PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Gaming (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=38)
-   -   Dragon Age 2 (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=195912)

Ordem 09.03.2011. 13:02

ja htio igrat sa dwarfom

izgledaju ruzno, ali su carevi i imaju najljepsi kingdom ^^

je, dosta je veliki minus sto ima samo humana
i conversation wheel.. pise jedno, on kaze nesto drugo
debilana

Gemmy 09.03.2011. 13:47

Jel se moze to igrat na XP s SP2 ili moram radit upgrade sustava?

hammer_of_thor 09.03.2011. 14:59

Šta su se svi uhvatili tog conversationa k'o pijan plota? :hitthewal:

Svakako bolje izgleda i pregledljivije je nego
1.
2.
3.
4.

tipa odabiranja odgovora.

Ordem, u conversation wheelu je ponuđena skračena verzija onoga što želi reći, neće napisati za svaku stavku cijelu priču :fiju: , uvijek je tako bilo.

Igram na Hard, prvi Dragon nije bio baš nešto, ovaj drugi je bome zayeban

raliSHA 09.03.2011. 15:25

Citiraj:

Autor Chuby (Post 1866258)
ima netko problema s pucanjem textura i artifaktima na gtx 460 dx 11? zadnji driveri.

ja sam imao, krenuo sam sa 1920x1200 very high aa 8x onaj drugi 8x, sa svim dodatnim upaljenim i počelo se retardirati...kad sam zagasio te dodatne điđe i smanjio na 4x/4x je proradilo normalno...mislim da je ipak riječ o tim occlusionima a da zbog aa samo pada framerate

Vendetta 09.03.2011. 17:21

Dx11, Very High, AA 8x, AF 16x, ukljucen SSAO, ovaj blur i depth of field.

Dakle sve na max, sa beta driverima sad oko 25 FPS-a. Kod mene je do drivera.

AA i AF maxani ili iskljuceni nemaju nikakvog znacajnog utjecaja kod mene na FPS.

Mar 09.03.2011. 17:29

Jel tko komentira valja li igra što ili ne, kakva je priča i sl, a ne da se diskusije o igri svode na to kako ide sa kakvim postavkama :evil: ?

Ordem 09.03.2011. 17:30

Citiraj:

Autor hammer_of_thor (Post 1866669)
Šta su se svi uhvatili tog conversationa k'o pijan plota? :hitthewal:

osnova svih RPGova je conversation sustav
bilo prije 20g, bilo sad.

Citiraj:

Svakako bolje izgleda i pregledljivije je nego
1.
2.
3.
4.

tipa odabiranja odgovora.

to da bolje izgleda, mozda (ionako je to sad vec subjektivno)

Citiraj:

Ordem, u conversation wheelu je ponuđena skračena verzija onoga što želi reći, neće napisati za svaku stavku cijelu priču :fiju: , uvijek je tako bilo.

ponudjena je interpretacija onog sto ce on reci
to kako ce on formulirati sto si odabrao je cista lutrija i zivcira me

nemam osjecaj kao da ja upravljam likom, nego da netko drugi interpretira moje neke smjernice (evil, neutral, good)

odaberem nesto sto je dobro napisano, i na kraju krele kaze nesto toliko debilno da mi je zao sto sam to uopce odabrao

bolji mi je stari sustav gdje si tocno znao sta odabires i gdje ce voditi taj razgovor (tj sta ces imat od njega)

a ne ova generaliziranja, p*cke materine, piskio bi kakio bi

igram RPG, nikud mi se ne zuri, znam da moram ulozit tonu vremena u igru
nije rijec o CoDu gdje mos pretrcati level na najtezoj tezini bez da ispalis ijedan metak.

Ordem 09.03.2011. 17:36

Citiraj:

Autor Mar (Post 1866789)
Jel tko komentira valja li igra što ili ne, kakva je priča i sl, a ne da se diskusije o igri svode na to kako ide sa kakvim postavkama :evil: ?

moje misljenje (igram na hard):

prica srot naspram jedinice
dijalog mi je debilan
likovi nisu pamtljivi kao iz jedinice

combat je puno brzi nego u jedinici i dosta vremena provodis igrajuci igru kao TPS/hack'n'slash - combat stvarno nije los, ono, dinamican je

level design je ocajan i dosta se ponavlja

mozes igrat samo sa humanom (srecom mos napravit svog lika, tako da ne moras izgledati kao 30godisnji emo iz trailera)

Pizz 09.03.2011. 19:02

igra je srednja žalost,

http://www.metacritic.com/game/pc/dragon-age-ii

juzer skor 3.1 hehe

microsoft66 09.03.2011. 19:08

igra je solidna.nista vise,cisti prosjek.to je drugo sto je balavudrija nahajpana do ibera i naravno preorder(kojeg btw neradim tamo od enter the matrix tj epskog zajeba) al naravno neki nikad ne nauce.al zato kad treba kenjat tu su 1.

doky 09.03.2011. 19:19

Citiraj:

Autor Pizz (Post 1866851)
juzer skor 3.1 hehe

Ocjena kritičara je dosta dobra (trenutno 84). Što se tiče ocjena usera mislim da je to puno više samo gnjev fanboya jedinice zato što im omiljena igra nije zadržala ista obilježja. Takve ocjene nisu objektivne već se temelje na primitivnom subjektivnom mišljenju i čim nešto nije kako je po njihovom mišljenju trebalo biti odmah je ocjena niska.

Meno osobno je igra dost dobra. Jedinicu sam igrao dosta dugo no nikada do kraja no ovo je meni totalno drugačiji tip rpg-a. Puno dinamičniji combat mi se sviđa, kvaliteta grafike je dobra, priču još nemogu ocijeniti jer imam samo 2h igre no dvije stvari koje me trenutno nerviraju su kamera (na koju se još privikavam) i loš level design. Nikakav dx11 i sva ostala čuda današnje grafike ne mogu popraviti takvo nešto.

Danko86 09.03.2011. 19:22

u odnosu na jedinicu lošinj samo takav, inace, sama za sebe, cisto solidna :)

slavonac90 09.03.2011. 19:48

nakon nešto više od sat vremena igre mogu reći ništa posebno,vjerojatno sam previše očekivao...iako sam nakon dema odmah rekao da će teško potući prethodnika,sve ide u prilog konzolama koliko vidim,pojednostavlljeno masu što mi se baš i ne sviđa(šteta što se nisu držali više prethodnika) ali šta je tu je....jedino mi se sviđa dinamičniji kombat sistem,ostalo sve nije ni do jaja originsu ali ajde tek sam na početku,iako sumnjam da će se promjeniti nešto do kraja.
igra mi radi na rezi 1600x1050,AA 2,anisotropic 8x,high detalji,dx 11 bez onih dodatnih sranja uključenih i dobro radi,iako zna pasti frame tu i tamo,dok kada stavim ne very high i pouključujem one džidže midže je neigrivo.
uglavnom čini mi se kao jedan solidan RPG koji je mogao biti puno bolji samo da su se držali starog štiha:chears:

zhecky 09.03.2011. 21:35

izgledaju li vama oni random npc-i po gradu sta samo stoje po strani debilno ili samo ja imam nekih problema?
http://s1.postimage.org/4m4i1zl1s/Dr...1_28_14_62.png

Pizz 09.03.2011. 21:46

nemaš nikakvih problema

1900x1200 maxed out + high res texture
http://i.imgur.com/wSvIO.jpg

edit; hehe uvijek taj elf-turčin u prvom planu sa svojom high def facicom

Kristijan1 09.03.2011. 23:15

Citiraj:

Autor warlock25 (Post 1859077)
Ajme koje smece od igre

definitivno su se furali na me2 ali to ne pali u dragon age-u

nafrljio sam grafiku do jaja u dx11 i trza u vecim bitkama ali da bar izgleda na nesto(teksture isprane,lica katastrofa,one tockice kaj glume krv po licu su kao da je malo dijete radilo)

katastrofa

samo ides s likovima i koljes sve pred sobom i par potiona i ko nov

neko je spomenuo trolla onog, pa kad se sjetim jedinice di sam se morao namucit da ga ubijem na drugoj tezini sad samo mlatim i healam se i ode pol healtha

uzas sto su napravili od jedne jako dobre jedinice koja je bar malo vukla na baldurs gate

Tako je to kada se igra primarno radi za konzolu !

Prijatelj ju igra na PS3 i oduševljeno mi pokazuje grafiku , ja u sebi mislim WTF pa nije ovo 2005. godina kada bi to možda i bila neka grafika za PC !

O ostalim "bitnijim stvarima od same grafike" ne želim trošiti riječi .
Novac pokreće svijet .

ivan77 10.03.2011. 13:47

oo unlockalo se , javim dojmove popodne :D

Deathwish 10.03.2011. 14:03

Evo igrao malo vise
Cons:
-Nemogu randomly pocet pricat sa svojom ekipom ko u jedinici da saznam vise backstorya o njima
-neznam dal mogu dovuc oruzje u neki quick bar, neda mi se svako malo po inf drkat da stavim ljuk i strelu :D
-rijetko ko ima kaj pametno za rec od npc-eva (tj fraze im se ponavljaju)
-grafika mi se čini ružnija nego u orignalu

+ zašto sve žene imaju huge boobz, mislim nije da se bunim, al 1.4 m visoki elfovi sa Dcup je kinda overkill XD
+Flemeth ye way to sexualizirana naspram jedinice (čitaj huge boobz + anime hair)

Igra ko igra ok zasad

zhecky 10.03.2011. 14:18

mene je mrvicu razočarala igra, nije loša, naprotiv, odlična je, ali bar za sad mi nije bolja od originsa. borba mi je zabavnija, ali nedostaju mi interakcije s ostalim likovima, dialogue sistem je koma živa (ja stavin neutralan odgovor, a on se sprda na mrtvog oca), engine mi se cini iz ME2 i izgleda odlicno, priča (ono narrated mi se uopće ne sviđa i ima dosta propusta) i lokacije isto lošije, možda kasnije to bude bolje.

Pizz 10.03.2011. 14:48

Citiraj:

Autor Deathwish (Post 1867500)
+Flemeth ye way to sexualizirana naspram jedinice (čitaj huge boobz + anime hair)

ček, oš reč da još nisi naletio na ovu ljepoticu

http://i52.tinypic.com/v8dls8.jpg

kolka ja vidim ta treba je neobrijana

ostalo kaj si reko za npc stoji i svaki baja u tvom timu ima za reč točno jednu rečenicu na različitim lokacijama...do jaja

kak da ja zbarim onu izabel kad nemreš s njom pričat ni ništ, samo se na nekom random questu nakon obavljanja pokaže +friend ili rivlary points... meh

a i stvarno treba im isključit sve one taktičke opcije i držat cijelo vrijeme na hold da se ne glupiraju u fajtovima

Ordem 10.03.2011. 15:44

Citiraj:

Autor zhecky (Post 1867511)
dialogue sistem je koma živa (ja stavin neutralan odgovor, a on se sprda na mrtvog oca)

LOL ovo sam i ja napravio
to nakon sto porazis onog prvog trolla, kad sleti zmaj jel?

koja debilana
doista nemas osjecaj kao da si ti glavni u razgovorima, nego komp ti odredjuje sta ces rec - ti mu sam dajes neke generalne smjernice ^^

LorD ClockaN 10.03.2011. 16:01

Kako su usrali Gothic 4, tako su usrali i ovo!

zhecky 10.03.2011. 16:18

da xD sad sam na wounded coast, izgleda stvarno dobro. jeste vi skuzili kako se dize rogueovima lockpicking skill?

ivan77 10.03.2011. 16:33

ovako , igra mi je OK. Na samom početku sam borim se s onim orcom kad treba pobjeć u divljinu. Nego , jel ima DX 10 ili samo 9 i 11?

edit : skužio skida se graphic pack! za DX 10

ivan77 10.03.2011. 18:28

dobro kako sad Flemeth!!??? Pa kaj nije to onaj zmaj iz prvog dijela kojeg umlatis u mocvari? Tak sam ja napravio importao svog lika i sad me spasi Flemeth?

Ordem 10.03.2011. 18:53

Citiraj:

Autor ivan77 (Post 1867736)
dobro kako sad Flemeth!!??? Pa kaj nije to onaj zmaj iz prvog dijela kojeg umlatis u mocvari? Tak sam ja napravio importao svog lika i sad me spasi Flemeth?

mislim da ju ne umlatis do kraja

"What you killed was Flemeth's mortal body. Her spirit probably moved on into another form. Morrigan mentions something along the lines of "for now" when the PC comes back to her after killing Flemeth to tell Morrigan that its over."

Pizz 10.03.2011. 19:04

http://www.gamersnexus.net/news/520-...s-alleges-spam

koje spike

bluefluid 10.03.2011. 19:13

@ivan77 - radnja je paralelna s jedinicom, to mozes skuziti u razgovoru s njom.

Inace, sto se tice same igre, slazem se sa tvrdnjama kako je igra nesto potpuno drukcije od prvog dragon age-a, ali mi nije jasno zasto su se odlucili ovo nazvati 'dragon age'? Valjda manjak inspiracije za smisljanje novih likova/radnje/vremena, putevi call of duty-a, muzi kravu dok mozes...

Ugl, nakon nekog vremena provedenog s igrom dobio sam dojam da me netko namjerno zaglupljuje.
Jedino sto su unaprijedili je dodan glas glavnom protagonistu i animacija kada on nesto izgovara, sve ostalo je jako pojednostavljeno.
Uz svaki odgovor imas ikonu da znas da li je dobar, los ili neutralan? Itemi nemaju slike nego ikone? Gdje su nestale rase, klase, podklase i specijalizacije? Borba i efekti izgledaju kao da su posudili nekoliko programera iz capcoma ili konamija i sl.
Graficki nije lose, teksture izgledaju ok, ali je kompletna okolina nekako prekockasta.
Također goleme sise svih zenskih likova i rasprskavanje tijela na nebrojeno malih komadica palih neprijatenja samo jednim udarcem maca smatram pretjerivanjem.

Vjerujm da su u bioware-u imali drukcije zamisli za puno stvari, pa jedini zakljucak koji proizlazi na kraju je: zalosno sto producenti rade s danasnjim naslovima, svaki megahit proguta gomilu novca na marketing i na kraju ispadne turbo tupav.
Izgleda da je ciljana publika u dobi od ...do max 15?

Danko86 10.03.2011. 19:21

jedino sto mi je bolje od jedinice je nacin odabira skillova. puno preglednije. mnogo. možda i combat, tj dinamicnost istog.. fali kamera odozgo, kronicno.. al ocito je da je to zbog konzola..

u ostalom jedinica ždere dvicu big time.. a u dvojci level dizajn je toliko sugav da se o tom da pricat.. od onakve divote iz jedinica da nastane ovo sranje, nevjerujem :S

burmuz 10.03.2011. 19:31

@ Zhecky Lockpick skill se kod Rogue diže dodavanjem atributa na cunning, no može se i itemima koji imaju bonus na isti.
Igram evo pomalo s Rogueom, što se tiće načina borbe... meni je osobno jedinica bila puno teža. Ovdje sam prošao par borbi bez ijednog pauziranja i jedna bočice... jedino kad te zaskoče onda zna biti malo taže. no taktikom se opet to riješi.
Igra mi je nekako sa više akcije naspram jedinice, meni se to osobno kao hardcore fanu h'n' s sviđa. Konverzacija mi je tako-tako, makar uvijek odaberem sarkazam pa se smijem tu i tamo XD

Ordem 10.03.2011. 21:10

boze moj koja grafika kad prvi put sretnes elfove (mislim na okolis u kojem se nalaze)

kockaste planine i ponegdje 2-3 snopa trave

ne mogu vjerovat da su nazadovali sa level designeom

igram na hard i jedino su mi assassini dosad zadavali problem (ono kad nestanu pa se pojave direkt iza ledja party memberu ako ga ne maknes + imaju pun k hitpointsa)

+ sad kad pokupis elfroot (kojeg je btw u jedinici bilo na bacanje i nikad nisam znao sta cu s njim) dobijes obavijest kao da si sletio na mjesec ili nesto od tolike vaznosti..

Gumby 10.03.2011. 21:38

Po svemu sudeći, zaobići ću ovu igru i sa strepnjom čekati 11. 11. 2011. :fiju:

Pizz 10.03.2011. 22:46

ovi moji su postali malo naelektrizirani, moram priznat da mi sad šora dobro izgleda
http://img220.imageshack.us/img220/9...1031022195.jpg
http://img847.imageshack.us/img847/4...1031022201.jpg
http://img819.imageshack.us/img819/8...1031022205.jpg
http://img576.imageshack.us/img576/9...1031022212.jpg
http://img847.imageshack.us/img847/4...1031022223.jpg
http://img848.imageshack.us/img848/4...1031022240.jpg
http://img200.imageshack.us/img200/8...1031022251.jpg
http://img842.imageshack.us/img842/8...1031022251.jpg
http://img508.imageshack.us/img508/7...1031022260.jpg

warlock25 10.03.2011. 22:48

Citiraj:

Autor Gumby (Post 1867856)
Po svemu sudeći, zaobići ću ovu igru i sa strepnjom čekati 11. 11. 2011. :fiju:

Ili 17.5.2011

Witcher 2

hammer_of_thor 11.03.2011. 00:58

Citiraj:

Autor Ordem (Post 1867841)
igram na hard i jedino su mi assassini dosad zadavali problem (ono kad nestanu pa se pojave direkt iza ledja party memberu ako ga ne maknes + imaju pun k hitpointsa)

Upravo to.
Ako netko zadaje problem onda su to oni.
Svi ostali nisu tako teški, bar ne još, al ova gamad mi ubije membera u 2 poteza.
A kasnije je Assasin u svakoj drugoj šori.

Tko ti je ova treča po redu u partyu? Ova ženska. Došao sam dosta dalje od te misije sa Blood Mageovima i nemam pojma tko je ona.

ivan77 11.03.2011. 07:21

ja sam se na hard gnjavio sa onim orcom prije nego sleti flemeth . Al dobro , lakše je od jedinice.

Pizz 11.03.2011. 07:51

Citiraj:

Autor hammer_of_thor (Post 1868009)
Tko ti je ova treča po redu u partyu? Ova ženska. Došao sam dosta dalje od te misije sa Blood Mageovima i nemam pojma tko je ona.

Izabela - rogue ( dobra je za na madrac )

s početka igre, cugala je u Hanged manu...

ono kad je bila neka prepirka na šanku pa TI uletiš i kaeš da ćeš svima podijelit šamare

čisto sumnjam da je moj ili bilo čiji odabir odgovora u razgovoru utjecao na njeno pojavljivanje pošto bilo koja od opcija ima isti završetak
( makar ja uvijek odabirem one loše i rijeđe šprd ) za više detalja što i kako konzultiraj dragon age 2 wiki jer se ja ne sjećam

TheProfiler 11.03.2011. 09:23

Eto jucer i ja zaigrao....necu davat misljenja dok ne prodjem do kraja, medjutim ako sam dobro skuzio nema DX10?? Samo DX9 po defaultu i DX11 ali ako se skine onaj texture patch od cca 1GB? Ili Sa tim patchom sljaka i DX10? Koja je shema sa tim?
Jer imam 285GTX, tako da nemrem u DX11 vrtit a malo mi glupo u DX9 igrat, kao da je godina 2005-ta hehe :D

ivan77 11.03.2011. 09:35

jel neko sa konfom slično mojom vrti fludino u dx 11 ili dx 10 ? I di je dx 10 sad? Navrljim sve na high na dx 11 i malo zeza. Ostali izbor mi je dx 9 , i medium max. di je sve isprano--al leti ..
kao stavit na dx 10? instalirao sam texture , onaj graphic pack.

The Satara 11.03.2011. 09:49

Citiraj:

Autor TheProfiler (Post 1868105)
Eto jucer i ja zaigrao....necu davat misljenja dok ne prodjem do kraja, medjutim ako sam dobro skuzio nema DX10?? Samo DX9 po defaultu i DX11 ali ako se skine onaj texture patch od cca 1GB? Ili Sa tim patchom sljaka i DX10? Koja je shema sa tim?
Jer imam 285GTX, tako da nemrem u DX11 vrtit a malo mi glupo u DX9 igrat, kao da je godina 2005-ta hehe :D

Citiraj:

Autor ivan77 (Post 1868105)
kao stavit na dx 10? instalirao sam texture , onaj graphic pack.

dx11 + high postavke = dx10 :)
taj patch donosi samo "high resolution textures", ništa drugo...

btw. sinoć sam započeo igru s mageom na nightmare težini očekujući da će biti prelagano, ali moram priznati da sam ostao ugodno iznenađen - onog prvog ogrea i ekipu sam jedva sredio! nadam se da će igra i dalje ostati ovakav izazov.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:41.