![]() |
Citiraj:
Proc je ludilo i u rangu je sa Core2 duo od prije par godina i današnjim AMD A4 od kojih je čak i brži (osim u grafici). Potpuno druga klasa od Atoma i AMD C serije. Ima integriranu HD 2000 grafičku što je u rangu sa AMD HD6290/6310 koja se nalazi u C i E seriji, možda malo sporija, ali neusporedivo brža od Atoma. Atom N2600 i celeron 877 se ne daju uspoređivati. Razlika u brzini je veća nego između Sandy Bridge Pentium B9xxM i Core i7 2xxxQM modela. Naravo, ni potrošnja se ne da uspoređivati (gotovo trostruko veća). |
hvala na ovim informacijama!
mislim da je potrosnja procesora tu nebitna jer su konacno stavili LiPo baterije u laptope a razlika izmedju LiPo i Li-ion je ohoho ;) Oni koji koriste LiPo , bilo u mobitelu, bilo u airsoftu, bilo u maketama na daljinsko znaju o cemu pricam ;) |
Citiraj:
|
Citiraj:
klasicna li-ion ima 2200 u 3 celije.... |
Citiraj:
Bitna je specifična gustoća energije po težini, a ona je i za Li-Ion i za Li-Po podjednaka |
MSI B75A-G43 + Intel Core i5-3470 = ? (RAM)
Ideja je bila na MSI B75A-G43 piknuti Intel Core i5-3470, no proučavanjem CPU support liste skužio sam da je navedeni CPU službeno podržan tek od druge nadogradnje BIOS-a. Kod aktualne ploče sam prije nadogradnje koristio stariji procesor (sa out-of-the-box podrškom) i mogao sam lagano nadograditi BIOS, pa zatim ugraditi novi procesor. Pošto je u ovom slučaju takvo što neizvedivo, zanima me hoće li navedena ploča "vidjeti procesor" i omogućiti mi da odradim nadogradnju na odgovarajući BIOS, a ako neće molio bih vas za savjet što da radim?
Također bih bio zahvalan ako mi netko od vas može preporučiti memory kit (100% kompatibilan s odabranom pločom) koji čine dva keksa od 4 GB s crnim low profile hladnjacima. Corsair Vengeance Low Profile (Jet Black) mi je bio prvi izbor, ali je gotovo svugdje (di bi kupovao) rasprodan. Nisam zadnje 4 godine nadograđivao BIOS, pa mi nemojte ovakva "bolje spriječiti nego liječiti" pitanja uzeti za zlo. Hvala svima unaprijed na pomoći i nek vam vaš hardver radi vječno! |
Neće raditi, trebaš staviti stari CPU odnosno CPU koji je podržan te flashat BIOS.. Mada ovo šta sam rekao ne držvi vodu 100% ima mnogo slučaja di će pokazat Unknown CPU i moćeš flashat.
Dok je na AMDu drukčija situacija ti ako imaš Bulldozera a ne flashas bios za Visheru procesor će uredno radit ali neće radit sve instrukcije EDIT : Zaboravio memoriju preporučit.. Ovu memoriju osobno ja koristim samo 8GB i uredno radi sa MSI,ASUS,GB pločama ali sa ASRock nikako http://www.links.hr/?naziv=memorija-...kl=051.210.085 1600MHZ, Latencije 7-8-7-24 Samo kada sam ja kupovao platio sam dva paketića po 4gb 479kn .. Ali u zadnje vrijeme memorijama se sve više diže i diže cijena http://valid.canardpc.com/2779930 |
Probao ovo na X58A chipsetu i Windowsima 8. Sad su sve verzije drivera iz 2009. ili novije.
Pitanje je jesu li to nove verzije drivera ili samo device description jer u biti drivera za sve komponente niti nema u intelovim driverima? Druga stvar, pregazio mi je RST drivere starom verzijom i instaler RSTa vise ne zeli raditi, baci gresku. Vratio sam ih rucno na verziju 11.7, ali SSD u benchmarku sad ima dobrih 10% slabije rezultate nego sto je imao. Koja je onda poanta cijele price, da pise 2009 umjesto 2006, nove drivere u biti ne dobijes, a dobijes potencijalne probleme? |
Napajanja za i5 procesor i grafičku karticu amd radeon hd6670 2gb
zanima me najbolje preporučljivo napajanje za i5 procesor i grafičku karticu amd radeon hd6670 2gb
|
Citiraj:
2.Imaš cijelu jednu temu o preporukama napajanja, pa nisi trebao novu otvarat nego tamo pitat :/ |
Gigabyte GA-P67X-UD3-B3 bios performance enhance
pozdrav,
imam navedenu ploču iz naslova i na njoj je cpu i5 2500 3,3 (bez k) flešo sam ju na zadnji bios uefi U1b. u postavka biosa imam performance enhance i tu mogu prebacivat na: -normal -turbo -extrime sad mi na turbo i zanima me dal mogu prebacit na extreme i koje parametre mjenja taj extreme mod dal mi može kah zgorit, ugl. sad proc ide do 3,8 i dal bi kaj više išel kad bi ga prebacil extreme jer bclk nemogu nač vjerojatno ni ne postoji jer je to beta uefi bios. memorija koja je na kompu: - Kingmax FLFF65F-C8KF9 4 GB DDR3-1333 DDR3 SDRAM (9-9-9-24 @ 666 MHz) (8-8-8-22 @ 592 MHz) (7-7-7-19 @ 518 MHz) (6-6-6-16 @ 444 MHz) - Crucial RM51264BA1339.16FR 4 GB DDR3-1333 DDR3 SDRAM (9-9-9-24 @ 666 MHz) (8-8-8-22 @ 592 MHz) (6-6-6-16 @ 444 MHz) od svake po jedna pločica. znači mene zanima koje parametre taj extreme mod mjenja dal nabrijava memoriju još ili proc i naravno dal kaj može krenut krivim tokom, kurenjem komponente neke? hvala na pomoči! edit: bclk je vjerojatno pod nekim drugim nazivom, nisam baš na ti sa oc-anjem tak da molim razumjevanje :), al vidim da neki uspiju svoje procove 2500 no k dič na 4,0-4,1 pa ak se nekom da pojasnit slobodno. hvala još jednom! |
niko nikaj?
jel bi taj famozni bclk možda bil base clock u biosu on mi postavljen na auto i do toga piše 100.00mhz, ako je navodno kad bi se to diglo na 104.00 možda bi išo proc na 4.0 i još onaj extreme mod mi nije jasan jel se kaj time mjenja, ak se ko susreo sa time molio bi ga da mi pojasni, hvala! |
Asus P8P67 LE PCI express brzine
Moze li mi netko objasniti dali ima razlike u brzini između sva pci express utora na ploci.
Jedan je PCIe 2.0 x16 (blue) , a drugi PCIe 2.0 x16 (x4 mode, black). Zanima me sta znaci ovaj X4 kod drugog utora i koje su brzine na njima. Hvala |
500 MBps po liniji ...
|
sta ovaj x4 znaci u nazivu na srugoj liniji crnoj?
|
To ti znači da podržava propusnost podataka kroz tu sabirnicu četiri puta (4x) veću od osnovne brzine, dok ti plavi utor podržava brzine do 16 puta brže, odnosno 4 puta brže od crnog utora. Neka te ne zabrinjava, razlika u performansama zbog tog ograničenja je negdje oko 10-ak %, a ionako ti taj drugi slot treba samo ako misliš imati dvije grafičke i Xfire-u.
|
hvala
|
Matična ploča s1155 s1150 DDR2
Dakle,
treba mi pomoć/preporuka za kupnju matične ploče koja podržava DDR2 i koja prima jedan od ova 2 procesora: http://www.links.hr/?naziv=procesor-...kl=050.606.261 http://www.links.hr/?naziv=procesor-...kl=050.606.267 generalno trebam po mogućnosti rabljenu matičnu ploču sa intelovim procesorom dual core 3.0 i 8GB RAM-a, pa su i dodatni prijedlozi dobrodošli! |
Nijedna 1155 ili 1150 ploča ne podržava DDR2 memoriju, jer navedeni procesori imaju DDR3 memorijske kontrolere.
Ploča treba imati SATA3 i USB 3 ili ne? |
Pa onda ću izaći na kraj i s kupovanjem DDR3 memorije..
Ne treba imati SATA 3 i USB 3! |
p67 sa raid na ahci + ssd testovi na 3 kontrolera
ajmo junaci :D
tko je na p67 ili ovoj mojoj mbo uspio srediti prebacivanje sa raid kontrolera na instaliranim win na ahci bez ubijanja sistema? cijelu večer se maltram i najbliže sam došao do bsoda pri bootu :D |
One dvije stavke u registryu si mijenjao?
|
iastor i msahci?
ma jesam... zapravo nisam, obje su na enable tj. 0 i nisam ni prtljao po njima. |
E jesi ga precizno definirao - koji winsi ? Pretpostavljam W7
Gore si rekao RAID > AHCI. Prvo napravi backup sys particije da se možeš vratit unazad ako z . . . š, potom probaj ovo: Change to ACHI mode from RAID mode: 1 Exit all Windows-based programs. 2 Press [Win] + R or take the RUN option from the start menu. 3 Now type regedit there and press Enter Key to open up the Registry Editor Window. 4 If you receive the User Account Control dialog box, click Continue. 5 Locate and then click the following registry subkeys: Code:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\pciide 7 In the Value data box, type 0 [3 is default], and then click OK. 8 On the File menu, click Exit to close Registry Editor. 9 Restart your computer 10 Go to UEFI/BIOS and enable AHCI, Save & Reboot 11 Another restart will be required to finish the driver installation. Note: You might not have the last registry key (iastor) as this is installed in the registry with the intel raid drivers, the default windows 7 raid driver uses the iastorV key. Po meni bolje ove promjene u registry - ju bolje napraviti offline preko nekog Win Live cd - a. Još jedan detalj, provjeri jeli odgovarajući drajver u "windows\system32\drivers" folderu, vidi fajlove u sat drajveru. Prijavi rezultat :) |
napravio sam backup particije nakon što sam jedva uspio vratiti sve da radi pod raidom :D
dobro znam to je totalna lijenost :D nego sada ozbiljno :D vidio sam taj guide i nije to to... pciide i atapi su postavke koje diraju ahci -> ide spiku i nisu mi zanimljive, ovo ostalo je sve na 0 ne bi postao da nije misterija totalna... mislim oke najjednostavnije je izbaciti raid diskove iz polja, ostaviti raid kontroler da radi makar ima non-member diskove i bok. ali neću :D p.s. zapravo ovo možda i ima smisla makar nema :D p.p.s. ako se ne javljam znači da ne radi :D |
Aha, sad sam skuzio da je raid u pitanju, a koji raid je bio dignut?
|
Nastavak na temu, vidi: http://www.overclock.net/t/1227636/h...#post_18892894
|
nula naravno... mora imat brzinu :D
nikky riječi ti se pozlatile ako ovo radi :D |
0...nece ic :p
|
nego trojka?
|
znači ovo je bio toliki loooooongshot da je čudo kako je upalilo :D
ovaj autofix od ms-a dovodi do bsoda i na ata i ahci postavkama, ali ajde barem kada se vrati raid bios sve radi normalno. dakle ono što je trebalo napraviti je enejblati atapi postavku u ređistriju (sa 3 na 0), nakon restarta i bacanja na ahci instalira se standard msahci driver i svi diskovi se vide kao ata diskovi u divajs menađeru, makar ih se može removati kao usb divajsovi (što je odlika ahci-ja jel) što je čudno samo po sebi. nakon toga update kontroler drivera sa zadnjeg dostupnog intelovog za moju mbo i pronađe intel desktop/workstation... bla driver i sve diskove kao scsi divajsove međutim nema više remove funkcije diskova što je isto tako čudno. no dobro eto sada znamo da raid ide na neki čudni ata i onda apdejt na ahci. dobro da mi je palo na pamet zvrtit benčeve na ssd-u sa različitim kontrolerom i driverom u suradnji pošto su rezultati prilično zanimljivi: http://www.pohrani.com/f/2g/SO/3bYMaWrC/untitled.jpg prva slika msahci stock driveri, druga slika intel ahci driveri, treća slika intel raid kontroler + driver (s tim da je tada disk bio jedno 10ak% manje zapunjen nego na prve dvije). ajde neka sam i to riješio :D |
Intel Core 2 Duo E6850 driver?
Imam manji problem "štekanja" kada igram LoL ali i kada pokrenem puna procesa tipa google chrome(muzika) + LoL + neki sitni Task i desi mi se često da mi se smrzne ekran na 2,3 sekunde (najčešće za vrijeme igranja LoL-a) ili da moram čekat chrome ili tako nešto "tri dana" da se otvori. U oba slučaja kada pokrenem Task Manager uhvatim CPU na 100%, sad, nemam iskustva ni znanja o tome koliko je procesor ovisan on driveru i da li se za procesor update-aju ovi driveri iz Device Managera (kolko čitam na stranim forumima ne) pa me zanima vaše mišljenje šta bi se tu moglo napravit. Evo i konfiguracije i procesora:
http://img844.imageshack.us/img844/6794/gv1c.png Također zanima me i ovo stanje procesora di piše, pretpostavljam, da radi na 2.07GHz a to je 3.0GHz procesor... da li to smijem podizat? Hvala! |
Uključen ti je opcija spustanja takta, tzv EIST (Enhanced Intel SpeedStep® Technology)i to si mozes isključit u biosu.
A sto se tiče ovog stekanja na par sekundi, ja bi na tvom mjestu najprije probao sa format c: i novom instalacijom windowsa :) |
Tako i jesam, pred nekih dva tjedna je formatiran C disk i stavio sam windowse ponovo. Da li išta sa D diska (particije na kojoj držim filmove, igre, programe,... uglavnom ništa na taj ne instaliram) može utjecat na to?
|
ja imam isti proc i klokan na 3,2 sa ukljucenim EIST i nemam nikakvih problema osim sto za sada neradi bf4 beta jer proc nema u sebi podrsku za HT :)
|
E zanima me klokanje da podignem tih 2.07GHz (isključio sam EIST ali ostade isto), to samo u BIOSU dignem ili treba još neke popratne radnje?
|
Obavezno skini driver za E6850 :D :D
|
malo dignut voltazu proca stvarno za jako malo i onda staviti na 400x8 i jos neke sitnice tamo na turbo i tako uglavnom moras se igrati ali nevjerujem da zbog toga imas stekanje...dizel ne zafrkavaj covjeka nema divera za cpu..probaj naci zadnje drivere za chipset :):)
|
Ima tu iskusnijih od mene, ali ja nebi isključivao eist jer on podigne na deklariranu frekvenciju po potrebi,odnosno spusti kad nema potrebe za to,tako da nema štete od njega.
Za početak vidi u task manageru što ti najviše zauzima procesor i onda to ugasi ako ti nije potrebno, iako mislim da tu nije ništa više od toga da opteretiš proc više nego on može. |
Lupate bezveze, a ne razmišljate da bi možda njegova Abit AB9 sa P965 čipsetom bila retardirana što se tiče Conroe procesora sa 4MB keša.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:41. |