![]() |
EVGA Untouchable, specijalno dizajnirane za odredene ljude... BTW, Tin radi u EVGA-i odnedavno
|
Citiraj:
Baš se pitam koliko to čudo troši struje u punom pogonu. Gledam i svu silu ovih ventilatora, draža je meni moja GTX560 sa :care:TwinFrozr II hladnjakom, tišina mi je draža od silnog zujanja :D. |
Vjerojatno su regulacije tak u banani da se ne moze nist napravit.
Btw meni najluda varijanta bila gtx580+gtx480 za struju. |
Premda se zna da to nije za stalnu upotrebu i da definitivno nitko neće ništa takvo koristit za kućnu uporabu, zanimljivo izgleda, a usput i dokazuje koliki su enormni potrošači struje ta dva GPU-a, pa samim time u biti ispada pohvalno što je nvidia uopće uspjela ikako sastavit dual GPU sa tako jakim čipovima.
A sad pitanje, imaju li kakvi rezultati od tog setupa, zanima me kad joj se napokon da dovoljno struje što je u stanju napraviti. |
Nvidia priprema reviziju dvoprocesorske grafičke kartice koja bi napokon trebala ispraviti mogućnost izgaranja prilikom overclockiranja
http://www.bug.hr/vijesti/geforce-gt...ii/108680.aspx New GTX 590 with Stronger VRM Circuitry Will be Released http://www.geeks3d.com/20110516/new-...l-be-released/ Bolji OC potencijal, ili će ispraavit samo da može normalno radit? |
Citiraj:
sad bi bio već lakši odabir dali kupit 6990 ili 590 spominje se i drugo hlađenje za 590 da su ga usra** sa trenutnim gtx 590 karticama jesu i neznam tko bi ih uopće više i kupio pa da strahuješ kada će crknut sada će vlasnici prvih verzija palit namjerno kartice,ta nvidia je stvarno gaf za gafom |
Slušaj, uvijek netko nešta zaje..... pa tako i NVidia. I Ati je uvijek imao nekih problema s svojim karticama..... Jedino po meni je kada kupijes neku takvu grafu je bolje pricekati par dana dok ne izade koji review i ako ima kvarova da korisnici pocnu pisati iskustva. Ne odmah sve kupovati ko muva bez glave :)
|
Citiraj:
Onaj tko ju je kupio ( 5k kn) sigurno je u strahu. Definitivno je treba OC-at jer mu od 1523 fps-a treba jos 2, i definitivno ce je skurit i dobit drugu... NOT. |
ja bih bio jako razočaran i ljut da sam kupio odmah gtx 590 i onda se nvidia sjeti izbacit bolju verziju jer su ovu nabrzinu sklepali zbog konkurencije koja je btw bila opet prva
kak se veli prvi mačići se u vodu bacaju,a prve gtx 590 se pale sa furmarkom:lol2: |
Ma j.... ti ja grafu koja ne može podnijet abuse u nekom benchmarku. A ak joj je previše nek se ugasi, a ne da eksplodira... I to sve za 5k kuna. Pa otišao bi u Nvidiu i u facu bi im je bacio. Ovog nikad nije bilo prije par godina. Ak pretjeraš, baci koji artefakt, BSOD, reset...a ne vatromet...
|
Ne pratim baš situaciju, jesu trenutno na tržištu ove 590-tke sa revidiranim PCB-om? Zanima me jer je namjeravam kupiti. Kako ću znati jel kupujem revidiranu? Strah me da ovi ne izvuku s lagera staru i uvale mi je...
|
Nema revizije 2 niti će je biti.
Nego, što će ti tako jaka grafa? Pitam te jer sam imao 4870X2 prije sadašnje Zelene Munje (zapravo, imam je još:D) i sličan monitor kao tvoj (2408WFP). U igrama ne vidim neko veliko poboljšanje performansi, samo u sintetici. Za naše monitore je 580 GTX overkill, kamoli 590. Tvoja je lova, ali u retrospektivi i sa današnjim iskustvom, 4870X2 je savršeno jaka grafa za 24" monitore... |
Citiraj:
@ neo : Ali u svakom slucajno potpis na garru.Utrosit ces si zivaca u strepnji da ne crkne ako kupis prvu verziju, ovako uzmi gtx 580 ako vec mislis grunut toliko love za grafu i bit ces i prezadovoljan ;). |
Bilo je najavljeno, pa je utihla vijest. Jedino kaj ziher dolazi je Asus Mars II.:)
|
Znaci revizija 2 koja kosta puta 2 koliko i "normalna" gtx 590. Krasan potez :D Pa tko voli nek izvoli jel .
|
@neo, uzmi gtx580 lightning, jebo 590
|
Bilo koja 590 ce prozvakat njegov procesor za dorucak. Bolje ce perf u dobrom djelu novih igri imat ekipa sa 580 i nekim i7 procom. Bez i7 ili 2500k je to bacanje novaca.
Dobar primjer je Witcher 2, http://www.techspot.com/review/405-t...nce/page8.html Cak i Crysis koji nije toliko CPU bound ide puno bolje na novim procevima, http://www.techspot.com/review/379-c...nce/page8.html Sa 6990 je situacija nesto bolja kao i opcenito kod radeonki. |
Hvala svima, znači ništa od rev.2, a i mislite da je overkill. Pošteno, onda ću poslušat mamutov savjet, ne čini se loša ova "munja" :D
Hoće li ovaj moj proc biti dovoljan za nju, trenutno radi na 3.6ghz ali mislim da može na 4 bez problema, valjda će joj onda biti dosta? |
Ma dobar ti je proc, bez brige...
Oni samo vele da sa i7 uvijek možeš izvadit više masti iz nje. |
za 24'' gtx580 će baš sjesti kako treba čini mi se, možeš stavit na 4ghz a i nemoraš, vidi dal se isplati (kolko voltaže bi trebao za 4 i temperature)
|
nemam pojma, trenutno radi na 1.2V, za 4ghz bi mu trebalo valjda 1.3V, temperatura je trenutno 30 (u prostoriji je oko 30) tako da ne vjerujem da će preko 40-45 na 4 u loadu ljeti...ali ovo je već OT :)
|
Citiraj:
To je tocno za 560 ili 570 ali za 590 mu q9650 nebu bio dovoljan u bilo kojoj bar malo CPU zahtjevnoj igri. Ne znaci da je nece moc igrat ali mu se grafa nece isplatit jer ce imat perf ko neko sa duplo jeftinijom grafom i novim procem. Decki su na Overclokcu dobili 30% bolje perf. u BF2 sa 2500k vs q9650, oba na 4ghz i to sa gtx 570 koja je duplo slabija. gtx 590 nikad nece bit limitirajuci faktor na 24 monitoru a q9650 bi vec mogao bit i to je meni vec dovoljno da skuzim da te dvije stvari ne idu zajedno. Taj proc ce bottleneckat i gtx 580. Iznad gtx 560 jednostvano nema smisla stavljat ili eventualno pogledat Radeonke kod kojih je to malo manje izrazeno.. 40-45c u loadu neces vidit ni na stock postavkama. Sa 1.3v ces prema 70c i vise sa prosjecnim zracnim hladnjakom. qx9650 nisu iz e0 revizije i treba ima osjetno vise v za 4gz pa se tako i vise griju. Bolje bi prosao sa obicnim 9650 koji su u pravilu bolji klokeri od x. Vecini qx9650 je 3.6 do 3.8 max sa normalnim temp. http://www.youtube.com/watch?v=uiqS341ibbc razlike ima vec i sa 5870 |
Moj je vodom hlađen i vjeruj mi da taj sustav radi vrhunski, zimi mi je proc u idleu na nekih 18-19 st.C., u loadu mislim da nikada općenito nije vidio 40 st.C.
Nego, sad si mi bacio bubu u glavu, a to mrzim. S obzirom da su moje komponente već sada (po mjerilima modernog trenda) antikne, šta bih ja sve trebao mijenjat da 580-tka nije "bottleneckana" ? Moram pitati jer sam totalno ispao iz štosa, ne znam uopće koje komponente danas idu s kojima, pa da se ne zeznem ako krenem u projekt kompletne izmjene osobnog računara... :p |
Ako vas zanima kako se Q9650 ponaša sa novijim grafama (HD5870, HD6870 i GTX580) napravio sam preko nekoliko testova (na 3.6 - 3.8 - 4.0 GHz), pa bi mogao složiti kakvu tabelu sa rezultatima.
Doduše samo sintetika, ali se lijepo vidi ovo što Magarac govori. GTX580 i Q9650 ispod 4,00 GHz nemaju što tražiti skupa. Neisplativo je ulagati u GTX580 ili jaču ako misliš ostati na tom procesoru. |
Najozbiljnije, vecinom iz vlastitog iskustva ti preporucam da upgradeas na 1155. Pogotovo ak imas vodeno jer ce 590tka ili 580tka sa 2500k na 4.2 ili vise radit ko grom. Ja se ljepse, glade igram sa 580 i 2600k nego sa 2 x 470 i 950. AVg nije veci ali igre jednostavno idu turbo fluidno pa makar isle i sa 40fps. Gamerski stroj mora bit "balansiran" jer inace to nije to.
Nisu komponetne antikne ali nisu bas idealne da sluze gtx 590 koja je merilo prozdrljivosti CPU snage. High end Nvidie su opake po tom pitanju. Sigruno da ce dobar dio igri ic super ali sigurno je da ce jedan dio njih patit zbog CPUa i to se kod tak skupe grafe nebi trebalo desavat. Problem je sto je takvih igri sve vise. Djelomicno zbog DX11 koji je takav da ce iskoristit sve resurse i u nekom idelanom svijetu bi trebao radit bolje od dx9 bas zato jer koristi komp do maksimuma. |
Trebao bih jednu informaciju.Uzeo bih GTX590,ali na koji nacin da znam da je to verzija 2 koja ima poboljsanu naponsku jedinicu ?Recimo ova POV-VGA-590-A1,jel to prva ili druga revizija ?
|
Nema druge revizije, ta kartica je prva i jedina revizija...
|
Ma ima:D, imenom Asus Mars II i cijenom od $1.500.:)
|
Dobro. I drugo pitanje. Jel se isplati da zamijenim gtx 295 za gtx 580 ? Googlam kao kreten i ne mogu nigdje naci konkretna testiranja i usporedbe.
|
|
Hvala puno bratko :chears:
|
Odi radije na GTX560 Sli,slicne performanse,2400kn manja cijena :D.
|
Čemu, on ima x4 955 proc? Proc je preslab da iskoristi 590 ili 2 x 560 ???
|
X4 nije dovoljno dobar procesor za gtx590. Osjeti se razlika izmedu i7 950 i 2600k a di nece sa x4 od kojega je u zadnje vrijeme i i3 2100 dosta brzi u gamingu..
|
Ma 'ajte molim vas,3.8 gigaherca nije dovoljno ?! Ako to nije dovoljno onda je ovaj svijet o'sao u P.M.
|
:stoopid:, pa nije dovoljno za izgurati puni potencijal te grafe, X4 nije bio dosta za nahraniti potencijal gtx 480 a ne gtx 590.
|
Citiraj:
da proc nemoze iskoristit svu snagu 590tke to je al da ces moc apsolutno sve odigrat ili sta vec i to je tocno :beer: |
Pa to Dejane,to. Ali odustao sam od 590 posto vidim da nigdje nema da se kupi nova revizija,a bas mi se i ne riskira sa 5000 kuna. Mislim da ce ici neka 580,a mozda i sacekam Kepplera
|
Citiraj:
ove dve male imaju 50w veću potrošnju od 580, kamoli ne 590. |
Citiraj:
p.s. i da se malo ispravim nova revizija bi se odnosila na gpu a ne cjelokupnu karticu a posto gpu nije problem nego prateci elemnti u ovom slucaju vrm neznam kako bi se zvala ta nova kartica mozda gtx595 :beer: |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:52. |