![]() |
mogu ti ja pomoći preko teamviewera za koji dan ako želiš.
|
Ej ljudi imam bedasto pitanje :D, nisam u tom pa se nekužim, al kaj dobivam otključavanjem routera?:beer:
|
Citiraj:
|
Pročital sam, al izgleda da budem moral opet:)nekužim:D
|
hint.
sve piše u prvom postu. ali ako ni nakon ove pomoći ne skužiš smisao otključavanja, onda ti samo može pomoć malo dulji boravak u jednoj ustanovi na ugljanu (šala mala ;) ) |
Citiraj:
btw. ni ja se nisam uspio telnetom ulogirati, pojma nemam zašto, sve sam odradio nekoliko puta i ništa. Ali, podesio sam ono što mi treba i sad ne diram. (2 voip providera) |
pa nitko nikad nije spomenuo telnet?!
treba se logirati SSH-om. (putty) ali ako nekome ne uspije rado ću pomoći teamviewerom. |
Ma to sam i mislio, mislim, radio sam putty-em - SSH
dobijem user: upišem, i onda kada kucam password - ništa |
makar putty ne pokazuje nikakve zvjezdice ili znakove da se password utipkava, on ga upisuje, samo malo ne vidljivo.
dakle root - operator :D |
1 privitaka
za sve one koji zele prebaciti ovaj router u ethernet mode tj. da se onaj lan4 port spoji na neki vanjski modem ili na mrezu pa da sluzi kao voip gateway ili nesto slicno, stavio sam configfile za to ali onda router radi samo u ethernet modu znaci za prebacit nazad na adsl napravite backup starog pa ga kasnije ponovo ubacite kad vam treba adsl.
U attachmentu su 2 configfilea jedan sa firmwarea 4.3.52.6.300 a drugi sa novijeg firmwarea 4.3.52.15.00. ( oba dva su generic znaci nema nista od t-coma unutra). Ukoliko vam nece htjet uploadat onaj prvi sa 6.300 probajte ovaj sa 15.00, tako da ukoliko imate firmware npr 6.300 a uploadate onaj sa 15.00 trebati ce te sacekati par minuta nakon restarta da on downgradea configfile na svoju verziju i obrnuto. Isto tako ovaj 6.300 configfile nije kriptiran i oni koji znaju mogu mijenjati varijable unutra sa text editorom. Pod Internet conenction u routeru moguce je napraviti pppoe konekciju ,da router bude dhcp client ili staticki ip. Ukoliko stavljate staticki ip nemojte zaboravit pod dns settings ubaciti dns server. edit. ukoliko ubacite config 6.300 mozete slobodno pobrisat pod advanced settings - internet onaj voip i tr069 ( nemaju nikakvu ulogu jer rade samo sa optikom) jer mi je to ostalo kad sam spajao configfileove i ukoliko stavljate voip stavite mu connection service internet (100) Jos jedna stvar u router je moguce upisivati rucno route preko ssh-a sa root userom (/sbin ip program) , ali nakon svakog restarta se vrati na staro tako da treba skriptu napravit za to. Tako da je time moguce imati npr voip preko wds-a sto je meni uspjelo. |
flešao sam danas svoj SX763 sa frimwareom za otključavanje, sve je radilo ok dok modem nisam ištekao iz struje. sad kad se konektira preko LAN-a dodjeli mi neku dvilju IP adresu i konekcija mi je limited tako da se nemogu spojiti na konfiguraciju.
tipka reset također kao da ne funkcionira... jel ima ljeka za ovo ili je otišao u vječna lovišta? |
Pokušaj otkrit koja je to "divlja" ip adresa, na kompu stavi na automatiku ili pusti neki ip scaner da pronađe.
Ma koliko "divlja" ip adresa bila mora biti u jednom od tri segmenta za pvt mreže (vidi na netu). U samom postupku flash - a nešto očito nije prošlo kako treba. |
Citiraj:
i naravno veli da je konekcija limitirana, niti mogu do konfiguracije što se tiče flasha, sve je isprve bilo ok, napravio par puta reboot uređaja... |
Prije bih rekao da to nije trenutna ip adresa uređaja, probaj sa nekim ip skenerom.
|
Dal ti mozda na routeru kad ga upalis trepere jedna za drugom lampice wlan i voip?
|
poskenirao sve od 169.254.103.1 pa do 169.254.103.254
jedino je živa ova od kompa 169.254.103.50 čak sam probao 192.168.1.1 range i tu ništa nema... dal ima neki hard reset ukoliko ne pali onaj standardni? Citiraj:
|
dal si samo firmware ubacio novi ili i config onaj sa prvog posta? ako si njega stavljao stavi si ip od interface-a na 192.168.2.x i default gateway na 192.168.2.1 jer mozda nesto sa dhcp-om ne radi kako treba
Inace za reset na default postavke ugasis router, drzis tipku reset upalis router i dalje je drzis jos jedno 10 sec i onda pustis na sekundu i ponovo drzis 5 sekundi |
nisam stavio novi config...
probao sam restart ovako kako si naveo, ali ništa ne trza |
jel ima netko zadnji t-comov firmware ???
|
Citiraj:
|
Imam sx763 i problem jedan sa njim. Spojen sam preko wirelessa na njega udaljenost je negdje 50-ak metara, signal mi je oko 80-90 % ali mi nakon nekog vremena drasticno padne na ispod 10% nekad i skroz pukne veza. I ovo traje nekih pola sata do sat. Ja sam spojen na njega preko omni antene i airlive wl-5460AP, bio je spojen i preko yagice isto se desavalo. Jel ima tko kakav savjet? (ako neko misli da post nije za ovu temu nek premejesti ili javi)
|
Citiraj:
ova dva linka su mrtva. Može li netko uploadati barem SSH config? Hvala! |
|
evo svi linkovi obnovljeni i sve radi!
|
Sve super za 5 pohvala. Ja imam samo jedan mali problemcic koji mi je bitan ne mogu unjeti MAC i IP adrese od uredaja sto mi je vrlo bitno ako moze prepravak config fajla ili cega vec uvjek mi izbacuje gresku, a sa druge strane kad dodjeluje DCHP onda odmah baci na zadnju mislim 253 te nikako to ne mogu ustimat imao sam prije Siemens 555 i sve 5 po tom pitanju evo slike sta mi javlja kad pokusam dodat Client pod Local network
http://a.imageshack.us/img835/6074/localt.th.jpg Unaprijed hvala na pomoci |
Mislim da je razlog te greške vrlo jednostavan, postavi DHCP range 192.168.1.100 - 192.168.1.150 (to će biti dosta za kompove na automatici) a kompovima sa fiksnom ip adresom postavljaj u 1.10 - 1.99 segmentu + Save & Reboot routera ako ne zatraži sam.
|
Citiraj:
Hvala riješeno radi ruter ko bebica :goood::goood::goood: EDIT: Može još mala jedna mala pomoć ?! Radi se o tome da sam forwdirao portove kako bi mi bio sat.reciver online i to sve sljaka ali imam problem sto sa ovim ruterom nemam pristup na reciver sa drugog kompjuter preko dyndns servisa, na SE555 je sve radilo kako treba ako netko zna gdje i sta da podesim kako bi mogao imat pristup na reciver iz drugog grada.:nono::nono: Hvala unaprijed |
Evo i ja svoj rijesio!
Pohvale autoru na trudu |
@Fire Fox
Malo si nejasno napisao poviše u ćemu je blem sa dyndns - om, jel neradi uopće ili "izgleda da neradi" kada provjeravaš iz lokalne mreže ? O tome se govorilo ovdje. Također probaj firewall u routeru prebacit na off, ako tada proradi onda se trebaš igrat njegovim postavkama. Prvo Attack Detection High/Medium/Low a potom Access Control / Access Rules. |
Citiraj:
Da, da to sam napravio iskopco firewall ali nece da proradi. Iz lokalne mreze radi ali kad idem preko dyndns servera nece u tome je kvaka a to mi je bitno da mogu pristupit reciveru sa razlicitih mjesta Port 80 je otvoren neznam sto mi je jos cinit. da pristupim web iterfejsu preko dyndns. Inace dyndns radi jer mi radi CS ali web iterfejs nece. Hvala unaprijed |
Vjerojatno si zaboravio detalj da kada ulaziš u router "iz vanka" (wan / adsl) ideš preko porta 8080, npr. xxxx.dyndns.com:8080.
|
Citiraj:
To je slucaj ako hocu se spojit na ruter i to je ok ako ukopcam opciju: /System Management /Remote management onda se spojim na ruter na taj nacin kao sto si rekao : xxxx.dyndns.com:8080 i udjem u ruter nije problem. Ali problem je u tome da nemogu se spojit na svoj reciver na koji sam se inace spajao prije bez problema samo kad sam ukucao : xxxx.dyndns.com sad nece probao sam sa 555 tamo hoce i sad neznam u cemu je kvaka. Isto tako probao sam ubacit u:/System Management /Remote management u ruteru da mi otvori bas tu IP adresu od recivera ali nece ni tako. Ako ima jos koja ideje svaka sugestija dobro dođe. Hvala:fala: |
stavi neki drugi port (port 80 je cesto problematican jer je cesto hardcoded na milijun mjesta)
stavi nesto bezveze 34843 ;) na reciveru i onda napravi port portforward, pa se javi :D |
Hvala za ideju i to sam probao neče ni tako :fala:
Ima li jos koji savjet za probat svaki je dobro dosao |
THX autoru, vidio sam ovu temu još prije ali do danas mi nije trebalo otključati taj router. Od danas su mi trebaju 3LAN-a. Našao sam tutorial, kopirao ga u notepad i korak po korak kroz 15ak minuta otključao LAN-ove, dalje nisam išao jer mi više ne treba.
Svaka pohvala autoru na nadasve kvalitetnom i vrlo jednostavnom tutorialu. Kako i autor kaže, nekako se lakše diše kad se ne vidi više roza boja. :) :chears: |
voip radi ali ?????
Imam nonah i voip mi je proradio,veza je odlična, pošto imam ADSL I ISDN,
postavio sam voip na port 2, vezu uspostavio i prva stvar sto ne pokazuje moj broj koji sam naveo da se prikazuje, no i to nije toliko strašno nego sto kad mene zovu telefon šuti. Ima li kakvih riješenja da mogu primiti poziv na svoj stari broj? |
Svaka čast na otključavanju!
Nego ima li načina natjerat print server da radi kako treba, imam pixma ip4200 ali kad počne print job restarta mi se cijeli sx763.Sorry već sam i sebi dosadan ali ... |
@hnendes
Pod "svoj stari broj" misliš na std. tel. liniju i br. na njoj ? Jesi li tu liniju (u tvom slućaju dolazi iz NT1 priključak a1/ab1) spojio na odgovarajući ulaz na SX763 ? Ako je ovo poviše ok a ne radi onda je blem u VoIp line / dial plans postavkama. Dok ne skužiš / rješiš spoji jedan tel. direktno na NT1. @Limeni Koliko znam nema tu neke sreće, ovisno o verziji fw i printeru / drajveru nekima radi a nekima zafrkava na opisan i sl. način. |
Ma ljut sam na sebe jer kupih prije ohohoooo sx samo zbog printera , kad ono ...
Na 555 (koji posudih) radi odlično! |
broj se treba potvrdit u nonohovom softveru.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:37. |