![]() |
A bi bili tak dobri i jednoj plavuši objasnili, preporučili, izmjenili svoja mišljenja o tom Archosu. Naime, neki dan sam se uputila kupiti Acerov 10" laptopić i u dučanu me odgovorili od toga i ponudili mi ovaj tablet: http://www.se-mark.hr/detalji_proizv...1-it-16gb.aspx, stime da je 300 kn skuplji tamo. Dobro, nije mi teško dati i malo više novaca, ako radi i zadovoljava moje potrebe.
Puno putujem i ne da mi se više tegliti normalni laptop. Kupila bi ga zbog surfanja, tu i tam pogledam neki filmić dok sam na putu, odigram neku igricu i da mogu čitati e-knjige, word, excel i provjeravati mail. I koja je razlika između tog i ovog kojeg si gore naveo, osim u inčima. Nije baš da se puno razmem u tablete. Hvala. |
@jasmina
Razlika je u tome da su tebi ponudili hardverski i softverski zastarjeli model. U gornjem/novijem modelu je dvojegreni procesor i ima noviji Android OS koji teško da će ikada doći na stari model. Obzirom da se radi o istoj cifri, ako ti tih 2" nisu veći problem, radije uzmi 8" verziju. Ako je veličina primarna, onda su Samsung Galaxy Tab 10.1(v) i Acer Iconia A501 bolja opcija. @samsung Zapitaj se kakvu podršku, kvalitetu i nadogradnju, da ne kažem i servis možeš dobiti za uređaj od 70$? Jasno i glasno - bačen novac. |
Citiraj:
Sutra ću malo pohoditi dućane da ga vidim uživo. Ako ga imaju. Novčanik i kartice ostavljam doma na sigurnom. Edit: eto ja još uvijek razbijam glavu kojeg je najbolje uzeti.:fiju: Naletjela sam na ovog u rangu jeftinijih, da li netko ima kakva iskustva sa njim? http://www.alpha-m.hr/index.php?cont...zvodi&id=71028 |
Mislim da je priključak za slušalice prisutan kod svakog takvog stroja, tako da nemaš brige. :)
|
Citiraj:
I još je pitanje radi li se o staroj seriji sa greškom na TSu ili je bez greške... |
Bez greške,barem za ovaj u konikomu...
Ja čekam da cijena padne... |
Kako znaš?
|
Citiraj:
A opet nisam pri lovi da dajem 1000kn ili više za neki od ovdje spominjanih uređaja. |
@jasmina
Opet si naletila na hardverski staru platformu. Acer Iconia A501 se nađe na Njuškalu. Što se tiče sluški, svaki tablet ima priključak za njih. |
Citiraj:
Isprobavao prije par dana i gnjavio ljude koji tamo rade edit @estugarda Ne nažalost. |
Citiraj:
Onda čekamo pojeftinjenje. Imaš li info o tome? |
Citiraj:
|
Citiraj:
U Konikomu 100 kn skuplji. Na Amazon.de 260€, što ovo Se-Markovo pojeftinjenje čini "pojeftinjenjem". Njenjenje kupiti, čekati. |
Citiraj:
http://www.elipso.hr/letak.pdf |
Pa i nije im baš neki dar. 1600kn ako se usporedi cijena telke sa normalnim dućanima.
Meni nije jasno kako taj Elipso opstaje. Tamo može kupit samo netko tko pojma nema kakve su cijene elektronike i netko tko uopće takve stvari ni ne provjeri prije. |
hvala! valjda ga zbog tog "poklona" ni nema na policama.
btw, dobro estugarda kaže-kako oni uopće opstaju? u koju god sam njihovu trgovinu ušao ili je preskupo ili su trgovci vječito namrgođeni pa ih je bolje ni ne pitati. ali nije ni tehnomarket puno bolji. u stvari, gdje u rijeci kupiti tehničku robu, a da se ne osjećaš odran kada se vratiš doma sa novim tv-om, kompjuterom itd? |
Ja sa Technomarketom imam dobra iskustva. Mogu pohvaliti i Bitechnique na Kukuljanovu.
Problem je što sve te trgovine u Rijeci (i okolici) poprilično skupe. |
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
ja sam možda krivo napisao, više sam mislio na trgovine sa IT opremom. i ako se ne varam, osim linksa i ventexa nema ništa više. ne sjećam se kad sam zadnji put bio u r.k. RI, pa ne znam da li netcom još radi, hgspot je isto off-line. i makro mikro na školjiću, ali kod njih više ima nego nema onoga sa weba. no, skrenusmo s teme!:roller: Citiraj:
|
Citiraj:
|
imam nekoliko pitanja u vezi tableta Joyplus 778
1.kako se priključiti na komp preko USB-a da ga komp prepozna 2.da li ima mogućnost instaliranja 3g mreže preko USB stika 3.s obzirom da ima verziju Androida 2.3 ima li mogućnost preko USB tv dongla gledanja tv-a 4.zašto mi u informaciji o uređaju kaže da je to Joyplus 718???? a nije pošto ima kameru zatim mi nekad prepozna USB memoriju,a nekad mi kaže poruku damaged SCSI??? onda mi recimo prepozna USB stick 3g od tele2,a od vip-a neće,pa onda na kraju ne prepozna nijedan kaže mi istu poruku koju sam opisao jer mi može netko objasniti kako da to sve normalno funkcionira ako može |
Citiraj:
2. da. pročitati ovdje 3. ne. 4. hm... interesantno... si siguran što si kupio? preko oglasa ili novo? |
preko oglasa
|
Citiraj:
kutija, račun bi ti trebale pomoći. još ako si ga malo platio, onda je 718. |
ljudi, ima bojeg od ovoga (omjer ulozeno/dobiveno)?
http://www.nabava.net/trazilica.php?tp=0&q=mobii+tegra |
Citiraj:
pov nije loš na papiru, ali se spominjao relativno loš ekran. |
POV ima dobar ekran, jedino mu je minus što ima samo pripremu za SIM karticu (utor) a nema modema
|
vidim da se da naci iconie za 2400kn. Kak mogu provjerit da je geniue iconia, a ne neka kopija? :D
i moze vrtit hd rip od nekih 5 giga da to ljepo ide prek hdmi-a na tv-u? :) |
Bijah danas u susjednoj Deželi i vidjeh zanimljiv komad tableta:
- 10,1" ekran, 1280x800, multitouch - Nvidia Tegra 250, dual core 1GHz - 1 Gb ram - Android 3.2 (proizvođač je obećao mogućnost updatea na ICS), Android Market - 32Gb interne memorije (nije greška) - wlan, UMTS, BT - 5 MPix kamera iza, 2 MPix sprijeda - stereo zvučnici, Dolby Mobile - microSD/SDHC utor - SIM utor - konektori: microUSB, sluške - oprema: torba, punjač, sluške, HDMI kabel s adapterom, krpica za čišćenje - masa: 720g - garancija: 3g. Dame i gospodo, Medion LifeTab P9514 (stranica je na njemačkom). Gdje se može kupiti? U Hoferu (u Njemačkoj se taj lanac trgovina zove Aldi). A koliko košta? Povoljnih 399 EUR. |
Kasniš........:roller:
Ja ga već snimio, 2 stranice prije..... http://forum.pcekspert.com/showthrea...=211536&page=5 Da, nekih 2400 ispadne sa povratom poreza, imaš Hofer u Ormožu-nekih 30km od Varaždina=nekih 110 km od Zagreba. Veli teta u Hoferu da povrat poreza ostvaruješ u RH na pošti, da oni u dućanu ne vraćaju lovu, ali ti, naravno ispune papirologiju |
Nisam vidio tvoj post. Ja sam ga gledao u Il. Bistrici Za povrat love znam jer stalno tamo kupujemo hranu. Jest da te naši na pošti oderu pa ti ostane tek pola DDV-a, ali bolje išta nego ništa. Taman za potrošenu benzu (70km) i cestarinu (14kn) u oba smjera.
Tablet na papiru zvuči prilično moćno i povoljno. Za tu lovu kod nas ne možeš naći išta pošteno. Eventualno neku Iconiu A501 preko oglasnika. Sve drugo u tom rangu (PoV 10, Archos 101, Prestigio 7100) je dosta slabije i tehnički, pogotovo softverski, starije. Nažalost, malo zazirem od Medion proizvoda. Jednom davno sam imao Medion pc kupljen u Austriji i nisam baš bio zadovoljan njime - bila je muka naći drivere za tu kantu kod reinstalacije winsa. |
Zaboravih gdje sam čitao, al mislim da se Medion s nekim (poznatijim) spojio, al sam zaboravio s kim. Uglavnom Medion na Njemačkom tržišt dosta se dobro drži......
Al 3 godine garancije uz sve ove specifikacije, ak ga misliš upotrebljavati skoct tj. ne modanog, mislim da je povoljna kupnja |
Google planira napraviti vlastiti tablet u roku od 6 mjeseci. Ciljaju na direktnog konkurenta iPadu.
http://translate.google.com/translat...1e8e4c01.shtml |
Citiraj:
1. baterija mi traje pa skoro ništa čim je napunim odmah se počne prazniti to još nisam vidio,tablet je star 3mjeseca,instaliran je android 2.3.3 napravljen root 2.nikako mi neće upamtiti postavke za APN ali ništa neće pa neće 3.3g mrežu nemogu upaliti uvijek mi kaže poruku: It is invalid,please check if ICC card is ready ne znam što to znači??? 4.kada stavim USB stick od vip-a ili tele 2 dobijem poruku: Damaged SCSI(SDA) PA MI NI TO NIJE JASNO??? 5.da li postoji za njega auto punjač dakle ako mi netko može pomoći |
Citiraj:
za apn-ako je uređaj rootan, treba ti root explorer (file explorer koji zna pristupiti sistemskim fajlovima), trebaš kod pokretanja explorera kliknuti na R/O da se promjeni u R/W i tada u "apns-conf.xml" mijenjaš apn-ove. kasnije, ideš u mrežne postavke i unosiš podatke. 3 i 4-vjerojanto upravo zbog toga što ne prepoznaje naše stickove. ovo gore bi trebalo riješiti problem. punjač bi trebao pasati bilo koji sa istim konektorom |
apns-conf.xml" mijenjaš apn-ove
to sve kužim ali kako mijenjati APN-ove to je problem,dakle kako obrisate one kineske mreže i postaviti naše to me MUČI, jer kada hoću to napraviti dakle hoću otvoriti Open in text Editor dobijem poruku You cannot edit this file because the file system is read-only DAKLE ŠTO SAD GDJE GRIJEŠIM???? koji je Android da li orginalni ili kako kažeš neki custom rom uistinu ne znam pretpostavljam da je nadogradjen sa 2.2 na 2.3 kako to uopće mogu saznati??? |
Dobio sam super ponudu iz Vip-a za Acer A501, pa me zanimaju mišljenja ekipe koja ga ima.
Osobno mislim da za tu lovu (800kn + PDV) ne mogu naći ništa bolje.... |
Citiraj:
Jel tebi uopce rootan uredjaj? |
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:49. |