![]() |
grafa je GeForce 7600
evo sada je dobro što se tiče napajanja nisam prilključio budala napajanje no sada mi ovo pokazuje http://i47.tinypic.com/9johhs.jpg kako da ovo deaktiviram na panelu imam samo da izbrišem grafičku ? |
Prvo: Slike u thumbove jer svaki puta razvališ layout foruma
Drugo: popuni opciju Moj komp i navedi sve komponente |
još kada bi se ja toliko kužio u to sve nisam doma i ne znam napamet....no nema veze saznati ću na nekom drugom forumu hvala...nisam znao da je to ovdje tako komplicirano ..pozdrav
|
:stoopid:
Pa mi ne čitamo misli, lupiš ss gdje ti lijepo kaže da je SLI disabled jer nemaš dvije grafičke kartice. Što bi ti sad tu htio deaktivirati? Je li zbilja takav problem prvo dati sve podatke i informacije ako već tražiš pomoć? |
pa ovaj prije tebe je rekao da deaktiviram ...a ja nemam blage kak to napraviti no htio bih da mi ovo više ne pokazue kod svakog starta...
pa kaj da ti dam kad imam neku staru konfu evo koliko se sječam Intel Pentium 4A.200GHz Asus P4S8X-X (6.0 PCI,1A SiS 648 1.50GB RAM GEFORCE 7600 SiS 7012 Audio Device JEDINO JE ŠTO SE SJEČAM... I ŠTO TI JE ss KAK DA TO NAPRAVIM...GDJE JE TAJ SLI |
Daj sliku nVidia Contorl panela, dio vezan za SLI
Ne kužim odakle javlja da je SLI disabled kad ionako imaš samo jednu karticu. |
To je ploča s AGP-om, nikakav SLI se tu ne može složiti. 478 ploča s PCI-E ima na prste nabrojati. Koji su driveri?
SS aka screenshot |
eto pošto mi nitko nije znao ovako odgovoriti na moje pitanje našao sam pod istim ovim pitanjem na drugom forumu...drivere sam nove stavio i to je bilo to...
|
A isti savjet si dobio od mene prek pm-a prije tjedan dana i nisi poslušao :bonker:
|
Citiraj:
http://i48.tinypic.com/2hzgyfc.jpg http://i49.tinypic.com/1572igy.jpg |
http://support.microsoft.com/kb/307873
Slike u thumbove stavljaj jer razvaljuješ layout foruma kad postaš slike. Ili stavi link ili stavi thumb preview. Ovakav http://www.pohrani.com/t/3/K2/2WA9ae56/2hzgyfc.jpg I nema potrebe bacit toliku sliku za prikazat tako mali prozor. ;) |
Crop opciju u paint trebaš naučit koristit
|
Citiraj:
|
Pa pogledaj link koji sam ti dao.
|
pa gdje ti je taj link?....koji si mi dao? koliko ja vidim nikakvog linka nema osim mojih slika?...
|
@tesla
Tvoj problem je vezan za nvidia grafe i/ili softverske probleme pa te molim da daljnju diskusiju preusmjeriš u te teme. |
Citiraj:
Ovaj link u postu iznad Citiraj:
|
ok. sada vidim ...
|
Pozdrav ljudi :)
Slazem si curi PC za CS6 paket (koristi prakticki sve konstantno). Profesionalno se bavi dizajnom i do sad je uvijek bila na MAC-u. Posto vec neko vrijeme nisam u toku, volio bi da bacite pogled na ovo sto sam zamislio te da mi ispravite greske. Slobodno me popljucajte po potrebi :) CPU - i7 2600k Hladnjak - Scythe Mugen3 PCGH Edition Maticna - Asrock p67 Pro RAM - 16GB DDR3 1600MHz cas9 Corsair vengeance Disk - SSD OCZ 128GB Vertex 4 Napajanje - XFX 550W Core Edition 80 Kuciste - Lian Li PC-7B Plus II Nekih 6200 - 6400kn. + Monitor - Dell u2711 Nekih 5000kn Moja razmisljanja - Idem joj na neki best buy. Procesor mi djeluje upravo kao takav za bilo kakvu video/photo obradu (4 jako brze jezgre sa po 2 moguca threada po jezgri). Maticnu sam gledao sto jeftiniju a da je "ok" i da ima sata3. Ram mi je nekako apsolutno svejedno, gledao sam samo da je 1600MHz cas9 i da je sto jeftiniji, ovaj paket sam nasao za 800kn pa mi se nije dalo filozofirati :). Ovaj SSD mi se cini takoder kao poprilicno brza a ne previse skupa opcija. Napajanje je po meni dovoljno jako da 2 ove konfiguracije vuce tako da ni tu ne bi trebalo biti problema. Komp bi joj inace klokao "do koliko ide a da ga ne silujem". Za graficku karticu se jos dvoumim pa ju zato nisam ni naveo (mozda joj uzmem nesto polusocijalno i da ima samo dosta memorije 1gb+ (zbog photoshopa), a mozda joj stavim i 7850 da se tu i tamo moze stogod i nabaciti na ovome, da ne propada ovakva konfiguracija samo na posao :D). Hladnjak sam vise manje blebnuo, tako da vjerojatno nije neki best buy. Unaprijed zahvaljujem na savjetima :chears: |
A placas li na kes ili karticu? I koji ti je max. budget?
|
Keš, skupila zena para :D Max max bi bio nekih 13k, ali sto manje to bolje.
|
A hdd ne treba?
|
Za sad ne. Kad padnu cijene cu joj drmnuti neki 2tb+ za storage.
|
Asrock p67 pro3 b3
i7 2600k fractal core 3000 xfx 550w ocz vertex 4 128gb 2x Corsair, 1600Hz 8gb ( 2x4 ) kit DELL U2711 CM Hyper 612S MSI GTX 560 Ti PowerEdition Twinfrozr III 13.177,98Kn ADM, besplatna dostava + slaganje konfe KLIK |
Nece stati taj cooler u Fractal 3000, Fractal Arc bi bio bolja opcija i bolje da uzme neke low profile rame.
|
Onda ovako:
cpu: i5 3570K cpu cooler: CORSAIR H70 mbo: AS ROCK Z77 EXTREME4 ram: KINGMAX 1X8 GB 1333 MHZ (X2-16GB) vga: MSI GTX 560 Ti TWIN FROZR PWR EDITION ssd: KINGMAX SSD 120 GB SATA3 dvd: LG DVD-RW SATA psu: XFX 550W case: FRACTAL DESIGN ARC MIDI monitori: LG IPS 23" (X2) ukupno: 10 789 kn (Futura it - slaganje i dostava besplatno) i7 joj nije potreban jer nema neke razlike samo HT. Isto tako na DELL-ovoj rezoluciji se može naigrat pošteno samo sa GTX 670 i po meni joj je bolji dual setup i imat će više radnog mjesta na desktopu. |
Moze i fractal arc, a ovo su low profile rami
|
O ima razlike i5 vs i7 ako se žena profi bavi.
Preporuka za Core i7 2600K/2700K + P67 Pro3 B3 |
Trebam pomoć, tj javljam se iz usluge frendu, valjda postam u dobru temu.
Frend treba komp za surfanje netom i "obradu videa" - zašto pod navodnicima? Jer ne treba ništa profesionalno, nego tip skejta/boarda i onda snimaju video (HD) te montiraju to u neke klipove. E sad, on hoće dati za cijelu kantu oko 2500kn. Da me pitao komp za igranje, teško se da za te novce nešto složit, ali skombinirao bih nešto, da je pitao random komp za samo net, office i gluposti, tu nema problema, ali iskreno pojma nemam koliko je ovo što njemu treba zahtjevno pa me zanima je li moguće uopće za tu cifru složiti komp, i ako da, bi li netko mogao složiti neku konfiguraciju ili barem reći što je bitno kod takvih stvari - RAM, brzina procesora, broj jezgri itd, pa da mu sam nešto složim. A ako nije moguće, koliko love bi bilo potrebno da složi nešto takvo? Tip ne namjerava igrati na kompu niti ne znam šta sa videom raditi, (de)kodiranje ili kakvu već nauku, nego samo "slagati" neke skate/board filmiće, ali HD. |
@Igorr pogledaj i ovu kombinaciju sa 2x DELL U2312HM, i7 2700k
http://www.pohrani.com/t/2g/Ik/4WpQHpZ5/untitled.jpg |
ABuser, imaš temu kompovi do 3k. Tamo ima složenog dosta i to će bit OK.
Citiraj:
|
|
Ajde onda ovako, kad kaže @Wolv da ima osjetne razlike:
cpu: i7 2600K cpu cooler: CORSAIR H70 mbo: AS ROCK P67 PRO3-B3 ram: KINGMAX 1X8 GB 1333 MHZ (X2-16GB) vga: MSI GTX 560 Ti TWIN FROZR PWR EDITION ssd: KINGMAX SSD 120 GB SATA3 dvd: LG DVD-RW SATA psu: XFX 550W case: FRACTAL DESIGN ARC MIDI monitori: LG IPS 23" (X2) ukupno: 11 067 kn |
NHF ali sta ce zeni vodeno hladenje? Jos k tome znamo koliko se vodenih vraca na RMA Corsairu...
|
A kaj ak je žena ne smije imat vodeno? :D
H100=RMA Ak već daješ za konfu 11 tkn očekuješ od nje da je tiha i hladna. |
Citiraj:
H70 isto ima reklamacija ali manje od H100, osim toga jedan 612S ce joj biti dovoljan i tih cak i sa OC procesorom. Sigurno joj nebi bilo ugodno ako H70 ( ukoliko se odluci na tvoju konfu ) zakaze.. NHF, ne mislim nista lose kolega, samo kazem svoje misljenje :chears: |
Zahvaljujem svima :respekt:
Summa summarum: dakle izgleda da nisam nesto previse falio. Jedino umjesto Asrock p67 Pro uzeti Asrock p67 Pro3-B3 i jedan od par navedenih hladnjaka? Monitor ce biti 27" Dell jer ona zeli upravo tu velicinu i tu rezoluciju pa se tu nemam sto bakčati :D (a ovaj dell mi se cini kao cisto solidan monitor za 5k kn). Za graficku jos ne znam, kao sto rekoh mozda sjedne neka od 500kn a mozda od 2000kn, to sve ovisi o njenoj zelji i volji da ga koristi i u ne komercijalne svrhe. EDIT: Pitanje, da li ima negdje u Zagrebu gdje se moze vidjeti ovog 27" dell-a u "akciji"? I opcenito gdje u Zagrebu ima ducan koji ima izlozen veci broj solidnih monitora? |
Jedino sto znam je Links, tamo bi se moglo najbolje nesto vidjeti, vidis,zapises i odes dalje kupiti :D
btw gle konfice u sigu, sam čeka da se javiš i kupiš ju :D :D |
Pa odi u Kodeks ako te već zanima takav Dell.
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:15. |