PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Gaming (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=38)
-   -   S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=207317)

xGAME 17.05.2018. 22:23

I boom. Splasnuo hype.
Bit će jebeni P2P MMO. WTF??!! (ove spike s perma deathom i kupovanjem likova je dovoljan razlog zašto im ne vjerovati da ne bude p2w).

"Sergey Grigorovich talked to the press about the game, yesterday in Kiev. The game wasn't shown."

Link, ali na ruskom.

Citiraj:

They looked back at the trilogy and identified what people loved about it, but also at how developing a game evolved since then, digital distribution etc.
Old X-Ray hasn’t been updated since 2011 when Stalker 2’s development was halted
They’ve been working on a new engine, X-Ray 3.1 for a year
The engine can handle advanced photorealistic graphics, a unique lighting system but also older technologies without affecting the game’s look (I think he means it has ray tracing but also traditional lighting)
The engine is multiplatform and they want to finish developing it by the end of this console generation. They hope Nintendo will have a stronger console out by 2020
A-Life was difficult to work with. In an era when many gamers did not have Internet, they wanted to make a singleplayer game that felt like an online game, where stalkers have personalities and animals follow their instincts and a food chain
Stalker 2 will be an online game, no singleplayer – „why create a simulation, when we can have real people in the game now? Why write NPC behaviour systems, when you can have real people doing what they want. They will fill the game world with their real life, not an artificial one. We just have to give them the right tools”
The timeline is not locked, they might even soft-reboot it
Players won’t be split into factions from the start. All players have the same common quest. When a players reaches the goal, a blowout will redistribute the Zone’s balance of resources. They hope this mechanic will create dynamic clan systems, with players creating their own alliances and fights. Some will want to maintain the state of the Zone, others will want to update it as it would be better for their alliance. This is based on the Clear Sky faction system.
You can be a loner and don’t join any alliance
BUT! They still have an AI system, jokingly named „O-Consciousness”. This constantly updates the game world – from the state of the resources, to moving anomalies and controlling mutants.
They considered a battle royale mode but they think it may not even be popular anymore by the time the game launches. Faction war has always been popular in the Stalker community, however. Players will have the freedom to create arenas and battle royale modes if they want (I think he means in-game, not through modding)
They want to keep the game on for a long time, so they’re aware of the need for constant updates. They need it to bring a steady strem of money, but they don’t want it to be pay-to-win and they won’t split the community through DLCs
They will have cosmetic transactions: a lot clothes, player and weapon skins, music for the fireside guitar. There may be a mod workshop.
In-game money can be bought with real money. There will be a „contraband store” where players can buy equipment for in-game money, but hunting artifacts will be more profitable
The game has perma-death. After you lose three characters, you’ll have to buy new ones with in-game currency. Yes, this means you may have to pay real money. Joining an alliance and making friends will thus be beneficial.
They don’t want to reveal the anomalies, mutants and artifacts because they’re still designing them. They claim some anomalies wouldn’t work in a singleplayer game and they want to make surprising new mutants.

Garro 17.05.2018. 22:31

Ma nek se goni u 3PM...

Albert Wesker 17.05.2018. 22:52

Battle royale mod u Stalkeru, kupovanje charactera kada umres....

Jel je ova ekipa malo retardirana?

Brko 17.05.2018. 23:00

Crko daboga.

Sent from Usreo Mobara

IHrvojeI 17.05.2018. 23:03

Neka me netko ispravi ali mislim da je i prije bilo priče o STALKER MMO-u... Nije da sam oduševljen ali nisam ni razočaran.
Ako se dobro sjećam, spika je bila napraviti stalker survival mmo igru koje će imati i SP. Razlika je u tome što su svi drugi stalkeri - pravi ljudi. Postojale bi neke SP misije i bilo bi nekog storytellinga ali neke misije bi bile MP tipa, rat za Rostok itd. Dakle, igra sa SP pričom u MMO svijetu. Ne mora biti nužno loše, dapače. Barem se nadam tome.
Zamislite zonu prepunu stalkera, neki su duty, neki freedom ovo ono i svi imaju svoje questove po različitim dijelovima zone. Nekom loneru je quest isti ko i nekom iz Duty-a ili plačenika pa se pofajtaju negdje u nekom podzemnom labaratoriju... A opet imaš MP misije ilitiga raidove... Moglo bi to bit mnogo dobro!

xGAME 17.05.2018. 23:16

Ne, ne bi. Ne moze bit dobro. Nitko prve igre nije igrao zbog MP komponente. To je SP igra gdje se uživiš i igraš.

MP sa sobom povlači cheatere, exploitere, zanemarivanje kvalitetnog sadržaja, misija i priče u korist MP-a i mikrotransakcija.

Jedino kad bi to u neku ruku bilo dobro da se igra plati i gotovo, bez f2p i p2w gluposti, bez mikrotransakcija, bez žrtvovanja kvalitete sadržaja za solo igranje, itd. A svi znamo da svi oni žele samo dići igru sa ingame shopom. I da, ruske MP igre sve do jedne uvijek imaju loše servere.
EFT je na nekom polu dobrom putu do toga, ali istu su shady as shit za sada.

IHrvojeI 18.05.2018. 08:25

Citiraj:

Autor xGAME (Post 3195262)
Ne, ne bi. Ne moze bit dobro. Nitko prve igre nije igrao zbog MP komponente.

Pa naravno da je MP malo ko igrao kad je bio bazičan... Bezvezni neki modovi ali ovo, ako se napravi kako treba, bi moglo biti prva liga.
Nemoj me krivo shvatit, i ja bi rađe da je SP ali jebiga... Što je tu je. Možda bude dobro, možda bude loše a možda je ovo i patka..

Roberto 18.05.2018. 08:36

Fuck off Grigorovich. ne zanima me takav STALKER niti 0,1%.

sti 18.05.2018. 08:44

Hype je trajao ravno 2 dana :D

Čitam i ne vjerujem, kao da su preuzeli sve najgore iz današnjeg gaminga i ubacili u igru.

I onda kao šećer na kraju pročitam kako ćeš morati plaćati novog karaktera kad umreš. Mislim da se ni EA ovog nije sjetio :D

Kakav šamar svim fanovima, zar ne kuže da Stalker 2 nije Overwatch ili Fifa, gdje imaš baze od 10 milijuna igrača pa možeš furati "game as a service" model, ovdje pričamo o niche igri koju bi uglavnom kupovali fanovi jednice - igrači od 25+ godina, i tu ne možeš imati stalni priljev novca bez da unakaziš igru s plaćenim sadržajem.

Prki 18.05.2018. 09:07

Reko sam ja ovaj topic treba zaključati,samo se živciram.Bit će branje para a od Stalkera niti "S".

Brko 18.05.2018. 09:32

Citiraj:

Autor xGAME (Post 3195262)
Ne, ne bi. Ne moze bit dobro. Nitko prve igre nije igrao zbog MP komponente. To je SP igra gdje se uživiš i igraš.

MP sa sobom povlači cheatere, exploitere, zanemarivanje kvalitetnog sadržaja, misija i priče u korist MP-a i mikrotransakcija.

Jedino kad bi to u neku ruku bilo dobro da se igra plati i gotovo, bez f2p i p2w gluposti, bez mikrotransakcija, bez žrtvovanja kvalitete sadržaja za solo igranje, itd. A svi znamo da svi oni žele samo dići igru sa ingame shopom. I da, ruske MP igre sve do jedne uvijek imaju loše servere.
EFT je na nekom polu dobrom putu do toga, ali istu su shady as shit za sada.

Slažem se i mećem lokot na ovu temu, ljut te razočaran u gramzive govnare...

Sent from Usreo Mobara

noda 18.05.2018. 11:01

Nemojte se uzrujavat i pecat na fejk vijesti :D

https://www.neogaf.com/threads/s-t-a...ngine.1462490/

Ja sam po prvi put sad krenuo sa Stalkerom SoC, jer prije nisam komp za pokrenut.
Igram samo sa Complete modom. Kakva igretina :care:

Prvi put kad se spustiš u Agropromu u onaj tunel... :D:D

xGAME 18.05.2018. 11:03

Ok, ima nade.

Izgleda da se netko pošteno poigrao našim osjećajima. Ovo je neki stari interview i sad rusi ga objavili kao da je jučer izašao, odnosno na dno su nadodali samo update da izlazi 2021. godine.

https://twitter.com/shaikhulud/statu...17779932696576

https://twitter.com/shaikhulud/statu...18324995067911

Nadam se :D

mamutarka 18.05.2018. 11:03

o di si noda, i ti uskrsnuo ko stalker :D

noda 18.05.2018. 11:09

A eto, kuća poso i te spike :D

Al sad mi je cilj preć sve Stalkere, a onda i Metro igre :goood:

Bližim se kraju SoC-a. Ima neka preporuka s čim dalje nastavit? Call of Pripyat ili Clear Sky? I koji mod stavit za prvi prelazak, isto complete il nešt drugo?

Brko 18.05.2018. 11:09

Clear Sky pa Call of Priypat ;)
I piči sa Complete modovima.

Sent from Usreo Mobara

mamutarka 18.05.2018. 11:22

mali ot nemojte zamjerit

na gog vidim su đabalesko skoro stalkeri, ali to onda nemre u steam library nego se preko goga igra? (znam da se može dodat non steam igra u steam, ali nemre se baš u library s goga?)

noda 18.05.2018. 11:24

@brko
ok, znači redoslijedom kak su izlazile

@mamut
Mislim da je isto ko i sa svim gog igrama.

Skines instalacijski file i to je to. Nemreš dodat u steam library.

IHrvojeI 18.05.2018. 11:34

Eto, ipak patka...

xlr 18.05.2018. 11:37

Ne ide gog igra u steam cak ni kao shortcut. Barem ja nisam nasao nacin kako ubaciti witchera, tj gdje mu je exe.

mamutarka 18.05.2018. 11:41

niš bum pričekao staem summer sale, valdja će bit neki popust jebem mu sve po redu, sad je dosta skup, 46€ sve tri :D

Brko 18.05.2018. 11:55

Citiraj:

Autor noda (Post 3195358)
@brko
ok, znači redoslijedom kak su izlazile

@mamut
Mislim da je isto ko i sa svim gog igrama.

Skines instalacijski file i to je to. Nemreš dodat u steam library.

Da, po toj liniji.
Citiraj:

Autor mamutarka (Post 3195365)
niš bum pričekao staem summer sale, valdja će bit neki popust jebem mu sve po redu, sad je dosta skup, 46€ sve tri :D

Jebote, bilo je valjda 10x u zadnjih 2 godine po 6 eura sve tri u bundlu...

Sent from Usreo Mobara

xGAME 18.05.2018. 12:04

Citiraj:

Autor mamutarka (Post 3195365)

Daj se ne glupiraj: Link :D

Izađe te nekih 8,50 €.

mamutarka 18.05.2018. 12:09

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 3195371)
Jebote, bilo je valjda 10x u zadnjih 2 godine po 6 eura sve tri u bundlu...

Sent from Usreo Mobara

e al ja sam tek prije par mjeseci doslovno kupio prvu igru na steamu vjerovo ili ne :D

fala xgame, to normalno se ukuca u steam? nije neka fora da bude ruski il tak neki drek? :D

Brko 18.05.2018. 12:25

Daj kupi više i kreni igrat :D

Sent from Usreo Mobara

mamutarka 18.05.2018. 12:28

pa zanima me koja je caka s tim instantom, otkud njima tak jeftino jebote :D

SaleFFS 18.05.2018. 12:47

Kupljeno na nekoj ultra akciji i sada dilaju za koji dolar više. Standardna praksa kod takvih preprodavača, sve štima :D Ne sjećam se kada sam nešto kupio direktno preko steama :D

xGAME 18.05.2018. 12:53

Radi bez beda. Nisam nikad dobio loš key od njih. A i da dobiješ, samo se javiš supportu i gotovo.

mamutarka 18.05.2018. 13:29

tenks, ak je da kupiš key i ukucaš u steam to je super, ja sam zastario očito pa ni neznam te cake :D

Brko 18.05.2018. 13:33

Da. I sad prekini o tome ovdje :D
Imamo 3 teme za 3 igre i kreni pisat tamo kad počneš igrat :D

Sent from Usreo Mobara

mamutarka 18.05.2018. 13:33

ovu temu ionak ne priznajem, aktiviraj onu iz 2011. aj bok :D

Brko 18.05.2018. 16:21

Evo, sve smo prebacili u orginal temu. Idemo dalje po jednoj samo ;)

xGAME 29.05.2018. 16:31

Breaking News: moguce cemo vidjeti nesto od igre za vrijeme E3 sajma.

(upalite translate, neda mi se trazit clanak na eng)

mamutarka 19.10.2018. 16:02

GSC GameWorld has released an official cinematic teaser trailer for S.T.A.L.K.E.R. 2. Now before getting really excited about it, know that this trailer does not show really much about the game, so don’t expect to see any gameplay footage from it.

Manuel Calavera 19.10.2018. 17:47

Ko da ga je David Lynch smisliJo!

Iako nije prikazano skoro ništa sviđa mi se creepy vibra. To je to. Nadam se da neće skrenuti s puta i zaboraviti što je bilo posebno kod njihovih igara - atmosfera koju stvara osjećaj izoliranosti, mračna ambijentalna za sountrack, te turoban okoliš.

Tajl3r 20.10.2018. 14:55

UHHH OHHHH
ali izgleda ko fan made?

Manuel Calavera 20.10.2018. 15:07

Zbog čega?

zkljaja 20.10.2018. 15:20

brisati

Halos 20.10.2018. 17:27

Probajte Dead Air mod..

max111 22.10.2018. 14:42

Citiraj:

Autor Manuel Calavera (Post 3240603)
Zbog čega?

Ima komentara na youtube da trailer nije službeni nego fan made. Šteta ako je tako. Nedostaju takve igre kao što je bio Stalker.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:55.