PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Pisači i skeneri (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=53)
-   -   Koji multifunkcionalni printer? (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=178154)

lowrider 20.10.2013. 08:42

Uzeo sam ovoga:

http://www.expertadria.hr/katalog/ka...5-a4-cz280cbhd

Radi super i začudo origigi tinte su jeftine, tj. set origigi tinti je dosta jeftiniji od novog printera

lllnuclearlll 05.11.2013. 13:44

@bosanac

Planiram također kupiti MG5350 (i punjive patrone i tintu), no sad kad sam vidio ovo što ti se dešavalo pri fast i grayscale ispisu malo me odbilo od kupnje.

Naime trenutno imam Epsona SX125, i kad namjestim da printa grayscale radi tu istu stvar koju je i tvoj MG5350 radio. A kad postavim "obično" printanje onda isprinta dobro, no skužim da tada troši i ostale tinte osim crne za običan crno bijeli tekst i printa puno sporije, dakle stvarno printa s bojama.

Sad jel to neka serijska greška na tom printeru ili si dobio malo začepljenu glavu odmah pri kupnji pa se to možda pročistilo kad si iskoristio spremnik tinte ne znam, no sad me definitivno to strah kupovati jer sam htio uzeti tog Canona baš iz razloga jer mi Epson zeza s tim, a pošto printam notne zapise, zna se desit da mi printer ne isprinta pokoju crtu na notnom crtovlju i onda je takav zapis nemoguće čitati.

Također mi je bitno da printer printa zasebno crnu i ne troši ostale patrone pri ispisu crno bijelih stranica, baš iz razloga jer notni zapisi troše nešto više tinte od printanja samog teksta.

bosanac 05.11.2013. 20:39

Pročitao si da mi se to više ne pojavljuje.A ne znam šta bi ti rekao, savjetovao. Osim da se javi što više ljudi koji imaju ovaj printer pa da nešto napišu o tome.

lllnuclearlll 05.11.2013. 22:06

Ma kupit ću vjerojatno taj Canon sa zamjenskom tintom i obnovljivim patronama što će me izaći nešto malo manje od 1200kn sve skupa (nadam se da je ovaj problem bio nešto privremeno kod tebe), trenutno je to best buy od Canona. Razmišljam i o Epsonu L355 koji ima CISS sistem, dakle naljevaš tintu unutra koja dođe 60kn 70ml, 1400kn je taj epson, također sa skenerom. Jedino stvarno nisam zadovoljan trenutnim Epsonom koji imam pa malo to važem, makar je ovaj koji imam jeftinjača od printera SX125.

No Canon jeftinjaču koju sam imao prije njega (Pixma IP1000) je bio vrhunski printer, ali je isto crknuo samo najednom, no izdržao je puno dulje od trenutnog Epsona SX125 i manje je glava zajebavala sa sušenjem, a bilo ga je i puno lakše i jeftinije počistiti i kalibrirati glavu. Epson mi ima nekakve totalno čudne i zeznute postupke kalibracije glave za razliku od Canona gdje je to poprilično jednostavan postupak, tj. bar je tako na ova 2 printera s kojim imam iskustva.

Cijena ispisa po stranici će me ispasti otprilike isto i s jednim i s drugim, samo s Canonom ima malo više zajebancije s punjenjem patrona, a i nije original tinta (makar proizvođač tvrdi da je kvalitetna kao i original)

Forace 06.11.2013. 00:04

Osobno imam ip 4200 canon printer koji radi na zamjenske i epsona sx410 isto na zamjenske ali na njemu koristim samo skener. Ista priča glave se osuše, čistit treba više puta, pa onda problemi sa zamjenskima. canon je od prvog dana dopuštao zamjenske uz upis da koristi zamjensku i ćao đaci. za ovu sx seriju epsona sam se nešto načito o problemima sa zsmjenskima. Sad da li epson radi kvalitetan CISS sistem ne znam .... čitaj i googlaj ako ima po netu.

Juice 06.11.2013. 18:47

Jel dobar ovaj HP 2515?
400kn, tinte vidim su po 70kn.
Za doma bi trebao bit dobar? Gledam ponudu i ne vidim niš bolje
Ili 1515 možda? Makar kolko vidim da isti samo boja druga?

ukiy 06.11.2013. 19:59

Ja sam sebi nedavno uzeo HP 3515, i super sam zadovoljan. Isprintao sam nekih 100 c/b stranica i pokaziva mi da ima jos 50% boje.
WiFi, ePrint, solidna kvaliteta ispisa... preporuka sa moje strane.

lowrider 06.11.2013. 20:59

Citiraj:

Autor Juice (Post 2490475)
Jel dobar ovaj HP 2515?
400kn, tinte vidim su po 70kn.
Za doma bi trebao bit dobar? Gledam ponudu i ne vidim niš bolje
Ili 1515 možda? Makar kolko vidim da isti samo boja druga?

Toga ja uzeh, meni je odličan.
Neki dan kopirao neki dokument u boji, i pomiješao original i kopiju pa ne znam koji je koji :lol2:

srale7 21.11.2013. 12:35

Trebao bi uzet neki c/b printer za po doma, pa sam u nedoumici, osim sto znam da injekt vise pod moj krov nece, jer to nema smisla :)

Gledam laserske c/b printere, cijene su po cca 700 kn (Tipa HP 1102), ali nebi bilo lose zadrzati prednosti p/s/c multifunkcionalnih uređaja uz standardnu pouzdanost lasera, pa tako gledam c/b laser p/s/c uređaje.
Cijena im kreće od 1000 kn pa navise, ali me zanimaju konkretna iskustva. Vidim sa Samsung imam more (jeftinijih) uređaja pa me zanim anjihova kvaliteta, posto su HP i ostali veliki igrači dosta skuplji?

Hvala i LP

rendula 21.11.2013. 12:49

mene isto ti jeftilen samsunzi zanimaju, ovog tu sam gledao:
http://www.edigital.hr/Multifunkcion...aj-p29983.html

Tako da se pridruzujem sraletu, ako netko ima iskustva molim da nam pomogne :)

Juice 21.11.2013. 12:56

Jeftiniji jesu, ali pitanje je koliko dođu boje.
Vjerojatno su puno skuplje nego za printere koji su u strartu skuplji tako da u globalu ni nije neka ušteda.

rendula 21.11.2013. 13:01

Zamjenski 200kn, original 430:
http://www.nabava.net/trazilica.php?tp=0&q=MLT-D101S

Ne znam kako se krecu cijene za hp/canon/ostale lasere?
I usput, laser nema problema sa zastopavanjima i sl., tj. moze toner stajati dulje vrijeme? Jer printam mozda 1000 stranica godisnje.

coconut 21.11.2013. 13:11

Toner je prah. Ako nema dodir s vlagom, neće zaštropavati printer.

Cijene tonera su u okviru s drugim printerima. Samo što ja ne kupujem zamjenske tonere nego punim originalne sa zamjenskim toner prahom.

srale7 21.11.2013. 13:28

Citiraj:

Autor rendula (Post 2498670)
mene isto ti jeftilen samsunzi zanimaju, ovog tu sam gledao:
http://www.edigital.hr/Multifunkcion...aj-p29983.html

Tako da se pridruzujem sraletu, ako netko ima iskustva molim da nam pomogne :)

Gledao sam i tog Samsunga, ali Samsung ima more tih i takvih printera (SL serija): http://www.centro.hr/detalji_proizvo...s-c-20ppm.aspx
Tak da ni sam ne znam sta odabrati, sto se tiče tonera, vjerujem da ce meni jedan toner(cca 1500 str.) trajat bar 3-4 godine, tak da nije problem sto kosta cca 400 kn(original).

Preporuke/iskustva sa Samsung laserima dobrodošla:D:beer:

lllnuclearlll 21.11.2013. 18:28

Jesi pogledao ovo?

http://www.najboljiprinter.hr/

Jedino nema skener... ali je u boji. Ja sam se bio malo raspitivao, pa evo što vele:

Sa pisačem dolaze startni toneri za cca. 1.000 ispisa. Redovni toneri
imaju izdržljivost 2.000 ispisa.

bk - 443,00 kn bez pdv-a
svaki od kolora - 495,00 kn bez pdv-a

Cijene zamjenskih tonera:

bk - 243,00 kn bez pdv-a
svaki od kolora - 297,00 kn bez pdv-a

Uređaj ima bubanj koji se mijenja sa toner kazetom - nemate dodatni trošak
za bubnjeve. Bocu otpadnog tonera mijenjate na 25.000 ispisa - cijena
iznosi 153,00 kn bez PDV-a.

Laserskih kolor pisača do cijene od 2.000 kn više nemam u ponudi - redovna
cijena uređaja 240 iznosi 1.813,00 kn bez PDV-a.

0v3rl0rd 26.11.2013. 21:49

Pozdrav.
Nakon kojih 5-6 godina izadhnula glava za printanje na Canon IP4500. Ybn printer, svaka mu dala :D Koristio na njemu zamjenske tinte (30 kn) i sve pet.
Odlučio sam opet nastaviti sa Canon-om, i to multifunkcionalnim, pa, naletio sam na ove kandidate: MG5350 i MG5450.

Sad, znam da je MG5450 novije izdanje ovog prvog, a onda sam naletio na OVO. Momak kaže da MG5350 ne koristi chipirane tinte, a da MG5450 koristi one sa chipom - nekako mi je to malo čudno al ajde. Any ideas?

Nekako mi se MG5450 čini logičniji izbor - noviji je a i cijenom je isti kao i stariji model (imaju ga u Instar-u za niti 700 kn). Zanima me, kako dotični stoji sa zamjenskim tintama? Jesu "dobavljive", i kakve su im cijene naravno (one SA chipom)?

uploader 26.11.2013. 22:15

Ja imam vec 3 mjeseca MG5450 i super sam zadovoljan...taman jucer zamjenio crnu zamjensku tintu. Komplet zamjenskih s cipom na ebayu kosta oko 15eur

Forace 27.11.2013. 00:40

A jel taj ima relese funkciju ko stare pixme (znači kad se seli čip on dozvoli i takvu tintu na vlastitu odgovornost)?

p.s. 0v3rl0rd ak ga nabaviš javi koliko je brz u odnsu na ip4500. Ja sam na ip4200 i onak ne znam koliko će još :D, pa čisto da se pripremim ;).

uploader 27.11.2013. 07:05

Ne kuzim ovu funkciju release...
Kako to da provjerim?

0v3rl0rd 27.11.2013. 09:09

Citiraj:

Autor uploader (Post 2501841)
Ne kuzim ovu funkciju release...
Kako to da provjerim?

Mislim da je ta "RELEASE" funkcija ovo: na IP4500, kad spremnik sa tintom bude prazan (znači, ne ono upozorenje da je pri kraju, nego baš da NEMA više tinte), onda se ponudi opcija tipa "OTKLJUČAJ I PRINTAJ NA VLASTITU ODGOVORNOST".
Znam da to služi tome da se tinta iskoristi do kraja, jer uvijek ostane bar malo tinte u spremniku, ali iskreno, nemam pojma čemu to može naškoditi ali ajde :D
Ako to nije to, nek me netko ispravi :fiju:

Forace 27.11.2013. 10:11

Može tii naškodit samoj glavi printera. Znači ti lupiš relese i nastaviš printat, recimo da si zadao 50 stranica, a tinte ima za 5 i otišo od printera, kad potroši tintu printat ce bez nje i može "spalit" glavu jer mislim da tinta hladi glavu na neki način.

Zato kad radiš s tim funkcijom moraš bit oprezan i pqzit koliko stvarno imq tinte, inače funkcija se koristi kad nemaš čipiranu tintu nego dopunjavaš ili seliš čip :).

0v3rl0rd 27.11.2013. 12:20

Citiraj:

Autor Forace (Post 2501898)
Može tii naškodit samoj glavi printera. Znači ti lupiš relese i nastaviš printat, recimo da si zadao 50 stranica, a tinte ima za 5 i otišo od printera, kad potroši tintu printat ce bez nje i može "spalit" glavu jer mislim da tinta hladi glavu na neki način.

Zato kad radiš s tim funkcijom moraš bit oprezan i pqzit koliko stvarno imq tinte, inače funkcija se koristi kad nemaš čipiranu tintu nego dopunjavaš ili seliš čip :).

Afaik, glava se ne bi pregrijala,., desi se da dotična uvuče zrak u sebe ako nestane tinte, i onda više nikad ispis neće biti kvalitetan "kao nov".
Vidjet ću danas da naručim taj MG5450 pa ću napisat review nakon par ispisa ;)

lllnuclearlll 27.11.2013. 15:02

Ja se nebi žurio. Mislim da ti je MG5350 isplativiji zbog tinte, a postoje i punjive patrone za njega.

Printer i skener na oba uređaja su ti identični po kvaliteti.

Sad zavisi jel planiraš koristiti original tinte, zamjenske tinte, puniti punjive patrone ili ugrađivati CISS.

srale7 27.11.2013. 19:27

Ja na kraju dobio jedan HP Laserjet P1006 i to sa novim tonerom. Nema scaner/kopirku, ali poklonjenom konju se ne gleda u zube :)

Pantagana 14.12.2013. 16:06

Pozdrav ekipa!
Triba mi printer/skener (kopira opcionalno), nesto jeftinije (do max 500-600kn).
Dakle standardno koristenje za fakultet, uglavnon cb tekst i grafovi, tu i tamo koja slika. Tesko mi je rec koliko printan misecno. Trenutno još iman prastari Canon IP4000 na izmaku snaga i svako cca 2 mjeseca prominin tinte ( cca 50kn me svih 5 ispadnu). Laserski nije opcija jer mi triba i print u boji.
Pozeljno je da postoje i zamjenske tinte jer ne planiram potrosit vise na tinte nego sta kosta printer.
E da, mora bit iz nekog ducana koji postoji u Splitu i podrzavat duplex printanje.
http://www.elipso.hr
http://www.links.hr
http://www.technomarket.hr
http://www.a1centar.hr
http://www.eurotrade.hr

0v3rl0rd 14.12.2013. 17:23

Čisto da javim, stigao mi ovaj MG5450, odličan je za sada. Print - super, scan - super. Jedina zamjerka - dosta mu treba dok krene printati (onaj preprocessing), al kad krene, onda leti :)
Sučelje mu je skroz jednostavno za uporabu, a WiFi printanje je pun pogodak. Ima opcije da se automatski gasi nakon određenog vremena + da se automatski pali ako mu dođe "zadatak" na print putem mreže - da, možete plašit starce nasumičnim prinatnjem xD
Btw, moja mreža doma je skrivena + WPA2 + client filtering,., tako da, printer sa tim postavkama uopće nema problema, sve šljaka normalno.
Ali, za svaku slučaj, uz printer je došao i standardni USB-A na USB-B kabel za direktnu vezu bez posrednika.
Detalj vezan za WiFi print - na Google Play-u ima aplikacija: Canon Easy Photo Print. I lijepo se sa svojeg Androida elegantno može printati razne gluposti, a također podržava i skeniranje direktno na mob (isprobano).

calypso 11.01.2014. 05:31

Ima tko preporuku za multifunkcijski printer do 800kn?

Treba mi za sestru koja je profesorica u osnovnoj skoli - dakle lagani print, vecinom crno-bijelo, malo sken, malo kopiranje, nula fax... U principu, mislim da mi je najvazniji parametar cijena potrosnog materijala i garancija, a i da nije bas velicine pola radnog stola... :D Tehnicki parametri nisu nesto pretjerano bitni, onako, brzina printanja, DPI i slicno, mislim da ce prezivjet ako joj printer ne izbaci prvu stranicu u prvih 10 sekundi... :D

Smije imat wifi ili mrezu jer bih ga onda mogao stavit gdje god pozelim u kuci... :)

Hvala unaprijed na preporukama...

spep 11.01.2014. 11:15

Uzmeš Canon Pixma MG5350 ili Epson stylus office bx935fwd (epsonu ne dozvolit nadogradnju firmware-a jer tada znaju imati problema sa zamjenskim tintama ovisno o čipu koji je na njima) dok ih još ima ako će se koristit zamjenske tinte.
Ili HP pisač Deskjet Ink Advantage 4615 odnosno neki koji koristi HP665 tinte ako će se koristit orginalne tinte 60kn za oko 600 stranica po HP-u, postoje i zamjenske.
Posjedujem Canon i Epson starije pisače tako da dajem glas Canonu a HP nikad nisam koristio.

calypso 11.01.2014. 20:39

Citiraj:

Autor spep (Post 2525849)
Uzmeš Canon Pixma MG5350 ili Epson stylus office bx935fwd (epsonu ne dozvolit nadogradnju firmware-a jer tada znaju imati problema sa zamjenskim tintama ovisno o čipu koji je na njima) dok ih još ima ako će se koristit zamjenske tinte.
Ili HP pisač Deskjet Ink Advantage 4615 odnosno neki koji koristi HP665 tinte ako će se koristit orginalne tinte 60kn za oko 600 stranica po HP-u, postoje i zamjenske.
Posjedujem Canon i Epson starije pisače tako da dajem glas Canonu a HP nikad nisam koristio.

Savrseno, hvala puno, budem bacio oko...

Munjara 23.01.2014. 13:11

Najeftinije printanje (u boji)?
Koji printer (inkjet ili laser) ili može i multifunkcijski (printer skener) ima najeftinije printanje.
Konkretno zamjenske epson t(e)0711/t(e)0891 su prilično bagatela (10kn komad ili manje, 200str deklariran svaki znači 2 lipe po str) ali i ako se ne printa često zna biti problem sa zaštopavanjem.
Dolazi i laser noviji stariji rabljeni u obzir ali bih ipak preferirao inkjet.
Znači apsolutni kriterij je cijena ispisa po stranici tj cijena potrošnog materijala (bilo originalan, zamjenski, ciss, punjive, ebay, hr nije bitno...), a da se opet ne radi o uređajima od par tisuća kuna?

calypso 29.01.2014. 00:36

Samo da javim da sam kupio sestri Canon MP5550, 650kn kod edigital.hr. Sve u svemu, zadovoljan sam onime sto sam vidio - slozio sam ga preko wirelessa da radi... So far, so good... Ima 5 tinti, zamjenske tinte su po 35-40kn, original po 70-80kn...

snake29o3 30.01.2014. 08:19

Gledam da bi si i ja uzeo ovaj Canon MP5550.
Samo me zanima jedna stvar..... kada printer potroši jednu tintu, npr cyan boju,
može li se i dalje normalno printati samo crno bijelo ili moraju biti sve tinte pune u printeru?

Trenutno imam HP PhotoSmart C5180 koji me služio godinama i on je imao mogućnost printanja
i kada sam potrošio boju. On me je samo upozorio da nema boje i da mogu samo crno bijelo printati.

I ajde još jednom preporuka između Canon 5350 i 5550? Koja je bitna razlika i koji je bolji?
Tinte vidim da su tu negdje po cijeni za oba.

calypso 30.01.2014. 13:41

Citiraj:

Autor snake29o3 (Post 2537302)
Gledam da bi si i ja uzeo ovaj Canon MP5550.
Samo me zanima jedna stvar..... kada printer potroši jednu tintu, npr cyan boju,
može li se i dalje normalno printati samo crno bijelo ili moraju biti sve tinte pune u printeru?

I ajde još jednom preporuka između Canon 5350 i 5550? Koja je bitna razlika i koji je bolji?
Tinte vidim da su tu negdje po cijeni za oba.

E ne bih znao stvarno kako radi kada potrosi jednu tintu, nije jos ni krenuo printat... :)

5350 vs 5550 ima dosta razlika, tehnologija ispisa, rezolucija skenera, brzina ispisa, itd. Zapravo sad sam zbunjen, gledam opet cijene i skuzio sam da sam dobio 5550 po cijeni 5350, 660kn sam platio, a sada 5550 kosta 760... :D Issss, pa to je bas lijepo!!! :D

snake29o3 30.01.2014. 13:54

Malo sam istražio razlike po netu i vidio da su razlike ovo što si naveo.
Veće rezolucije ispisa i skeniranja, kvalitetniji ispis, direktan ispis na cd, brzina, touchscreen ekran...

Sad ono što sam isto vidio da je MG5350 jako teško za naći, i da je nasljednik MG5450.
I da je razlika samo u tome što su novije tinte sa chipom. Al kolko vidim koristi iste tinte kao i MG5550, a vidim da si našao da ima zamjenskih tinti tak da nije problem.
U eDigitalu je MG5450 749kn što nije puno.

Još moram razmisliti :D

EDIT:
Vidim da je i MG5450 već malo teže za naći... znate li koji je model njegov nasljednik?

Goranbm 13.02.2014. 13:57

Molio bih preporuku printera/skenera, trebao bi obuhvatiti sljedeće specifikacije. Lasersko printanje, skener, crno bijeli, USB sučelje i mrežni način, da boja nije baš nebeski skupa (plus je ako postoje zamjenske tinte) i najvažnije da ima softversku podršku za novije i starije OS-ove. Koristio bi se u firmi, mislim da se ne bi ispisivale slike i tako to, već dokumenti samo. Ograničen sam samo na trgovine dostupne u Osijeku (links, tehnomarket, elispo, emmezeta...).

sYsT3m 18.02.2014. 19:46

poz

tu sam negdje procitao da nije pametno napraviti update firmwarea za Epson Stylus Office BX935FWD zbog zamjeniskih boja

sad malo sam googlao, i nasao sam clanke iz 2012 godine, u kojima se to spominje ali da to jos nije sigurno...

pa me zanima dali ima kakvih novosti vezanih za to ili i dalje nije preporicljivo.

fala

OuttaControl 05.03.2014. 15:31

ajde molim vas preporucite mi nesto jer se stvarno ne razumim u printere dva su uvjeta: do 500-600 kn i drugi je da NIJE Canon, dva canonova su mi crkla par miseci nakon isteka garancije, nema sanse da cu to vise ikad uzet

po mogucnosti sto jeftinje boje :)

syss 05.03.2014. 15:41

Citiraj:

Autor OuttaControl (Post 2557783)
dva canonova su mi crkla par miseci nakon isteka garancije

ovo gore ti je više vezano za ovo dolje nego za brend.

Citiraj:

Autor OuttaControl (Post 2557783)
po mogucnosti sto jeftinje boje :)

OuttaControl 05.03.2014. 18:56

a bome ovom drugom nisu bile ni boje jeftine(oko 100 kn crne, al su dugo trajale), al nije crkla glava ili tako nesto nego neki dio tamo negdi unutra i vidio sam upute za popravit ali ja neman zivaca(ni vremena) za to radit.

Npr susid mi ima nekog prastarog HP-a cijene boje sasvim ok, i idalje radi ko sat..

syss 05.03.2014. 18:58

očekivat dugotrajni mfp za 500-600kn je stvarno klasa veoma optimističnog optimista :D

Sva vremena su GMT +2. Sada je 08:45.