendetta 10.02.2012. 14:13

Jedan od glavnih razloga zašto T-com prebacuje ljude na VOIP je taj da zakomplicira/onemogući konkurenciji na tržištu da ljude prebaci na svoje usluge.

Trenutno harače po Istri ili su poharačili.
Monteri ulete ljudima u kuću, ne objasne ništa, korisnik ne potpiše ništa, oni ga stave na VOIP.
Pogotovo su ažurni ako im dodje zahtjev za prebacivanje broja od drugog operatora, onda nakon što interventni tim odradi posao i pošalju dotičnom operatoru odbijenicu :D
Korisnike šutaju okolo kada ih nazvou i j*** ih se.

acer 10.02.2012. 14:32

Meni je jutros crklo sve,i maxtv i net i telefon.
Ima li jos netko mozda na podrucju Rijeke problema?

@Jopis
Ja sam max tri paket i imam voip i sve radi ok.

jopis 10.02.2012. 15:53

Citiraj:

Autor acer (Post 2097573)
Meni je jutros crklo sve,i maxtv i net i telefon.
Ima li jos netko mozda na podrucju Rijeke problema?

@Jopis
Ja sam max tri paket i imam voip i sve radi ok.

:roller:meni je lik rekao da nema šanse da progura kroz sustav voip dok god imam max tri, jedino da sam prvo dobio voip, pa tek onda uzeo max tri uslugu.

acer 10.02.2012. 15:54

Pa i ja sam najprije imao voip pa tek kasnije uzeo max tri.

jopis 10.02.2012. 16:18

Onda ok, fora je u tome da mi koji smo već uzeli max tri, a nemamo voip, nećemo ga niti moći imati do daljnjega.

h3lld 10.02.2012. 22:35

Citiraj:

Autor jopis (Post 2097676)
Onda ok, fora je u tome da mi koji smo već uzeli max tri, a nemamo voip, nećemo ga niti moći imati do daljnjega.

Ma mogu max3 korisnici bez problema voip, samo treba u sustavu znati kako to provuci, sto je taj tehnicar nesposoban pa ne zna, u to necu ulaziti.

dinos3 13.02.2012. 23:08

sve sto trebam je telefon ukljucit u modem u phone 1 i pricekati 24 sata da me oni nazovu ?
i kad ce mi se upaliti ona zelena lampica na phone 1.. ?

veve 13.02.2012. 23:49

Pa jesi dobio postom prouku da ce ti biti aktivirana usluga nekog datuma koji je naveden u njoj?
Ako jesi onda od tog datuma ce se ta lampica aktivirati. Kad se to dogodi, maknes spliter, te kabel iz rutera koji ide u tel. uticnicu spojis normalno bez splitera, nakon toga spojis telefon u ruter (phone1) i nazoves sluzbu za korisnike.
http://www.t-com.hr/images/kzona/podrska/skica_ims.jpg

dinos3 13.02.2012. 23:55

nisam dobio poruku nego sam sam htio preci na to..
evo uspio sam jedino sta sam trebao je ukljucit phone u modem i oni su mi resetirali modem i to je to..

RisingPower 14.02.2012. 20:12

Citiraj:

Autor dinos3 (Post 2100189)
nisam dobio poruku nego sam sam htio preci na to..
evo uspio sam jedino sta sam trebao je ukljucit phone u modem i oni su mi resetirali modem i to je to..

Je li se na toj novoj tehnici može odbiti ili barem prekinuti dolazni poziv, kao na mobitelu?

I što je sa onim uređajem za prikazivanje broja pozivatelja? Hoće li to šljakati i dalje?

Hackerivs 14.02.2012. 20:41

1) ne znam, mislim da ne
2) da

dinos3 14.02.2012. 21:17

1. naravno da moze kako ne ?! . i vidi se broj s kojeg se zove
2.da

Hackerivs 15.02.2012. 02:04

dinos3...
RisingPower je pitala dali može odbiti poziv KAO NA MOBITELU
koliko ja znam, to nije moguće izvesti. na većini bežičnih telefona, kad stisneš crvenu tipku oni i dalje nastave zvoniti.

Svraka 19.02.2012. 17:14

1. nije moguce prekinuti poziv....

2. i dalje se vidi broj pozivatelja.....

:lol2:

dinos3 19.02.2012. 18:48

aha , sori ;) . mislim da nikad nisam odbio poziv preko kucnog pa sam mislio da je kap preko kucnog ;) sry

geronimo_2 20.02.2012. 11:59

stvarno nam zivot moraju komplicirat. koliko sam skuzio necu moci koristit SE555 za ovo?
potekao je od T-com-a, ali je unutra sad origigi FW jer ne koristim nikakav maxTV i ne neamjeravam nikada. ne zelim imat router u vlasnistvu Tscuma i da mi oni prckaju po njemu i da je zakljucan :fuming:.
osobno bih tel maknuo, ali starci su problem :hitthewal:.

Brc 24.02.2012. 16:19

Danas me zove tehnicar sa pitanjem koji ruter imam. Reko SE555, veli on da da to je stari, sad cu vam ja donjet novi. Ja velim, moze ali samo ako bude opet siemens :D

Hvala bogu pa sam znao o cemu se radi, inace vjerojatno nikome ni ne objasnjavaju sta se desava

vujasin 01.03.2012. 19:31

Mene zanima da li dolazni signal iz utičnice prema ruteru ostaje isti? Poneka mi spajanje POS aparata za bezgotovinsko plaćanje nije radilo preko splittera, ali bi radio direktno na utičnici. Zanima me sad hoće li biti problema ako se spoji na ruter phone1?

The Pill Man 01.03.2012. 23:25

Citiraj:

Zanima me sad hoće li biti problema ako se spoji na ruter phone1?
Kako oni to rade, samo bog zna.

Citiraj:

Citiraj:
Autor tkolega2 Pregled postova
a šta češ kakav t-com takva i služba za korisnike
da..i kad ti nešto ne bude radilo...opet ćeš nas zvati i moliti za pomoć...
Pa naravno da ih moramo zvati kad su oni i zasr..i.
A najgore je što se onda još i ograde jer kao ,nije do njih...
A meni su prije koju godinu prijetili da će mi ukinuti liniju jer neću platim priključnu pristojbu 500kn za liniju koju nikad nisu ni izveli!
I da, došli su mi ukinut liniju koju sam uredno plaćao (druga linija) pa kad sam vikao da to nije ta onda su prijetili jer sam im ja kao sakrio kabel - nisu mogli nać tu liniju da meni ulazi u kuću kad je nisu ni pustili.

Pa se onda pitam kako ih nećemo
Citiraj:

zvati i moliti za pomoć...
:hitthewal:

EDIT: sad tek vidim da su to stari postovi, ali tako me žicnula da sam zakipio.

FitzTN 04.03.2012. 00:06

Što će napraviti s nama ISDN-ašima?
Sad imam ovakvu situaciju:
Tel linija se grana na ISDN NT i na SX763. SX763 ide pak na Linksys WLAN i dalje na kompove, a ISDN NT ide s dvije analogne linije na analognu tel. centralu i signal ide dalje po kući preko centrale, dok jedan ISDN kabel ide na karticu u jednom od kompova i služi samo za Moony, a drugi ISDN kabel ide na jedan ISDN telefon.

Kakvo je rješenje T-Coma za takve situacije? Ostavit na ISDN do daljnjeg? :)

john_tranzistor 05.03.2012. 00:07

xxxx

grga11 03.05.2012. 09:44

IMS(VoIP) & Asterisk PBX

Jel tko pokušao trunkat pbx direkt na HT Voip server??. Moja se spoji i registrira, rade dolazni pozivi, al odlazni neće...

walbandon 08.05.2012. 02:47

mozda zbog codeca ?

boldrik 08.05.2012. 17:49

Raspolaže li netko informacijom koliko još dugo mogu odbijati prelazak na "novu tehnologiju" ?
Ja sam znao o čemu se radi i odbio sam instalaciju ali sam sad nešto načuo da me namjeravaju natjerati tako što će mi prestati raditi telefon, internet i maxtv... Jel smiju to?

Rain Man 08.05.2012. 20:25

Prestat ce ti radit samo telefon. I to kad ugase analogiju, a ne vjerujem da ce to radit tako brzo. Ne znam zasto ljudi odbijaju IMS? Pogotovo ne oni koji imaju ADSL i MaxTV.

grga11 12.05.2012. 21:23

Citiraj:

Autor walbandon (Post 2158384)
mozda zbog codeca ?

ma codec-i štimaju zato što audio prolazi kod dolaznih poziva.
Problem je sama sintaksa koju pbx krivo šalje voip serveru. To nikako nemogu skombinirati. Već 3 puta sam sje... link na htvoip serveru krivim logiranjem i svaki put moram prijaviti kvar, tel ne radi i te gluposti... Kad bi se bar dao vidjeti proces registracije kod siemensa.... ili poznavati tehničara koju radi na voip centrali.... he he he....

hrvatska1991 13.05.2012. 19:18

Citiraj:

Autor Rain Man (Post 2159014)
Prestat ce ti radit samo telefon. I to kad ugase analogiju, a ne vjerujem da ce to radit tako brzo. Ne znam zasto ljudi odbijaju IMS? Pogotovo ne oni koji imaju ADSL i MaxTV.

Radi toga sto im je telefon na jednom kraju kuce, a modem na drugom i ne da im se busit rupe i provlacit kablove...

Svakako cu im se sa zadovoljstvom smijati kada cijela Hrvatska postane pokrivena digitalnim signalom i ugasi se analogni, a njima onda masno naplate prelazak :chears:

jopis 13.05.2012. 20:39

Citiraj:

Autor Rain Man (Post 2159014)

Nisi upoznat baš sa problematikom u vezi toga očito.
FYI korisnicima max3 usluge (dakle telefon+adsl+maxtv) NIJE MOGUĆE UKLJUČITI dotičnu uslugu dig. telefonije. Jedno su biseri koji 'se boje' nove tehnologije, ali problematika sa max3 je u nečemu od strane tcom-a i tu je stvar stala, do daljnjeg.

Rain Man 13.05.2012. 22:56

Citiraj:

Autor jopis (Post 2162222)
Nisi upoznat baš sa problematikom u vezi toga očito.
FYI korisnicima max3 usluge (dakle telefon+adsl+maxtv) NIJE MOGUĆE UKLJUČITI dotičnu uslugu dig. telefonije. Jedno su biseri koji 'se boje' nove tehnologije, ali problematika sa max3 je u nečemu od strane tcom-a i tu je stvar stala, do daljnjeg.

max3 nema veze sa postavljenim pitanjem. Kada svima ukljuce IMS (sto ce s vremenom i max3 korisnicima) i kada pocnu gasit klasicne analogne linije, ugasit ce samo telefon onima koji nece IMS.

U prijevodu, da boldrik ima recimo samo ADSL i telefon, odbija IMS, a sutra mu gase analognu lliniju, prestat ce mu radit samo telefon, internet ostaje.

Koliko ja znam T-Com jos nema neki definitivni odgovor ovima koji odbijaju IMS jer je jos tehnologija u fazi rane implementacije. Odnosno nitko iz t-coma nije rekao da ljudi eventualno nece imat telefon.

D1viry 14.05.2012. 09:42

@hrvatska1991
Možda ljudi odbijaju jer žele imati mogućnost poziva i kad ne radi internet, kad nema struje itd. Kad svima ugase, onda će svima biti ugašeno, a to tada, dok ide-ide. :D

Ja bih morao pola kuće razbušiti da bi mogao koristiti 2 telefona. Trenutno imamo 3 telefona i nikako mi se ne isplati prelaziti, a da ne spominjem kako to još uvijek ne radi dobro. Kod susjeda jedan telefon uopće ne zvoni, a može se razgovarati na oba telefona. Užas jedna.

Bilo bi ok da to malo bolje pripreme.

dinos3 14.05.2012. 13:09

pa nek susjed nazove i oni ce mu popraviti tel , ako ne budu mogli popraviti poklonit ce mu bezicni ako se ne varam (netko je napisao da poklanjaju) .. ja sam imao problema s bezicnim , nije mi htio prikazati broj kad neko zove . nazvao njih , oni sutradan dosli i to mi rjesili . za sad nikakvih problema nemam..
koristim ju oko 1-2 mj

hrvatska1991 14.05.2012. 16:23

Citiraj:

Autor D1viry (Post 2162403)
@hrvatska1991
Možda ljudi odbijaju jer žele imati mogućnost poziva i kad ne radi internet, kad nema struje itd. Kad svima ugase, onda će svima biti ugašeno, a to tada, dok ide-ide. :D

Ja bih morao pola kuće razbušiti da bi mogao koristiti 2 telefona. Trenutno imamo 3 telefona i nikako mi se ne isplati prelaziti, a da ne spominjem kako to još uvijek ne radi dobro. Kod susjeda jedan telefon uopće ne zvoni, a može se razgovarati na oba telefona. Užas jedna.

Bilo bi ok da to malo bolje pripreme.

Tehnologija ide naprijed, neka se pomire s time, ne znam samo kako bi izdrzali da zive u razvijenoj zemlji...

Psycho 18.05.2012. 10:54

Citiraj:

Autor hrvatska1991 (Post 2162717)
Tehnologija ide naprijed, neka se pomire s time, ne znam samo kako bi izdrzali da zive u razvijenoj zemlji...

misliš u nekoj gdje stvari rade "as intendent", a ne gdje se guraiju poluproizvodi s kojima se peru pare.

dejanlik 18.05.2012. 12:56

Ja imam net, max tv i telefon kod T-coma.
prije par mjeseci su uključili mi taj vrag i više ne krči telefon kad pričam.
Nevidim tu neke probleme osim naravno da su skupi. pa kad istekne ugovor ja ih pozdravljam.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:04.