PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Iskustva s IT trgovinama (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=66)
-   -   Instar-informatika.hr (informacije i iskustva) (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=200374)

km93 24.01.2017. 21:04

Evo, ulogirala sam se na forum samo zato da podijelim svoje NEGATIVNO iskustvo. Mobitel mi je bio na popravku više od mjesec dana (iako su rekli da će iti maksimalno tjedan-dva), a kada sam došla kući, shvatila sam da mobitel UOPĆE NIJE POPRAVLJEN. Problem je bio u tome što se mobitel nije htio puniti (kako je i navedeno u prijavi), a jedino što je servis napravio u tih više od mjesec dana je to DA SU SAMO STAVILI NOVU BATERIJU iako u bateriji uopće nije bio problem, a kvar uopće nisu uklonili i čim se prvi puta baterija ispraznila, mobitel opet nije radio jer se i dalje nije mogao puniti. Prema evidenciji, mobitel su počeli popravljati tek dva tjedna nakon što je donešen na popravak i u računu piše da je popravak trajao 15 MINUTA! (Iako je mobitel bio na popravku duže od mjesec dana i jedino što su napravili u tih više od mjesec dana je to da su mu zamijenili bateriju).

INSTAR je odbio bilo kakav povrat novca ili davanje novog uređaja i ograđivao se da je to stvar servisa, a oni na taj servis s kojim surađuju NEMAJU NIKAKAV UTJECAJ. Dakle, izdali su mi garanciju za ono što sam pošteno platila, ali najednom ne mogu garantirati ništa. Ponudili su mi jedino to da mobitel PONOVNO ide na popravak kako bi se utvrdilo što je kvar (i rekli da nemaju pojma koliko će to ponovno trajati), iako je tamo bio više od mjesec dana upravo zato, da utvrde što je kvar. Dakle, INSTAR uopće ne može utjecati na servis s kojim surađuju, a taj servis, osim što je NEVJEROJATNO BAHAT, još ni NE OBAVLJA SVOJ POSAO jer očito imaju debele veze zbog kojih se ne moraju brinuti. Dakle u INSTAR trgovini možete kupiti što hoćete, oni će vam to ljubazno isporučiti i dati vam garanciju, ali kada s tom istom garancijom dođete popraviti svoj uređaj, možete se samo krenuti moliti JER INSTAR VAM ZAPRAVO NE MOŽE GARANTIRATI NIŠTA JER NEMAJU APSOLUTNO NIKAKAV UTJECAJ NA SERVIS S KOJIM SURAĐUJU. Jedino što znaju je ograđivati se da je to stvar servisa. Ja mobitel nisam kupila kod servisa. Kupila sam kod njih. Oni su mi dali garanciju, a ja njima novce.

Stvar je u tome da su me cijelo vrijeme pravili budalom i da to svjesno rade. Dakle, ja sam svoj mobitel pošteno platila, dobila sam za njega garanciju koja bi mi trebala nešto garantirati, ali ću ostati i bez novog uređaja i bez povrata novca za uređaj na koje zakonski imam pravo. Ne pristajem ponovno prolaziti sve ovo ispočetka i čekati mjesec, dva, tri. Frustrirana sam, ljuta, razočarana i ogorčena. Priču ću proširiti maksimalno koliko mogu i zvati inspekciju. Da ne govorim koliko puta sam morala ići u njihovu poslovnicu (koja mi je sat vremena u jednom, sat u drugom smjeru) zbog njihovih hirova i cirkusa. Žalibože vremena, živaca i novca. Bježite dok možete i kupite nešto kod nekoga čija garancija vam nešto zapravo može garantirati i kod nekoga tko će biti sposoban preuzeti odgovornost kada vam se uređaj pokvari. To vam savjetujem od srca da vam se ne dogodi da pogubite sve živce i novce kao ja. Lijep pozdrav.

denied 24.01.2017. 21:19

Ne kužim samo jednu stvar....kakve veze ima Instar sa tim da ovlašteni servis ne radi svoj posao....Ako treba zvati inspekciju, onda treba u servis a ne u Instar (ispravite me ako krivo pišem).
Koliko ja znam neke uređaje (kao pretpostavljam i mobove) dućan ne može servisirati, nego to ide u ovlaštene servise...Tako da cijela ova prepiska nebi trebala uopće biti na Instar nego na servis (barem meni izgleda da tu Instar ima najmanje veze s ovim problemom)...
Ukoliko servis ne može riješiti problem (a to servis treba napisat) onda dućan mijenja uređaj....

Getriba94 24.01.2017. 21:20

A cuj servis na mobitele se uredno ceka po 4 tjedna , nije fora sto 15min traje servis nego sto tisuce uredaja cekaju red na servis.

Ducan s tim nemora imat veze osim sto mogu biti jako bezobrazni i jos ostetiti robu koju treba do servisa (kao protis recimo).

Nosi direkt u servis i toje to

Sent from my Xperia Z3

Pupo 24.01.2017. 21:25

Zasto si putovala do poslovnice svaki put 2 sata, pa danas postoji mail i telefon.

Koji je telefon uopće u pitanju, tj koji servis?

panasonic 24.01.2017. 21:56

Nemoj se truditi ispitivati išta dotičnu osobu, to su oni tipovi koji se registriraju na par foruma, popljuju i više ih ne čuješ.
Niti traži nekakav savjet niti piše išta konkretno, ne znam šta misli postići s ovim copy/pejstanjem svog "iskustva" po internetu.
Neće se sigurno registrirati na 5 foruma da napiše nešto pozitivno kad trgovina učini neku iznimku, nešto odobri i izađe u susret, to još nisam vidio, valjda je ovo slađe.

Ag008 24.01.2017. 22:21

I na kraju ispadne da ona koristi krepani usb punjac ili kabel

spitfire83 24.01.2017. 22:25

Citiraj:

Autor Ag008 (Post 3014562)
I na kraju ispadne da ona koristi krepani usb punjac ili kabel

To je i meni prvo palo napamet.

Nego, na koju foru ovo nije stvar do instara, ali je stvar do HT-a ili Vipa kad se slicna stvar dogodi (raspravljano u drugim temama, ako se ne varam nečiji z3 compact je bio u pitanju)

shar 24.01.2017. 22:37

I jedni i drugi šalju u ovlašteni servis, nije na njima što i kako će servis odraditi i hoće li popraviti mobitel. Trgovina će eventualno kratko testirati da utvrdi da neki kvar postoji prije slanja u ovlašteni servis.

Forace 24.01.2017. 22:48

Još bolje je što je kvar moguće otkriti na licu mjesta. Mogla je inzistirati da upali mobitel i da ga stave na punjač te da se vidi da li puni. Mislim da to trgovina smije napraviti ...

km93 25.01.2017. 15:15

Zašto objavljujem ovo po forumima? Iz vrlo jednostavnog razloga, jer su forumi otvoreni upravo zbog toga, jer je netko pokrenuo upravo ovu temu jer želi čuti kakva iskustva ljudi imaju s Instarom. To je i naslov ove teme. Neki su konkretno pitali i što se događa kada se nešto pokvari, kako stvari tada funkcioniraju i ja sam im upravo rekla. Zašto im ne bih rekla svoje iskustvo nakon svega što sam prošla s njima? Kao što ja nisam popljuvala vaša pozitivna iskustva, ne razumijem zašto vi pljujete moje negativno iskustvo jer događaju se i jedna i druga. Pustite ljude neka pročitaju iskustva i sami odluče žele li tamo nešto kupiti ili ne.

Nadalje, nema potrebe za komentarima tipa "sad kad na kraju punjač ne valja" jer naravno da sam, prije nego što sam uopće odnijela mobitel isprobala nekoliko različitih punjača. Također, naravno da sam prije nego što sam išta poduzela kontaktirala i Društvo za zaštitu potrošača i Udrugu za zaštitu potrošača koji smatraju da je materijal za inspekciju ne samo to što je popravak trajao 28 dana (nakon toga i duže i još je vraćen i nepopravljen) nego i to što Instar ne izdaje zasebne garancije nego u sklopu računa što je vrlo praktično jer onda ne morate navesti nikakve konkretne rokove i detalje o popravcima. Ne razumijem zašto ne puštate ljude da iznesu svoja iskustva, vidjela bih vas da ste u mojoj situciji i da vas netko voza u krug i šalje da nosite svoj uređaj na Žitnjak (osobno). Ali s obzirom na vašu vjernost Instaru, sigurna sam da ćete se prije ili kasnije naći u istoj takvoj situaciji, a onda kada sve ovo doživite, vidjet ćete kako će vam se ploča okrenuti za 180 stupnjeva.

Guls 25.01.2017. 15:25

Ja ću samo reći da sam molio Instar nekoliko puta da mi pošalju ponudu za jedan mobilni uređaj. Zvao, slao mailove, razgovarao s djelatnicima. Ništa. Nisu mi napravili jednu pišljivu ponudu. Toliko o tome koliko je to neozbiljna firma. Ne bi ostavio dvije kune kod njih.

Mommistake 25.01.2017. 15:41

Mislim, zašto napadate curu?

Nekome bude sigurno njezin post pomogao, meni npr. bude ziher, nema šanse da kupim mob kod njih. A drugo, što nju briga gdje se taj mobitel šalje, ona je dala svoj novac dućanu, i tu ga je i vratila kao neispravnog. Gdje ga oni šalju ili nešto slično, nije njena briga. A ako vele 2 tjedna, onda to nije mjesec dana. To što treba pišljivom servisu 2-3 tjedna da promijene bateriju nije ponovo njena stvar.

Žalosno da kod nas riskiraš s kupnjom moba. Nedaj bog da ti se pokvari, vjerojatnost da dobiješ ponovo ispravan proizvod natrag je gotovo minimalna.

Bolje da se tu rega pa napiše iskustvo, nego da se rega pa pita koji je laptop bolji, crni ili sivi...

nick praskaton 25.01.2017. 15:50

Citiraj:

Autor Mommistake (Post 3014851)

Nekome bude sigurno njezin post pomogao, meni npr. bude ziher, nema šanse da kupim mob kod njih. A drugo, što nju briga gdje se taj mobitel šalje, ona je dala svoj novac dućanu, i tu ga je i vratila kao neispravnog. Gdje ga oni šalju ili nešto slično, nije njena briga. A ako vele 2 tjedna, onda to nije mjesec dana. To što treba pišljivom servisu 2-3 tjedna da promijene bateriju nije ponovo njena stvar.

Žalosno da kod nas riskiraš s kupnjom moba. Nedaj bog da ti se pokvari, vjerojatnost da dobiješ ponovo ispravan proizvod natrag je gotovo minimalna.

Bolje da se tu rega pa napiše iskustvo, nego da se rega pa pita koji je laptop bolji, crni ili sivi...

istina, mene kao kupca boli kuki di ce oni slat mob, kako, zasto, pomocu čega, mob sam kupio kod njih, i nek oni osiguraju da taj mob se popravi

isti slučaj sam imao nedavno u tcentru kad sam donio iphone 6 koji je crknio, al je vrijedila pollica kasko allianz osiguranja jos tjedan dana, pa kaže teta u tcentru... ahh gospodine, mi Vam nemamo nista s tim, morat cete zovnit taj i taj broj za stete... pa sam joj tamo povisenim tonom rekao, da me zaboli briga za info brojeve, ako ste mi na tom salteru mogli prodat to osiguranje i preko njega primat 50 kn mjesecno, bogami ćete i zaprimit na tom salteru, i stvarno se ispričala i zamprimila ga i dala mi potvrdu

km93 25.01.2017. 15:52

Citiraj:

Autor Mommistake (Post 3014851)

Lako im je popljuvati moj slučaj, ali baš bih htjela vidjeti njih u takvoj situaciji. Ne razumijem zašto se pokušava opravdati nešto što OČITO nije u redu kao što nije u redu ovo što su meni napravili. Sutra će se to dogoditi nekome drugome, možda istima onima koji komentiraju. Upravo to što kažeš, ja mobitel nisam kupila u Agramu, kupila sam ga u Instaru. Ne razumijem zašto me se pljuje jer da ti isti koji pljuju dožive ovo što sam ja, pričali bi oni sasvim drugačije. Umjesto da smo solidarni jedni s drugima i da svi ustajemo protiv ovakvih stvari pa se ne bi toliko često ni događale, ali uz ovakvu "publiku" naravno da svi u ovoj državi mogu raditi što hoće i kako hoće. Kupi si mobitel negdje gdje ti netko nešto može garantirati i uštedi si vrijeme i novac i najvažnije od svega, živce. To ti od srca savjetujem.

shar 25.01.2017. 16:11

Osobno mi je besmisleno stajat na stranu bilo trgovine ili cure jer mi ni jedno ne znači ništa u životu, bez uvrede.
Ali kad pogledaš na situaciju uz malo zdravo-seljačke logike očito je da je servis taj koji nije odradio posao kako treba. Što trgovina može napravit osim ponovnog slanja u servis? Eventualno ponudit da pošalju u drugi ovlašteni servis ako postoji.
Zapravo je zanimljivo jer će mobitel kupljen u većini trgovina ići u isti taj servis pa onda ni jedna trgovina nije dobra. Ispada da je poanta svega da ne treba kupovati mobitele?

Mommistake 25.01.2017. 16:18

Pa to je poanta ovakvih tema, upozoriti ljude na određene dućane.

Instar je taj koji je na meti sada. Ne kupovati mobove kod njih, ili kod drugih koji imaju sličnu povratnu logistiku, znači nikakvu.

Što trgovina može napraviti je ponovno njihova stvar, to što oni nemaju to dobro riješeno, nas ne interesira, to su trebali prije misliti, nego da uzimaju takve servise. Ja kad nešto kupim, ne zanima me što i koliko ljudi stoji iza toga, želim proizvod koji sam kupio, ispravan.

panasonic 25.01.2017. 16:24

Citiraj:

Autor Mommistake (Post 3014869)
Instar je taj koji je na meti sada. Ne kupovati mobove kod njih, ili kod drugih koji imaju sličnu povratnu logistiku, znači nikakvu.

Daj smiješan si, evo idem napravit 10 accounta, oblatiti 10 trgovina s nekim kvazi iskustvom i tvoj zaključak će biti - nemojte kupovati u tih 10 trgovina.

Citiraj:

Što trgovina može napraviti je ponovno njihova stvar, to što oni nemaju to dobro riješeno, nas ne interesira, to su trebali prije misliti, nego da uzimaju takve servise. Ja kad nešto kupim, ne zanima me što i koliko ljudi stoji iza toga, želim proizvod koji sam kupio, ispravan.
Ti kad nešto kupiš trebaš se upoznati s procedurom, zakonima i pravilima, a to očito nisi napravio.
Telefon ide na servis, tamo može biti razuman rok, ako je potrebno ponovno slanje - ide ponovno.
Instar taj telefon nije niti napravio niti servisirao, a ako misliš da će oni dijeliti nove telefona/hardver bez servisa i u roku 48 sati, onda si naivan.

km93 25.01.2017. 16:24

Pusti, nekima ne vrijedi ni objašnjavati niti ih upozoriti. Neka kupe u takvim dućanima i neka prolaze kroz istu stvar, na vlastitim greškama se ionako bolje uči nego na tuđima.

km93 25.01.2017. 16:27

Citiraj:

Autor panasonic (Post 3014871)
Daj smiješan si, evo idem napravit 10 accounta, oblatiti 10 trgovina s nekim kvazi iskustvom i tvoj zaključak će biti - nemojte kupovati u tih 10 trgovina.

Ti kad nešto kupiš trebaš se upoznati s procedurom, zakonima i pravilima, a to očito nisi napravio.
Telefon ide na servis, tamo može biti razuman rok, ako je potrebno ponovno slanje - ide ponovno.
Instar taj telefon nije niti napravio niti servisirao, a ako misliš da će oni dijeliti nove telefona/hardver bez servisa i u roku 48 sati, onda si naivan.

Kada je ovo moje već"kvaziiskustvo", tko želi kupiti u Instaru neka slobodno provjeri je li sve ovako kako sam rekla i je li istina to da oni na servis nemaju nikakav utjecaj. Nakon toga, ako je pametan, neka ode kupiti kod nekoga tko može utjecati na ljude s kojima surađuje ili neka kupi u Instaru i prolazi kroz ovo što i ja. Jer surađuju s Agramom koji je daleko poznat po lošim i bahatim uslugama.

Mommistake 25.01.2017. 16:30

Citiraj:

Autor panasonic (Post 3014871)

A da ti tamo ne radiš možda?

Kvazi iskustvo? Cura dala mobitel na servis, vratili joj nakon mjesec dana mobitel u istom stanju s promjenjenom baterijom?

I da je bar jedina. Da bar takav dućan ima 100 dobrih reviewa i samo jedan loš, onda bi već gledao to s stajališta "kvazi iskustva", ali Instar je poznat već duže vrijeme po svojoj kvazi usluzi.

Ponavljam, hvala joj što se regala i napisala ovo, moje novce vidjeti neće.

Da li ona traži previše jer želi svoj mobitel da joj radi ponovo kako ga je kupila? Trebaš se upoznati s pravilima i zakonima kad nešto kupiš? Pa zašto bi? Ja sam taj koji ima xxx love u novčaniku i želim mobitel, sada, odmah, i ne zanima me nikakav zakon. Niti bi me trebao zanimati. Razuman rok? Mjesec dana za izmjenu baterije? Nakon toga će ponovo ići na servis, a zašto? Jer ekipa ne radi svoj posao. Jednostavno.

syss 25.01.2017. 16:34

ja sam imao 3-4 iskustva sa agramom i sva su bila ok dok sam sa instarom imao 3 puta više i ne samo da je dobro ispalo nego mi se izašlo i u susret par puta.

instar, kao ni svaki drugi dućan ti naravno neće pokloniti mob i onda se natezati sa agramom i zaprimiti rabljeni mob kao zamjena za tvoj novi jer eto agram je odužio priču, tak možemo onda sve dućane nazvati lošima, a i svi imaju 45 dana fore.

p.s. čisto sumnjam da na garantnom listu piše instar

Crash 25.01.2017. 16:37

Citiraj:

Autor Mommistake (Post 3014869)
Pa to je poanta ovakvih tema, upozoriti ljude na određene dućane.

Pricas gluposti. Ovlasteni servis je ovlasteni servis i on utvrdjuje kvar i rijesava. Nema instar veze sa tim. Tipa agram i mobis su tj imaju licence za servisiranje mobitela na razini hrvatske. Znaci samim time trgovina kao takva nema veze sa servisiranjem mobitela. Jel u bilo kojoj firmi ako kupis primjerice nokiu. Ona ide u mobis uvik bija to mini market ili instar ili elipso ili neko tresci.

Bez uvrede pricas gluposti kad tvrdis da je instar bira servisera. Malo se informiraj prije iznosenja i ubjedjivanja .... ;)

Mommistake 25.01.2017. 16:37

Pa gdje je itko rekao da ona želi novi mobač?

Želi mobitel koji radi :D

A što se tiče samog instara, i ja tražio 2-3 puta neke ponude na firmu, nikad me nitko nije zvao niti poslao mail.

Frend reklamirao konfu od 18k kuna, stavili mu drugu grafu unutra nakon 2 mjeseca natezanja, niti su mu rekli što su stavili niti ništa. Ponavljam, nakon 2 mjeseca reklamiranja kompa, kompa od 18k kuna. Poludio je već nakon toga.

Kao što Guls kaže, moju lovu vidjeti neće.

Citiraj:

Autor Crash (Post 3014881)
Pricas gluposti. Ovlasteni servis je ovlasteni servis i on utvrdjuje kvar i rijesava. Nema instar veze sa tim. Tipa agram i mobis su tj imaju licence za servisiranje mobitela na razini hrvatske. Znaci samim time trgovina kao takva nema veze sa servisiranjem mobitela. Jel u bilo kojoj firmi ako kupis primjerice nokiu. Ona ide u mobis uvik bija to mini market ili instar ili elipso ili neko tresci.

Bez uvrede pricas gluposti kad tvrdis da je instar bira servisera. Malo se informiraj prije iznosenja i ubjedjivanja .... ;)

Gdje sam ja rekao da oni biraju servise? Oni su prilikom otvaranja trgovine/uzimanja licence za prodaju mobitela trebali napraviti ugovore s servisima. Što su i napravili. Kao što sam 10 puta prije toga rekao, NE ZANIMA ME kada kupujem mobitel gdje i tko ga servisira, ja sam lovu ostavio, u ovom slučaju, Instaru. Ja konkretno pogledam kada kupujem, ali moj stari npr? Što bi on trebao? Ući u dućan, pitati tko vam radi servis, oni kažu Agram, a on kaže, uh, jbg neću onda?

Uglavnom, ne vidim zašto rasprava?
Cura imala negativno iskustvo, šerala s nama, hvala joj na tome, i to je to.

panasonic 25.01.2017. 16:39

Citiraj:

Autor Mommistake (Post 3014877)
A da ti tamo ne radiš možda?

Da. :facepalm:

Citiraj:

Kvazi iskustvo? Cura dala mobitel na servis, vratili joj nakon mjesec dana mobitel u istom stanju s promjenjenom baterijom?
Ta priča je istinita zbog čega točno? Vidio si njen/njegov račun ili dokumentaciju sa servisa?
Hoće postavit kakav dokaz ili ti jednostavno vjeruješ svakome?

Citiraj:

Trebaš se upoznati s pravilima i zakonima kad nešto kupiš? Pa zašto bi? Ja sam taj koji ima xxx love u novčaniku i želim mobitel, sada, odmah, i ne zanima me nikakav zakon. Niti bi me trebao zanimati.
lol, zakon bi te itekako trebao zanimati, pogotovo ako se ideš pozivati na njega i tužakati trgovinu.

Citiraj:

Razuman rok? Mjesec dana za izmjenu baterije? Nakon toga će ponovo ići na servis, a zašto? Jer ekipa ne radi svoj posao. Jednostavno.
Da, pomiri se s time, a ljut jedino možeš biti na proizvođača telefona i na servis koji su ONI ovlastili da popravlja za njih.
Trgovina je tu nemoćna.

Mommistake 25.01.2017. 16:43

Pa to da li joj vjerujem ili ne, to je moja stvar.

Imao sam loših iskustva, pročitao tu neka loša iskustva, meni dovoljno da više niti ne otvorim njihovu stranicu.

Gdje se tko poziva na zakon? Imaš garanciju, odeš u dućan i prijaviš kvar, simple as that. Nikakav zakon, nikakve prijave ili nešto slično na razini zakona. Želim svoj mobitel, onakav kakav sam kupio. Ako mi to trgovina ili servis ne mogu isporučiti, onda je sve jasno.

Ne vidim kako možete braniti nekoga koji ne radi svoj posao? Jedino ako svi koji imaju loša iskustva lažu... Moguće je i to, da. :hitthewal:

panasonic 25.01.2017. 16:49

Citiraj:

Autor Mommistake (Post 3014882)
Oni su prilikom otvaranja trgovine/uzimanja licence za prodaju mobitela trebali napraviti ugovore s servisima. Što su i napravili.

Kakve ugovore?
Trgovina nabavlja robu od različitih uvoznika, roba dolazi s jamstvenim listom od tog i tog servisa i trgovina šalje njima na servis.
Niti imaju kakav utjecaj na ishod servisa niti oni biraju gdje će se servisirati.
Citiraj:

Autor Mommistake (Post 3014886)
Pa to da li joj vjerujem ili ne, to je moja stvar.

Kao i što je svačija stvar hoće li tamo kupovati, ne trebaš ti po forumu pisati "ne kupovati mobitele kod njih" i sl. fraze.
Nisu ti odgovorili na 2-3 mejla i sad tu vodiš križarske ratove.

Citiraj:

Gdje se tko poziva na zakon? Imaš garanciju, odeš u dućan i prijaviš kvar, simple as that. Nikakav zakon, nikakve prijave ili nešto slično na razini zakona.
On/ona se poziva na zakone i priča kako ima pravo na povrat novca i kako će zvati inspekciju, daj pročitaj taj njen post ako se već upuštaš u raspravu.
Nema pojma o zakonima, a lupeta o nekakvim prijavama.

Citiraj:

Želim svoj mobitel, onakav kakav sam kupio.
Dobit ćeš ga nakon servisa, nećeš ga dobiti u trgovini isti čas kad se pojaviš.

Mommistake 25.01.2017. 16:54

Pa gdje sam išta o tome napisao? Ja nisam nikome napisao da ne kupuje tamo, ja sam napisao da ja neću kupovati ništa kod njih.

Žena dobila nakon servisa od mjesec dana neispravan mobitel, kakav mobitel odmah, kakav novi mobitel?

Kao što sam rekao, imam dosta informacija o lošim iskustvima, tako da mogu ovdje pisati što god me volja, isto kao i ti braniti taj isti dućan.

Probaj shvatiti, bez uvrede, ti kupuješ gdje hoćeš, pišeš što hoćeš, ja isto to radim. Instar je za mene dućan na crnoj listi, neće propasti zbog mene koji ostavim par stotina kuna godišnje kod njih. Ovo je forum gdje se vodi rasprava, samo me molim te, nemoj uvjeravati u nešto što znam da nije istina.

U njenoj situaciji, netko ne radi svoj posao, a kao što sam i rekao, nije na nama potrošačima da istražujemo tko.. Na nama je da konzumiramo, a ona to nije u mogućnosti jer netko ne radi svoj posao.

Drago mi je da ti imaš dobra iskustva, nego da se zajebavaš s servisima itd. Ona je izvukla deblji kraj u ovoj priči.

A o ovim "križarskim ratovima", napisao sam samo da ne napadajte curu, napisala svoje iskustvo, hvala joj na tome, kao što sam već rekao. Nije ona ta koja me prevagnula da ih blacklistam, nego više ljudi, i moje vlastito iskustvo. Na žalost tržište funkcionira tako da ti možeš imati i 10 super iskustva s njima, jedno loše je dovoljno da pređeš na konkurenciju, jbg, imamo izbora.

Crash 25.01.2017. 16:57

Svi mobiteli koji se prodaju u hrvatskoj se servisiraju u 3 ovlastena servisa, znaci mobis, agram i mr servis. Di god da kupis i koji god da kupis ide u jedan od ta 3 servisa. Problem je sta su servisi u toralno k.... i oni j.... sa garancijom. Tj nepriznaju ili rade probleme. A samim tim trgovac kao osoba koja radi za cirka 3000 kn nije sigurno odgovoran za to a samim tim ni firma koja prodaje taj mobitel u globalu. Jel to se isto moglo desit i u elipsa i u linksa i u hgspota itd. Al ljudi odma krive firmu jel ona je kriva. A to sta kazete da prodavac u trgovini ti da novi mobitel a on da se dalje j.... kako zna. Onda ga on mora platit iz svog djepa isto tako i firma. Bilo di u svitu da kupis mobitel trgovac nije odgovoran vec servis. A to sta su servisi u nas na svoju ruku i sta su banana to je problem drzave. Al to je sad drugi par cipela, u drzavi smo u kojoj jesmo.... pa stoga.... :)

silver_tip 25.01.2017. 16:58

Citiraj:

Autor km93 (Post 3014541)
Evo, ulogirala sam se na forum samo zato da podijelim svoje NEGATIVNO iskustvo.

Dobro dosla, medjutim...

Ovo bas nije takav forum, imas forum.hr ili bug forum gdje vlada takav metalitet koji bi odlicno zadovoljio tvoju frustriranost i odmah bi ti bilo lakse :D

Po trgovini mos pljuvat ako nesto ne naprave sto su obavezni napraviti a to ovdje nije slucaj.
Naravno da je pljuvanje po shopovima okej recimo u primjeru Extreme Digitala jel.. no sta je tebi Instar shop skrivio ?

Jesu zaprimili uredjaj ? Jesu...
Jel otisao mobac na servis ? Je...

Jel shop popravlja mobitele ? Ne... prodaje ih i vraca ti pare ili daje novi mobitel kada i ako servis to odobri sto znaci da pljujes u krivi cup i jos u krivom Salunu :)

Meni je hard disk bio na "popravku" 35 dana, kupljen u Linksu... trazio telefon od servisa i urlao na njih.. ne na Links, sta ce oni ? Sta mi je Links bio kriv sto ovi u servisu ne rade svoj posao ?

Inace dobar ti je izbor nicka, za jedno zemsko zbilja si mogla nesto mastovitije smisliti, ako nista drugo dobila bi makar na vjerodostojnosti u ovoj tvojoj dretvi.

panasonic 25.01.2017. 16:59

Citiraj:

Autor Mommistake (Post 3014891)
Žena dobila nakon servisa od mjesec dana neispravan mobitel, kakav mobitel odmah, kakav novi mobitel?

Nije, to je izmišljena priča.

Citiraj:

Kao što sam rekao, imam dosta informacija o lošim iskustvima
Navedi neka, iz prve ruke ako može, za što su te zakinuli i oštetili?

Citiraj:

isto kao i ti braniti taj isti dućan.
Ne branim dućan nego zdrav razum, bilo koja trgovina da je u pitanju napisao bi sve isto.
Mora se znati procedura, kad je nešto pokvareno treba biti spreman na duže čekanje i moguće komplikacije.

Old Iggy 25.01.2017. 17:13

Citiraj:

Autor Mommistake (Post 3014877)
Da li ona traži previše jer želi svoj mobitel da joj radi ponovo kako ga je kupila? Trebaš se upoznati s pravilima i zakonima kad nešto kupiš? Pa zašto bi? Ja sam taj koji ima xxx love u novčaniku i želim mobitel, sada, odmah, i ne zanima me nikakav zakon. Niti bi me trebao zanimati. Razuman rok? Mjesec dana za izmjenu baterije? Nakon toga će ponovo ići na servis, a zašto? Jer ekipa ne radi svoj posao. Jednostavno.

Trebaš li se upoznati sa zakonima? Ne trebaš, ali moraš postupati prema njima. Ignorantia iuris nocet.

To što tebe ne zanima zakon - to nikog nije briga. Ni servis, ni prodavača, ni distribuciju. U cijeloj ovoj priči, bez obzira što ona i kako mislila, Instar praktički nije ni u jednoj točki pogriješio (osim pitanja gdje je jamstveni list te, možda, testiranju uređaja nakon povratka sa servisa, nije obaveza, ali je zgodna poslovna politika).

Instar (kao ni svaka druga trgovina) ne može utjecati na brzinu rada servisa, čekanje je normalno, s druge strane pokretačica ovog dijela threada isto tako jako nije upućena u cijelu priču (povrat novca, novi / zamjenski uređaj, nepoznavanje što je jamstvo i kako funkcionira, tko ga daje i slično).

denied 25.01.2017. 17:24

Citiraj:

Autor Old Iggy (Post 3014907)
Trebaš li se upoznati sa zakonima? Ne trebaš, ali moraš postupati prema njima. Ignorantia iuris nocet.

To što tebe ne zanima zakon - to nikog nije briga. Ni servis, ni prodavača, ni distribuciju. U cijeloj ovoj priči, bez obzira što ona i kako mislila, Instar praktički nije ni u jednoj točki pogriješio (osim pitanja gdje je jamstveni list te, možda, testiranju uređaja nakon povratka sa servisa, nije obaveza, ali je zgodna poslovna politika).

Instar (kao ni svaka druga trgovina) ne može utjecati na brzinu rada servisa, čekanje je normalno, s druge strane pokretačica ovog dijela threada isto tako jako nije upućena u cijelu priču (povrat novca, novi / zamjenski uređaj, nepoznavanje što je jamstvo i kako funkcionira, tko ga daje i slično).

Sa svim tim se isto slažem.....Ako ovlašteni servis tvrdi da je mob popravljen - onda bi trebao biti popravljen. To što nije, to je neozbiljnost samog servisa. Mali minus Instara može biti što nisu probali odmah na licu mjesta ali inspekcija nema veze s Instarom, nego eventualno sa samim servisom....Instar se može samo eventualno ispričati, ništa drugo...

Crash 25.01.2017. 17:24

Citiraj:

Autor Mommistake (Post 3014882)
Gdje sam ja rekao da oni biraju servise?.

evo ovjde si rekao citiram:

"Što trgovina može napraviti je ponovno njihova stvar, to što oni nemaju to dobro riješeno, nas ne interesira, to su trebali prije misliti, nego da uzimaju takve servise."

isto tako par postova nize citiram:

"Oni su prilikom otvaranja trgovine/uzimanja licence za prodaju mobitela trebali napraviti ugovore s servisima"

NEmos birat servise ni sklapat ugovore kako os pa nije to pazar.

Imas servise koje imas i to je to.

Chuxonja 25.01.2017. 17:56

Pa ovo sve skupa nije niš tolko novo, nažalost ni čudno. Još prije par godina je to sve sa mobitelima bilo jako jako vriti, vjerojem da je sad samo još i gore. Dal se može znat koji je brand moba u pitanju ?

km93 25.01.2017. 20:06

[QUOTE=panasonic;3014896]Nije, to je izmišljena priča.

Čemu dalje razgovarati? Kažeš: "Nije, to je izmišljena priča". Ajde ne pričaj gluposti, očito braniš Instar iz osobnih razloga. Tvrdiš nešto o čemu pojma nemaš, kako možeš tvrditi da je priča izmišljena? S obzirom na to kako to "odgovorno" tvrdiš bez ikakvog znanja i pokrića, dovoljno govori o svim tvojim dosadašnjim izjavama. Ne kužim, zašto netko ne može imati negativno iskustvo????? Šta je vama ljudima???? Šta mislite da sve prolazi idealno????? Instar nije ni bezgrešan ni savršen. Očito iz nekih interesa braniš i brani ti i dalje, ali ne ovako slijepo jer si preočit.

Nadalje, netko je komentirao da je nick "nemaštovit" pa time i nevjerodostojan. Što sam trebala, napisati ime i prezime, dodati uz njega oib i jmbg, datum rođenja i broj kartice? Postaviti profilnu s dakfejsom? Staviti neki fashion moderni nickname? Pa vi ljudi niste normalni. Što se mene tiče, svi odreda kupite u Instaru, to meni neće ići ni u džep ni iz džepa nego će vama. Tko želi, raspitat će se dobro prije nego kupi kod njih i zato sam upozorila, tko neće, široko mu polje. Ja sam samo iznijela svoje iskustvo, ako vas se osobno ne tiče i ne uvažavate mišljenje, samo zaobiđete komentar i to je to. Bože me sačuvaj. Šta se ja gnjavim uopće. Margaritas ante porcos... Lijep pozdrav i doviđenja.

denied 25.01.2017. 20:22

[QUOTE=km93;3014967]
Citiraj:

Autor panasonic (Post 3014896)
Nije, to je izmišljena priča.

Čemu dalje razgovarati? Kažeš: "Nije, to je izmišljena priča". Ajde ne pričaj gluposti, očito braniš Instar iz osobnih razloga. Tvrdiš nešto o čemu pojma nemaš, kako možeš tvrditi da je priča izmišljena? S obzirom na to kako to "odgovorno" tvrdiš bez ikakvog znanja i pokrića, dovoljno govori o svim tvojim dosadašnjim izjavama. Ne kužim, zašto netko ne može imati negativno iskustvo????? Šta je vama ljudima???? Šta mislite da sve prolazi idealno????? Instar nije ni bezgrešan ni savršen. Očito iz nekih interesa braniš i brani ti i dalje, ali ne ovako slijepo jer si preočit.

Nitko ne bi bio zadovoljan da se to dogodi kao što se tebi dogodilo...Samo mislim da se ljutiš na krivu firmu :kafa:

Ag008 25.01.2017. 20:28

@km93,

Inače, veoma je korisno kupiti ovakav neki mjerač
http://image.prntscr.com/image/7ca30...d128c0444.jpeg
Neovisno o mobitelu i tvom problemu već je pametno. Točno vidiš da ti jedan punjač ili kabel puni isti mobitel s 0.42A a drugi s 1.21A i taj napuni puno brže.

U tvom slučaju, bilo bi super da recimo si napisala, probala sam s više punjača, daš i sliku koja mjeri 0A.
Ovako oni spoje svoj punjač, mjeri im 0.9A, napišu "sve ok" i vrate ti. A na kraju ti koristiš krepani punjač.

panasonic 25.01.2017. 20:29

Citiraj:

Autor km93 (Post 3014967)
Tvrdiš nešto o čemu pojma nemaš, kako možeš tvrditi da je priča izmišljena?

Zato što ti ne vjerujem ni malo.
Ti me možeš lako demantirati, skeniraj/uslikaj servisni nalog.

Guls 25.01.2017. 21:27

Shit, morat ću negdje pogledati papirologiju od prijave inspektoratu, kad smo frajeru prodali nekakav sklop koji je bio neispravan. Postavili smo se kao Instar (znači baš nas briga, nismo mi servis) i poslao nam inspektoricu koja nas je dobro opelješila. Bila je čitava bagra u firmi, od inspektora, policije, odvjetnika... čak mislim da smo se sudili poslije, bilo je to prije 5-6 godina. Uglavnom, poanta priče je da smo izgubili, znači kao prodavač smo se morali dati na uslugu stranci i ponuditi nešto radi nečega, a ne samo reći "kriv je servis, boli nas briga".

E sad da ga hebeš, iskreno ne znam koji su bili vanjski faktori koji su možebitno utjecali na informaciju.

No, svakako, Instar, kao dućan, nikad više ni zvati ni kročiti. Mogu preporučiti 5 drugih, ali Instar nikada.

Old Iggy 25.01.2017. 21:31

Citiraj:

Autor Guls (Post 3014987)
Shit, morat ću negdje pogledati papirologiju od prijave inspektoratu, kad smo frajeru prodali nekakav sklop koji je bio neispravan. Postavili smo se kao Instar (znači baš nas briga, nismo mi servis) i poslao nam inspektoricu koja nas je dobro opelješila. Bila je čitava bagra u firmi, od inspektora, policije, odvjetnika... čak mislim da smo se sudili poslije, bilo je to prije 5-6 godina. Uglavnom, poanta priče je da smo izgubili, znači kao prodavač smo se morali dati na uslugu stranci i ponuditi nešto radi nečega, a ne samo reći "kriv je servis, boli nas briga".

E sad da ga hebeš, iskreno ne znam koji su bili vanjski faktori koji su možebitno utjecali na informaciju.

No, svakako, Instar, kao dućan, nikad više ni zvati ni kročiti. Mogu preporučiti 5 drugih, ali Instar nikada.

Nikad ne možeš reći "kriv je netko drugi" ili "boli nas briga", posebno ako si prodavač.
Tvoje je to riješiti za kupca. No ovdje ne vidim neki veliki problem s tim Instarom. Nisam nikad bio tamo i nemam nekog iskustva, ali...

Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:26.