![]() |
je uspia sam , problem je bio u sticku, sve sam dobro radio ali sam firmware kopirao na interni disk , sad sam ubacio u stick i sve je proslo ok)) , samo me jos zanima dali se može vidjeti koja je trenutno rezolucija ukljucena kad se pokrene film , kao neki info recimo
ima li mede8er display? i dali može u isto vrijeme biti upaljen i spojen usb kabelom, jer kad spojim usb kabel mede8er se vidi samo na kompjuteru kao hard disk ali ne može se upaliti da se pušta sa njega film? |
Problemi s bojom
Jel tko primjetija probleme sa color shiftingom?
Naime imam mede8era negdje od početka godine i do sad nije bilo problema sa njime. Sa upgredjom na 3.0.2 i 3.04 firm su počeli problemi. Mede8er je spojen na full HD Panny telku, 1080p 60Hz, i audio SPDIF passthrough direkt na receiver. E sad u po filma se dogodi da par put boja se promijeni u pink i vrati nazad. Na BR DTS audio puca. Pokušao vratiti stari firm i opet isti problemi. Po Forumu kažu da je problem vezan uz HDMI handshaking i javilo se još solidno ljudi s istim problemom. Kad se postavi audio na HDMI passthrough i video na HDMI fiksno 1080p 60 HZ sve je OK. rebootaš Mede8er i sve je po starom. Jel netko ovako nešto iskusio i ima li neki workaround za to? |
Uskoro planiram uzet mede8er pa me interesira par stvari:
1. jel uredno čita dvd-iso sa HR titlovima? 2. jel čita dvd-iso ako dvd nema menu već samo film + titlovi? 3. jel podržava idx/sub titlove? |
Jeli netko možda našao kakav dobar, besplatan media server program tipa TVersity za gledanje youtoube-a i sl. servisa putem upnp-a?
|
Citiraj:
2. da 3. mislim da da, samo treba biti istog imena kao i film |
@Sinisazg
Hvala na odgovorima. :goood: Još da znam sa sigurnošću da čita idx/sub otišao bi sutra po njega. :cool: Jel možeš provjeriti za sub/idx titlove ak nije problem? E, da i još dva pitanja :D 1. Jel problem ugraditi hard unutra? Pretpostavljam ako otvaram uređaj ne gubim garanciju ili?? 2. Jel se spaja na PC preko usb-a? (mislim na naknadno kopiranje filmova u mede8er kad će hard već biti unutra) Hvala unaprijed. ;) |
hdd ugradiš za minutu,ima mala ladica sa donje strane (4 šarafa) koja odšarafiš i staviš hdd unutra,mislim da garanciju nebi triba izgubit jer ne otvaraš komplet uređaj
što će ti spajanje pomoću usb-a kad imaš kompletnu kontrolu uređaja preko mreže,(NFS,Samba,etc...)mada ima i opciju kopiranja sa usb-a na hdd,al mislim da ti je to nepotrebno baš zbog mrežne sub/idx titlove ti mogu provjerit kad dođem kući |
čita li MED500X Blu-Ray iz foldera? Zna li sve prikazati ili mu treba reći da reproducira neki M2TS fajl?
|
čita sve iz foldera.
Jel netko pročitao moj post, ima li možda kakvih iskustava na tom polju? Ja sam malo proučavao i izgleda da kad se flasha novi firm da treba opet uređaj resetirati, ištekati iz struje i njega i HDMI i isto napraviti na telki.Tako se resetira HDMI sabirnica i problemi sa HDMI handshakingom se definitivno daju umanjit.. |
a da staviš klasičnih PAL 50hz a ne 60 ili koliko već imate za 25fps film
|
Zanima me ako imam hdd linijski recorder i medeera mogu li ih spojiti i snimati program direktno sa tv-a,plasma panasonic s20? hdd pioneer nema ni hdmi ulaz,ni usb,mislim da ima samo optički,i koaksijalni.
imam i externi hdd od 1tb. Molim brzi i kvalitetan odgovor,jer se ne razmumijem u ovaj uređaj. Hvala |
Imam problema sa spajanjem pa bi molio pomoc.
Dakle, slijedeci ove upute http://www.mede8erforum.com/index.php?topic=794.0 (mreza vista - mede8er) sve bude super osim sto na kraju u workgroupu mede8er ne vidi uopce laptop, dok je na laptopu sve ok (mede8er je vidljiv i moze mu se pristupiti, isto tako vidljivi su i moji dijeljeni folderi). Isti problem sam imao kad sam spajao laptop sa kompom (xp - vista), laptop (vista) vidi sve i bez beda pristupa dijeljenim datotekama sa xp-a, dok xp uopce ne vidi laptop. A kad se nas vise spaja wirelessom preko connection pointa s istim postavkama u network and sharing centru, onda svi bez problema vide mene i dijeljene foldere... |
Citiraj:
Citiraj:
|
Hej ljudi, jel netko možda provjerio da li rade idx/sub titlovi? :fala:
|
zanima me dali meder ima u postavkama da mogu namjestit display da vidim minute na tv-u jer dok gledam film ne vidim dokle sam stigao ...
ps malo mi je cudno sta na sebi nema dugmadi zamislite da se pokvari daljinski kako bi pokrenuli filmove? |
pa uzmi univerzalni daljinski sa mogučnošču učenja i presnimi funkcije,tako od svih uređaja skinem i koristim samo njega, samo teže ih je nać bar ove jeftinije,moj je iz lidla za 50-60kn i odlično radi samo mana što dođu jednom godišnje
osim toga ima svu dugmad na sebi pogledaj malo bolje |
Citiraj:
|
a šta je sa displayom ima li ikako mogućnosti da vidim minute i sekunde ?
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
stisni GOTO
|
Čini li se to meni ili su naši dućani poskupili MED500X za kojih 100-200kn.... :fuming:
|
1250kn platio, a koliko je sada ne znam
|
Citiraj:
Uglavnom, kupio ovaj uređaj u subotu i oduševljen sam. Smeta mi jedna sitnica, ali mislim da to nije do samog uređaja nego više do konfiguracije moje mreže jer kad ga spojim izravno LAN-om s kompom, bez routera, sve radi savršeno. |
jeli izasao novi firmware
|
|
jel ima ovo čudo dvd čitač?
|
ne, al ga externo možeš spojiti na usb
|
Citiraj:
ja bih htio ovo multimedijsko čudo :) Vidio sam ga kod poznanika, i sviđa mi se sve što može, ALI, pošto vidim da se može prispojiti DVD preko USB-a(iako neznam kako ali saznao bih) mene zanima dali postoji mogućnost ugradnje, spajanja ili nekog trećeg načina da se u njega stavi i DVB-T ili recimo TV kartica sa DVB-t-om? Pitam jer ja želim prvenstveno snimati i pregledavati TV program(to je više za moju majku) a povremeno da mogu preko HDD-a ili USB-a pustiti pokoji film! Dakle nešto u ovom smislu http://www.optimum-online.hr/detalji..._akcija_!.aspx Hvala na odgovorima i nadam se da nije previše OT, a ako je isprike! |
ništa od dvb-t, osobno imam tv karticu koja pali pc (ako podržava ploća) i snima, poslije preko mreže pogledam na mede8eru
a za dvd trebaš externu ladicu 5.25 i pići |
Hvala ,na odgovoru, izgleda da mi nepaše onda ta solucija jer ipak se radi o informatički needuciranoj gospođi koja nemre svaki put kad ju zanima neka serija na TV-u dolaziti na komp i namjestiti si kaj da se snima!
Probat ću s nečim drugim, hvala još jednom i sorry na OT. |
postoji ,ali neznam gdje češ to kod nas nać,isto ih ima hrpa ali vani ,nešto poput ovog http://himediajame.en.made-in-china....l-Tuners-.html
|
dali se na ovo čudo može preko USB-a prikopčit bluray
|
ako ide dvd, ne vidim zašto nebi išlo i to
provjeri na http://www.mede8erforum.com/index.php |
Preview V4, mnogo lepih stvari ;)
Highlights of V4 • Support Dolby True HD and DTS MA passthrough - DD+ hardware • New “Video Wall” with mapped share functionality • New GUI • Improved network streaming performance (both Samba & NFS / DD+ and DD hardware) • Improved and fixed SAMBA NTFS write (NAS Mode) • Shoutcast Radio API implementation • New SDK and general improvement and bug fix • Picture Thumbnail Viewer • Improved upsampled picture quality SD content Check out my SWF file |
Nije lose :respekt:
|
Imam par pitanja u vezi ove kutije..
1. Može li se na to spojiti stariji CRT televizor koji ima A/V kompozitne ulaze samo? 2. Da li je isto tako moguće gledati na tom istom televizoru HD sadržaj i u slučaju ako može da li bi bilo kakvih greški u prikazu? |
1. da
2. da, nema greski |
Fulao sam malo, telka mi nema a/v ulaze već ima samo audio izlaze. Vidim da Mede8er ima koaksijalni RCA izlaz pa me zanima da li je moguće spojit taj izlaz sa običnim koaksijalnim ulazom za antenu na TV-u?
|
:stoopid:
ti misliš uštekat cinch u antenski konektor na tv? :stoopid: nije lakše nabaviti RCA-SCART adapter? |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:46. |