PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Prijenosnici (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=48)
-   -   Laptopi do 400 EUR (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=194457)

redscro 29.08.2011. 20:18

HP 625s je najbolje što dobiješ za tu cijenu, a do 3k možeš nadograditi 2GB RAM-a i još jednu godinu jamstva.

betlmaster 29.08.2011. 21:49

Citiraj:

Autor Septimus (Post 1964800)
Potreban mi je novi laptop
čim jeftiniji laptop,
1. RAM minimalno jedna pločica od 2GB RAMa (u tom slučaju ću odmah kupiti još jednu), ili odmah 4GB (dakle 2x1GB RAMa je neprihvatljivo)
2. na stranu specifikacije, da je "čvrst", da se ne pregrijava, da ne zajebava u radu, zaleđuje se i svi ostali simptomi koji čine rad nemogućim.

ostalo znam da ne mogu uvjetovati u ovom cjenovnom rangu, jedino bi cijenio ako može grafička biti iole bolja od najgore koja se trpa u laptope
PS. Važnije od priče ima li hard 250, 320 ili 500GB je dakle osim čvrstog kućišta, ugodne tipkovnice i kvalitetnog ekrana sama baterija, da čim duže traje.
EDIT: 2500kn je maksimum za lap s 2GB RAMa, ako ima 4GB i još nešto, onda 2999. Sve što počinje s brojkom 3 ignoriram, jer uvijek tako pomičem granice pa sam i prošli laptop gledao u rangu do 5500, pa dao za njega 7200.

Ovo mi se trenutno čini kao best-buy od jeftinih laptopa. Frend ga je prije tjedan dana uzeo 400 kn skuplje od ove cijene. Za tvoje potrebe možda i predobar, ali bolje nego ići na nešto malo jeftinije, a dosta lošije.
Jedino si na svom starom navikao na bolju rezoluciju, ovaj ti ima standardnu za 15,6 ekrane, 1366x768. Ispod 2500kn, pristojna grafička za te novce.

http://www.ajtikupi.hr/pd/0752293/as...0-l2-ca.wshtml

Zero_X 29.08.2011. 22:54

Citiraj:

Autor Campeonato (Post 1955376)
Predobar je za tu lovu... Sam me to za grafu buni, iak vjerujem da je greska na hp stranici, al ajd, saznat ce se to kad tad... Valjd ce ga netko kupit dotad :D
Iak mi nece trebat jos 2 mj, dodje mi da ga odmah uzmem, al opet, mozd pojeftini u tih 2 mj, il dodje llano po mrvicu visoj cijeni, pa njega ubost... Ipak, cekat cemo malo, i kad dodjem u zg, pogledat ga uzivo u linksu, i otic narucit u protis il tak nest :D

-Pozdrav svima, ja sam ovdje novi - pročitao sam ove stranice neki dan i neplanski kupio spominjani laptop (kojeg sam uživo vidio prije dvadesetak dana u jednoj trgovini po večoj cjeni) pa da napišem koju informaciju iz prve ruke jer sam ga upravo danas dobio...

prvo Za grafu: greška IPAK nije HD 4250 kako se ponegdje navodi nego HD 6310M

Dakle rječ je o ovome:
HP 635 LH426EA (AMD APU E-350 Dual Core 1600 Mhz + VGA Radeon HD 6310M), (AMD A50M FCH Chipset)

Prisutni priključci i uređaji:
3x USB 2.0
1x Lan (RJ45)
1x HDMI (digital audio/video out)
1x VGA (analog video out)
1x 3.5mm audio analog out (headphone/line)
1x 3.5mm audio analog in (mic)
1x SD/SDHC/MMC card reader
1x priključak za mrežni (strujni) adapter

1x Webcam
1x ugrađeni mono mikrofon
1x DVDCD RW (8x )
WiFi + bluetooth, 320 gb sata disk, 15,6' anti-glare ekran, Li-Ion 6 ćelija, instalirani SUSE Linux Enterprise Desktop OS 11,

S računalom se u kutiji dobije kratka uputa na jednom papiru, jamstvo, strujni kabal+punjać, u kutiji se također nalazi hp torba kakve se slične mogu nači u trgovinama za nekih 60-70 kuna.

-Kupio sam ga na putem webshopa, ćim sam ga izvadio iz kutije vidi se da je rječ o jeftinijem stroju ali to ne znači odmah da je kramp. Na poleđini samo piše Product of China. Kučište je glatko matt prilično robusne izrade, najveći minus dajem kučištu (poklopcu) ekrana tj. rub poklopca je preoštar - jeftinije djeluje od kučišta računala. Uglavnom s obzirom na nisku cjenu računalo je sasvim solidne i pristojne izrade. Ekran je anti-glare (matt, antirefleksijski što mi je bilo jako važno), nemam puno iskustva sa lcd ekranima pa mi se slika čini sasvim OK - nečak mi ima HP g6 sa sjajnim glare ekranom, njegov ima nešto izraženije i ljepše boje te bolji kontrast ali odraz u ekranu i refleksija mu je velika mana pa je anti-glare pun pogodak. Stereo zvučnici Altec Lansing se nalaze s gornje strane računala tik iznad tipkovnice.

-Punjač je malih dimenzija (65 W) i da napuni bateriju 100% dok je isključeno računalo trebalo mu je nešto manje od dva sata, za to vrijeme punjač gotovo da se nije ugrijo. Još nisam provjerio kako se grije punjač dok je računalo spojeno na el. mrežu. Kada sam uključio prvi puta komp indikator batt. je pokazivao da je baterija puna oko 30% i s time sam radio gotovo dva sata, za to vrijeme ventilator procesora je vrtjelo non-stop (u Biosu je inicijalno vent. podešen na always ON) - računalo se za tih dva sata nezahtjevnog rada gotovo nije ništa ugrijalo. Inače opcije u biosu su prilično mršave, nema se gotovo ništa za podešavati. Trajnost rada samo na baterije procenjujem negdje na oko 4,5 sata iako u specifikacijama piše više od pet sati...

-Skinuo sam donji poklopac i vidi se jedan 2 gb ddr3 modul proizvođaća Elpida, ispod njega ima još jedan prazan utor za još jedan ddr3 modul. Isto tako vidi se jedan mini PCI-E utor i u njemu utaknut Atheros bežićni combo modul (Wi-Fi + bluetooth). HDD je sata Hitachi HTS54323, u radu se ponekad čuje pomicanje glave - imam jedan WD 2'5 portabilni disk od 250 gb kod kojeg nisam to nikada čuo.. Čini mi se da je najlošija ugrađena komponenta optička DVD/CD jedinica ali možda se i varam.

-Po pokretanju kompa treba konfigurirati nekoliko stavki, kao jezik, lozinku i slično. Linux je djelomično preveden na Hrvatski no nema podršku za HR tipkovnicu što je čudno, pa kada stisneš recimo slovo š izbaci čudni znak - no mislim ako se netko odlući ostati na instaliranome OS-u da se to može ispraviti nekom nadogradnjom ili slično. Na desktopu se nalazi mapa HP Dokumenti a u njoj nekoliko manjih pdf datoteka među ostalima i malo opširniji Notebook User Guide (ENG.) nego što se nalazi u papirnatom obliku u kutiji. Među ostalom instalirani su Ati driveri za grafičku koji kažu da je grafička HD 6310M, ipak nije HD 4250, HD 4250 dolazi isključivo sa AMD RS880M Chipsetom.
Nemam iskustva sa linuxom ali mi se čini sasvim ok pa ču ga i ja neko vreme proučavati

-Još nekoliko sirovih podataka koje je pokazao hardware info u predinstaliranom Linuxu dist. Suse Ent.

-DVDCD TS-L633R (dakle Samsung optički pogon)
-Samsung LCD Monitor
-SB700/SB800 USB EHCI kontroler
-SB700/SB800 SATA AHCI
-AUDIO ATI Azalia (Intel HDA)
-HP Webcam 101
-Bios ver F.24
-Realtek SD/SDHC/MMC Reader PCI
-RTL8101/RTL8102 PCI-E Lan
-Atheros AR9285 PCI-E

-Pokrenu sam instalaciju WIN_XP SP 3 sa uključenim sata amd ahci driverima samo da vidim kako izgledaju particije:

-: (EISA Utilities) 10240 mb, free 3966 mb
C: 2048 mb, free 2048 mb
E: 25600 mb, free 25600 mb (u stvarnosti zauzeto 7.0 Gib)
F: 267356 mb, free 267356 mb

tako to pročita instalacijski disk windowsa dok u linuxu file systemu se to drukčije vidi, pretpostavljam zato što je prva particija fat a ostali tri ext3 file system nepoznat winu. Linuxi su instalirani na e particiji ali bih volio da mi netko od vas bolje objasni što znaći EISA Utilities (Koliko vidim tu se nalaze razni HP alati, updates, tools, os recovery i sl).

-Eto toliko, nadam se da sam malo pomogo ako se netko zanima za taj laptop, s obzirom koliko sam ga platio i ono što sam dobio i što sam vidio nakon prvog dana druženja sa njim ja uglavnom zadovoljan...a uzeo sam baš taj model prije svega jer mi ne treba ništa skuplje a služit će mi prije svega kao drugo računalo za povremeni rad po potrebi... za nezahtjevne sasvim ok računalo.

geronimo_2 29.08.2011. 23:11

Citiraj:

...što znaći EISA Utilities (Koliko vidim tu se nalaze razni HP alati, updates, tools, os recovery i sl).

koliko se sjecam to je upravo to, particija sa hrpom utilitiy, programcica, backup-om i sta ti ja znam. meni prekosutra dolazi Lenovo Edge 11 E125 :goood: i ako ta particije bude ide lagano unistavanje iste. koliko se sjecam zasticena je, ali mislim da se to da rijesiti kao i sve drugo kod kompova, samo treba kopat i informirat se ;-).
:chears:

Zero_X 29.08.2011. 23:24

Citiraj:

Autor geronimo_2 (Post 1965020)
koliko se sjecam to je upravo to, particija sa hrpom utilitiy, programcica, backup-om i sta ti ja znam. meni prekosutra dolazi Lenovo Edge 11 E125 :goood: i ako ta particije bude ide lagano unistavanje iste. koliko se sjecam zasticena je, ali mislim da se to da rijesiti kao i sve drugo kod kompova, samo treba kopat i informirat se ;-).
:chears:

ok hvala na odgovoru :fala:

redscro 30.08.2011. 00:38

Citiraj:

Autor betlmaster (Post 1964967)
Ovo mi se trenutno čini kao best-buy od jeftinih laptopa. Frend ga je prije tjedan dana uzeo 400 kn skuplje od ove cijene. Za tvoje potrebe možda i predobar, ali bolje nego ići na nešto malo jeftinije, a dosta lošije.
Jedino si na svom starom navikao na bolju rezoluciju, ovaj ti ima standardnu za 15,6 ekrane, 1366x768. Ispod 2500kn, pristojna grafička za te novce.

http://www.ajtikupi.hr/pd/0752293/as...0-l2-ca.wshtml

Bio bi best buy da je raspoloživ, ali nije ni u jednoj trgovini, bar ne za takvu cijenu.

coconut 31.08.2011. 11:12

Stigao danas novi katalog od Metroa (01.09.-14.09.). Imate na akciji Lenovo G570GL za 2.189,39kn. Tražio sam malo specke na netu, ali nigdje ništa konkretno nisam našao. U katalogu piše ovako: Intel Dual Core B800 1,5GHz (ex Celeron); 2Gb DDR3; 320Gb HDD; 15,6" 1366x768; Intel HD Graphics 3000; DVD-RW; card reader; 802.11 b/g/n; FreeDOS; garancija 1g.

Router 31.08.2011. 11:18

To je Celeron Sandy Bridge, trebao bi bit dosta ok. Prosurfao sam i ja malo, i isto nisam našao ništa o tom modelu, očito je dosta nov ili nije dostupan još toliko široko pa ga nitko se nije dočekao. Ili je Metro pogriješio u nazivu :D Za te novce dosta dobra kupnja, pitanje je samo u kolikim količinama ih budu imali.

coconut 31.08.2011. 11:20

Solidna kupnja iako mislim da je HP 635 LH426EA bolja, ako ništa drugo onda zbog torbe. Količina će vjerojatno biti nikakva i trebat će biti vrlo brz. Onaj Asus iz prethodne akcije je ishlapio u roku odmah.

Router 31.08.2011. 11:23

Ishlapio ali toliko je i vrijedio, 2000kn i ne više, sa procem kojem je mjestu samo u netbooku zbilja laptop nije bio nešto. Skuplji je taj Hp taman za cijenu te torbe,a nekako mi se čini da bi ovaj proc mogao bit bolji od e350 upakiran u hp.

coconut 31.08.2011. 13:02

U HP-u je AMD nazivno brži (1,6 vs 1,5GHz), TDP mu je manji (18W vs 35W), ali grafika nešto slabija.

Router 31.08.2011. 13:12

Nazivno je puno toga brže, ali stvar je arhitekture koja će zbilja dati rezultate. A tu mi se čini da je Intelovo rješenje dosta bolje, bar po onom što sam pročitao o tome što od starijih procesora po perfomansama je kao taj proc,a što je kao Amd. Na internetu su podaci dosta šturi o tom procesoru, nije nigdje još pošteno ni provjeren ...

redscro 31.08.2011. 15:34

Celeron B800 sigurno pojede tog Brazosa. AMD odavno nije napravio nešto vrijedno spomena što se mobilnih procesora tiče, čak ni omjer cijena/performanse ne ide u njihovu korist.

coconut 31.08.2011. 19:02

Koliko sam vidio, kod nas već postoji lap istog proizvođača i skoro istih karakteristika: G570GH. Razlika je u tome što ima 500Gb hard dok GL ima 320Gb.
Po onome što se nalazi na netu, B800 bi po snazi trebao biti ekvivalentan C2D 2Ghz procu. Izgleda da je Lenovo bolja kupnja od HP-a.

tutix 31.08.2011. 20:10

Brutalna kupnja za te novce. Baš gledam review. Sviđa mi se što ima dosta konektora, prilično dobru tipkovnicu i zbog ovo donjeg poklopca je vrlo vjerojatno lagan za čišćenje od prašine (rijetkost kod jeftinih laptopa).

zagi 01.09.2011. 09:28

Citiraj:

Autor tutix (Post 1966627)
Brutalna kupnja za te novce. Baš gledam review. Sviđa mi se što ima dosta konektora, prilično dobru tipkovnicu i zbog ovo donjeg poklopca je vrlo vjerojatno lagan za čišćenje od prašine (rijetkost kod jeftinih laptopa).

Izgleda dobro, a jel bi mogao vrtjet mkv filmove na plazmi od 107 cm bez problema ??

C128 01.09.2011. 10:14

Citiraj:

Autor tutix (Post 1966627)

Da, ali review je rađen na duplo skupljem modelu s i5-2410m 2,3 GHz procesorom, a ne ovom s Celeronom na 1,5 GHz, tako da treba biti oprezan i s prosudbom ostalih komponenata (ekran, plastika...)

Kako su to u principu isti procesori uz sporiji takt, manje cache, lošiju grafiku, onemogućene neke mogućnosti (nema HT...) , u nedostatku benchmarka za B800 CPU vjerujem da zbog svega opisanog su CPU performanse upola lošije od prikazanog i5 modela. Istovremeno bi nizak takt procesora trebao garantirati istu ili bolju autonomiju.

Zanimljiv model, niske cijene kada bi kao i AMD E-350 CPU bio zapakiran u 11,6" kućište, ali ovako hm... možda je pametnije uzeti malo skuplji i3-2310m ili 2 GHz B940?

coconut 01.09.2011. 11:21

Citiraj:

Autor zagi (Post 1966896)
Izgleda dobro, a jel bi mogao vrtjet mkv filmove na plazmi od 107 cm bez problema ??

Bi. Ipak se tu radi samo o HD rezoluciji bez obzira na veličinu ekrana. Ne piše bezveze 'Intel HD 3000 graphics'.

C128 01.09.2011. 12:08

Citiraj:

Autor coconut (Post 1967023)
Bi. Ipak se tu radi samo o HD rezoluciji bez obzira na veličinu ekrana. Ne piše bezveze 'Intel HD 3000 graphics'.

Da ne bi bilo zabune kod Lenova G570:

i5-2410m (turbo 2,9 GHz) ima integriranu grafiku HD Graphics 3000 (do 1,2 GHz) ovaj s celeron B800 (bez turba 1,5 GHz) ima slabiju integriranu grafiku HD Graphics.

Usporedba:
Graphics Specifications: B800 - i5-2410m
Frequency:650 MHz - 650 MHz
Graphics Max Dynamic Frequency: 1 GHz - 1.2 GHz
Graphics Outpute: DP/DP/HDMI/SDVO/CRT - eDP/DP/HDMI/SDVO/CRT
Intel® Quick Sync Video: No - Yes
Intel® InTru™ 3D Technology: No - Yes
Intel® Wireless Display: No - Yes
Intel® Flexible Display Interface (Intel® FDI): Yes - Yes
Intel® Clear Video HD Technology: No - Yes
Dual Display Capable: Yes - Yes

Septimus 01.09.2011. 14:28

Pitanje:

išao sam gledati Metro katalog za taj jeftini Lenovo, ali nema zapisane nikakve posebne specifikacije što se tiče grafičke i sad si stavljam na vagu:

a)
15,6''+2GB RAM (možda je 2x1GB i automatski otpada)+320GB hard+1,5GHz monitor =2200kn

b) (odmah na idućoj stranici kataloga)
Acer 17,3''+4GB RAM+500GB hard+2,3GHz proc+ati radeon hd 4250 = 3100kn

e sad, veći ekran = ugodniji rad, ali veća potrošnja energije ? je li laptop išta sporiji zato što je veći ekran?

fali li mi još nešto u računici?

postoji li još neki za i protiv u računici koje ovdje ne vidim? Pretpostavljam da je atijeva grafička dosta kvalitetnija od intelove (integrirane?), kojoj čak ni specifikacija nije napisana.

pretpostavljam da je veći laptop i teži, ali mi to nije neki faktor.

Obzirom da će dobar dio rada biti s Adobe paketom, Acer mi se čini bolja opcija?

EDIT: gore spomenuti HP 625 je cijenom taman na polovici ovih, iako treba dodati cijenu kartice od 2GB rama (siguran sam da postoji razlika u ramu za komp ili laptop, ali gdje to piše, odnosno koliko novca da računam za karticu od 2GB?), ima procesor poput Acera, grafička bi trebala biti beznačajno slabija (ati 4200 umjesto 4250), hard je manji (320 umjesto 500, što mi zaista nije važan faktor pri odluci). E sad, ono najbitnije: ako ostavimo specifikacije kompletno po strani - tko ima kvalitetniji ekran, tipkovnicu, kućišće, manje se grije, lakše se čisti prašina i ostali "nevažni detalji" koji su u stvari možda i najvažniji? Ima li itko vlastitog iskustva?

redscro 01.09.2011. 14:46

Fali ti nešto u računici. Lenovo je neusporedivo kvalitetniji od Acera. Sve što si naveo u posljednjoj rečenici daje prednost Lenovu.

Za te laptope trebaš DDR3 SO-DIMM memoriju. Cijena je stvarno mizerna.
http://www.nabava.net/radna-memorija...se=203673,3483

C128 01.09.2011. 14:58

Citiraj:

Autor Septimus (Post 1967180)
Pitanje:

išao sam gledati Metro katalog za taj jeftini Lenovo, ali nema zapisane nikakve posebne specifikacije što se tiče grafičke i sad si stavljam na vagu:

a)
15,6''+2GB RAM (možda je 2x1GB i automatski otpada)+320GB hard+1,5GHz monitor =2200kn

b) (odmah na idućoj stranici kataloga)
Acer 17,3''+4GB RAM+500GB hard+2,3GHz proc+ati radeon hd 4250 = 3100kn

e sad, veći ekran = ugodniji rad, ali veća potrošnja energije ? je li laptop išta sporiji zato što je veći ekran?

fali li mi još nešto u računici?

postoji li još neki za i protiv u računici koje ovdje ne vidim? Pretpostavljam da je atijeva grafička dosta kvalitetnija od intelove (integrirane?), kojoj čak ni specifikacija nije napisana.

pretpostavljam da je veći laptop i teži, ali mi to nije neki faktor.

Obzirom da će dobar dio rada biti s Adobe paketom, Acer mi se čini bolja opcija?

EDIT: gore spomenuti HP 625 je cijenom taman na polovici ovih, iako treba dodati cijenu kartice od 2GB rama (siguran sam da postoji razlika u ramu za komp ili laptop, ali gdje to piše, odnosno koliko novca da računam za karticu od 2GB?), ima procesor poput Acera, grafička bi trebala biti beznačajno slabija (ati 4200 umjesto 4250), hard je manji (320 umjesto 500, što mi zaista nije važan faktor pri odluci). E sad, ono najbitnije: ako ostavimo specifikacije kompletno po strani - tko ima kvalitetniji ekran, tipkovnicu, kućišće, manje se grije, lakše se čisti prašina i ostali "nevažni detalji" koji su u stvari možda i najvažniji? Ima li itko vlastitog iskustva?

Ovo računalo sa 17" je obični desktop replacement, ali obzirom na slabašan CPU (koji se vrti brže, ali nije brži - http://www.cpubenchmark.net/cpu_list.php) postavlja se pitanje namjene računala. Autonomija je zasigurno na strani 15" B800, ali veći ekran je veći ekran.
Budući još nema testiranja Sandy Bridge B800 uzmi B940 i skini mu 25% (takt 2,0--> 1,5 GHz) - 30% manje cache. Grafička kod AMD-a bi trebala biti bolja od ove u B800, ali sve skupa se više grije i troši. Ja osobno za ozbiljno raditi preferiram laptop spojiti na klasični 24" monitor, a 15,4" (poželjno i manje 11-13 incha i kg) je sasvim dovoljno za kada nosim računalo sa sobom.

Sve je stvar potrebe i izbora.

tutix 01.09.2011. 18:06

Citiraj:

Autor C128 (Post 1966944)
Da, ali review je rađen na duplo skupljem modelu s i5-2410m 2,3 GHz procesorom, a ne ovom s Celeronom na 1,5 GHz, tako da treba biti oprezan i s prosudbom ostalih komponenata (ekran, plastika...)

Da, ali G570 je model tako da bi plastika i tipkovnica trebale bit iste. Zaslon recimo ne. Što se tiče performansi, to za ovako jeftin laptop i nije bitno. Kažem, nekome u svrhu studiranja i kućne upotrebe jako dobra kupnja za te pare.

Tomy B. 02.09.2011. 15:05

Vidjeh Compaq Presario CQ56-110SM za 1999 kn u Mercator-u, pa eto čist da javim.

Link na katalog, a ovdje su cijene na nabavi. Najbolje da netko tko prati cijene komentira da li je to dobra ponuda ili ne.

coconut 02.09.2011. 15:28

Izgleda da su se prodavači počeli prilagođavati recesijskim vremenima jer u zadnje vrijeme iamo poplavu jeftinih modela.
Čini mi se d aje taj Compaq po hardveru u kategoriji onog MSI-ja iz gornjih postova. Samo što je MSI imao dužu garanciju, ali taman tolika je razlika u cijeni kolika je nadoplata za produženje garancije kod HP-a.

kornelijus 04.09.2011. 10:33

ja preporucam laptop do 3000kn hp compaq presario..
dosta jak i jeftin.. ima modela od 2500 do 3000 kn
http://www.arhiteh.hr/shop/index.php...oducts_id=7036

Tomy B. 04.09.2011. 15:07

Jučer sam na jednog iz Mercatora (Compaq Presario CQ56-110SM) instalirao Windows 7 i još par stvari. Laptop radi sasvim lijepo i djeluje dosta čvrsto. Glavna mana (po meni) je što nema čistač kartica, a i HDMI bi nekome mogao nedostajati.

coconut 04.09.2011. 15:47

Ja sam danas stavljao W7 na HP 635 LH426EA. Mogu reći da sam ugodno iznenađen kvalitetom izrade i izgledom za lap od 2.311kn (torba uračunata u cijenu). Win performance index (0-7,9): cpu 3,7; ram 5,5; vga 4,0; gaming 5,6 i hard 7,1. Za surf, net i office je sasvim dovoljan.
Imam par zamjerki:
- LEDice za power i hard se nalaze lijevo bočno pa se ne vide tokom rada
- ekran ima prilično mali vertikalni kut gledanja
- u BIOS-u se ne može naštelati CnQ jer ga nema pa vent ili stalno puše ili se mora skroz ugasiti. Nije glasan, ali bi bolje bilo da ima regulaciju ovisnu o opterećenju.
- sa KMPlayerom sam gledao mkv film. Zauzeće proca je stalno bilo iznad 70%.
- baterija je za tih 1.51h filma pala sa 100% na 31%

C128 05.09.2011. 13:23

Konačno jedno konkretno iskustvo s laptopom. Sad da još netko uzme ovaj Celeron B800 i nešto konkretno napiše :-)

coconut 05.09.2011. 13:38

Imaš na prethodnoj stranici još opširnije iskustvo.

Pretpostavljam da bi se opterećenje prilikom gledanja videa moglo smanjiti s drugim programom koji dekodiranje materijala prebacuje na grafu tako da bi podatak o opterećenju trebalo uzeti sa zrnom rezerve.

kornelijus 05.09.2011. 16:42

Citiraj:

Autor sandrinjo (Post 1921521)
Bok,

razmišljam o kupnji laptopa koji bi osim za korištenje officea i surfanja služio za gledanje HD filmova. Znači igre su mi apsolutno nebitne. Važno mi je da ima HDMI izlaz da ga mogu spojit na LCD u sobi tako da se ponekad mogu izvalit na trosjed i pogledat film na velikom ekranu. :) Jel bi se dalo nać štogod do 3000? E da, hard disk barem 500 gb, skoro zaboravih. :)

P.S. Pošto je ipak hard malo veći, može i prva veća cifra nakon 3000 kuna. :D

ja imam acer emachines eME642G
cijena je oko 3500kn u mikronisu ali stvarno to je prejeftino za ovakav laptop ima 4gb rama, mislim da ima 550 b harda,amd 512mb graficku,full hd ekran 17".. malo proguglaj acer emachines i naci ces dosta jako dobrih i isplativih laptopa :google:

kornelijus 05.09.2011. 16:58

trazim po netu neki najjeftiniji laptop u svijetu :D
ali da nije stari (max 3-5 god) tek tolko da se spojim na net i tako tek tolko da znam kakvi jeftini laptop postoji do 1700kn :Đ ....
ako neko sazna quotaj me ili posalji poruku..hvala unaprijed XĐ

ykaj02 05.09.2011. 20:08

što kažete na ovoga?
http://www.instar-informatika.hr/ace...10c009/0850940

buđet mi je nekih 3300 kn,i stvarno je najbolji što sam našao za 3 soma,a da imam donekle dobru grafičku,treba mi za faks,autocad,3d modeliranje i slično..
znam acer,pragrijavanje i slično,al ne mislim igrat po cjele dane igrice na lapu :goood:

redscro 05.09.2011. 20:19

A što da ti kažemo? Po komponentama je ok. Samo produlji jamstvo tokom prve godine. Sličan je ovaj Pavilion.

Zero_X 06.09.2011. 00:08

Citiraj:

Autor coconut (Post 1969188)
Ja sam danas stavljao W7 na HP 635 LH426EA. Mogu reći da sam ugodno iznenađen kvalitetom izrade i izgledom za lap od 2.311kn (torba uračunata u cijenu). Win performance index (0-7,9): cpu 3,7; ram 5,5; vga 4,0; gaming 5,6 i hard 7,1. Za surf, net i office je sasvim dovoljan.

:goood:

Evo da se ja još jednom javim u vezi laptopa HP 635 LH426EA ( 2.311 kuna)

-Nakon nekoliko uzaludnih pokušaja uspio sam instalirati i Win XP PRO SP3 na dotični laptop, nakon što sam nLitom integriro sljedeće drivere: AMD ahci SB600 (DriverVer=09/22/2008, 3.100.1540.86), SB700 (DriverVer=03/17/2009, 3.1.1540.127), SB800 (DriverVer=03/14/2011, 3.3.1540.13.) - ako bi ti podaci nekom pomogli.

-Zanimljivo je da i pod W7 Ultimate (64bit) i Win XP (32bit) kaže da ima instaliranih 2.0 gb radne memorije ali samo 1.6 gb usable, gdje nestane 400 mb? Isto tako čini mi se i da je slika kada su instalirani Win XP oštrija prije svega tu mislim na prikaz slova nego kada su instalirani Win 7. Aero sučelje se ne može pokrenuti, mislim da je tu u pitanju nedostatak radne memorije ali ne vidim to kao veliku manu. Instalirao sam drivere za neku jeftinu usb zvučnu karticu i kada je bio uključen program za konfiguriranje usb kartice i foobar2000 mp3 player i kada sam pokušao još jedan mali programčić pokrenuti uključila mi se poruka da nema dovoljne radne memorije. Uključivanjem konfiguratora za usb zvučnu zauzeče memorije skočilo je sa 30% na čak 93%. No dobro je da se može nadograditi za zahtjevnije još jedan ddr3 modul a mogu se i instalirati Win XP.

-Kao što sam i procjenio, nezahtjevni rad samo na baterije izdržao je oko 4,5 sata, za to vreme komp jedva da se i ugrijo - jako pozitivno iako sisoft sandra kaže da je temp. procesora oko 47 C, što me malo buni s obzirom gdje kod da sam pipo računalo nije vruče čak i u predjelu proc... Kučište laptopa je vrlo čvrsto i solidno osim poklopca ekrana koje je nešto mekše pod prstima.

-Inače kada se pokrene instalirani linux u EISA Utilities particiji postoji jedna mala datoteka za nazivom dvd recovery ili nešto tako slično, pokretanjem nje dobiju se tri DVD ISO slike od koje je prva bootabilna i uz koju je moguće laptop vratiti u tvorničko stanje (instalirni OS i aplikacije)...Eto toliko zasada....

tutix 06.09.2011. 00:17

Ovih 400 MB RAM-a je vjerojatno pojela grafička kartica. Smanji količinu memorije koju će uzimati integruša u BIOS-u. Aero je vjerojatno podržan, samo moraš pokrenuti Windows Experience Index u System u Control Panelu ili nisi instalirao drivere za grafičku karticu.

redscro 06.09.2011. 09:46

Citiraj:

Autor Zero_X (Post 1970373)
Aero sučelje se ne može pokrenuti, mislim da je tu u pitanju nedostatak radne memorije ali ne vidim to kao veliku manu.

Ne vidim zašto ne bi moglo... Ako je meni moglo na grobu od laptopa s 2GB RAM-a i "grafičkom" GMA950, onda bi moralo i na tvom. Možda nešto s driverima nije bilo uredu.. i zbog toga što ti je slika bistrija na XP-u.

coconut 06.09.2011. 16:58

Čisto informativno - u riječkom Metrou su Lenovići planuli, ali sutra stiže nova pošiljka.

Zero_X 06.09.2011. 22:20

Citiraj:

Autor tutix (Post 1970383)
Ovih 400 MB RAM-a je vjerojatno pojela grafička kartica. Smanji količinu memorije koju će uzimati integruša u BIOS-u. Aero je vjerojatno podržan, samo moraš pokrenuti Windows Experience Index u System u Control Panelu ili nisi instalirao drivere za grafičku karticu.

Je imaš pravo, kasnije mi se upalila lampica - potpuno sam zaboravio da je dio memorije otpalo na grafičku a kao i što kažeš nisam instalirao drivere za grafičku. Moja greška, ipak hvala na odgovoru. :fala:

definho 08.09.2011. 15:14

moze preporuka nekgo laptopa do 3000 KN za office, web i tako to...nista se od igrica nebi igralo na njemu...

Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:20.