![]() |
Pozdrav, sestri sam preporučio da si uzme Samsunga I5800 Galaxy3, mob je manje vise ok, ali naravno ima par problema.
Prvo, mob je uzasno spor, čak sto vise vuče se ko krepana mačka. Gore je Android 2.1, i znam da se od tog telefona ne mogu očekivat cuda po pitanju brzine, ali da za svaku naredbu treba cekat 3-4 sec, to mi se ipak čini previse. Tamo na drugoj temi, obavezno su preporučili su update na 2.2 Froyo pa me zanima kako to izvest? Pretpostavljam da ce se tim updateom stanje popraviti? Hvala i LP |
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
pravac na xda-developers forum i nadji sekciju Galaxya 3, nadji custom rom koji je najbolje ocjenjen i tog skini i flashni preko Odina (imas upute na istom mjestu za sve). Svi ovi stock romovi su katastrofa. Imao sam ga prije godinu dana dok je jos bio prisutan problem GPS-a (nije radio), pa se nadam da su to rijesili u novim verzijama fw-a. Onda je jos Froyo bio u beti i radio je bolje nego stock 2.1 jedno 3 puta... |
Citiraj:
ili prosječni korisnici koji nisu "custom rom freakovi" ili im se ne da brljat sa Odinom nemaju drugog izbora? |
Pa najjednostavnije je preko Kiesa, ali tamo možeš staviti samo službeni update koji izađe i to je to. Ako želiš nešto više i bolje, ili ako želiš neki custom FW koji recimo nije službeno izašao još onda mora odin.....
|
@srale
Ako ne želiš custom rom, službeni froyo ti je dostupan preko Kiesa. Što se tiče sporosti, ne bi se smio tako vući ni na 2.1. Ja sam isto jedan dan imao 2.1, ali nije bilo govora da nešto otvara 3-4 sec. |
Eo vako, ja bi htio isprobati neki custom room malo, i nekako mi je zapeolo oko na CyanogenMod 7 ... Da li je netko ovdje ga koristio da mi kaže koje su mu prednosti koje mane, i da li ima nekih veći bugova ??
Ovako trenutno znači imam stock 2.3.4 JVP , i rootan je sa onim kernelom sa prve stranice ovog posta. Može li mi netko reći što bi točno morao učiniti kad bi htio prijeći na ovaj custom ROM i da li mogu nekako sačuvati aplikacije, poruke, datoteke i ostalo ?? Hvala. |
Trenutno koristim Darky 12.2.2... do sada sam isprobao samo darkyeve romove tako da ti nemogu nis rec za ostale.. za sad sam jako zadovoljan s njegovim radom
predlagao bih ti da na forumu pojedinog roma procitas uputstva za instalaciju.. ali mislim da prvo trebas preko odina instalirat neki od custom romova posto si na stocku ja backupiram i vracam poruke sa SMS Backup +, programe backupiram sa titaniumom (postoji i pro verzija.. neznam koja je razlika.. davno sam ju kupio i prezadovoljan sam njegovim radom).. prvi put kad sam radio preko odina, sam sve datoteke kopirao na vanjsku karticu i izvadio ju. ne sjecam se dali je ista izbrisalo od datoteka koje su ostale u unutarnjoj memorijii |
Ima li nekih većih nedostataka taj darky i koliko traje baterija ??
Evo uspješno sam instalirao CM/ i zadovoljan sam za sad. Jedino kaj me zezalo je bio Titanium backup koji mi je prilikom vraćanja aplikacija nekoliko puta bacio FC ...... |
na ovoj finalnoj verziji nema.. na prijasnjoj je zezao bln i kompas ali je to sad sredeno
ovo je najbolje sto sam izvukao sa beta verzijom, ali ta 2 dana ga nisam koristio ko inace.. bio sam cijeli dan kuci crtajuci za fax.. napokon je proslo to vrijeme :D http://i889.photobucket.com/albums/a...y12_1_1_v2.jpg inace mi izdrzi jedan dan.. 2 do 3 sata upaljen display.. svako toliko gmail, u prosjeku posaljem 30 poruka dnevno, 10-30 min razgovora, povremeno opera mobile i tako.. nabere se :D |
Galaxy 3
Noob sam što se tiče Androida pa bi imao par pitanja... Imam Samsung Galaxy 3, kupljen u Tele2. Informacije o softveru: Firmware verzija: 2.1-update1 Osn. verzija: I5800XXJH1 Kernel: 2.6.28 root@SE-S608 #2 Verzija: Eclair.XXJK1 Pitanja su: Koja je najnovija verzija OS-a koju mogu instalirati? Mogu li i kako otključati mobitel i za kartice drugih mreža? |
|
Hvala na brzom odgovoru... Idem proučiti to...
|
Kak se može najednostavnije/najjeftinije otključat SGS na Vip?
|
Citiraj:
Trebaju root. http://www.google.hr/search?q=SGS%20...=hp&channel=np http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=761045 |
Jedno pitanje da li neko zna gdje skinuti "Rom manager" a da nije sa app stora, jer nisam trenutno u mogucnosti da odem na nest sa telefonom?
|
izašao je pred 2 tjedna JVS firmware za Galaxy S, jel ga tko isprobao, isplati li se stavljat u odnosu na "dosad najbolji" JVP?
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Zna li netko čime se otključava samsung galaxy mini s5570?
Ima li nedi neki dobar, provjereni tutorijal? |
Nedavno sam nabavio iz Vipa Galaxy S2 sa slijedećim informacijama :
Model Number : GT-I9100 Android Version : 2.3.3 Baseband Version : I9100BUKG1 Kernel Version : 2.6.35.7-I9100BUKG2-CL342890 root@DELL 102 #2 Build Number : GINGERBREAD.BUKG2 Jedino što bih trenutno htio je postići root prava nad OS-om, ali neće to baš tako lako, malo je drugačija terminologija i postupci nego na dosadašnjim HTCovima. Bruno je stavio u tutorial samo fajlove za fleshanje original kernela i roma za VIP, ali ne i rootanje samog mobitela, pa bi mogli zajednički to malo nadopuniti. :) Upoznat sam do sada sa tri različite metode za rootanje : 1. Flashanje nesigurnog kernela, i zatim superoneclickom instalacija SuperUser i BusyBox aplikacije 2. Flashanje CF-ROOT-xxxx kernela sa svime već uključenim 3. Flashanje custom ROMa i pripadajućeg mu kernela Kako želim ostati zasad na originalnom ROMu, zanima me naravno druga opcija. Ali buni me par stvari: 1. Je li bitno da kernel bude za 2.3.3, ili može biti za 2.3.4? 2. Ako je moj BUKG2, mora li insecure biti G2 ili može biti recimo G3 (veže se na prvo pitanje) Pretpostavljam da je netko na forumu već odradio ovu proceduru, pa malo da prosvijetli cijelu situaciju? Zahvaljujem |
Zadnje tri oznake moraju biti iste kad flashash cfroot kernel ili broj prije/poslije.
Znaci imas kg2, mozes koristiti kg1 ili kg3. Najbolje rijesenje za brz i lagan root je fleshanje cfroot kernela. Flashah samo kernel i to kao pda dio u odinu. |
Citiraj:
|
Nije li taj JVS jos uvijek beta verzija, barem sam tako procitao na nekom forumu ???
|
Pozdrav!
Molim pomoć.Imam sgs2 sa Darky rom2 gore.Problem je što bi ga trebao dati na garanciju,a koliko sam shvatio,ne priznaju garanciju zbog custom roma. Dali itko ima način da vratim sve kako je bilo kad je kupljen??Mob je iz tele 2. Hvala!!! |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Mozes pogledati OVDJE, ako vec nisi, kazu da im je uspjelo....
|
Da, to sam pogleda, uglavnom, treba imati z3x-box. :(
Pokuša sam nešto moddati kabel i skiniti software ali zasada bez uspjeha... Stvarno trebam nešto pametnije početi raditi. :D |
Aha, steta :( Nadam se da ces naci neku uspjesnu varijantu. Negdje sam na xda forumu naletio na temu za otkljucavanje ovog moba, tj. ljudi su trazili neku metodu, pa je neki lik napisao da on ili njegov kolega mogu otkljucati preko IMEI-a, i da ih se kontaktira preko PM. E sad ......
|
Citiraj:
|
Molim bilo kojeg vlasnika sgs2 koji je na stocku iz tele 2 da utipka *#1234# i da napiše prikazano.Treba mi da mogu naći i skinuti stock rom i kernel.
Hvala! |
Citiraj:
|
Citiraj:
Stoga obrisah post... |
Jel upute sa početka threada vrijede i za Nexus S?
Htio bi stavit oxygen rom na njega a nikad nisam ništa rootao niti flešao i tak to kaj ide uz to:) Može tko napisat kratke i najednostavnije upute? Prvo radim backup sd kartice?S kojim programom to mogu? I onda rootam mob sa čime? I onda flašam rom? A šta je kernel jel i to moram? |
Citiraj:
|
Imam Galaxy 5 (GT-I5500)
Pa me zanima jel ima neki bolji firmware za njega,nemam nekih primjedbi na sadasnji ali ako ima neki bolji,stavio bih..... Sada je na njemu: 2.1-update1 I5500XWJG3 |
Citiraj:
Da,to je ova stranica valjda http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1138755 Ali tu ima desetak linkova sa one click root za nexus S,i sve različite verzije... Kako odabrati pravu verziju? |
Citiraj:
Skini OVU |
samsung galaxy s stuck on boot screen
evo mi se galaxy s zamrzao na boot screenu (na onom pulsirajucem s ispod kojeg pise galaxy s)
mob je rootan to mi se desilo kad sam ga rebootao nakon bezuspjesnog pokusaja instaliranja 'taskera' probao izvaditi sim card, bateriju, sd card...nista, opet isto sta sad:stoopid: edit: znam samo da je froyo bio na njemu |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 09:13. |