PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Tableti (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=65)
-   -   Apple iPad (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=175973)

fre@k 05.02.2010. 21:29

pa iskreno cim se malo razradi tehnologija cpu/gpu oni bi mogli napraviti čip bar velicine pola tog iPad-a i sad pazi da je debel i 2cm to je opet nista naspram onog sto bi nudio, pa evo uzmite za primjer photoshop, onaj tko malo crtkara ovo ono njemu ce biti vise nego dobro, vec 2 god slinim na tablet koji baca sliku a ja dobijem olovkicu pa ti je 10 puta lakse opcrtati nesto a ovako imas sve u jednom, ovo ce zaziviti samo neznam zasto su toliku paniku ljudi digli kad je ovo tek "ajmo reci" prvi (rev 1.0), ako dodje do nadogradnje pa nece sigurno staviti nesto slabije nego ce poduplati, pa ako netko prati malo informatiku moze i sam zakljuciti koliko to brzo napreduje, kod nas nismo ni culi za 3D TV-e a ameri to vec znaju "100 god" istina :D da bi gledo 3D moras imat naocale, no da neidem u offtopic, neznam kak se to zvalo (uredjaj) koji si mogao smotati koristio bi se kao tablet, laptop i tw, nesto na RO.. je pocimao, bar mislim, da tak nesto neko napravi to bi bilo fascinatno

EDIT: bacite oko i nemojte jako sliniti

http://www.youtube.com/watch?v=7H0K1k54t6A

a evo ovdje je sony-ev oled prikazan

http://www.youtube.com/watch?v=NcAm3...1&feature=fvwp

teoretski moguce izvest, e sad koliko bi to funkcionisalo :D

http://www.youtube.com/watch?v=uZfrFX36Hkc

evo ovaj tip busi rupe po OLED displayu, i tek kad pocne rezat onda dolazi do gubljenja kontakta ali samo na nekim dijelovima, kroz 1-2 god nebi ce cudio da vidimo uredjao kao rolltop

Kimi 05.02.2010. 22:44

koliko pljuvanja na racun apple i svih njihovih proizvoda,a tema je o ipadu..
netko je rekao da se iphone nemoze puntiti preko pc bez iTunesa sto je krivo,takoder netko ne shvaca da ako nesto kosta 22$ za proizvest,nemozes to prodavat za 22$ jer apple ima svoje zgrade koje placa,ljude koje placa,sluzbene aute koje placa,marketing koji placa itd.

o ipadu mislim da je glupost,nit je mal da mi stane u dzep i lagano ga nosim,niti je dovoljno jak da imalo parira manjim laptopima

mislav_os 07.02.2010. 01:00

Pa i drugi proizvodjaci imaju takodjer tes iste troskove pa opet ne nabijaju cijenu u nebesa kao Apple :kafa: (ajd da bar to sto naprave vrijedi toliko)

IcyTexx 07.02.2010. 04:09

Nešto što ima jednake funkcije pravog iPada:

http://www.macrumors.com/2010/02/06/...wn-paper-ipad/

NJUNJO_HR 07.02.2010. 10:51

Citiraj:

Autor IcyTexx (Post 1558105)
">" type="application/x-shockwave-flash" width="425" height="350">

100 puta ponovljena laž postaje istina.

skoro sam povjeroval da je tak fenomenomenalni, great, lep,.....
dobro da video traje samo 180sec inače bi me uvjeril da
je stvarno takav

Rino 07.02.2010. 11:27

Citiraj:

Autor IcyTexx (Post 1558105)
">" type="application/x-shockwave-flash" width="425" height="350">

Kao da gledam Top Shop-TV prodaju...:puke:

Prodaju ljudima Daciu u ruhu Mercedesa! :suicide:

eluminer 07.02.2010. 12:11

Ovakve teme su totalna debilana.. No, kako sam ja završio semestar i nemam što raditi, idem i ja debilaniti sa svima vama..

Prvo, volim Apple proizvode i u globalu sam zadovoljan s svime što su napravili. U većini slučajeva Macbook i iPhone su točno ono što ja trebam i nebi ih mijenjao više nikad. Mislim da vrijede svake lipe čak i više od toga. I sve anti-apple teme (osim ove čini mi se) me živciraju jer ljudi komentiraju nešto o čemu nemaju blage veze niti su ikada vidjeli što ti strojevi mogu.

E sada, dok je još iPad (iSlate ili šta već) bio još samo rumor, nadao sam se da će to biti nešto sličnije macbooku neko iPhoneu i planirao sam prodati Mabook, kupiti 27" iMac i to čudo... No, 27.1 totalno razočaranje s moje strane. Iako sam praktiči fanboy, objektivno i razumno gledajući lagano su zalutali. Toliko su zaneseni uspjehom AppStore-a da ga sada samo prepakiravaju. Mislim da to neće baš ići i nadam se da će se opametiti prije nego postanu ono što svi mackorisnici ne žele. A to je marketing ispred inovacija.

S druge strane, postojale su glasine da Apple planira izbaciti dva tableta, jedan kao uvećani iPhone (što je čini se iPad), a drugi nešto napredniji. Iako mi je to bilo nevjerojatno i ništa slično Apple-u (jedva da imaju dva modela iMac-a) sada mi se to čini kao dobra ideja i ulijeva nadu da će Apple napraviti nešto kako spada iz drugog pokušaja.

Što se samog iPada tiče, netko je spomenuo Top Shop i moram se složiti s time. Moto iPad-a je da je bolji od laptopa i mobitela u ključnim stvarima kao što je internet i sl. a ne podržava jeb...i flash??!?!?! Ovo im stvarno nije trebalo i tu priču s flashom i kamerom ne mogu popu...i iako sam fakat Apple fan. Kakav je to uređaj koji je bolji od laptopa u surfanju internetom ako nema flash???? Ili kakva je to internet-experience ako nemaš skype i video pozive???
Druga stvar. Ove šeme s ciljanjem na publiku "nekompjuteraša" te onih koji samo žele nešto za provjeriti mail i surfati malo mi baš ne drži vodu. Jer ti za taj šit i onako trebaš Mac ili barem neki PC kad ga moraš syncati, update-ati, prenjeti slike i slično.
Ne znam, ali ukoliko se od Apple-a ne pojavi još jedan pošteni tablet morat ću konstatirati da sam u tom segmentu potpuno razočaran i smatram da će ih ako ikad izađe Microsoft Courier doslovce pokopati, ali onako totalno. Iako mi je teško reći da će Microsoft u nečemu pokopati Apple, ali ako ovako nastave, nisu ni daleko od toga.
Još mi nije jasno što su toliko dugo razvijali i pripremali taj iPad kad je to uvećani iPhone?? Šta je bilo tako teško uvećati iPhone??

Uglavnom, dajem im još jednu šansu i nadam se da će opravdati povjerenje ljudi (koje još uvijek zaslužuju). Tableti su budućnost, i svakako nesmiju imati operativne sustave koje nalazimo na laptopima jer nisu dovoljno prilagođeni i prekompleksni su za korištenje na takvim uređajima, ali isto tako mislim da treba modificirati Mac OS a ne iPhone OS. Takav uređaj bez prepoznavanja rukopisa, kamere i slično nema smisla. Teško mi je to reći, ali mislim da je iPad totalni promašaj.

Sharkaat 08.02.2010. 01:21

Citiraj:

Autor geniusboy (Post 1562835)
ljudi komentiraju nešto o čemu nemaju blage veze niti su ikada vidjeli što ti strojevi mogu.

Cemu generaliziranje, otkud mozes znati sto je netko drugi probao/jos uvijek koristi?

Citiraj:

Druga stvar. Ove šeme s ciljanjem na publiku "nekompjuteraša" te onih koji samo žele nešto za provjeriti mail i surfati malo mi baš ne drži vodu. Jer ti za taj šit i onako trebaš Mac ili barem neki PC kad ga moraš syncati, update-ati, prenjeti slike i slično.
Tocno, ali ce ljudima sluziti kao fancy dodatak. Siguran sam da ce im prodaja ici sky high, ako ni radi ceg drugog, onda radi hypea.

Citiraj:

Ne znam, ali ukoliko se od Apple-a ne pojavi još jedan pošteni tablet morat ću konstatirati da sam u tom segmentu potpuno razočaran i smatram da će ih ako ikad izađe Microsoft Courier doslovce pokopati, ali onako totalno.
iPad i Courier po ovom sto ja mogu vidjeti nemaju veze jedan s drugim...

Citiraj:

Iako mi je teško reći da će Microsoft u nečemu pokopati Apple, ali ako ovako nastave, nisu ni daleko od toga.
Zapravo M$ i Apple nisu toliki rivali. Sto bi uopce znacilo "pokopavanje"?

Citiraj:

Još mi nije jasno što su toliko dugo razvijali i pripremali taj iPad kad je to uvećani iPhone?? Šta je bilo tako teško uvećati iPhone??
Marketing. :)

Citiraj:

Teško mi je to reći, ali mislim da je iPad totalni promašaj.
Slazemo se, kao i vecina ekipe na ovoj temi. Ono sto takodjer vrijedi spomenuti jest da je taj uredjaj promasaj iskljucivo NAMA. Djedici iz US of A, koji voli citati knjigice na fancy uredjaju ovo ce biti pun pogodak. :)

tomek@vz 10.02.2010. 22:50

http://www.hardocp.com/news/2010/02/10/real_ipad/

:kafa:

Visage 10.02.2010. 23:03

Citiraj:

Autor Sharkaat (Post 1563680)
Zapravo M$ i Apple nisu toliki rivali. Sto bi uopce znacilo "pokopavanje"?

Odavno su prijatelji :)

Zbilja bi htio vidjeti neki zanimljivi citac kao putnu zamjenu za knjigu ali nazalost cini se da inovacija nece ici u tom smjeru. Mogao mu je Sony barem prodati svoju "papirus" umotvorinu.

Gjurovski 16.03.2010. 12:21

Da malo ozivimo temu sa konkurencijom koja bi se uskoro trebala pojavitna trzistu :)
Hanvon TouchPad BC10C tablet review

syss 16.03.2010. 13:11

microsoft courier lupa guzove... pogledajte video.

Gjurovski 16.03.2010. 22:01

Citiraj:

Autor syss (Post 1596904)

Ajoj syss :D ne da nevjerujem microsoftu kad su takve stvari u pitanju nego nevjerujem, ovo je bullshit pretpostavka UI-a kako bi trebalo izgledat i kako bi se trebalo vrtit :) kad tako bude radio na premijernom primjerku placam ti pivu jerbo ovo je samo ispitivanje trzista kako ce reagirati na takvo nesto nego proizvod koji je vec debelo u osmisljavanju i izradi :)

ShebY 16.03.2010. 23:41

Citiraj:

Autor syss (Post 1596904)

Izgleda zanimljivo sam nek bude sve tako fluidno na pravom prizvodu

syss 17.03.2010. 00:33

@đuro :)

da ima i 50% ovakvih kul fičera s videja, bit će ravno 300% bolji i korisniji od ipada, tak da velike nade polažem u to :D

pusti ti stereotipove... pogledaj recimo zune kak dela.

DanielDJ 17.03.2010. 20:21

Zanimljivo je kad je Steve Jobs rekao da nezele napraviti netbook zato sto su netbookovi spori i onda naprave iPad koji je jos sporiji od netbookova.

Mad_Duke 06.04.2010. 11:37

Evo.
Vani je.
Sve je to "lijepo i krasno", ali samo je još jedno pitanje ostalo!

Will it blend?
http://www.youtube.com/watch?v=lAl28d6tbko

^SuperUnknown^ 06.04.2010. 11:54

Evo jos malo seciranja :)

http://www.ifixit.com/Teardown/iPad-Teardown/2183/1

I malo o A4:

http://www.appleinsider.com/articles...processor.html

hash 07.04.2010. 00:41

Citiraj:

Autor Visage (Post 1566648)
Zbilja bi htio vidjeti neki zanimljivi citac kao putnu zamjenu za knjigu ali nazalost cini se da inovacija nece ici u tom smjeru. Mogao mu je Sony barem prodati svoju "papirus" umotvorinu.

Malo kasnim ali da li si vidio kindle uzivo? Ja sam ostao impresioniran, za citanje knjiga nema bolje stvari. Doduse ima tu jos stvari koje bi bilo dobro nadograditi ako se zeli uciti iz tih knjiga bez biljeznice ali inace, stvarno vrhunski strojcek :)

Mad_Duke 07.04.2010. 07:54

Citiraj:

Autor hash (Post 1614575)
Malo kasnim ali da li si vidio kindle uzivo? Ja sam ostao impresioniran, za citanje knjiga nema bolje stvari. Doduse ima tu jos stvari koje bi bilo dobro nadograditi ako se zeli uciti iz tih knjiga bez biljeznice ali inace, stvarno vrhunski strojcek :)

Pa kindle je hardverski koliko sam pratio alfa i omega čitanja e-bookova. Ono kaj ga ubija je softverski dio, odnosno "apple style" kontrola. Gdje na kraju dana ti nisi vlasnik stroja nego ga praktički "iznajmljuješ" od matične firme!

lit 07.04.2010. 19:27

Da li netko zna jel se može nadogradi iPad u memoriji, jer recimo kupim 16GB i sad da sam nadogradim na nešto više, jel moguće i kako ?

Mar 07.04.2010. 19:29

Je, je ... samo downloadaš iMemory 16, 32 ili 64GB app i eto :D

tutix 07.04.2010. 19:55

Citiraj:

Autor lit (Post 1615216)
Da li netko zna jel se može nadogradi iPad u memoriji, jer recimo kupim 16GB i sad da sam nadogradim na nešto više, jel moguće i kako ?

Kupiš si USB disk ili memorijsku karticu? No, wait, what? Nisi shvatio poantu iPada.

http://www.pohrani.com/f/3M/Xg/39K3q...bs1420657c.png

flajpan 10.04.2010. 09:47

GeoHot strikes again: I make it ra1n on them... iPads - iPad jailbreakan :goood:

LINK: http://bit.ly/a1z22N

Visage 20.04.2010. 09:05

Taman kad pomislim da me nista vise u i-kultu ne moze iznenaditi... pojavi se nova razina bolesnog idolopoklonstva :

Educational stores displaying Apple's forthcoming iPad must provide at least six feet of distance from any other product, sources familiar with the matter have said. Those who do not comply with the rule will not be allowed to show the device in their store.

Ostaje samo pitanje hoce li se prekrsitelje staviti iza zice ili odmah streljati :(

Botlorn 20.04.2010. 09:30

Taj je prostor rezerviran za otkrivanje proizvoda svakog kupca prije kupnje. Ili, kako bi jedan novinar rekao:

Apple announced it sold 300,000 iPads its first day - ushering in a new era in which people buy things in order to find out what they are.

Dakle, 6 stopa razmisljanja zasto kupiti iPad.

bonovox 25.04.2010. 19:10

imao sam prije dva dana iPad u rukama i mogu samo reći da me je oduševio..
iako sam veliki ljubitelj iphona i posjedujem 3gs nisam baš bio previše oduševljen s iPad-om kad je bio najavljivan..ali kad sam ga primio u ruku i malo se poigrao njime :lol2: rekao sam..teško da bi ga kupio (ako bude jeftin možda i da) ali bi definitivno volio da mi ga netko pokloni :D

lijep..lagan..super za surfanje i poneko igranje i hrpa aplikacija..
ne kužim zašto su neki toliko protiv njega..a 90% njih ne bi imali ništa protiv da ga imaju.. :kafa:

rodney 25.04.2010. 21:46

Citiraj:

Autor bonovox (Post 1629680)
ne kužim zašto su neki toliko protiv njega..a 90% njih ne bi imali ništa protiv da ga imaju.. :kafa:

zato sto se poklonjenom konju ne gleda u zube. i sam kazes da ga nebi kupio.

Matth€w 25.04.2010. 22:23

Jao kak bi ja htio da mi ga netko pokloni... :)

Odmah bi ga prodao nekome (da ne velim kakvoj vrsti osobe, odnosno da ne vrijeđam :D ) za pet soma, za koliko i ide trenutno po Zgbu/Hrvatskoj.

EDIT: Da kažem svoje mišljenja inače, imao sam ga kojih 2 sata na korištenju, mogu reći da me iznenadio veličinom, nekako mi se činilo većim na slikama/videu. Osjećaj težine mi je nekako upečatljiv, baterija defintivno nebu trajala po meni ni 5 sati s WLAN-om, a kamoli 10 sati, jer u sat vremena intezvinog korištenja mu je ošlo 25% baterije. Ništa drugo nego veliki iPod Touch.

tech 25.04.2010. 22:32

Citiraj:

Autor bonovox (Post 1629680)
imao sam prije dva dana iPad u rukama i mogu samo reći da me je oduševio..
iako sam veliki ljubitelj iphona i posjedujem 3gs nisam baš bio previše oduševljen s iPad-om kad je bio najavljivan..ali kad sam ga primio u ruku i malo se poigrao njime :lol2: rekao sam..teško da bi ga kupio (ako bude jeftin možda i da) ali bi definitivno volio da mi ga netko pokloni :D

lijep..lagan..super za surfanje i poneko igranje i hrpa aplikacija..

Još nisi shvatio?

Sisavci se dijele na 3 skupine među kojima su ljudi.
Ljudi se dijele na 2 velike skupine, prva skupina su oni koji jedva čekaju popljuvati Apple. Druga skupina si je tetovirala Jabuku na dupe, dakle očito je da druga skupina obožava Apple.

I upravo sada, svi ovi prvoskupinaši promatraju tvoj post i spremaju se na napad i ne-argumentiranu raspravu apple vs. svijet.

:D

tocka 25.04.2010. 23:02

Iskreno volio bi ga imati jer mi se cini fora(pogotovo ako/kad ga hakiraju). Ali pod jedinim uvjetom da košta oko 1500-2000kn.
Više od tog nebi dao

tocka 27.04.2010. 15:12

http://www.youtube.com/ijustine#p/u/5/Q1_Vvzlpgdg

lol :brukica:

tomek@vz 27.04.2010. 16:38

Apple Reportedly Banning Would-Be Customers From Purchasing iPads

Baja 001 27.04.2010. 17:01

Citiraj:

Autor tocka (Post 1631061)

Nije uopće pa nemaju MBP i sve Apple đinđe, za koje se prosječni 'rvat može ubit :fiju:

Jbt i ja bi to sve kupio da košta "5 kuna" ko u njih :goood:

coconut 05.05.2010. 18:36

Glasine kažu da će iPad Wifi 16GB u Francuskoj koštati 474€ što je dosta više u odnosu na 499$ (377€) preko bare. Tko voli neka izvoli.

Mar 05.05.2010. 18:39

To je klasika.... cijene u EU su redovito iste kao i cijene u SAD-u, samo u €urima :D

Nije to ništa, evo recimo za novi Nikonov objektiv:
...for a estimated price of $6,999.95/ €7400.00.
Zakon :D

coconut 10.05.2010. 10:17

Evo konkretnog datuma (28.05.) i cijena. Baš i nije jeftinjava.

tutix 11.05.2010. 20:01

E ovako, držao sam neki dan ovo "čudo" u rukama. Prvo napominjem da sam stajališta da je ovaj gadget nešto najgluplje što je izašlo iz Appleove "radionice" ali probat ću bit objektivan :).

Prva stvar, primim to i osjećaj je ko' da su ti uvalili malo deblju metalnu ploču u ruke. Nisu mi se dopali baš oštriji rubovi na uređaju i stvar nije baš ni toliko lagana koliko sam mislio i prilično je nezgrapna. Recimo kod iPhonea je to puno bolje sređeno (nekako je obliji :)). Kad kreneš malo pikat po tom iPadu vidiš da stvar nije toliko ni loša. Softver je naravno na razini, ništa ne trza, kvaliteta ekranskog prikaza na vrlo visokoj razini i prilično je ugodno radit sa samim OS-om.

E sad, prvi problem ovdje je što se tacna ovdje ne želi prikopčat Appstore, probali smo preko curinog računa za iTunese i neće jer regija postavljena na Hrvatsku. Promjenili smo i lokaciju u njenom korisničkom računu u SAD ali zahtjeva da se unese debitna kartica ili nešto slično. Nažalost nisam mogao isprobat nijednu od onih "wau" aplikacija. Samo tipkanje teksta po toj tabli je po meni najveća zamjerka. Taj jedan prst ili ruka nije dovoljna, prilično iritantno i sporo to ide. Samo surfanje je ugodno, pogotovo na nekim stranicama koje su već prilagođene za iPad. Nema flasha, ali Youtube začudo radi.

Osjećaš se ko' Jean Luc Picard tih par minuta i onda se zapitaš u čemu je fora? Za dodatno računalo koje ćeš koristit uz jutarnju kavu? Za onih 5-10 minuta što ćeš provesti u hali ili prije spavanja?

Idealno bi bilo to zaljepit na komandnu tablu u autu ali je jednostavno preskupo i ima premalo memorije te nikakvih utora za proširenje.

Baja 001 13.05.2010. 10:46

:D:D:D
http://i39.tinypic.com/2rppttx.jpg

Gjurovski 13.05.2010. 20:27

Meni je ipad bas supac, samo mu je cijena prevelika za negdje 4000kn :D
Da je oko 300-400kn koliko i vrijedi bio bi totalna mrakaca :D

Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:47.