![]() |
Mozete mi molim vas preporuciti kuciste za sljedecu konfiguraciju:
Gigabyte MB GA-PH67-UD3-B3, S.1155, iH67, DDR3/1333, PCIe, S-ATA3/S-ATAII, G-LAN, ATI CrossFireX, RA CPU Desktop Core i5 2500K 3.3GHz (6MB,S1155,Cooling Fan) box Memorija DDR3 1333MHz 4GB, 2x2GB, Kingmax , CL9.0, 128Mx8, FLFE Grafička kartica GAINWARD PCI-E 2.0 x16 nVidia GeForce gtx 460 SE GDDR5 1GB/256bit, 648MHz/1700MHz, Napajanje 450W Corsair cmpsu-450VXEU HDD SATA II 1000 GB SAMSUNG spinpoint f3, 7200rpm 32MB, HD103SJ Monitor LCD 22" LG W2240T, 1920x1080, 300cd/m2, 70000:1, 5ms DVD snimač interni SATA LG GH22NS50/RBBB, bare bulk, black Mora biti iz protisa i do 350kn. Hvala. |
|
UZ 20kn skupljeg Chiefteca Mesh CM-01B-OP, taj termaldrek nema šta tražiti.
|
Citiraj:
Citiraj:
Hvala oboma. |
Trebam i ja neki kejs da ima sto bolje sreden kejbljving i propuh a da nije pretjerana cijena ?
|
Citiraj:
Koliko para za kutiju imaš sinko? |
Citiraj:
|
http://www.zalman.co.kr/Eng/product/...ad.asp?idx=423
http://www.youtube.com/watch?v=DcwlH...eature=related Evo,ako paše, za 570+kn nema boljeg kejbl džoba!! Otvor za backplate, bočna stranica poluprozirna, mesh na sve strane-prozračno, crno iznutra...neloše! |
Citiraj:
|
Širina 19 cm, ja imam mesh verziju doma tog istoga, ali predhodnu koja je 18 cm široka, i bočna stranica se nemože zatvoriti ako je Zalman Performa unutra.
|
Citiraj:
|
Da,da..i mene je kućište malo iznenadilo-dobro opremljeno (produžni 2x4pin za CPU, potencimetar, 3x120mm vent, dust filteri, mjesto za SSD iza matične,prozirna bočna)
Fora kutija za "malo" love, kad pogledaš cijene drugih koji ne nude ni približno. Treba smo pogledat uživo da nije neki tanki lim, al nevjerujem i provjeri koliko mjeta ima za grafu da nebi plako` poslije. |
Pa nije baš toliko malo love. U kategoriji 500-600kn nađe se još dobrih kućišta tipa Silverstone Precision, Lian Li PC-A06FB, dosta Chiefteca, par CM-a (Gladiator, Elite serija), nekoliko Anteca (300, 600, Dark Fleet) itd.
|
Antec dark fleet, tko to stavi u sobu treba ga na promatranje..jes ti to vidio uživo? Preloše!
Znam da je subjektivno, al gadno je u PM! Antec 300 ili 600,klasika i uvijek treba uzet u obzir, ako dizajn odgovara. Lian li je mini tower, ako se ne varam i s obzirom na položaj napajanja, nemogućim kejbl jobom-kvaliteta je neupitna, al ipak je premalo. Chieftech BH-01B-B-B,pa cijeni odgovara, al napajanje je gore, nema otvora za backplate, nema otvora za kablove, nema gornjih otvora za ventove-nema šta radit u ovoj skupini. Mislim da zalman trenutno nudi najviše! |
Istina.Gledao sam na zalmanovoj stranici stane grafa od 29 cm tako da to nije problem, ali uz sve nabrojeno + crna unutrasnjost, mislim da ce to bit upiknuto.Chiefteca sad imam, i osim robusnosti kuciste je drek sto se tice i kablova i propuha.
|
Možete li mi preporučiti neko kućište tipa HAF 912+ (kojeg nema nigdje koliko sam tražio i pitao), Sharkoon 2000 (ima li netko navedeno i koja su mu iskustva)?
Bitno mi je da je midi, crno iznutra, ima dobar cable management... Išao bi do 700,800 novaca... |
Jesi pitao u ADM-u za 912+?
EDIT: Sorry, tek sad vidim da si napisao u drugoj temi da ga nema u ponudi. Ponuda trenutno nije baš bajna u dosta dućana. |
Ja bi isto trebao preporuku za kuciste...zelja je bila CM 690 II Advanced, i ocekivao sam da ce doci danas u ADM (mora biti iz ADM-a), ali izgleda da nista od toga. Onda malo gledao HAF 912 Plus, i vidim par sati kasnije da ni on vise nije raspoloziv u ADM-u.
Konfa koju kupujem je u ovoj temi, samo me kuciste muci... Gledao sam nekoliko, iako nisam ljubitelj thermaldreka, ovo jedno mi se cak svidjelo. Thermaltake Element S Antec Dark Fleet CM Storm Scout CM HAF 922 Poredak nije po nekim zeljama, vec su samo pobrojana...to su neka koja sam uzeo u obzir u ADM-u, kad mi nema CM 690, moguci i drugi prijedlo, pa slusam... |
TT ne
Antec gadan do bola CM storm,po meni previše love Haf,iako mi ružan,od ovih najbolji |
Citiraj:
Na kraju je jedino TT trenutno raspoloziv u ADM-u, dobio sam sad preporuku za Silvestone FT01, i to mi se svidja |
naravno da
|
ovo trazim od kucista:
bar 1 usb 3.0 na front panelu, front panel usb utori postavljeni okomito, bilo kako rijesen hot swap za jedan sata3 disk, rupe za cable management postavljene gore kod napajanja za maticnu i dole za hdd, plus rupa za kabele od napajanja mjesta za kabele izmedju lima od maticne i bocne stranice, hdd bay mora biti removable i kad je maknut, na dnu mora biti utor za jedan disk, crne boje unutrasnjost i vanjstina, ventilator naprijed i nazad sa removable dust filterom, otvor na donjem dijelu za usis od napajanja, sa dust filterom, mora biti bar 22cm siroko, bocna stranica ne smije imati nikakve rupice, plexi opcionalan ventovi moraju dolazit s kucistem, vrh kucista ne smije imati otvore za ventove, jedan konverter 3 ipo u 2 ipo inch hdd, toolless, cijena ne smije prelazit 1000kn, pozeljno puno niza, marka nebitna, ako je ikako moguce, da je nabavljivo u HR. eto, ako netko zna postoji li kuciste koje udovoljava navedenom, I'm all ears :D |
http://www.fractal-design.com/?view=product&prod=54
ima tko iskustva s ovim kučištem??? sviđa mi se i uzeo bih ga, na review-u ok prolazi. ima li ga tko? danke |
Vidim da neka kučišta imaju u sebi napajanje. To mi je glupo kad bi ja stavio svoje napajanje. Zapeo sam za par kučišta ali svi imaju u sebi napajanje.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Dali je bolje uzeti skuplje kučište od jeftinijeg. Recimo ja imam jeftino kučište, i nisam imao nikad problema s rondanjem ili zagrijavanjem. Recimo evo primjer s 2 kučišta. Ovo prvo je jeftinije, a ovo drugo skuplje, i vidim da ovo drugo kučište ima ventilatore. Dali su oni prijeko potrebni, jer ja ih na starom kučištu nemam i sve radi super!? http://www.adm.hr/product_info.php?c...oducts_id=9043 http://www.adm.hr/product_info.php?c...oducts_id=8669 |
Citiraj:
|
Citiraj:
@aard ima ga u švabiji :D :D . pokušavam od tamo dofurat neko kučište al za sad neuspješno . mislim da ću ovo fractal vijati... |
Ja uzeo TT level 10 GT i prezadovoljan sam....od dizajna tražim nešto drugačije, brzi swap diskova, usb 3.0, cable menagment, puunooo mjesta i dobar protok zraka, jedino mi se ventovi baš ne sviđaju malo su preglasni
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Ovaj Fractal Design Define XL je stvarno dobro kučište, netko je već rekao modernizirana verzija Antec P180. Poboljšanja u odnosu na navedeni uzor ima, samo ću spomenit sraednji hdd cage se može izvadit ili montirat na dva načina ovisno kako stoje hdd - ovi u kučištu, . . .
Nedostataci: - nema USB3, "aktualni" model bi ga trebao imati - nije jasno jel ima ili nema reset, po žicama na jednom testu ima a nema tastera na front panelu - nema hdd led na front panelu - fali rupa za provlačenje ATX/EATX napajanja (gore ljevo) gdje je sada na većini novih mobo Kad bi proizvođač napravio reviziju front panela sa ispravkom navedenog onda bi bio "ono pravo". Za kraj, cijena sitnica 84 - 125 €. |
I ja sam se malo zagledao u TT level 10 GT i stvarno nemogu vjerovati da mu se ventovi jako čuju.Koliko sam skužio na LOW se okreću na 800rpm...to se nebi trebalo čuti,a to da idem mjenjat ventove na 1800kn+ kučištu nema šanse,rađe ne kupujem.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Novi modeli ili revizije starih sada uglavnom imaju bar 2 USB3 uz 2 ili 4 USB2,
ako ima reset znači jedan blem manje, 84€ ispalo ovako: http://www.h-online.com/priceinsight/a569059.html |
Malo manje onog vašeg deherbana dole, piše od 84 funte :D
No opet, i za tu cijenu je kućište prva liga. Stvarno po mojem ukusu, onak minimalistički i prozračno, a opet nema vidljive "obrade sačmaricom" za silne ventilatore. |
Citiraj:
|
Previdio detalj £ / €
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:39. |