![]() |
@ zhecky
Igra, prica, okolis, atmosfera je super, kraj je sve to unistio, 99/10 je ako ne racunas kraj, ima toliko detalja i svega da mozes dane izgubit samo se diveci krajoliku. Naravno da ima bugova, meni se zbugirao onaj photo quest jer sam quick save i quick loadao za vrijeme questa, pa se lokacije nisu vise nikad pojavile, load, restart igre..nema pomoci, ucitao save star cca 2h i ajmo opet. Za Thanea i Mordina se slazem, Thane ti moze prezivit al umjesto nejga ce najebat capt. Kirahe, onaj salarijanac STG zapovjednik sa virmirea (ME1), al onda nema STG bonusa. Osim toga, nisam nigdje propao kroz mapu, sta mi se u ME2 dogadjalo da se popenjem na neki objekt slucajno i lansira me 2AU iznad lokacije. Cudno. Day1 DLC je mnogima gorko sjeo, jer su poceli naplacivat sadrzaj koji je bio spreman prije izlaska igre, samo da dignu lovu, a komotno je to mogao bit game sdrzaj. EA sistem. Citao sam negdje da je radi sukoba otisao glavni pisac price za vrijeme ME2, i da su se bas vidili EA prsti i rushanje projekta i mindfuck na kraju. Backupirao sam save prije zadnja 3 izbora (jer ga igra izbrise nakon toga) i probao druga 2, perfect ending je samo desni izbor (al on ima i najvise posljedica), lijevi je kao stvoren za renegade Shepa, a srednji je kao neutralan. U sva 3 slucaja isti kurac. Ma mi koji smo pristrani smo ti koji bi trebali davat ocjenu igri. Mi ovo kupujemo (kako tko) jer to volimo, od prvog trenutka kad sam pokrenio ME1 prije toliko godina sam se zaljubio u ME universe i u likove. Malo priglupa i neiskusna Liara na pocetku, Tali sta je bila djete na pilgrimageu pa se pokusava uklopit iako svi imaju predrasude na quarijance, Garrus kojem se zgadio politicki sistem i korupcija, Ashley sta je xenofob radi svog djeda koji se predao Turijancima, itd....ma svi su briljantno portretirani...i na kraju ovaj odjeb. Bioware se doslovno unistio sa ovim, koji ce mi kurac DLC (jos da ga i platim, lol) kad je ovako zavrsilo, u ME2 si iza Omege mogao jos igrat DLCeve tipa shadow broker i onaj sa Kasumi + Arrival koji nisam igrao al se default odluka prebacuje u ME3. Ovdje te baci na savegame prije TIM baze i gotovo. Bas radi ovih razloga i sta tako traljavo sve rade samo da zgrnu pare i uniste cijelu fransizu iz principa nece od mene vise nikad vidit ni lipe. Kad sam vidio (desni) kraj, nisam znao hocu zaplakat il zabit saku u monitor. Evo 12h poslije, sam pogledao i druga 2... razocarenje ne mogu da opisem. |
bilo bi mi draže da su upalili neku frekvenciju i da su svim reaperima glave poeksplodirale (mars napada lol), nego ovako, skoro 40 sati prolazim ovako prekrasnu igretinu i onda na kraju XD. pa zavoliš te likove, po 10 minuti svaki odabir možeš kontemplirat i na kraju ništa od toga nije bitno
|
Pa naravno da zavolis likove, toliko smo vremena proveli sa njima, pricali, otkrivali njihovu proslost, karaktere. Jednostavno ti se uvuku pod kozu.
Kvaliteta prikaza lika u ME1 je bila fantasticna, ne mislim na grafiku, nego na kretnje tijela, kako Liara stalno pokusava da se uklopi u novu sredinu al nezna nista o tome. Tali je po meni daleko najbolje napravljen lik, kretnje tijela, kako vrti rukama kad je nervozna, sramezljiva, uz toliki hendikep sa odjelima i imunosti pokusava dat sve od sebe i bit ravnopravna, toliko detalja vidis da imas osjecaj da su to zivi likovi. Prica je prestala bit samo jedna prica za igru, karakterizacija i ME universe su im dali zivot. Nacin na koji je zavrsilo mi je ubio svaku volju za igranjem, i to ne samo ME, nego i drugih igara. |
hahaha tocno to, razumimo se! ovako su identicno reagirali svi pravi fanovi, nemam volje ponovo prelazit, a nemam ni volje za ista vise igrat, evo icu dotu, tu bar nema price XD
|
ja pola ekipe nemam,jer igram default ME3 new game,nema Legion ( zamjenjuje ga Geth VI ),nemam Wrexa,Kasumi,Zaeed,Thane,bas je zanimljivo proci igru bez njih,namjeravam skinuti ME1 save pa proci dvojku i onda importati charactera :)
@BladeRy-Mass Effect jedinica je bio i ostao pravi ME1. steta sto su upropastili dvojku sa konzolitisom te ME3 sa zavrsetcima kao sto vi kazete. |
@zhecki pa bioware forum je u plamenu, twiter/FBook, dredit i svi su totalno poludili, pisu se peticije i zahtjeva se novi ending, ovo je totalno nezadovoljstvo, igra je tek izasla, svakim danom sta netko novi predje (kao i mi izbjegava svaki hint o kraju i forume) i doceka ga ono sranje i poludi.
Ljudi placu, i to ne da samo whineaju nego doslovno placu radi igre. Nije me sram priznat da su mi suze isle kad smo nasli oca od Tali na onom brodu u ME2, scena sa toliko osjecaja, toliko se toga u glasu od Tali osjeti...bolja gluma nego u 99% filmova danas. I u ME3 isto tako....i onda sve u kurac. @blava Ma meni ME nije sistem igre, bio on iz ME 2-3 duck & cover ili iz prvog djela pravi FPS, ma da je i igra kao Pong al sa ME pricom to bi progutao. Ovo je igra gdje gameplay nema nikakve veze sa uzivancijom, volimo likove, pricu, povjest medju rasama..sve te sitne detalje. I na kraju nam svima daju "fuck you". Sve vrijeme potroseno na perfect ME1 lika, pa isto to za ME2, sa uzitkom krenes u ME3 i na kraju umjesto epic kraja dobijes epic shit bez ikakvog zavrsetka. |
Općenito gledajući priču u cijelim serijalu i način putovanja između sistema u ME2 i 3 prijmetio sam da me dosta podsjeca na Star Control II igra. Šta vi mislite, ako ste igrali?
Mozda u one 2/3 igre koju ce izdat preko dlc-ova bude i mogucnost drukcijeg zavrsetka, ako poslusaju fanove. |
|
@tallsaint
Igrao Star Control 1, i 2, i ujebanu tricu, dobre igre. Glede ME3, ovisi ti o Military scoreu, jedini "dobar" ili happy ending po retardiranom biowareu je desni (crveni) odabir di ujebes cijeli svemir, za razliku od druga 2 u kojima napravis ama bas istu stvar. I trebas EMR na 5000 da bi vidio zivog shepa na kraju. Glede DLCeva, developeri su rekli na forumu da nema nista za promjenu kraja, da su oni u biowareu zadovoljni sa krajem. Sav DLC ce biti dodatni sadrzaj prije napada na TIMa, em normandy ima praznu Life Support sobu gdje je bio Thane u ME2, pa ce tu vjerovatno upast jos jedan lik. @tutblut |
|
Citiraj:
|
|
ja bi osobno bija prvi debil sta bi istresa jos bar 200 kuna za novi kraj, ali davat ea pare za ista vise - NEMA SANSE!
|
@tutblut imas taj file u Mass Effect 3\BIOGame\Movies\End03_Shepard_A******.bik
@zhecky pa shitstorm je vec opalio, nakon izjave da su sretni sa krajem i zero day DLCem, da ti sad naplate novi zavrsetak bi stvarno bilo dno dna. |
al genijalna marketinska strategija mozda?
1.napravi jebacku igru 2.skroz useri kraj 3.izbaci dlc koji popravi kraj 4.???? 5.PROFIT! umad gamers? |
igram i razgovaram sa onim poručnikom Cortezom , lik plače da ga je ostavio muž:D WTF?
|
Citiraj:
|
http://www.ign.com/blogs/goldenadama...m-the-trilogy/
Sta je inace cudo, IGN i ostali su poceli sa clancima o velikim prosvjedima na legendarnu trilogiju. VIse nije "10/10" ocjena, nego se otvoreno govori kako su zajebali igrace, ostavili toliko plot rupa, da imas osjecaj da tvoj trud i odluke do sada nemaju nikakvog smisla. Gdje su sve one rase u epic bitci na zemlji, svi skupa u jurisu na beam, asari sa bioticima, turijanci sa sniperima, krogani u jurisu, salarijanci pomazu, geth prime uniti deru, koji geth colossus okolo, quarijanci sa tech toolovima i def/com dronovima, hanar living tank, mercovi sta smo dovukli na nasu stranu sa LOKI/ATLAS mechovima, sta je sa Asari Justicarima, gdje je Zaeed, Kasumi, Miranda...sve ono sta je trebalo bit za nesto epic je nestalo. @zhecky igra bi nam se vise svidila da smo pederi izgleda :) |
Citiraj:
Totalno sam razočaran, očekivao dobar kraj odlične igre i onda ovo. Bioware je napravio odličnu igru sa savršenom pričom koju su zasrali krajem, jebiga. Ali opet, žao mi je ko psu jer je ovo završilo, takva igra, likovi... nešto fenomenalno. |
ovo me pogodilo danas,nisam mogao vjerovati,namjerno nisam htio loadati save poslije ovoga,ne mozes vjerovati,ovdje se odmah vidjela tezina odluke
|
@BladeRy hahah ima bit jedino da su pederi dosli na svoje s ovom igrom.
stvarno mi je odvratno žao jer je kraj, pogotovo nedostojan kraj. mogu oni napravit i ME 4 nekakav, al ne vidim kako ce se izvuc iz ovih govana u koje ih je sam kraj ove igre uvalija, na ovo se ne može kvalitetno nastavit priča, možda naprave prequel, al me zivo zaboli kita sta je bilo prije, zanima me sta je sa tali, liarom, jokerom, ash, wrexom, gruntom, jack i jos tucetom likova do kojih mi je stvarno stalo. e ovo quariani gethovi malo tut ako koga zanima o cemu ovisi ;) e da @blava: koliko sam se trudija da mi to sve zavrsi dobro i na kraju nije uopce bitno -.- |
Neznam sta vi radite ljudi u tim igrama, al od ME1 ako si paragon onda si paragon. Kako zajebat toliko stvari sa gethom i quarijancima da dobijete taj ishod, to je umjetnost. Doduse da se meni to dogodi rasplakao bi se ko kisa a onda razbio nesto.
Imao sam paragon i renegade opciju za taj razgovor, jer sam magistrirao ME 1 i 2 i bas racunao na buduce odluke, al isto mi se supak stisnuo sta ko flota ne poslusa. I bolje da nisam vidio sta onda... Lik na forumu je izbacio preludu teoriju. Izgleda da ima masu hintova za after beam dio sa okrenutim slovima, beskonacno ammoa u pistolju i subliminalnim porukama. Dao bi 5 godina zivota kad bi ovo bila istina. |
također, isti tren, samo da ne daju da je ovo kraj D:
btw http://www.youtube.com/watch?v=W0q945A4iMc nešto savršeno |
@zhecky i BladeRy u vezi mog odabira,kazem nisam importao lika,imao sam havariju sa diskom,odabrao sam Default new game i samo je bila opcija za odabrati ili Ashley ili Kaidan
a citao sam igra se ravna da legion je poginuo,nema ikakvih DLC uracunatih u ME3 default start,tali se ne pojavljuje u ME2 i tako dalje,vec neki Geth VI i otuda takav kraj. a imam u cilju za praznike skinuti neki save iz jedinice,prebaciti u dvojku i prijeci sa DLC-ovima,i onda cemo vidjeti :) ajd neka vam ulije nade u nastavak i razjasnjenje svega http://playstationlifestyle.net/2011...mass-effect-4/ We want to make sure it’s awesome. [Mass Effect 3] is our first focus. Beyond that, we do have a desire to continue the Mass Effect franchise, and we’re working on the details, figuring out what the fans want, figuring out the right way. samo pitanje u kojem smjeru ( novi lik,vrijeme radnje,mjesto ) ili cak nastavak Sheparda ? ( sta bi vise mogli iscrpiti za pricu ) |
bolje im je, inace u lokalnih ptsp-ovaca uzimam par granati i plivam za kanadu!
|
Ma to je razjasnjenje od kurca. Prvo treba ME3 sredit da ne ispadne ovako sranje na kraju. Ako je to shema sa downloadom kraja radi release datea i datamininga...iako su raspizdili puno ljudi..onda ok. Al ako ce bit DLC samo radi poludjelih fanova onda u kurac, to nije vise stari Bioware.
Govorilo se da je prica o Shepardu zavrsava u ME3. ME4...prequel? Side radnja? Il samo nacin da izmuzu novac na fransizi koju su masakrirali. Ne polazem velike nade nakon ovoga. |
uskoro ide DLC gdje se otkriva da je muž od Corteza ustvari živ i Shepard mu mora pomoći da organizira paradu ponosa na Wrexovom planetu :D
|
Ma ima glasina, iako samo to ocekivao od samog razgovora za akciju na Omegi. Sad jel vodis Ariu il Shepa, sistem je vjerovatno solo lik kao u arrivalu.
Al opet, kojeg smisla ima igrat DLC i dodatne mislije kad u svakom slucaju znas kako ce zavrsit ako imas EMR 1 ili 5000+. Al vec su poceli sa novim napadom, "Mass Effect 4: The Search For More Money" http://img9.imageshack.us/img9/7803/original1a.jpg |
Ekipa po Bioware forumu ima par teorija, jedna od njih je da će bit DLC koji će prikazivati što se zapravo dogodilo, kako i gdje vam je ostatak tima i ljudi koje ste volili. Veliki long shot po meni.
Osobno bi volio nekakav DLC gdje igras kao donositelj pravde s likom Garrusa :D |
rekli su davno , još u 12 mj. "nemojte brisati ME3 saveove"..tako da je logično očekivati nešto. Al ako ne bude smisleno , nema šanse da dam kune za neki DLC od 1 sat. Gledam , ovaj "..Ashes" DLC je 8 €?!? WTF?
|
Kraj je fakat za streliti se u glavu. :puke:
|
Ma zajebali su da ja evo vec 3-4 dana ne mogu vjerovati kako su nam uvalili kurcinu.
5 godina ME serijala, epic odluke, toliko truda u u detaljima. A kraj je epic "fuck you" svim ljubiteljima zanra. Sad je teorija "dream sekvenca" najpopularnija. Al nakon ovoga sranja, vec su debelo izgubili na reputaciji. |
ma da mi daju iti malo nade za za buducnost serijala, bar koji hint da ono nije stvarno i sve im opraštam! sve!
|
skreno ne znam kakav je kraj ( a iskreno ne želim znati ako je "takav" kako kažete:D) al igra je fenomenalna..radnja, priča ,borbe...neka puškaranja su epska..recimo ono iskrcavanje na Tunchatku za demontiranje one bombe...jednostavno call of duty epski. Na insanity težini fenomenalno.
|
kažem, nadam se da ce se ikome od vas svidit kraj jer to samo znaci da imate prekrasan kraj jedne vrhunske triologije, ako ne - welcome aboard!
|
Citiraj:
Obozavao sam ME3 dok sam igrao, istina, igra je mracnija nego ME2, ima puno manje onih skeceva medju posadom i podjebavanja na lokacijama, al to je atmosfera dok zemlja gori i milioni ginu dok se ti zajebajes na citadeli. Al svi plusevi apsolutno nestanu kad dodjes do kraja, i cerberus baze BTW. Onda ti sve padne u vodu, ostane tako gorak okus razocaranja da imam osjecaj da sam bezveze bacio tih 5 godina uzivanja u ME kad ovo naprave. Samo ti igraj, problem je sta igras na insane pa se puno vise trudis a neces bit nicim nagradjen. |
|
nuff said XD
|
A poludio sam kad je Drew otisao, zvanicno tek 2012, a ME3 produkcija pocela odma poslije ME2.
I vec onda izgleda nije bio na ME3 projektu. Tako da je jednostavno vidit kako su zasrali, vjerovatno ga prebacili na SWTOR, gdje je dao sta je mogao prije nego je dao otkaz jer je vidio gdje sve to ide. |
kak me zivciraju titlovi,prebrzo to leti...
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:18. |