PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Android mobiteli - razni proizvođači - 1. dio (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=186981)

jucca 28.06.2010. 17:56

Citiraj:

Autor xlr (Post 1677630)
Može izvor? Tnx

U biti cak i prije:

http://www.mobinauts.com/topic/11170...ithin-2-weeks/

coconut 28.06.2010. 18:07

Iako nijedan Android mob još nema Froyo, ima ga NOKIA.

karlanal 29.06.2010. 01:09

kako nema, evo ima froyo na diamondu

jucca 29.06.2010. 12:24

Krenuo Froyo OTA na N1. http://www.engadget.com/2010/06/28/a...ers-ota-right/

Mar 29.06.2010. 21:37

Evo, postah ponosni vlasnik Desirea.
Prvi dojmovi: odlični.

- Ekran fantastičan s jednom manom što nije pretjerano dobar na jakom suncu (ali ni iphoneov nije pa nisam ništa izgubija).

- Brz nevjerojatno - neusporedivo brži od iphonea 3G

- Moćan - vrlo tweakabilan, da ne govorim o multitaskingu, iphone kraj njega izgleda kao nešto iz prošlog stoljeća :)

- Dobro napravljen - sviđa mi se stražnja maska koja je malo gumirana tako da ne klizi iz ruke, a u ruci se čak doima nešto manjim od iphonea, te hardverske tipke za neke stvari super dođu.

- Otključan na sve operatere (kupljen u VIP-a)

Jedina mana za sad mu je nešto drugačija tipkovnica od iphoneove (čini mi se malo teža za koristiti), te nisam skužija kako uključiti "hrvatski layout", tj da se Y i Z zamjene za mjesta.

I još jedno pitanjce - da li je moguće proizvoljno zatvarati otvorene aplikacije, a ne da on sam drži zadnjih 6 pokrenutih otvoreno?

svebee 29.06.2010. 21:41

Citiraj:

Autor Mar (Post 1678627)
I još jedno pitanjce - da li je moguće proizvoljno zatvarati otvorene aplikacije, a ne da on sam drži zadnjih 6 pokrenutih otvoreno?

mislim da je samo moguće sa nekim od "Task Killera" dostupnih na marketu... :stoopid:

Gorstak 29.06.2010. 22:08

samo da se pohvalim, od danas vlasnik t-mobile pulse androidica....moram priznati da sam ispizdio na zivce s tipkovnicom, nema kalibracije, a prihvaca samo unos pod pravim kutem, tj. samo ravno odozgo, prava muka natipkat nesto, a nema stylusa. Poskidao sam desetak nekih tupastih aplikacija, reda radi i tek pocinjem kuzit koliko je ovo zapravo dobar sistem. Promijenio sam temu, zvukove, podesio svjetiljku i isprobao wifi, za sve skupa je bilo potrebno pola sata. Odusevljen. Na starom winmo mobitelu bi izgorio da sam ovo isao raditi. Enivej, vidim da je android 2.2 sdk dostupan. Koliko sam shvatio, to se skine i preko usb kabela samo napravim apgrejd? No nisam procitao sto zapravo dobijam s tim, s obzirom da sam na 1.5? Gubim li sve aplikacije instalirane sad sa nadogradnjom? Postavke?

Omerta 29.06.2010. 22:27

Citiraj:

Autor svebee (Post 1678632)
mislim da je samo moguće sa nekim od "Task Killera" dostupnih na marketu... :stoopid:

Onaj koji ja koristim automatski zagasi sve pokrenute stvari i uredjaj ode u stanje kao stendbaj, moze se samo telefonirat.. to dobro dodje dok nista ne radis na njemu..
Ljudi, moze pomoc, trazim neku dobru i bogatu offline navigaciju, sto preporucate? Nebi skodio neki link ili tak nesh.. thx. (HTC Desire)

Mar 29.06.2010. 23:53

Evo još malo utisaka.

iPhone je mrtav.

Mislim - one glupe restrikcije, neituitivno sučelje i generalna apple-gadost su napokon gotovi.

Ovaj desire je 10g ispred Iphonea u svemu praktički, ponajviše OS-u.

Stvarno neznam koji bi bija razlog da netko kupi iphone preko mobitela kao šta je desire, legend, novi samsung i9000 itd...

Gorstak 29.06.2010. 23:53

napravio apgrejd na 2.1...sve mane koje sam prije naveo rijesene, plus dodano mnostvo simpa opcija za olaksano koristenje. Prva liga.:chears:

jucca 30.06.2010. 00:04

Citiraj:

Autor Mar (Post 1678739)
Evo još malo utisaka.

iPhone je mrtav.

Mislim - one glupe restrikcije, neituitivno sučelje i generalna apple-gadost su napokon gotovi.

Ovaj desire je 10g ispred Iphonea u svemu praktički, ponajviše OS-u.

Stvarno neznam koji bi bija razlog da netko kupi iphone preko mobitela kao šta je desire, legend, novi samsung i9000 itd...

ajde ajde, nije iPhone toliko los. Po meni su neke stvari cak i bolje/jednostavnije na iPhone.u nego na Desiru. Nisam jos uspio upogonit muli exchange na Desireu i to je po meni veliki minus za Desire, a kao izmedju ostalog je i poslovni mob.

viper 30.06.2010. 00:13

Citiraj:

Autor Mar (Post 1678739)

valjda isti oni razlozi zbog kojih si ga i ti kupio (ako si ga kupio).. dobar marketing i ovo ostalo,RDF
Citiraj:

RDF is the idea that Steve Jobs is able to convince himself and others to believe almost anything with a mix of charm, charisma, bluster, exaggeration, marketing and persistence. RDF is said to distort an audience's sense of proportion or scale. Small advances are applauded as breakthroughs:lol2:. Interesting developments become turning points, or huge leaps forward.:care::care:
i navodno stize novi samsung galaxy S pro /epic 4G sa qwerty tipkovnicom ,androidom 2.1,4.0 ekranom,1Ghz hummingbird cpu..

Mar 30.06.2010. 00:19

Citiraj:

Autor viper (Post 1678752)
valjda isti oni razlozi zbog kojih si ga i ti kupio (ako si ga kupio).. dobar marketing i ovo ostalo,RDF .

Pa dobro, kad sam ga ja kupio bio je jedini "moderni" telefon/smartphone na tržištu, daleko ispred konkurencije.

No, puno se toga prominilo u dvi godine dana. :)

morph 30.06.2010. 00:34

Citiraj:

Autor Mar (Post 1678739)

Cijena ako je netko na t-mobile, memorija, nisam siguran kako bi radio kao remote za foobar izgleda mi kao da kaska za po tom pitanju za ajfonom:nono:

m4dm4n 30.06.2010. 01:06

@Gorstak : SDK = Software Development Kit, tj. nema nikakve veze sa nadogradnjom ROM-a nego kao što i ime kaže za razvijanje aplikacija.
@Mar : Ubijanje aplikacija nema nikakvog smisla na Androidu osim ako ne jedu proc 100% (što je greška u samoj aplikaciji) jer je sustav za management prilično dobro složen. Prednosti su minimalne, mogući problemi puno veći, a osjećaj olakšanja sustava je u većini placebo efekt samo.

Omerta 30.06.2010. 09:50

Ljudi pomoc, osjecam se ko neki kreten, nemogu pronac folder od sd card ma Desire-u, lol, totalno jadno ali eto, mislio sam da cu u uputama to pronac ali nista.. jer sam nesto preko kompa prebacio na karticu i sad to vidim ali ne nalazim folder koji sam sam napravio na kompu, jer u njemu su jos neke stvari koje ne nalazim na mob-u.. cijeli desire sam pretrazio ali bez uspjeha..

DanielDJ 30.06.2010. 11:20

Jel zna netko kako riješit ovaj problem na Desireu - Pod "People" stavim da se vidi samo memorija telefona i tamo to radi ok ali kada odem na home screen pa na phone tamo mi pokazuje sve kontakte(i sa telefona i sa SIM kartice). Jel se moze to nekako iskljucit pa da i tamo prikazuje samo one sa telefona bez da se brisu kontakti sa SIM-a?

xlr 30.06.2010. 11:32

Citiraj:

Autor m4dm4n (Post 1678773)
@Mar : Ubijanje aplikacija nema nikakvog smisla na Androidu osim ako ne jedu proc 100% (što je greška u samoj aplikaciji) jer je sustav za management prilično dobro složen. Prednosti su minimalne, mogući problemi puno veći, a osjećaj olakšanja sustava je u većini placebo efekt samo.

Evo i jedan članak na tu temu, pa koga zanima...
http://geekfor.me/faq/you-shouldnt-b...-with-android/

Btw, Tele2 više nema Desire na lageru. Boktemazo, a sve nešto nema se para kao :D

jucca 30.06.2010. 11:51

Citiraj:

Autor DanielDJ (Post 1678919)
Jel zna netko kako riješit ovaj problem na Desireu - Pod "People" stavim da se vidi samo memorija telefona i tamo to radi ok ali kada odem na home screen pa na phone tamo mi pokazuje sve kontakte(i sa telefona i sa SIM kartice). Jel se moze to nekako iskljucit pa da i tamo prikazuje samo one sa telefona bez da se brisu kontakti sa SIM-a?

ja sam to isto pitao na par mjesta, i jedini odgovor je bio brisanje kontakata sa SIM.a

Ladybug 30.06.2010. 12:11

Citiraj:

Autor Omerta (Post 1678855)
Ljudi pomoc, osjecam se ko neki kreten, nemogu pronac folder od sd card ma Desire-u, lol, totalno jadno ali eto, mislio sam da cu u uputama to pronac ali nista.. jer sam nesto preko kompa prebacio na karticu i sad to vidim ali ne nalazim folder koji sam sam napravio na kompu, jer u njemu su jos neke stvari koje ne nalazim na mob-u.. cijeli desire sam pretrazio ali bez uspjeha..

Meni odmah katalogizira slike u albume, muziku u Player... Traži tak ili si skini s Marketa ES File explorer, ak ne nađeš neki drugi način...

game 30.06.2010. 13:05

pozdrav,
sutra ili prekosutra idem po svoj Desire, prvi smartphone u mojim rukama. Napravio sam pretplatu u VIP-u i mislim da je ovo najbolji izbor od uređaja koji oni nude !? (ako nije tako ispravite me). Naletio sam na ovaj topic slucajno i vidim da ima dosta korisnika desirea i androida pa me zanima koje su musthave aplikacije, kako skinut i instalirat karte za navigaciju (najbolje koje mogu skinut za hr ili europu) tako da mogu offline imat gps direktno preko satelita (valjda se moze to tako)... btw, kad instaliram bilo što na mob da li to radim preko kompa kad ga spojim s usbom ili mogu se na wireless spojit i direkto instalirat to?
ispričavam se ako su pitanja malo idiotska ali jbg, totalni sam laik sto se toga tice pa su svi savjeti dobrodošli, hvala

Omerta 30.06.2010. 13:38

Citiraj:

Autor Ladybug (Post 1678960)
Meni odmah katalogizira slike u albume, muziku u Player... Traži tak ili si skini s Marketa ES File explorer, ak ne nađeš neki drugi način...

Da,i meni je automatski stavio slike pod slike, ali stvar je u tome sto sam ja napravio folder na sd kartici dok je mob bio prikljucen na komp i sad taj folder ne vidim na mobu.. nemoguce da nitko nezna jednostavan put do sd kartice,to mi je nepojmljivo da treba toliko muke da bi se doslo do sd card,odnosno,NE DOSLO, zbunj :? HELP

Mar 30.06.2010. 13:50

@Omerta - ja sam instalira "File Manager" aplikaciju i odlično mi radi s folderima, evo baš sam napravio što i ti (kreira u windowsima folder na kartici) i uredno mi ga vidi.

Omerta 30.06.2010. 14:17

Citiraj:

Autor Mar (Post 1679046)
@Omerta - ja sam instalira "File Manager" aplikaciju i odlično mi radi s folderima, evo baš sam napravio što i ti (kreira u windowsima folder na kartici) i uredno mi ga vidi.

Ajd bas idem skinut sa Marketa pa javim ako sam sto uspio.. thx

@ Mar .. svaka ti cast,evo instalirao Linda Manager i genijalno je,odmah sam nasao onaj folder koji me zanima.. sad moram nac neku aplikaciju koja otvara .avi format.. hvala jos jednom,pozz
Btw, javim ako nadjem dobrudivx xvid avi aplikaciju, valjda nesto ima,nisam jos trazio.. idem se najprije malo bacit u more ;)

m4dm4n 30.06.2010. 14:18

Citiraj:

Ajd bas idem skinut sa Marketa pa javim ako sam sto uspio.. thx
Trebaš neki file explorer. Stavi ili Astro, ili ES File explorer, ili Linda file manager, sva tri su vrhunska a i besplatna ako se dobro sjećam.

Aplikacije se u principu instaliraju preko marketa na mobitelu, jedino u situaciji ako nema te aplikacije u marketu, onda se skida preko kompa, apk file šalje na karticu, i sa nekim file managerom instalira aplikaciju.

mstaracm 30.06.2010. 20:03

Evo da se i ja malo ubacim u raspravu...

Vidim da vas dosta ima Disare-a, zadovoljni ste istim i tak to... Međutim mene više zanima kada i ako će biti dostupan HTC Evo kod nas...???
I da, malo sam zbunjen jednom činjenicom, priča se da ga se nemože koristiti kod nas pošto je 4G a kada na netu potražim specs. piše da je 3G,4G... :twisted: !??!!
Jel je podržava 3G ili ne tj. jel radi kod nas ili ne ??? Iphone 4 mi ne pada na pamet kupovati a mogu se još toliko strpiti ako Evo uskoro dolazi i do nas.

LP!

Mad_Duke 30.06.2010. 20:17

Ajmo ukratko.

Evo nije GSM telefon (nego je CDMA) i kao takav nema operatera u HR (pa ni u EU baš)
http://www.cdg.org/worldwide/index.asp

HTC je rekao da Evo neće NIKAD doći u Europu. Najvjerojatnije će neki drugi mobač izaći u Q4 ove godine, ali Evo ne.

LAcy 30.06.2010. 22:00

Korisna stranica za ponosne vlasnike Desire ali i ostalih smartphonea.

Ladybug 30.06.2010. 22:12

Citiraj:

Autor LAcy (Post 1679424)
Korisna stranica za ponosne vlasnike Desire ali i ostalih smartphonea.

Nema Tattoo. Blatantna diskriminacija žena...

Mar 30.06.2010. 22:22

Najbolje mi je ovo:
"How to sync the HTC Desire with iTunes"

Zašto bi netko koristija Itunes ako ne mora, pobogu??? :D

Ladybug 30.06.2010. 22:26

Da se da-ne-kažem-kaj Steveu Jobsu na glavu :D

mstaracm 30.06.2010. 22:34

Citiraj:

Autor Mad_Duke (Post 1679360)
Ajmo ukratko.

Evo nije GSM telefon (nego je CDMA) i kao takav nema operatera u HR (pa ni u EU baš)
http://www.cdg.org/worldwide/index.asp

HTC je rekao da Evo neće NIKAD doći u Europu. Najvjerojatnije će neki drugi mobač izaći u Q4 ove godine, ali Evo ne.

Thnx na info i potvrdi, to je upravo ono kaj nisam htio vidjeti :fuming:

Očito je jedina alternativa Desire..

LP!

Gorstak 30.06.2010. 23:16

@ madman : je, skuzio sam, bas sam glup....btw, mislim da na t-mobile stranicama pise da pulse nema gps, a doticni ga ima, bas sam ga isprobao danas. Uz pomoc a-gpsa, skuzio me u mojoj zgradi na trecem katu, pogodio lokaciju unutar 5 metara.

coconut 01.07.2010. 12:35

Froyo (Android 2.2) još nije ni izašao, a već je najavljen Gingerbread (Android 3.0).

viper 01.07.2010. 12:51

Citiraj:

Autor coconut (Post 1679794)
Froyo (Android 2.2) još nije ni izašao, a već je najavljen Gingerbread (Android 3.0).

lol Android 3.0 Gingerbread is expected in mid October. ove godine?:stoopid:

danij3l 01.07.2010. 13:46

Source (Russian audio podcast)

nuff said

zwer 01.07.2010. 14:05

Jel netko ima punjac za HTC Desire/Legend za auto? Vidim da su skupi, pa mi je palo na pamet da ako se Desire recimo puni preko USB sticka, da ga samo ustekam u USB port u autu na MP3 playeru i mogu ga tako punit... Jel netko to probao mozda?

Mar 01.07.2010. 14:12

Citiraj:

Autor zwer (Post 1679877)
Jel netko ima punjac za HTC Desire/Legend za auto? Vidim da su skupi, pa mi je palo na pamet da ako se Desire recimo puni preko USB sticka, da ga samo ustekam u USB port u autu na MP3 playeru i mogu ga tako punit... Jel netko to probao mozda?

Mislim da bi trebalo radit jer ga možeš punit preko kompa ... tako da - 5V je 5V :)

Vjerojatno će punjenje dulje trajat, al štaš.

zwer 01.07.2010. 14:15

Glavno da ne prdne baterija dok rokam GPS i slicno :goood:

LAcy 01.07.2010. 14:16

Ovisi kakav je taj USB port na playeru odnosno koliko snage može dati. Desire, kao i većina novih smartphonea se može puniti sa USB porta računala ali sporije jer daju 500mA dok punjač daje 1A. Čitao sam utiske korisnika da auto punjač ne daje dovoljno snage za korištenje GPS-a te se baterija ipak pomalo prazni.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:32.