PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Monitori, tipkovnice i miševi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=52)
-   -   Gaming miševi (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=220869)

Bartuc 29.04.2013. 22:02

Citiraj:

Autor Prki (Post 2386598)
Pa ovaj Mionix 5000 isti G9 al malo uštrojen sastrane?? ili se meni čini???

Nije, G9 je oličenje lošeg dizajna i loše ergonomije. Ne znam da li sam ikada čuo nekoga da se pohvalio kako mu G9 fino leži u ruci, valjda zato što felša i sa palm i sa claw grip kućištem!?

Naos je tenk pokraj G9, ogroman mišonja, za pravu mušku ruku koja preferira palm grip :D

Pošto nemate gdje isprobati Naosa, najbolje je isprobati Ikaria, ergonomija je gotovo u detalj identična, s time da je Naos 5k neusporedivo bolji od Ikaria.

Prki 29.04.2013. 22:11

Citiraj:

Autor Mommistake (Post 2386605)
Mionix 5000dpi, g9 ima 3200, mionix 7 programskih tipki, ima 128kb interne memorije za pamtiti 5 različitih profila rada, gumeni je sastrane, S.Q.A.T™ – Surface Quality Analyzer Too :)

Nije baš isti :)

Mislio sam izgledom.

Mommistake 29.04.2013. 22:15

Citiraj:

Autor Prki (Post 2386621)
Mislio sam izgledom.

Ni sličan, ni izgledom ni dimenzijama...

alengrosevic 29.04.2013. 22:58

Citiraj:

Autor Bartuc (Post 2386615)
Nije, G9 je oličenje lošeg dizajna i loše ergonomije. Ne znam da li sam ikada čuo nekoga da se pohvalio kako mu G9 fino leži u ruci, valjda zato što felša i sa palm i sa claw grip kućištem!?

U ovome se ne bih složio s tobom. Imao sam par komada, i običnih G9 i G9x i bili su mi odlični za korištenje iako imam jako veliku ruku.
Isto tako, znam 3 frenda koji imaju te miševe i zadovoljni su njima jako. Tako da, oblik miša tj ergonomija je dosta subjektivna, nekima pašu ti oblici dok drugi baš i nisu odušavljeni istima. Meni npr Roccat miševi nikako ne pašu i nikad si ih ne bi kupio, dok recimo frenda gamer tu iz Čk je oduševljen istim.
Najbolje negdje u izložbenom salonu isprobati pa vidjeti kako koji leži u ruci i odlučiti.

Bartuc 29.04.2013. 23:05

Istina da, moraš isprobati prije kupovine. Ovi moji što imaju G9-etke su ih valjda kupili čisto prema specifikacijama i zato što je high end pa mora valjati, a najbitniju stavku (ergonomiju) nisu uopće uzeli u obzir pa sad kukaju da im ne paše :D

Mada je teško i u dućanu osjetiti pravu ergonomiju kad je preko kutije osjećaj drugačiji nego kad izvadiš miša van. Van HR je ljudima normalno isprobati komponentu i zamijeniti za drugu ako ne paše, tu isto možeš tak nešto napraviti ali valjda nam je neugodno koristiti tu "opciju" :D

alengrosevic 29.04.2013. 23:18

Tu si u pravu, šteta što nema više dućana za isprobati proizvod izvađen iz kutije, a ovo za povrat niti ne znam kako bi prošlo. Jedno vrijeme je Hgspot (dok je bio aktivan) imao dosta izloženih miševa, sad mislim da ima još Links, Feniks i možda još koji dućan. Zaista šteta jer kad ideš kupoveti miš preko 50 eur, bilo bi u redu da bar isprobaš kako leži u ruci..

chare 29.04.2013. 23:30

Citiraj:

Naos je tenk pokraj G9, ogroman mišonja, za pravu mušku ruku koja preferira palm grip :D

Pošto nemate gdje isprobati Naosa, najbolje je isprobati Ikaria, ergonomija je gotovo u detalj identična, s time da je Naos 5k neusporedivo bolji od Ikaria.

Nije istina. Evo ja tvrdim da meni G9 savrseno pristaje u ruci. :chears:

burmuz 30.04.2013. 00:11

Citiraj:

Da, i Logitech MX Revolution je sličan po ergonomiji. Meni osobno jedina alternativa za Naosa. :)

domis 30.04.2013. 11:13

pa kupiš miš preko neta, dostave ti doma i ti imas pravo, u roku od mislim da 8 dana, vratiti uređaj i tražiti povrat love. bez da im objasniš zašto :)

karl051 14.05.2013. 23:50

Pozdrav
trebala bi mi pomoc oko gamerskog misa. budzet mi je oko 600 kn.
U obzir dolaze ducani u RI da mis moze isprobat.
Svidja mi se Razer Naga, a ni Imperator nije za bacit. :D
Misljenja, preporuke ?
LP

Sinac 15.05.2013. 00:28

S obzirom da ideš s većim budžetom u kupnju, u toj klasi su svi miševi OK pa uzmi onaj koji ti najbolje leži u ruci. Svakako probaj i koji Logitechov samo da vidiš razliku u ergonomiji.

karl051 15.05.2013. 00:39

probao sam g9x i bas mi nije bio nesto. ni g500
Roccat Lua mi je lijepo lezala u ruci. ali joj fali tipki.

Mogy 15.05.2013. 00:50

Citiraj:

Autor karl051 (Post 2395332)
Pozdrav
trebala bi mi pomoc oko gamerskog misa. budzet mi je oko 600 kn.
U obzir dolaze ducani u RI da mis moze isprobat.
Svidja mi se Razer Naga, a ni Imperator nije za bacit. :D
Misljenja, preporuke ?
LP

Klik :D

Isprobao sam par miševa i meni osobno je savršen ovaj. Koristim ga već 3-4god i kupiti ću opet isti kad ovaj crkne. Imam srednju veličinu šape i savršeno mi leži u ruci :D

karl051 15.05.2013. 00:57

Citiraj:

Autor Dujo (Post 2395360)
Klik :D

Isprobao sam par miševa i meni osobno je savršen ovaj. Koristim ga već 3-4god i kupiti ću opet isti kad ovaj crkne. Imam srednju veličinu šape i savršeno mi leži u ruci :D

Gledao sam deathaddera ali ga nisam imao priliku isprobat
izgleda mi dobro..
imam dosta duge prste. moram ga isprobat pa vidim.

Mogy 15.05.2013. 01:01

Ako ti treba za igre kao što je fps i takve igre onda rađe ovako neš uzmi, a ako igraš više MMPORG igre kao što je WoW di treba masu keybindsa onda definitivno Nagu. ;)

karl051 15.05.2013. 01:08

vecinom derem mass effect 3 MP :P
na tipke na nagi bi mi dobro dosle za bioticse i ostala cudesa.
probat cu svaki mis pa cu uzet onaj koji mi najvise pase u ruci.

Mogy 15.05.2013. 01:25

Ja sam probao intelli 3.0 exp, mx 518(ne paše nikako), Sharkoon fireglider. Nemogu se sjetiti više koje još, ali je deathadder je najbolje u ruci pasao. Intelli 3.0(sličan osjećaj u ruci kao death samo što je ova gornja plastika još malo niža nego kod deatha) ti je predobar za 150kn sa free dostavom preko ebaya. Ima 450 dpi ako se ne varam. Čak sam možda i njega mislio uzeti ako ovaj crkne. Bio sam ga razbio, budala :D

Guls 15.05.2013. 09:10

Pozdrav

Tražim bežičnu gamersku iluminiziranu tipkovnicu i bežičnog gamerskog miša, za gamera srednjoškolca koji igra LoL i CoD, do nekih soma kuna. Da li tako nečega uopće ima kod nas ili se moram ograničiti na žičana rješenja? Ako da, koja?

Prešao sam nabava.net i nisam nigdje našao bežični komplet, samo žičane kombinacije.

Hvala lijepa na prijedlozima

Mommistake 15.05.2013. 09:16

Bolje se ti ograniči na žična riješenja.

Imaš ti razne logitech bežične tipkovnice illuminated, ali ništa od toga nije za gaming :)

Uzmi meku dobru gaming tipkovnicu i miša i super :)

Guls 15.05.2013. 09:28

Razmišljam bi li mu uzeo ovo + ovo ili pak ovo + ovo.

Gledam da je sve iz istog dućana, jel. Predloži i ti nešto slobodno.

Mommistake 15.05.2013. 09:37

Uzmeš mu: ovo + ovo.

Je malo veći budžet, ali nečeš požaliti.

Ili umjesto g500 uzmeš mu g400.

Guls 15.05.2013. 09:39

Ako ti tako veliš, onda nemam razloga da ti ne vjerujem. Trebam i neku podlogu iz tog dućana za tog mišonju...

Mommistake 15.05.2013. 09:43

Ma bilo koju steelseries ili razer da pikneš, ok je :) Ovisi da li voliš platnene ili tvrđe i o tome koliko je tvoj max budžet za dati za podlogu.

Jer je nekima to neizostavni dio hc gaming opreme, nekima je pak useless bacanje novaca.

Guls 15.05.2013. 09:47

Ja sam sasvim zadovoljan sa svojom QCK+ a mislim da će biti i on. TY

Mommistake 15.05.2013. 09:50

:chears:

Mogy 15.05.2013. 20:26

Prvo isprobaj miš prije nego ga kupiš to ti je moja preporuka. Meni osobno mx518 tj g400 ima prejadan dizajn i nikako mi ne leži u ruci. Što se tiče podloga QCK + ili Razer goliathus control(najbolja) moja preporuka.

ovo + ovo + ovo bolje nećeš naći, razer za mene ima najbolje proizvode (znam jer ga koristim već godinama). Da odmah kažem nisam neki fanboy Razera, ali činjenica je da su uz steelseries najbolji ;)

Mommistake 15.05.2013. 20:32

Citiraj:

Autor Dujo (Post 2395893)
Prvo isprobaj miš prije nego ga kupiš to ti je moja preporuka. Meni osobno mx518 tj g400 ima prejadan dizajn i nikako mi ne leži u ruci. Što se tiče podloga QCK + ili Razer goliathus control(najbolja) moja preporuka.

Ma nema s g400 i g500 nekih fora previše.

Standardan, i po mišljenju mnogih najstandardniji dizanj, koji u postocima odgovara velikoj večini ljudi. A koliko sam ja shvatio ne kupuje za sebe, jer koliko ga ja znam, on ima više manje sve za gaming :D

Guls 16.05.2013. 08:21

Da, činjenica je da ne kupujem za sebe već za šogora koji evo, sad završava srednju školu, prošao je s 4 (što je za njega uspjeh) pa smo mu odlučili ja i cura nešto pokloniti, znam da mali obožava lol i cod, igra na nekom socijalnom mišu koji je toliko mali da ni japanci nemaju tako male penise :) a on ima zbilja veliku šaku. Naravno, kupnja neće biti odmah, već tamo negdje početkom lipnja, samo jel, skupljam prijedloge pa da vidim što optimalno uzeti, a da prođem čim jeftinije.

Hvala Dujo i Mommi.

Mommistake 16.05.2013. 09:01

Citiraj:

Autor Guls (Post 2396144)
Da, činjenica je da ne kupujem za sebe već za šogora koji evo, sad završava srednju školu, prošao je s 4 (što je za njega uspjeh) pa smo mu odlučili ja i cura nešto pokloniti, znam da mali obožava lol i cod, igra na nekom socijalnom mišu koji je toliko mali da ni japanci nemaju tako male penise :) a on ima zbilja veliku šaku. Naravno, kupnja neće biti odmah, već tamo negdje početkom lipnja, samo jel, skupljam prijedloge pa da vidim što optimalno uzeti, a da prođem čim jeftinije.

Hvala Dujo i Mommi.

Uvijek :chears:

burmuz 16.05.2013. 11:06

Citiraj:

Autor Dujo (Post 2395893)

ovo + ovo + ovo bolje nećeš naći, razer za mene ima najbolje proizvode (znam jer ga koristim već godinama). Da odmah kažem nisam neki fanboy Razera, ali činjenica je da su uz steelseries najbolji ;)

Death Adder + Lycosa. Sumnjam da i može bolje :D

Mogy 16.05.2013. 17:52

Citiraj:

Autor burmuz (Post 2396235)
Death Adder + Lycosa. Sumnjam da i može bolje :D

A to da :D Ali ja osobno nebi baš dao 600-700kn za tipkovnicu, i 400kn je previše tako da sam mu probao naći najbolju za koliko toliko ok pare. Ova arctosa ako se ne varam isto ima programabilne tipke, ne toliko kao lycosa, ali sasvim dovoljno. :chears:

Guls nema na čemu :goood:

ante2 18.05.2013. 10:31

(
Citiraj:

Autor Guls (Post 2396144)

Hvala Dujo i Mommi.

Ja koristim Logitech miseve od 1999 i mogu rec da sam se naucija/navuka na njihov mot i osjecaj tako da je odabir misa malo i stvar navike, proba sam Razera i nije mi lega + nakon 4-5 mjeseci je ljeva tipka pocela zezat (mis je bio polovan tako da necu rec da razer nije kvalitetan) ali cu rec da logitech iz 1999 jos radi ko puška i da nije kuglicni vjerovatno bi ga jos koristija sa vremena na vrjeme.
Ono sta ocu rec je zapravo ovo, momak se jos nije navika na nijedan brend pa ce mu bilo koji bolji miš bit revolucija, a ako ima vecu ruku bolje mu je uzet veci miš pa poslje nek sam eksperimentira sa velicinom i oblikom, ako mene pitas uzmi Logitech miš, to je moje mišljenje koje nije obavezujuce niti apsolutno ali utemeljeno na 14 godina koristenja Logitech mišova :cool:
Da ne bude da jedno pricam a drugo radim nedavno sa nabavija Corsair Vengeance M65 mis i jos se pitam jel mi to trebalo, mis nije los cak ima i osjecaj logitecha ali nije bas logitech, vjerovatno zato sta sam ja rob navike, a logitech mi je postao navika, prije njega sam koristija G9x.

chief_wolfinjo 18.05.2013. 14:39

ja imam R.A.T. 3 skoro dvije godine i zaista nemam zamjerki, a i sada nije niti toliko skup.

Mogy 18.05.2013. 18:47

Citiraj:

Autor ante2 (Post 2397567)
prije njega sam koristija G9x.

Ja sam čuo da je g9x savršen za claw grip, baš je i dizajniran za claw grip ;) svi ga hvale. ;) Ja osobno koristim nešto između claw i palm gripa na mom deathadderu i super mi leži. :goood:

CLAW&PALM grip

vjerujem da znaš šta je to, ali eto radi reda sam stavio sliku :D

zwer54 18.05.2013. 19:03

Ja koristim Logitech G9 vec jedno 6 god... Mozda i vise, od kad je dosao na trziste i pre zadovoljan sam, a i mishonja radi jos uvijek ko novi...

ante2 18.05.2013. 19:14

Lega @Dujo fala na slikovnom objasnjenju to cjenim :chears: svaka ti dala (vode iz bunara)

Po onome sta vidim na slici reko bi da ja koristim kombinaciju back-seat palm-gripa (ocu rec da mi je ruka jos nazad od ove na slici, imam duuuge prste) i zacuđujuce mi je dobra za G9x kojeg usput budi receno nisam posla u penziju nego jos stoji na stolu i sluzi svrsi, najvise zbog toga sto Vengeance M65 nema desno-ljevi tilt kotacica, a ja sam se navika šamatat kotac za back i forward kod brovsanja, 4 funkcije u jednoj tipki sa jednim prstom tj. skrolanje, srednji gumb i napred-nazad, ko to moze platit :goood:

Kad sam kupova G9 bio sam u strahu da mi zbog grbavosti i moje duge ruke nece pasat, ali fala bogu bio sam u pravu, od prve mi je sjeo ko dobra rukavica, ono sta mi kod Vengeance M65 nije drago/dobro je cinjenica da je tkz. snajper gumb dosta naprjed pa moram micat ruku iz polozaja u kojem sam je navika drzat, a iskreno cu vam rac da mi je ta snajper opcija/tipka malo bezveze (marketing) tj. meni se nije pokazala (za sada) korisna, sad mozda sam ja iskusni stijelac pa mi ne treba smanjivanje dpi-a da bi pogodija jelena u muxxxa sa 700m udaljenosti :D, nadam se da ima neko ko je smatra i koristi kao dobru opciju, ja još ne.

karl051 19.05.2013. 02:43

Citiraj:

Autor Dujo (Post 2395370)
Ja sam probao intelli 3.0 exp, mx 518(ne paše nikako), Sharkoon fireglider. Nemogu se sjetiti više koje još, ali je deathadder je najbolje u ruci pasao. Intelli 3.0(sličan osjećaj u ruci kao death samo što je ova gornja plastika još malo niža nego kod deatha) ti je predobar za 150kn sa free dostavom preko ebaya. Ima 450 dpi ako se ne varam. Čak sam možda i njega mislio uzeti ako ovaj crkne. Bio sam ga razbio, budala :D

na kraju sam uzeo Nagu 2012.
najbolje mi je lezala u ruci i dizajn mi je bio fora. Sto se tice gaminga Naga je odlicna za LoL, WoW, i Nostale.
Zaigrao sam i Crysis 2 i mis nije los, ali imam osjecaj da bi deathadder ili imperator puno bolje odradili posao sto se tice FPS igara.
LP

chief_wolfinjo 19.05.2013. 07:36

Citiraj:

Autor Dujo (Post 2397709)
Ja sam čuo da je g9x savršen za claw grip, baš je i dizajniran za claw grip ;) svi ga hvale. ;) Ja osobno koristim nešto između claw i palm gripa na mom deathadderu i super mi leži. :goood:

CLAW&PALM grip

vjerujem da znaš šta je to, ali eto radi reda sam stavio sliku :D

uff nebi mogao nikak koristim miš u stilu claw grip... ja sam više palm grip :D

Mommistake 19.05.2013. 09:20

Ja baš isprobavam da li bi mogao taj claw :D NO WAY! :D

Mario92 19.05.2013. 11:53

Sad gledam, svaka čast ekipi sa palm gripom, pokušavam ali mi nejde, preneprecizno mi je :D

Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:35.