![]() |
Pozdrav ljudi.
Trebam savjet za kupnju laptopa ili neke stvari na koje da obračam pri kupnji. Moja toshiba se dosta usporila pa kupujem novi. Igrice nebi igrao, htio bi sa većim ekranom 17 - 18 koliko ima već, hard disk od 500 gb, služio bi najviše za internet (izradu stranica), znači dosta firefox prozora bi bilo otvoreno, neki programi kao što su frontpage, word....onda skidao preko jdwonloadera, znači to sve odjednom moj stari laptop baš i ne može, zaštekava. Također bi gledao hd filmove 720p i 1080p. Htio bi brz laptop, da to može sve odrađivat bez problema..... To je uglavnom to, pa preferiram toshibu, hp...a može i drugi..... Cijena, pa od nekih 4500 pa do 6000 kn. Hvala! |
To može svaki laptop sa prosječnim dvojezgrenim procesorom solidno odraditi. Recimo jeftin izbor bi bio HP G72 s trogodišnjim jamstvom. Ono što laptopima u toj klasi najviše podiže cijenu je grafička kartica, a tebi za to nije potrebno pretjerivati po tom pitanju, pa bi ovo bilo sasvim dovoljno.
|
pozdrav, zanima me da li je ovak laptop dobar. Koristio bih ga za surfanje, glazbu, visio i poneku igru (pes ili nfs). http://www.mikronis.hr/shop/item.asp...5160&catid=184
kakva je kvaliteta izrade ? da li se puno grije ? |
Laptop je ok, malo i prejak (procesor) za to, ali mislim da ne vrijedi toliko (iako je to mikronis pa je cijena očekivano pretjerana). Mislim da je ovaj Dell mnogo bolji izbor. Pogledaj i cijenu tog Asusa u drugim trgovinama, ako nisi vezan za Mikronis.
|
uf taj dell mi se nikako ne svidja, imao sam ga prilike koristiti :/
p.s. zaboravio sam reci da ponekad i obradim neki hd video, a i bavim se produkijom glazbe. sto mislite o ovom, dali je isplativo dati 1000kn vise za i7 http://www.adria-computers.hr/index....oduct_id=58143 |
Zasto taj dell ne valja?
|
Isplativije je dati nekih 400-500kn za produljenje jamstva na 3g., ako baš inzistiraš na tom Asusu.
|
nadoplata jamstva ide tako da nju ne gledam u cijenu. A ovaj dell mi je nekako "labav" i straznja strana kao da je nefinisirana, ona grda plastika. Inace je ok laptop sto se tice performansi.
|
Trebam dosta brzu potvrdu ili preporuku za neš bolje.
Radi se o čovjeku 50-tih godina koji ne bi htio kutiju ispod stola već prijenosnik. Ono za što je zagrizao je: Fujitsu Lifebook NH570MF255HR - NOTEBOOK FUJITSU LIFEBOOK NH570 18.4 LED BACKLIGHT (1680X945) TFT, CORE I3 MOBILE 350M, DDR3 SDRAM 4GB, DVD SUPER MULTI, GEFORCE GT 330M 1GB, BLUETOOTH,WI-FI, 500GB HDD, SPILL RESISTANT DESIGN, WEB CAM, HDMI, 8 CELLS, NO OS, BLACK Kojeg može dobiti za 5500kn. Po meni je to ok cijena sad što je sa komponentama? Koristio bi ga za izradu prezentacija, konvertiranje filmova, surfanje. Naravno nema win nego linux. To bi mu ja stavio. Molio bi što brže za odgovor. |
Teško je tu mrcinu s nečim uspoređivati. Svakako bi bilo poželjno produljiti jamstvo.
Nadam se da je svjestan mase tog "prijenosnika" i da je siguran da treba baš tu veličinu. |
Misliš mrcinu po kilaži ili mrcinu po dijagonali ekrana i komponentama? On je naravno svjestan težine i kao što sam napisao to bi bila zamjena desktopa.
|
Ja kupio kolegici preko firme. Bavi se AutoCAD-om i dizajnom. Laptop ždere sve živo, zbilja je mrcina. Samo je težak jbg. Inače svaka preporuka. Jamstvo nisam uspio produljiti.
|
Citiraj:
|
Laptop bi uzeo u Technomarketu.
Znači, završna obrada, prikaz sve ok. Jel bilo problema s instalacijom windowsa (xp, 7)??? |
Konvertiranje filmova bi pretpostavljam bio mačji kašalj. Trenutno se s tim zabavlja i kreira neke svoje DVD-ove pa da mu to šljaka bez problema.
|
"Sređivao" sam jednog novijeg Fujitsua (AH530) i s njim je došao CD s driverima za XP i Win7. Ne znam kakvo je stanje s ovim, koliko vidim na službenim stranicama ima samo za Vistu i Win7.
|
Jel bilo kakvih problema? Zadnja dva lapa na koja sam instalirao xp il nisu radili zvučnici il wlan. Naravno, nakon zajebancije s traženjem drivera riješio sam stvar.
|
Sa Sedmicim nije bilo i ne bi smjelo biti, a za XP se ne bih previše nadao, s obzirom da nema ni službene podrške, opet te čeka zajebancija s traženjem drivera. Inače, nema ni nekog smisla na takav stroj stavljati prapovijesni OS.
|
Treba uvjeriti neke ljude :D
|
A znam kako je to, jednostavno reci da samo sa Sedmicom radi i da bi teško i našao noviji laptop s podrškom za XP. :)
|
Znači neki blagoslov za Fujitsu imam. Netrebam gledati za lenovo, acer ili HP?
|
Acera baš i ne bi, dok ostali ne nude baš nešto konkurentno u desktop replacement klasi. Ako baš hoćeš, pogledaj sljedeće: HP G72(slabija grafička, manji, ali 3g. jamstva), Dell N7010(vrijedi isto kao za HPa) ili Asus N73(jača grafička i kraće jamstvo nego kod prethodnih).
|
Ok, hvala!
|
Razmisli o promjeni prodavaonice jer je Technomax poznat po skupoći.
|
Novi obrat. Čovjek je otišao i pogledao u živo lap i sad mu se ne sviđa :D A jooooj. Sad moram dalje gledati.
Hvala za ovo gore! |
Imam ovaj Laptop
HP Pavilion DV7 2230EM Genuine Windows® 7 Home Premium (64-bit) Intel® Core™2 Duo Processor T6600 2.2 Ghz, 2 MB L2 Ati Mobility Radeon HD 4650 sa 1Gb Video rama 4096 MB DDR3 1066 MHz 640 GB (2 x 320 GB) 7.200 okretaja Lightscribe Super Multi DVD Writer (+/-R +/-RW) with Double Layer support 8-cell Lithium-Ion (Li-Ion) battery Intel 802.11 a/b/g/n 3.52 kg Koji bi mi preporucili laptopu u rangu ovog mog ili bolji a da je do 6000kn? |
|
|
15" laptop do 6000kn moze malo preko , grafika nebitna ??? preporuka
|
Citiraj:
business serija (kvalitetnija izrada), 1600 rezolucija ekrana, sandy bridge procesor... |
Postoji li u ovoj kategoriji 17" laptop sa i5 procesorom i diskom koji se vrti na 7200 i pristojnom grafičkom karticom ili to probija ovaj cjenovni rang?
|
prijedlog: malo prelazi, ali je zato zvjerka: http://www.nabava.net/trazilica.php?...+ove+kriterije
|
Citiraj:
|
Pa gledam malo po njuškalu i ovaj mi se čini najkompletniji...svi ostali približne cijene ili imaju i5, ili slabiju grafu ili sporiji disk.
|
Pozdrav ljudi! Troumim se oko (naravno 3) modela koji su mi upali u oko, pa bi trebao i neko mišljenje sa strane...
Dakle, u igri su sljedeči modeli: 1. Toshiba Satellite L775-109, Intel Core i5 2410M 2.3GHz, 4GB, 640GB, 17.3" 1600x900, nVidia GT 525M 1GB 2. HP 4720s, XX838EA, Intel Core i5 480M 2.66GHz, 4GB DDR3, 500GB/7200, 17.3" 1600x900, ATI 6370/1GB 3. Dell Inspiron N7010, Intel Core i3 380M 2.53GHz, 4GB, 500GB, 17.3" 1600x900, ATI HD 5470 1GB Meni je nekako najviše zapao za oko HP, makar je najgadniji od ta tri :) |
Od ta tri definitivno Toshibu, ima najjače/najnovije komponente. HP i Dell su stariji modeli. HPu je jedina prednost brži disk, veliki nedostatak je jednogodišnje jamstvo. Dell ima trogodišnje jamstvo, ali po komponentama je iza ostalih. Osim njih raspitaj se i za dostupnost ovog laptopa, sličan je Toshibi ali ima dulje jamstvo i jeftiniji je.
|
Hvala. Pogledao sam i ovog Della, malo sam ih pogledao i uživo...možda čak i padne taj tvoj navedeni. Toshiba nema nigdje free DOS, pa uzmu 600kn samo za windowse...rađe onda uzmem Della kojem je sa DOSom ubiti ista cijena kao i Toshibi, a performanse su im podjednake...razlikuju se u tome kaj Dell ima bolju grafu, a Toshiba veći HDD...
|
Molim vas preporuku laptopa do 5,500 kn
Laptop bi koristio za igranje vecinom. Uz internet, rad u officeu, pokoji film, i muzika... Zanima me jel istina da se aceru tako jako pregrijavaju, i sa dodatnim coolerom jel taj problem rjesen ? Koji je po vama best buy u toj cijeni do 5500kn Tio bi da mogu vrtit novije igre bar na medium Nadam se kvalitetnim prijedlozima, unaprijed hvala |
Zanima me što mislite o Asusu N53JL-SZ073. Inače laptop bi mi trenutačno zamjenio stolnu mašinu, jer se baš i ne igram previše (ma opće se ne igram u zadnje vrijeme), eventualno bi bio za neku igricu ali rijetko, malo photoshopa, pa malo obrada videa ali sve je to onak, ništa previše.
Code:
http://www.magazinrs.hr/product.asp?product=asus-n53jl-sz073-156led1920x1080-core-i5-480267ghz-4gb-ddr31333mhz-500gb7200rpm-dvd-&code=N53JL-SZ073 |
Citiraj:
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:53. |