![]() |
Jucer narucio, odmah dobio mail, platio odmah, Gigabyte R9 280X, poslao mail s potvrdom net-bankinga, dobio mail da je poslano. Drugi dan (danas) stiglo u 10h ujutro HP Expressom. Bed je sto je jedan ventilator (od 3) na grafickoj prozujao, ne znam da li su vec imali tu reklamaciju pa rekli "ajmo probat poslat, mozda ne skuzi" ili je tvornicka greska. Nista, saljem nazad, ugovor na daljinu i bla bla, povrat love... nadam se... jer ovo je nesnosljivo.
|
To je jedan od razloga zašto uvijek insistiram na neostvarenom proizvodu.
Koje oduševljenje kad sam kupio Intel SSD pa vidio one standardne naljepnice koje intel lijepi po kutijama od procesora, pa unutra proizvod u anti statičkoj vrećici.... milina :) Možda da pošalješ na reklamaciju? Magazin RS ima dobru reputaciju pa ne vjerujem da bi te probali zavaljati. Za povrat na daljinu ne zaboravi poslati preporučeno s povratnicom raskid. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Hahhaa.. :chears: Još da sam pisao na mobitelu sa autokorekcijom bi i razumio... ali očito sam stisnuo desni i odabrao neostvarenom... :P |
pa veli ti čovjek, neostvarenom, šta se čudiš? :D
|
Znači ne pristaje na neotvarane već samo na "neostvarene" proizvode :D
|
Probat cu biti kratak i reci najbitnije.
Kupio sam prije tjedan dana Asusov lap X750LB u magazinu, i nakon 3 dana pokušaja slaganja win 7 gore (32 i 64 bitne) svaki put bi se javio BSOD pri bootanju neovisno o driverima, na kraju sam prošao samo sa win update da se uvjerim da nisu asusovi driveri, ali situacija je bila ista. Nakon što sam kontaktirao dečke u magazinu naručili su mi novi lap koji sam pokupio vec sljedeci dan i vratio stari. Ali je stvar bila identična i sa novim. Trebalo je flashati bios, a to smo saznali kad su dečki htjeli vratiti uvozniku, ASBISU, lap. Ovi krkani iz ASBISA su bahato poručili da taj lap nije "dizajniran" (definitivno pro slang) za win 7 što je laž jer na službenim stranicama proizvođača postoje i driveri za windows 7: http://support.asus.com/download.asp...ZGvWOvaEA6YxI4 Ali u svom tom bezobrazluku su potvrdili da je stvar do biosa tako da sam nakraju to uspio riješiti. Samo je pitanje što je sa ljudima koji neznaju/ne žele flashat bios na novom laptopu?? Veliki plus ide dečkima iz magazina koji su se maksimalno potrudili riješiti problem...svaka im čast....:care::care: Žao mi je kaj će se sad morati zezati sa tim lapom, tj flashat bios i prodati ga po akcijskoj cijeni zbog klošara iz ASBISA.......(jedva cekam daljnja poostravanja zakona o potrosacima). Znači svi koji kupuju navedeni lap da znaju na čemu su.... Sori na podužem postu.... :chears: |
Evo da i ja javim svoja iskustva sa prvom reklamacijom.
Reklamacija je prosla da bolje nemoze, Decki narucili novi dio/hardware, poslali meni novi dio a ja nakon toga vratio reklamirani (koji je radio ali s greskom pa da ne budem bas bez oni su mi poslali novi unaprijed), svaka cast i kapa do poda Mariu i MagazinRS :). |
Citiraj:
Ako prolazi instalacija Win 8 OS-a koji je i službeno podržan u EFI načinu rada - onda je laptop ispravan. Mogao si kontaktirati ASUS i njih nazvati klošarima zato što im je micro-code za W7 katastrofa. |
Zao mi je sto sam zaboravio na ovaj thread, naime ekipa iz magazina je bila super susretljiva sto se tice reklamacije, nakon dan dva je zujanje prestalo i nakon toga sam jos 2 put kupovao u magazinu i svaki put sve super....
|
Na službenim stranicama osim WIN 8 podržan je i WIN 7 tako da laptop prije flashanja nije bio ispravan.
Citiraj:
|
Jos jedna uspjesna kupnja od petka popodne sa brzom dostavom u subotu.
I dalje sve 5+ :). |
Prva narudzba u magazin RSu za mene. Narucio corsair AF 140 mm da promjenim vent u napajanju, vrlo komunikativni preko maila, rekli da javim kad posiljka stigne, zahvalili se na povjerenju nakon javljanja. 5+ :)
|
da ih i ja pohvalim po ko zna koji put... imali smo u firmi potrebu za usb-lan adapterom like jučer zbog nekog testiranja i naravno prvo dva koraka do chipoteke i klasika tamo - imamo, ali ne na lageru... UBIT!
reko ajde dalje i sjetim se magazina i veli frajer imamo koji komad na što ja velim dobro ali mi treba nekaj kaj provjereno radi na win 8.1 na šta će čovjek da mu je pričao jedan kupac kako mu je taj i taj model radio na win 8.1. dolazim tamo i reko zvao sam za taj modul maloprije i ovaj puf pant ne znam to ste s kolegom i sada tamo je imao 2-3 modela izložena i taj s kojim sam pričao je bio iza na telefonu i čuo je da sam došao i samo došao naprijed mahnuo i stavio na pult taj o kojem smo pričali. pošteno ako se mene pita ;) |
Danas dobio pouzećem naručeni monitor, nakon podosta traženja, ovo je vjerovatno jedina IT firma u hrvatskoj koja šalje i nečim drugim osim Overseasom, budući da mi je HP-Express jedina opcija jer živim na otoku gdje gospoda iz Overseasa ne dostavljaju.
Vrlo sam zahvalan osoblju u MagazinRS-u na susretljivosti dobili ste mušteriju za sve moje buduće narudžbe :amen:. |
Moram pohvaliti dečke.
Evo jučer sam oko 13:30 nazvao da se raspitam za artikl i načine plaćanja. Sve sam dogovorio i dobio zadovoljavajuće odgovore (malo kompliciraniji oblik plaćanja, ali sve se može) I kako sam dobio potvrdni odgovor za način plaćanja krenuo sam u raspitivanje o dotičnom artiklu. Ustanovljeno je da je dobavljiv i iako nisam rekao da ću doći isti dan (dakle jučer) i platiti, kulturni i vrlo susretljivi prodavač mi je sve jedno ponudio da ga on naruči jer u tom slučaju može več oko 16h biti kod njih. Ja se složim, nek naruči unaprijed ako nemoram ja prvo platiti da bi se to napravilo (dakle na povjerenje je naručen artikl, kod drugih to nisam doživio, obavezno prvo plati pa onda mi naručimo). Kako mi se sve posložilo jučer, stigao sam obaviti i plaćanje do kenih 15:30 i pita me prodavač, da dali ću biti u blizini jer monitor bi trebao stići u roku od 45min. Iako mi je na telefonu rekao da će biti danas dostupan ako ga odmah naruči, nekako se nisam previše nadao tome, a niti bi im zamjerao. I kad ono gle vraga, ja u 16:30 u dućan i artikl me čeka. Sve pohvale načinu i pristupu kupcu. Načinu plaćanja (na rate jedan dio, drugi keš, ovo ono, kemijanje, R1, ma ludilo), uljudnost, normalna atmosfera (jedan od prodavača je znao kako se radi ovakav način naplate, drugi nije, ali mu je ovaj sa toliko strpljenja pokazao kako se to radi da sam ostao skoro bez teksta, jer u današnje vrijeme vidjeti nekoga da nekom želi nešto pokazati na način da ovaj drugi to i nauči mi je nevjerovatno) Ma šta reći, odlične cijene, odlično osoblje, odličan pristup kupcu. Ovo mi je druga kupovina kod njih i sa 100%nom sigurnošću mogu reći nije i posljednja, dapače! Svaka preporuka za trgovinu sa ovim dućanom. |
Iskustva s trgovinom Best-buy.hr
Da li je tko kupovao kod njih, i kakva su iskustva?
Sada vidim da je krivo mjesto, a neznam obrisati post :hitthewal::hitthewal: Molim admina da ga obriše! |
Evo jucer narucio graficku, dosla vec danas i to tako zapakirana da ju tenk nebi mogao ostetit (zapakiralu su kutiju od grafu jednu triput vecu kutiju i sve fino oblozili iznutra). A i narudzba je bila brza i bezbolna. Svaka cast deckima!
|
|
Hvala za info.
|
Uzeo laptop neki dan za prijatelja, kao i uvijek do sad sve fer i korektno, vrijeme isporuke kako je bilo dogovoreno. Samo nastavite tako :goood:
|
Ostavio dosta para u zadnjih par tjedana pa eto da pohvalim na brzini i korektnosti jer sam osobno malo previše brljao po webshopu. Nesto mi e-mail šteka pa je bilo problema sa emajliranjem. Glavno da telefon radi.
Jedino mi je bilo krivo što kod naručenog kućišta (Fractal R5) su falile dvije stand-off gumice za disk. Ali ionako mi nisu potrebne. Isto tako, prije nekoliko godina DELL U2142 je došao sa kabelom za napajanje za englesko (?) tržište. Onaj sa 3 šiljka. Prebacio sam sa starog monitora, sve pet. Malo je nezgodno kod takvih situacija, pola te dođe dostava. Npr. pukli mi SATA konektori od napajanja, po jedan na svakom kabelu i ajde sad ti nabavi zamjenske unatoč tome što su modularni. Nevezano za MagazinRS jer je napajanje kupljeno prije 100g u Linksu, samo kažem. |
Preporuka. Kod njih za firmu uzimam sve (par konfi, laptop, zamjenske tonere i sl.). Komunikacija, brzina isporuke, ... sve na nivou.
|
Također neki dan uzeo za firmu memoriju, a i osobno već godinama kupujem kod njih uvijek uslužni brzi, svaka čast.
btw sad su se preselili 200m dalje od prijašnje lokacije. |
Nekom dalje, nekom blize :)
Bar se sad mozes ko covjek ispred parkirat :) |
Citiraj:
|
Evo i danas se kupila jedna konfa. u magazinRSu poprilična svota se potrošila, zahvaljuje čovjek od srca na preporuci i tako, mislim zaslužio je jer svaki put su fer i korektni pa zašto ne :)
|
preporuka za Magazin RS, do sada desetak kupnji kod njih, 2 reklamacije (uređaji riknuli u garantnom roku), obje rješene eskpresno
|
Kod njih sam kupovao kućište, komunikacija na nivou, još su mi lijepo objasnili gdje su točno i čekalo me kućište spremno, 5/5 za Magazin RS, barem zasad :D
|
Magazin RS
Imam problem s matičnom pločom koju sam kupio u magazin RS.
Problem je nemogućnost S3 (sleep). Potrošio sam jako puno vremena na sve moguće kombinacije da to pokušam ispravit, i ne ide. 2.3 sam odvezao cijelu konfiguraciju u magazin RS i isti dan su ustanovili da se ne može probudit iz sleepa. No da oni tu niš ne mogu jer moraju poslat distributeru da potvrdi i onda zamjena il što već. Osobno sam spreman nadoplatit za drugu, bolju ploču i riješen problem. No isto mi ne omogućavaju i moram čekat distributera, što je prema riječima zaposlenika još možda 7+ dana. Imam jedan posao za završit (CAD) i treba mi kompjuter i smeta me to čekanje i što mi ne mogu izać u susret (daj drugu, istu il uz moju nadoplatu bolju ploču. Razmišljam da uzmem kod njih ploču, novu i onda kako imam pravo prema zakonima RH istu vratim u roku 14 dana kad distributer odluči što je s ovom neispravnom. Mislim da su ljudi u mRS, ok i ljubazni su i sve, al stvarno trebam kompjuter i imam ozbiljni posao za obavit. |
Zvuci mozda kao pametovanje, ali to ti je primjer zasto firme imaju ogovore o odrzavanju.
Jedno je garancija, a drugo je 'ugovor o odrzavanju', koji extra kosta. I to je bas zato da ti se ne desi takva situacija. |
Komp radi.. Pa iskljuci sleep opciju. Odradi sta moras, pa onda reklamiraj plocu kad bude bilo vise vremena.
|
uzeo 750ti kod njih sve preko maila ,isporučena po dogovoru sve 5.
|
Koliko vidim web im više ne radi?
|
Meni se redirecta na www.pcshop.hr ??? Alai jos uvijek ispod pishe MagazinRS pa su valjda rebrandali WEB shop.
|
Isto i kod mene. Mario sta uradi? :D
|
Jedino objašnjenje bi bilo da su zaposlili kakvog ekonomista ili menadžera, ali za takvo što i tako nema opravdanja :D
|
Meni osobno čitav rebranding od već poznatog MagazinRS u generički PCshop je loše, nepotrebno.
PC shop mi je previše generičko ime, kao PC pro, PC trgovina itd- izlizano, nepmatljivo, identično kao ostala imena i ne ulijeva mi povjerenje. Novi web shop mi je opet identičan kao svi ostali, Ronis, ADM, sada svi živi i neživi koriste identičan dizajn, samo je gore logo drugačiji. |
Tek danas vidio novo ime i logo. Promjena im realno nije trebala jer su si stvorili ime, ali cilj je vjerojatno bio to što samo ime magazin rs ne asocira na računala i tehnlogiju uopće, no ne asociraju ni mnoga imena drugih shopova, pa nije nikakav problem
|
Pa sad ako Magazin Računalni Sistemi ne asocira onda ne znam :D iako im na webu ispod loga i dalje stoji to, čudan neki potez blago rečeno
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:50. |