![]() |
Lako za to, ja se vraćam u 07:00 prošlu nedjelju doma a ovaj nećeš prestati jambrati! A ja jedva gledam!
|
Meni je zapravo i super kad vozac ne melje.
|
U utorak sam pokusao u pola 9 ujutro dobiti taxi. Cammeo zauzeta linija, svira nesto na mobitel, vise mi dosadilo pa idem probati Radio Taxi. Svi operateri zauzeti, i tako 5 minuta dok mi se nije samo od sebe prekinulo. Cudno, valjda bi barem oni sa svojih 1000 vozaca morali imati dovoljno ljudi na telefonima.
Uspijem dobiti Cammeo, narucim taksi, kaze teta da ce mi doci poruka s brojem vozila i kad stize. Proslo 5 minuta, nema poruke, proslo 10 i dalje nista. Tada stize poruka "Usluga je otkazana, nema vozaca blabla". Šok i nevjerica, oni meni samoinicijativno otkazu uslugu. Zovem opet Radio Taxi, nula bodova, opet me samo od sebe prekine vezu. Tada izguglam nabrzinu Oryxa, dobijem vezu isprve, i zena ljubazno veli da se ceka pola sata na taksi. Rekao u redu, za pola sata onda. Sve u svemu, prvo lose iskustvo s Cammeom, i jedino iskustvo sa Radio Taxijem koji se isto nije bas proslavio. Bit ce da se sahistima nije bas dalo voziti po snijegu. |
Bogami,otkad je krenuo ovaj džihad sa snjegom(ok,i moje škrtosti dat 4 glave eura za zimske).....dosta sam se navozio taksijem.
Cameo mene probao zaebat jednom,oprostio sam im,od tad bez beda,dolaze na Kvatrić u roku minute,najeftiniji i kajaznam,fora je koji put(pogotovo u cugi) popričat s likom, a kao štarješina ZG ulica volim naredit kam da ide.... Oryx........vozio se u nekoj mrcini od audija,ko direktor,vozač profesionalan,ponudio dve rute s istom kilometražom da uštedim na gužvi/vremenu Radio Taxi....imali 2 dana party u jednom ZG hotelu,išo tamo nazad 4 puta istom rutom,4 puta različita cijena 25,35,28,42(!)kn! Taksimetar se vrti i na crvenom kod većine,likovi kukaju kak nemogu ovak radit,da kak je Kasparov zgubil od kompa....uglavnom,vuk dlaku mjenja.... |
|
Citiraj:
|
Nemaju kilometre u tih 10kn. :)
|
Cammeo je moj favorit, cijena je OK, vozaci su vise manje ok (mladji vole i popricati usputno), iako jednom sam Cammeo prema SMS-u trebao cekati 7min, a cekao sam 15tak, s tim da je stariji lik vozio, i bilo je hladno u autu, zracio je netom prije voznje jer je pusio unutra. Eto jedino to mi se nije svidilo. Nije bas da sam neka picajzla, ali kad je vani -6 onda i nije bas fora otvoriti sve prozore auta da se prozraci prije voznje.
Oryx nisam isprobavao (malo me odbija to sto nemaju kilometre u cijeni starta), Radio taxi, old skul, cijene variraju za istu dionicu tako da mi se bas i ne svidjaju |
|
ma da su najjeftiniji ne bi išao njima, izbjegavam ih u širokom luku.
|
Citiraj:
a ja i ono gledam na svaku kunu :D pa moram gledat što mi je bolje :D |
Ma kad me u pet ujutro pod utjecajem alkohola treba furat doma svaki taxi je dobar, a spuštanje cijena je samo dodatni plus.
|
Citiraj:
Vozio sam se preko 50 puta i samo možda 2 puta loše iskustvo. Zaboli me! :) |
loše iskustvo je i svako ono iskustvo gdje:
- ja sam navigacija cijelu vožnju - čekam ko mulac da dođu - nemrem ih dobit na telefon - ne voze brže od ograničenja ako je žurba - pol ih je mutavo i šutimo cijelu vožnju 5-10kn me neće spasiti u ovo krizno doba, ali bar znam da mogu računati na nekog i da me urokanog neće ostaviti u vojnićima donjim kad mu kažem vozi na ferku :) |
Nznm, obicno kad se vozim taxijem, cekam Cammeo da mi se jave deset minuta pa odustanem i dobijem Oryx za dvije minute i obicno iskoci iza ugla par min nakon poziva...
Al najgore je kad se vracas ne bas trijezan a oni bi se razgovarali. :p |
Kako me Cammeo oprao neki dan to je čudo i još uvijek se kajem što nisam iskočio iz taksija. Frajer me od Močvare do Sigeta vozio preko Slavonske na istok, pa preko Držićeve da bi se spustio na Aveniju Dubrovnik... Sunce mu njegovo, 50kn ode u vjetar. Pitam ga fino kada je izašao na Slavonsku "pa zar ne možete preko Većeslava Holjevca?". Kaže nešto u stilu "ne, tamo voze samo autobusi" i tu je nešto mrmljao u bradu, nemam pojma. Da mi se nije išlo u klonju iskočio bi van :D Zajebo me, jelda?
A par sati prije sam se vozio s njima u Močvaru i raspričao se s drugim vozačem kako sam i Pule, bla bla... Kada sasm zvao taj drugi put, nisu me tražili ni ime ni niš. Garant su znali cijelu moju povijest :) A sad idem potražiti onaj mail za prigovore. |
LOL tamo voze samo autobusi :D zeznuo te.
|
Citiraj:
2. U zadnje vrijeme jako brzo dođu. Neko vrijeme smo se vozili sa radio taksijem i nikad više. Em je malo skuplje, em kilometraža varira 3. Isto kao i sve ostalo, plus barem imam onaj 01/1212 broj na koji ih odmah dobijem i prek noći u roku pol minute 4. Prek dana je gužva u gradu, prek noći me boli za tih minutu, dvije ušparane! 5. A ja nisam mogao jednog natjerati da šuti jedno pos-rođendansko jutro :D Više volim kada šute pa odgovore ak ih pitaš nego da ja moram pričati sa njima. Citiraj:
|
onda se ti vozi kamejom kaj da ti velim... ja se taxijem vozim od kad sam svoje pare zarađujem i znam iz "onog sistema" prije ove navale svega i svačega šta mogu i želim očekivati od vožnje... tako isto očekujem i danas, to što je cijena u pola manja me zaboli kifla.
dobar dan - dobar dan - kuda ćemo danas mladi gospon - tu i tu - dogovoreno, nego lijepo nam je danas vrijeme... taxist je tvoj osobni šofer od ulaska do izlaska iz auta i ti si njegov klijent, ako ti hoćeš da stisne sto, on će stisnut sto (tak i onak postoji nepisano pravilo murije i taxista), ako hoćeš šutit - šutit ćeš, ako hoćeš brbljat - brbljat ćeš i to je ono što danas fali... voze te yebeni roboti koji ne znaju ni sami kamo idu, let alone ponašanje koje šofer mora imati. |
Citiraj:
Nego, ima li netko onaj mail za prigovore koji piše u Cammeu na suvozačevoj strani. Na njihovom sajtu ga ne uspijevam naći... Bilo je nešto tipa "prigovori-pohvale" ili sl. |
@xlr... ako ti nije baš pod mus nemoj slat, oni dobivaju takve ciganske depeše odozgo, a frajera će ziher zbog tog mejla novčano globiti i/ili dobit nogu, a kakvo je stanje sa zaposljenjem danas, može se reći kako ga šipac drži u šaci.
|
|
Dugo su trajali :D
Nisam se vozio sa njima tak da ne znam kakvi su ali kaj nisu prije jedno mjesec dana snizili cijene starta? Mislim da je Zubak pobro neku lijepu paru u dogovoru sa Banderasom i da se sada povlaci, a ne zbog toga kaj ga je konkurencija ubila. EDIT: preduhitren sam. |
Smrdi nešto da. Pogotovo ona opravdavanja, mi smo pošteni, ne želimo iskorištavati bla bla...moš mislit
|
Naime, nitko, pa čak ni u banana republici ne ulaže 40 mio kn uzalud.
Samo, treba paziti da u file slučajno ne zalutaju i lokalni sex, laži i videotrake. |
Ne znam, sve je to smiješno sa taxijima u zg...kada je samo zagreb bio, nazoves,taxi dodje...Sada, 4 zadnja puta sto sam bio u zg i trebao taxi subota,nedjelja i ponedjeljak. Svaki put zvao po 20minuta, sve taxije sto postoje! Nitko se nejavlja, ili se jave pa mi kazu nema slobodnih...ono?! 5 firmi a nitko nema slobodnog taxija?!
Meni je bilo bolje dok je taxi bio skuplji, jer sam barem dobio taxi na vrijeme, stigao kuda hocu...Ovako je banana i taxi vise enecu niti koristiti |
Ti si valjda jedina osoba za koju znam, da nije taksist ili ga ima u uzoj obitelji, koji misli kako je ono lopovsko stanje bilo bolje....
|
Oooooo p... im m... Radio Taxi. Od Glavnog kolodvora do Heinzelove (2.3km) 38 kn. A zapravo treba bit 21 kn.
Drugi i zadnji put se vozio sa njima gamad lopovska. |
Pa kaj mu nisi odmah rekao i tražio račun? :)
|
Citiraj:
I da, zakaj ovdje kukaš a ne prevarantu koji te vozio? :stoopid: |
Citiraj:
|
Visage, hvala. Uci se na greskama, steta sto nisam ranije procitao tvoj post.
Ma kaj bi se svađao sa njim, sad je gotovo. Računica mi je bila OK dok nisam skužio da su to 2.3 km. A i vraćao sam se u pol pet ujutro ne pretjerano trijezan. Sta ces, on je dobio bitku. A i ja sam naivan, još uvijek tu i tamo vjerujem u ljudsko poštenje. Al stvarno je tužno da se tako otvoreno vara, najbolje da sa sobom nosim taksimetar pa da ga u isto vrijeme pokrenemo. A napisao sam da sam popušio pare kao reminder ljudima da uvijek provjeravaju, što ja u ovom slučaju nisam napravio. |
Citiraj:
|
pa i tu se dogovoriš bez taximetra... pogotovo na plesu... umjesto 50kn platiš 150kn :D
|
Citiraj:
Neces naci jednog taksistu u ZG-u koji vozi barem nekoliko godina, da ti nece kimnuti potvrdno na pravilo koje sam spomenuo - ni jedan! Ne krivi mene, nisam taj koji je uveo praksu :) ![]() Eh da, kad smo u Taxi temi, vidim da se nije puno komentirao Zubakov odlazak? Porazgovaro u voznji s par starijih ZG mestova i dosta neobicne prica nacuh o razlozima. I mada mi je na pocetku price bio na piku kao zadnji s kojim bi se vozio, moram priznati da sam samo dobre komentare cuo od ljudi koji su ih koristili. Po prvi put, vojska i ini "interesenti" njegovih vozila, nisu mu dali narudjbe, a i prica se da nije vise u politickoj milosti, pa mi je nekako prirodno bilo da si trazi novi prostor. No, jako brzo nestade sa scene. No tu je i ruznija varijanta (navodno) u kojoj legenda kaze, da je upravo on pogurao Kostu da probije led za ono sto se tek sprema. Nemam pojma sto je istina, jer kojekakvih verzija ima medju starijim majstorima Taxi scene. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
da se razumijemo kod grackih... samo spomenem obitelj koja mi radi na taxiju i nema nikakvih čudnih tarifa ;)
|
Al najbolje su mi one tarife koje broje kilometre dok stojiš na semaforu. Jel to automatski kad stoji broji ono vrijeme za "čekanje" ili su ga oni precizno baždarili da uvijek broji :D?
|
Citiraj:
Prijetio mu je gubitak VW koncern licence zbog manjka prodanih vozila u HR,ubo taman vozila da se progira licenca na josh 2-4 godine,stavio ih u taxi,ne banči mu se sa time,premjestio taxi vozila u rentacare diljem HR,zatvorio taxi biznis,isplatio se je(il bude) a licenca je tu još par godina....cash is flowing for few more years :) |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 18:59. |