![]() |
Citiraj:
cini se da su u telebitu malo slagali... http://h10010.www1.hp.com/wwpc/hr/hr...0-4312660.html |
Vidim da se već spominjao ovaj ASUS , evo još jedan DELL
Frend treba laptop za arhitekturu, arhiCAD i autoCADi sve šta ide uz to. Prije je imao HP 6735b(dok nije odapeo) i bio mu je sasvim dostatan osim garancije od 1g zbog koje ga više niti nema. Uvijet je ATi grafa, vidim skoro svi procevi su više manje ok i garancija naravno. Na kompu se tu i tamo odvrti koja igra, ali ako se uspjevalo i na starom jedva, ali to nije nikakav prioritet. Da li ima negdje nešto bolje, a da zadovoljava uvijete?! |
Citiraj:
Imam taj ASUS koji si predložio i zbilja je ok za sad no ako ikako možeš uzmi ovaj ASUS. |
Stvarno nema potrebe, nije proc preslab a disk je najmanja briga(ima externi), a ipak nije nezamjetna razlika.
|
|
Ima netko iskustva s ovim. Uzeo bih to pa ako ima netko koji dobar savjet dobro bih došao.
HP ProBook 4520s, Intel Core i5-460M, 2,50 GHz, 1x 4096 MB, 15,6", 1366x768, SATA 640 GB, Linux, ATI Radeon HD 5470 (512 MB), DVD±RW DL, 1x 10/100/1000 Ethernet, Bluetooth, 802.11b/g/n, HDMI, 3x USB 2.0, eSATA, 2,5 kg + HP Torba |
trazi se laptop do 4500kn, filmovi, mjuza, forumi, grafika je i inteova integruša dosta, a kvaliteta kucista najbitnija, za oko su mi zapali thinkpad edge 14/15 modeli, gugl veli da su kucista cvrsta, sad me zanima, el mi moze neko rec dal imaju nesto kao aluminiski okriv unutar te plastike, nesto kao moj nc8430
dal ima neko jos koji model/firmu za preporucit...? EDIT: odluka pala na thinkpad edge 14, koji sam preporucio u temi iznad :) |
Sto mislite o ASUS K52JT-SX114
Trebao bi laptop za tu cijenu, a da je sto bolji za igre p.s. hitno mi treba odgovor jer bi ga trebo sutra kupit |
6370 je preimenovana 5470 i nije namjenjena zahtjevnijem igranju. Mogao bi pokrenuti dosta toga, ali ako je uvjet da je što bolji laptop za igre, to nije to.
Pogledaj Asusa N52DA koji je vjerojatno najjači laptop što se tiče grafičke, za tu cijenu, a ni ostale komponente nisu loše. Pored toga ima i dvogodišnje jamstvo. |
A kakav je ovaj phenom u njemu? Nisam bas puno cuo o njemu
|
Dobar je, možda malo topliji i ne može se ipak uspoređivati s i5, ali brzine ti neće faliti. Za igre ti je bolje malo izgubiti na procesoru nego na grafičkoj.
|
tražim laptop 15 i više " za jednostavne zadatke tipa net, multimedija.
bitno mi je: - tišina (bešumnost), hladnoća - robusnost, kvaliteta izrade/trajnost, čvrstina kućišta - dobar monitor je bonus, ne uvjet, jer lošiji od trenutnog ne može biti, a i on mi je dobar. - garancija 2-3 god, ili barem mogućnost produženja - 2 jezgreni CPU nije mi bitno: - snaga procesora i grafike (igre se neće igrati na njemu, a svaki x2 CPU će zadovoljiti namjenu) - brand (laptopa, CPU-a/GPU-a) - vrijeme autonomije (neće se puno prenositi) - RAM, snašao bih se i s 1GB - masa - kamera konačnu cijenu nisam odredio jer ću odvojiti koliko će biti potrebno za mir i tišinu uz malo zagrijavanje. jasno je da je poželjna što manja cijena i da neću davati 8k kn, ako to mogu dobiti za 3k kn. |
Poz
mozete li mi preporuciti neki laptop da znate da je pouzdan (tih, hladan itd...) 4gb ram 500 hdd da nije HP graficka nebitna posto nece biti za igre, mozda samo poneki film edit: 15.6' te ako moze jedno pitanje: vidio sam par laptopa imaju phenom II x3 cpu dok su uglavnom i3 x2, te me zanima zar nije bolje kupiti x3 npr 2.1ghz nego x2 2.4, ili ima neka caka izmedju ta 2 cpua |
U vezi proca - baci oko
http://www.notebookcheck.net/Mobile-...st.2436.0.html |
Citiraj:
Prvi Drugi Treći |
Citiraj:
može preporuka za mene, please? vidim da imaš dosta znanja o laptopima i iskustva. samo mi je bitno da je čvrst i hladan, bilo koji x2 CPU, te da mogu garanciju produžiti na 3 god. imam osjećaj da bi se moglo naći za manje od 4k kn. ukoliko je potrebno izdvojiti više od 4k kn, jel bolje uzeti i3 (vidim da ih ima u mnogim modelima u cjenovnom rangu 4-5k kn), ili core duo "p" serije u vidu manjeg zagrijavanja? |
Kad je kvaliteta glavni kriterij, pogledaj Lenovo Thinkpad seriju, npr. Edge 15, produljenje jamtva na 3g. je manje od 500kn pa je sve skupa ispod 5k. Od ostalih proizvođača ne može se naći ništa kvalitetnije za tu cijenu, modeli više klase su ipak dosta daleko cijenom.
|
curi treba laptop.nikakve prezahtjevne akcije se neće obavljat na njemu.dakle surfanje, filmovi,office i tako.uvjet je što veće jamstvo i pouzdanost.bacio sam oko na nekoliko dell modela ali molim vaše mišljenje.cjenovni limit je 4500kn a OS nije potreban
|
Citiraj:
Citiraj:
|
da ali ima jednu godinu jamstva, nadoplata jamstva mi probije granicu od 4500kn
|
Dobro je da gledaš Dell, npr. ovaj N5010 je sasvim dovoljan. Ima i jačih modela(gledaj Superbit jer su tamo svi s 36mj jamstva).
|
hvala....imat ću ga u vidu?...još neke preporuke?
|
Citiraj:
thinkpad edge 15, sa amd cpu Jamstvo na 3g ako ovo pomaze |
Pozz ljudi...nakon nekoliko godina razmišljam obnoviti laptop (kupiti novi, jelte), međutim potpuno sam izvan toka, vrijeme me malo pregazilo na tom području (kad sam zadnji puta kupovao, Athlon i Intel su još vodili ravnopravnu borbu :-))
Da ne duljim, nakon malo istraživanja ova dva modela mi izgledaju kao nekakav best-buy: PRVI i DRUGI. Ima li tkogod možda kakvih drugih preporuka? Poželjno Toshiba. Također, jedno pitanje - kolika je stvarna razlika između ovih P6000/6100 i ovih i3 procesora? Vidim da su računala s ovima drugima u pravilu skuplja. Zahvaljujem unaprijed na odgovorima i preporukama, ispričavam se na pomalo nemuštim pitanjima ;-), ali kao što rekoh - vrijeme radi svoje :-)... Srdačan Pozdrav! |
Nisi naveo ono ključno - namjenu laptopa.
|
E, da, točno - zaboravih...
Namjena laptopa je pretežno Office-glazba-filmovi-internet, eventualno obrada fotografija tu i tamo, ali pošto će mi to biti jedino računalo doma, volio bih da ima nešto snage da može pokrenuti i pokoju noviju igru kad/ako mi dođe volja... Dakle, sve-po-malo ;-) Također bi mi je bitno da ima dobar zvuk. Pritom ne očekujem čuda, već u okvirima onog što se može očekivati od laptopa... Dobro trajanje baterije je, dakako, prednost :-) |
Dva navedena laptopa imaju integriranu grafičku, dakle nikakve nove igre ne dolaze u obzir. Za 5k dobiješ solidnu toshibu s odvojenom grafičkom koja nije baš za najnovije igre, ali može dosta toga pokrenuti. Za nešto jače bi ipak trebao izdvojiti više.
|
http://www.links.hr/index.php?naziv=...kl=010.600.396
bi li ovaj zadovoljio moje uvjete?....jer izgleda da u obzir dolaze samo trgovine u osijeku....znam da sad ovo već spada u laptope do 4000kn al eto |
Ne, bar što se tiče grafičkih zahtjeva. Ovo bi, uz preporučljivo produljenje jamstva.
|
pa grafički zahtjevi su mi minimum
|
Ispričavam se, zamijenio sam te s ovim koji je pitao prije. Za curu bi taj Dell bio sasvim dovoljan, ali bih svejedno preporučio N5030, zbog novijeg procesora, ali i izgleda. U Eurotradeu ih možeš naći za cijenu sličnu kao i tog N5030. http://www.eurotrade.hr/eurotrade/cjenik.php?id=2&id1=1
|
eurotrade sam potpuno smetnuo s uma.....hvala puno
|
Hvala puno na odgovoru i savjetu, Redscro...
Moram priznati da si mi otvorio oči s tom neintegriranom grafičkom pa sam odlučio malo još dodati love pa si svakako tako nešto priuštiti... E sad, kako ovog modela Sat. L650-17K, kojeg si mi preporučio, nema kod mojeg dilera, izbor sam ponovo suzio na slijedeća dva modela: PRVI i DRUGI. Cijenama se oba modela vrte oko 5000 kn, a drugi ima nešto jači procesor. Međutim, razlika je i u grafičkim karticama - prvi, ima ATI Radeon Mobility HD 5145, a drugi HD 5430. Ako sam dobro shvatio po netu, ova 5145 je nešto starija, ali jača od ove 5430...any suggestions? Također, na OVOM linku na nekim mjestima za ovog drugog piše da ima grafu HD 5470 (koja pak bi trebala biti bolja od obje ove gore). Je li moguće da isti model laptopa ima 2 različite grafičke kartice, ili pak se negdje potkrala greška (gdje?)? Kolika je uopće stvarna razlika između tih kartica? Hvala puno na pomoći još jednom...! |
moguće je da dva ista modela imaju različite grafe, barem mislim.....jer ja gledam trenutno dell n5010 kojeg imaš sa raznim procesorima, količinom memorije,grafama itd.
|
Citiraj:
|
na kraju odluka pala na DELL Inspiron N5010 Mars Black, DNIN5010B-0....kupljen u eurotradeu
|
Pozdrav svima, za oko mi je zapeo Hp 4720s xx836ea, gledam da mi omjer ulozeno dobiveno bude cim bolji.
Specifikacije Hp 4720s Jamstvo: 12mj na laptop i bateriju. Cijena: 4807kn, vise od te cijene nebi niti isao. Ako imate za preporuciti nesto bolje sto se tice cijene slobodno preporucite. |
Evo mislim si uzeti neki laptop sa pristojnom grafickom, a za oko mi je zapeo ASUS N52DA-EX009 sa Radeon-kom HD 5730 koja solidno vrti i novije igre.
Jedino mi je nepoznanica ovaj Athlon II P320... Vase misljenje o ovom Asusu ili mozda preporuka za nesto drugo u ovom rangu do 5k? |
Dell N5010, ATI M. 5650 1GB, 2GB ddr3 1333mhz, 500GB HDD, 3 godine jamstva
i uzmite 2 gige rama ddr3 na 1333mhz i ne moze bolje nikako i nikad pa ni tad :) (al za ozbiljno, Dell je stvarno kvalitetan, izrada kucista je odlicna, graficka je stvarno odlicna (dosta bolja od 5470), jamstvo ukljuceno u cijenu, best buy kako god da okrenete sigurno) :amen: |
kupio sam neki dan u merkatoneu n5010 dodše sad vidim da sam ga dosta i platio da ima i jeftinije, ali kvaliteta je super laptop je fency podrška ok, jedino kaj meni čudan ekran nekako mi je slika dosta svijetla na tamnijim slikama ....
uzo sam ovaj |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:03. |