![]() |
Kako ja vidim najjaca strana ovog monitora je to sto je sRGB monitor. S druge strane za ljude koji su osjetljivi na veliki brightness moze predstavljati veliki problem nemogucnost spustanja osvjetljenja na zeljenu vrijednost.
|
pa to je u stvari i realno...meni je srgb uz činjenicu da ima 2 digitalna ulaza (za vanjski tv tuner) upravo ono što je presudilo da uzmem njega a ne philipsa za sličnu cijenu....a brightness je upravo pitanje preferencije, kao i smještaja tog monitora...nekom će smetati, a u nekom dobro osvijetljenom uredu taj veći brightness može biti i pozitivan
|
Citiraj:
|
evo i mene u društvu raliSHE...
ponukan Visageovim komentarima i odgovorima, raliSHAinim kratkim testom i utiscima, i krajem početkom mjeseca(obično u to vrijeme stiže plaća), odlučio sam kupiti dotični monitor... -prvi utisci su više nego dobri...tim više što nisam zapazio mrtve piksele... -lagani bleed sa desne strane ekrana -konačno sam potvrdio sumnje oko AG (sparkle ili kako ga već hoćete zvati) i sam se uvjerio da meni osobno ne smeta, baš kako je Visage i rekao... eto..to je to za sada |
nadam se da ćeš bti zadovoljan koliko i ja :chears:
|
Citiraj:
Jedino ako te jako smeta probijanje - ne zaboravi da itekako mozes traziti zamjenu! Jedino ako zbilja nije da te bode u oci a sve ostalo je u redu... onda ce to biti nepotrebna gnjavaza. Cisto spominjem dok jos nije odlezao previse dana. Ali paz'te ovu simboliku popisa sadasnjih vlasnika : RaliSHA S3arch1ng Gnomisa Pa to su ozbiljne sifre :D :D |
:lol2:
|
Evo, i meni stigao zr24w, jedva ga dočekao!
Fenomenalna promjena 24" IPS naspram 17" TN, nebo i zemlja. Nema bad pixela, nema probijanja svjetlosti, jedino je uočljiv onaj sjaj, ali samo kod crne podloge. Po danu, pošto mi je soba osvijetljena suncem, baš paše jako pozadinsko svijetlo, ali po noći, na 0 je možda malo presvjetao. Al ajd, noćna lampica u sobi, pa sve ok. Za sad, ja sam zadovoljan! PS. prad je objavio recenziju, ali vragovi počeli naplaćivati, ako netko negdje naleti na taj PDF, nek mi pošalje PM! |
I ja se prodružujem ponosnim vlasnicima ovog monitora, konačno. dojmovi su slični kao i kod kolege sever69.
|
evo bas neki dan sam imao priliku vidjeti stari dobri sony g220 iskalibriran i onda dodjem kuci i pogledam doma 2475w i uhvati me nostalgija
|
Pozdrav, evo i meni je ovaj monitor danas stigao. Ne bavim se fotografijom, nego eto , slagao sam novu konfu, pa da vidim o cemu je hype jer dosta provodim za ekranom, a i rezolucija mi jako odgovara.
Uglavnom, nisam ekspert, sve mi izgleda ok, lagano se vidi preko polovice ekrana horizontalna bijela crta na sivoj podlozi. Meni ne smeta. Ono sto mi smeta je jako izrazeni srebrni glow kod tamnih boja, pa sam htio priupitati da li je to normalno? Jer kako sjedim ispred monitora na nekih pola metra crna je jednostavno srebrna, na velikoj vecini povrsine ekrana a kako micem glavu 2-3cm ona se mijenja(prelijeva). Monitor nije kalibriran,samo sam spustio brigtness, ali sumnjam da to ima veze. |
nije, reklamiraj.
|
Citiraj:
|
možda misliš na ips glow što se tiče ovoga preko cijelog ekrana (to ti ima većina ips-a tako da tu nema pomoći, poanta je jedino sjediti malo dalje jer se onda ne vidi, ali ova horizontalna crta je već ozbiljna stvar, ja bi to reklamirao.
općenito probaj se malo još igrati sa brightnessom i kontrastom, da se glow i smanjiti, ali ovo drugo mi ne miriši dobro |
Poslikam sutra kad dodjem do fotica. Naruceno je online iz ADM, tako da vjerujem da mogu vratiti u roku od 10 dana.
|
Evo uploadao sam video na yt, snimljeno aparatom, kvaliteta je ocajna ali se vidi poanta. Glow na crnoj je srebrnkasto bijeli.
http://www.youtube.com/watch?v=Cc1Jq...=youtube_gdata Normalno ? edit : brigtness na 0, sve ostalo tvornicki. |
U pocetku bi rekao da je backlight bleeding, ali ako se javlja na takav nacin onda nesto s monitorom svakako ne stima.
Reklamiraj |
to je IPS glow, ali je prejak... ne izgleda dobro...
|
Znaju mobiteli i aparati preuvelicati ovaj ips glow tako da nema sansi da se ovako vidi u stvarnosti. A i normalan je ips glow kod ovakvih monitora ali samo u mraku na crnoj podlozi. Ali kada ce ga koristiti u mraku, nece ni u 1% slucaja?
|
na tvom mjestu bih to reklamirao. to nije normalno, nesto ne stima s tim monitorom...
|
Citiraj:
Vjerojatno je taj anti glare coating pretjeran, samo se bojim da ne dobijem gori primjerak, jer sve ostalo mi izgleda u redu. Znaci pitao bih vlasnike ovog monitora, kad sjedite ravno ispred njega na nekih pola metra, da li ima tog izrazenog srebrnog odsjaja na crnoj boji, kao zamuceno ogledalo. :chears: |
Citiraj:
treba voditi računa da su neki jednostavno osjetljiviji na taj AG coating, dok nekima recimo ne smeta toliko, kao ni meni npr. . ja recimo ne uočavam/registriram nuspojave tog coatinga kad sjedim na pola metra ispred crne podloge na njemu ..nekima to čak toliko smeta da su ga jednostavno skinuli (AG coating), jasno gubeći pri tome gaanciju...ili su uzeli glosi monitor koji opet ima svoje prednosti i mane... čini na prvu loptu kao da je sve u redu...ovaj monitor ima, mnogi vele, "agresivni coating" ali takav je i u većini monitora... da bi se mogao dati objektivan sud, trebalo bi na svoje oči vidjeti o čemu se zapravo radi, ovako, meni izgleda normalno...najbolje bi bilo kod nekog drugog vlasnika tog modela monitora provjeriti kako se sve to manifestira kod njega, što je jasno malo teže za izvesti... |
mobitel to uvelike preuveličava, probao sqam to i na svom snimiti...vidi se, posebno što si bliže monitoru, ali negdje na 70cm se nevidi više ništa....meni nimalo ne smeta...a i daleko je to još recimo od u2410
|
čitam ove postove i ne vjerujem. da mi je sila ići po monitor, bilo bi me strah bilo šta kupiti.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Momci...ne znam kako vi na to gledate, ali ja na to gledam kao defektan model koji se treba otic zamijenit. Pa neces valjda trpit glavobolje, peckanje ociju i los prikaz crne boje na monitoru koji kosta toliko novca?
Mislim, imao sam nekoliko PVA i IPS monitora, od onih manjih pa sve do, sada vec standardnih, 24" i ovo sto si ti prikazao je sve samo ne normalno i za "priviknut se" |
Ovo sto je on prikazao ces vidjeti na 99% IPS monitora u mraku na crnoj podlozi i sa pola metra. Samo ne znam ko to jos radi na monitoru u mraku i gleda u samo crnu podlogu, jer cim nije cisto crna glow se ne primjeti, i jos gleda u monitor sa pola metra. Inace ja svoj drzima na preko 1m od ociju i nikada ali bas nikada nisam dosao u situaciju da vidim ips glow.
Citiraj:
|
Citiraj:
Nije da sam neki pro tester ili nesto, ali unazad par godina sam koristio ili imao prilike raditi na sljedećem: Apple 23" Cinema Apple 24" iMac HP LP2475w Dell 2209wa LG W2220P Naravno da je svaki monitor imao nekih omanjih problema, recimo Apple Cinema je znao zujati, iMacov je imao na dva kuta izrazen IPS glow, Dell-a je trebalo prvo kalibrirati, a LG je budget IPS i dobar je za tu lovu. A jesam li vidio ovako nesto izrazeno? Ne. I ne smatram to normalnim. Nemoj me shvatit krivo, ali ne možeš me uvjerit da od IPS monitora te cijene moram "po defaultu" očekivati da će imati tako izražen IPS glow i da ću platit za nešto 4000kn i onda čekat mjesec dana da se priviknem na njega, umjesto da u startu uživam u prikazu i bojama. Ja bi ga reklamirao, tražio novi, s time da bi taj novi pregledao u poslovnici u nekom tamnijem prostoru (skladiste ili nešto). Pošto si ti kupac, dopustit će ti što god treba. |
OK evo kako to izgleda na mom hpu lp2475w u mraku i sa upaljenom lampom i snimljeno mobom (njegov mob vjerovatno automatski vise posvjetli sliku). Recimo na snimku se i sa lampom vidi ips glow dok ja to ne primjetim.
http://www.youtube.com/watch?v=SRIGM-DoLHc EDIT: I da sada se sjetih da HP ZR24w ima prejak brightness cak i na nuli sto dodatno utice na IPS glow, bilo bi dobro da postavi snimak neko ko posjeduje HP ZR24w. EDIT2:@Wally Sta je bijela traka na dnu ekrana? Nesto u sklopu pozadine ili? |
Citiraj:
Evo posto ja nemam dovoljno dobru opremu za poslikati, nasao sam na netu identican problem sa istim monitorom. Lijepo se vidi horizontalni banding pri sredini ekrana na sivoj pozadini. (taj izraz sam pokupio negdje :)) Mozda je malo manje izrazen nego ovdje na slici, ali definitivno mi smeta u Visual studiu na sivkastoj pozadini. http://www.neva.org/images/IMG_7361.JPG EDIT : Identicno je kao meni, to je ta crta preko sredine ekrana, i taj izrazeni glow cak i na svijetlu. Problem je malo sto moram slati u ADM, pa ne mogu znati sto cu sljedece dobiti. Sad me zanima da li je ovo dovoljno za reklamaciju. (ADM) |
Ako ovo vidis iz bilo kog ugla, i ne mijenja se, onda je ovo backlite bleeding i definitivno je defekt. A da li ce ti uvaziti ovo kao defekt vrijedan reklamacije niko ti ne moze reci, to moras probati.
|
Citiraj:
badava snimanje i slikanje mobitelima i fotoaparatima... ono što je i Visage u ovom postu govorio, nema savršenog monitora a ljudi očekuju savršenstvo i postali smo prekomotni i možda prezahtjevni..nekad smo bleili ispred 15" crt monitora i nitko se nije žalio.u ovom monitoru definitivno možeš uživati u bojama i svemu a najmanje u zurenju u crnu pozadinu... ako ti je monitor "ugodan" i "paše" ti u svakodnevnom radu/igranju, nema se potrebe zamarat s Ag coatingom, bleedingom, brightnessom i ostalim stvarima...to valja prepustiti onima na čiji reuzltat rada to može utjecati... lp |
jel se može igrat na tom monitoru,mislim na brze fps igre
|
Citiraj:
http://www.tftcentral.co.uk/reviews/hp_zr24w.htm nadam se da je bar malo pomoglo... |
ja bi rekao da bi ti mogao biti tu negdje u rangu tvog sadašnjeg t220, možda malo sporiji ali s manje input laga
|
http://s4.postimage.org/2UCY0.jpg
Slika je preloša da bi dočarala lipotu ovog čuda, a i stol je malo na knap:D Razliku u kvaliteti u odnosu na stari baš i ne primjećujem jer je stari isto bio klasa, HP LP1965, ali zato razliku u površini primjućujem itekako, odma sam na MX518 mišu pojačao brzinu za 2, da dohvatim svu tu površinu:D:D Iako skup (relativno jel, jer je najeftiniji kvalitetni 24" model) vridi svake kune, pogotovo ako me bude služio 2, 3 godine kao stari HP bez ikakve greške il problema... Hvala momci na preporuci;) |
Citiraj:
Ovaj prosli je bio MVA pretpostavljam? Jer znam su spominjali neku kasniju reviziju kao TN ili je to moguce bila samo lovacka prica. Uglavnom dok se malo uhodas, posebno ako ces ih barem par dana imati jedan do drugog, mislim da ce ipak naci ociglednije razlike u snazi nove 24"-ke. Citiraj:
To je upravo na putu onoga sto sam i tvrdio kad je izasao taj monitor. Ako je u generalnom Bug osvrtu ocekivano odlican monitor, onda ce za najveci broj korisnika biti najcesce iznad toga. Zanimljivo Mar-ov Philips ima po njima najzasicenije boje i moram priznati da mi je promaklo da on ima LED pozadinku? Uglavnom, nek ti se ne kvari i bit ces sigurno zadovoljan. Jedino daj koju povratnu za ostale, kako si zadovoljan crnom/slikom u MM/filmovima. Jer to je ionako najvecem broju najzanimljivije pitanje. |
Je, MVA je bija stari HP LP1965. Vjerovatno je ova IPS kvalitetnija, ali ono, "na oko" je sve to li-la. Možda bi primjetio razliku da stavim starog do ovog, ali stari je prodan, tako da ništa od usporednog testa...
Šta se tiče feedbacka, ne znam, prika ima LP2475w i (opet "na oko") ne vidin neku superiornost koja bi koštala 1000+ kn više. Je, ima 2 USB više, "čistokrvni" je IPS (kolko ono 102% H-IPS?) te ima Pnp i PnP. Uglavnon imho definitivno ne vrijedi 1000+ kn više. Crna mi je ok, ne vidin nešto šta bi me iritiralo il nerviralo, ne znan, ne viidin neku manu:D |
Trebal si stavit i external flash na taj Slony-ovak se malo slabo vidi:p
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:45. |