![]() |
Citiraj:
|
Koji su bolji coini i poolovi? Od mdl coina....
340 W mi troši komp pri mineanju.. |
Citiraj:
Dakle, sa dosta manje snage ipak vise zaradio ;) Isplati se malo petljati... Inace, kad je Maxcoin izasao, prvih par dana se dalo izmajnati i kojih 40US$ dnevno :) |
Ma meni je 50% vremena R9 290 na Intensity 13 (i kojih 500 KH/s umjesto 850KH/s kad je na I 20)... jer na tom kompu i radim pa mi sve steka kad je na maximumu. Sa 6$ dnevno u tim uvjetima nije ni toliko lose :)
|
Citiraj:
Ako treba dx viewport, onda 12. Ili bolje, koristi 3.7.3 miner sa xtensiti na 3. To je izmedu 12 i 13 (13 haje 480 khs, 3 430] i sve radi fluidno. Samo pripazi na thread conc. Meni za radnog vremena (acad uglavnom) konfa iz potpisa pumpa 1.3+ mh, posle malo oko 2. Ako treba pomoc javi. |
Ljudi jel ima tko acc na mtgox? Koliko traje autorizacija bank. računa? Ili kak je najbolje trgovat sa Btc-om?
Sent from my GT-I9300 using Forum Fiend v1.1.7. |
kaj si lud... mtgox je 300$ trenutno.
|
@sys ne kužim, zakaj lud?
pa pogledaj malo tečajeve.
|
Možda čovjek želi kupiti jeftino BTC na MTGoxu, pa prebaciti iste na recimo BTC-e / Bitstamp i okrenuti 300$ razlike "za ništa" :)
Javi se kako je prošlo :D |
Nemoj huskat covjeka, BTC withdraw trenutno nije moguc sa Gox-a, zato i je takva cijena. No, nesto se suska da ce od sutra ponovno raditi withdraw...
|
Imam od prije acc na mtgox, čisto za svaki slučaj, al nisam na vrijeme reagiral i autoriziral bank. račun, pa da kupim BTC po 90$ i pričekaš malo i ili prodaš kad poraste cijena ili prebaciš na drugu burzu pa tam prodaš ili ih prebacim u svoj novčanik i čuvam ako cijena skoči na 10000, ima hrpa mogućnosti dok ih imaš, jel ne isplati ih se majnat al po ovoj cijeni ih kupiti, to bi bio zgoditak. Ali sam očito zakasnio jer cijena ide gore.
Jel ima ovih tupavih adaptera igdje kod nas za kupit?
http://www.ebay.co.uk/itm/PCI-E-Expr...item3cdce98db2 |
vga killer, po nasim ducanima te risere nisam vidio. Na njuskalu ih mozda ima ali je $ = funta = kuna sa nulom vise. Ilitiga, ako narucis iz kine, cijena je 10$, iz UK je 10 Funti, a iz HR 100 kn minimum. Ako nije hitno preporucam ebay i Kinu. Ako je hitno, imam ja 5 komada za prodati, ali je i cijena paprena ;)
|
|
Ti vrapca, ljudi ostali bez love?!
Samo čekam trenutak dok Tor odluči da je LTC ipak bolja alternativa ;-)
Edit: RIP Mt. Gox http://arstechnica.com/business/2014...All+content%29 |
Ovaj "virtualni novac" nosi "CIA potpis" uzduž i poprijeko.
Za rasturanje ekonomskih sustava po Europi, Aziji, Južnoj Americi, po potrebi. Za razliku od dolara, jena, eura, koji se temelje na zlatnim rezervama, rudnim rezervama, ova je temelji na ...ničemu! Odnosno ti "rudnici" mogu nestati klikom miša u jedan dan. Al to ne bi bio neki problem da trgovina ti, "virtualnim novcem" nema utjecaja na stanje realnih valuta u koje se konvertira na kraju. Jer ne može nitko kupit auto bitcoinima. Tako da ako ti euro ode sa 7,66 na 7,64 radi bitocina, to je, ustvari, jako velika stvar. Uglavnom malo jače šišanje ovaca. Naravnom pojavila se masa "bitcoin gurua" koji pričaju o bogaćenju kroz par mjeseci... Bit će zabavno kad ovaj balon od sapunice pukne. 1980 tih se tiskao novac i slao u Nikaragvu, Panamu, Boliviju..danas je to bitcoin- Školski primjer trojanskog konja. |
Sad kada je i GOX pao, ovo sve više podsjeća na školski primjer ove manifestacije.
Što je ovome svijetu, svi bi htjeli easy money, kakav kramp i motika, nek neko drugi radi umjesto mene :D Obično su sve lake zarade prilično kratkoga i neslavnoga vijeka, barem nas je povijest tako učila. |
svejedno to ne mijenja činjenicu da mi se jučer pojavilo 3000kn na računu ;)
|
Citiraj:
Ipak sam ovdje mislio na malo duži rok... Sve investicije su samo međuovisnost rizika/nagrade, na investitoru je da procijeni ulazak. U financijskom smislu, valjda svaka investicija sa povratom kroz 5 Godina i nekom neto tekućom kamatom od 5-8% se smatra odličnom. Kada se kroz te pokazatelje bitcoin stavi na papir, izlazi iz svih okvira :) I sve je to super, jedna strana dobiva, ali neko će se morat i opeć, samo je pitanje vremena :) |
ima lik koji je popušio 4700btc-ova na mtgoxu... to ti je ugrubo oko 15mil kn :D
|
Citiraj:
Koliko sam čitao ovu temu, ima i ovdje lik na forumu koji ima valjda 800btc-a ako se ne varam :D |
Vrijednost ce samo padat. Zahvaljujic Silk Roadu porasla je vrijednost prosle godine, no kako je Silk Road nestao, vrijednost samo pada. Netko je oprao lovu i sad se svi smrtnici misle obogatit.
|
nadajmo se da ih još ima :D
|
Koliko bi bilo isplativo majnati sa HD6870, sa 168W potrošnje na maxu (nek bude 200W malo clockana) je to mjesečno oko 85kn struje.
Kartica radi oko 250Mhash/s u prosjeku odprilike. edit: ~125kn struje mjesečno po mom proračunu. |
ako sam dobro izracunao oko 28$ mjesecno - struja...
|
Citiraj:
Iza dolara i eura ne stoji nikakvo zlato, srebro, platina ili bilo sto. Iza bilo kojeg novca ne stoji apsolutno nista sto mozes opipati. Bitcoin se temelji na istim principima kao i dolar ili euro. Vrijednost se temelji na ponudi i potraznji, ako ljudi zele dolar ili euro, vrijednost raste, ako ne zele, vrijednost pada. Tvojih 10kn u dzepu ne znaci nista, nema nikakvu vrijednost, niti ti drzava garantira da ona za tvoih 10kn ima nekoliko grama zlata u rezervi. |
Citiraj:
U tom primjeru se svodi da netko 'investira' novac na nacin da plati onom ispred sebe, i tako redom.. sve dok oni na dnu nisu oni koji su popusili. U slucaju *coin-a je stvar da netko investira novac, tj. mijenja pravi novac za virtualnu valutu. Dakle, samim tim toj virtualnoj valuti daje neku vrijednost. Naravo.. problem je sto u principu vrijednost te valute primarno ovisi o odnosu ponuda-potraznja. Jos veci problem je sto postoji tek par vecih sajtova za exchange novac<->coini (kao npr MtGox). To sve dovodi do problema velike fluktuacije cijene, i potencijalnih malverzacija. No, bottom line... stvar ponude i potraznje. Ako mozes prodati kilu dreka za 500US$, bi li prodao? Jedini uvjet je da netko smatra da to toliko vrijedi i voljan je platiti. |
Citiraj:
nekad davno bilo, sad se spominjalo. startpage-ajte samo sta se desava sa onim da je njemacka trazila audit svojih zlatnih rezervi u USA. lol. |
ma to je bilo tak jasno da će puknut i da tamo ne treba poslovat... pa ne znam jel prošao dan da mtgox nije bio minimalno 100$ veći od btc-e i bitstampa, a bilo je i po 200$ razlike.
|
Samo da se nadovezem, da se bitcoin temelji isto na resorsima kao i sto se novac u proslosti temeljio na zlatu, samo treba malo bolje pogledat...
Da bi dosao do bitcoina ti treba procesorska snaga i elektricna energija umjesto zlata i srebra.. |
Syss tebe boli labud,isplatio si jednu r9 280x,sam nek potraje.
|
|
pa neloše ;)
|
Upogonjena 7850, vrti oko 350. Ocekivo iskreno malo vise.
Na kolko intensity stavit....sad je na 19 |
to je to otprilike, meni ide 360 max sa 1050 jezgrom i mislim 1350 memorija
|
Citiraj:
|
Isto tak je i moja klokana. A bumo vidli kak bu islo. Srecom djabe struja pa nije problem
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 08:20. |