![]() |
Citiraj:
|
Citiraj:
http://www.elmatis.hr/Articles.aspx čudno za nekog ko je stalno na ovom "expert" forumu... |
|
Citiraj:
http://www.tevetron.hr/hr/ |
https://kronos.hr/ tratinska
Friško sam bo u chipoteci, nikad problema. Iz 2 izvora sam cuo da decki koji rade u chipoteci cim bude neki manjak a bude ga iz svog đepa ga pokrivaju. Broj radnika na cifru i to je to. :zdero2: Bez obzira radili oni na kasi, izdavanju ili skladištu. |
PC Ekspert Forum > Ostalo > Razno > Iskustva s IT trgovinama > Chipoteka.hr (infomacije i iskustva)
Ovo je naziv teme. Ostanimo u okvirima teme, molim vas! |
Nekada bio dućan kao bajka za elektroničare... Ovo sad sve manje ima veze sa prodajom elektronickih komponenti,više kao neka elektro,DJ svaštarnica....
Nemam losih iskustava,ali sustav poslovanja je koma...npr tražilica na razini ctrl+F.... Online narudzbe moras slat email da vidis jel zapelo ili je sve ok.... Na telefon se javljaju 3 puta godišnje.... Nedavno isao kupit kondiće, kazem 47uf >25V, kaze:koliko? Kažem:40 komada, cujem s druge strane "Uuuuuuuuuuuuuuufffffffffffffffffffffffffffffffffffffffff.... Skupio jedva po kutijicama, malo 35V, malo 64V,... P****u mat*****nu nebi da sam reko 40 paleta, zlatne boje ,military spec.... I tako.... Narucim priko tme.eu ili mouser.com, poštarina sića ili free preko nekog razunog iznosa (manjeg nego trenutno "akcijskih" 500kn u chipoteci)... I dođe brže,za 3-5max dana, o izboru je suvišno i bit će uvijek šuvišno pričati... |
Svratio danas u Chipoteku uzet mrežnog kabela po metru, i sad nešto što sam prije uzimao, pokažem liku na mobitelu šifru, oko 4kn po metru.
I kaže mi lik, nemamo taj, imam ovaj i pokaže mi, ista specka kao. Pitam koja je razlika da bi mi lik odgovorio, kao sve isto samo drugi proizvođač. Reko ok. Lik mi odreže, sve 5. Još nešto pričamo i sve super. Dođem na blagajnu i lik mi kuca račun, i nešto mi je puno cifra. Pitam kao, pa pošto je kabal, lik mi pokaže. Uglavnom -> duplo skuplji. Ostavio sam sve na blagajni. Nisam cicija, i masu puta sam kupio sve što je ostalo na kolutu, makar mi i ne trebalo, samo da im ne ostanu restlovi al cmon. |
resursi (ruda) otišli u nebesa, pa ti je i kabel uduplao cijenu
|
Samo mi je trebao reći, tog tvog nema, jednakovrijedni kabel drugog proizvođača ti je duplo skuplji od ovog što tražiš, hoćeš-nećeš.
|
Da, prije koju godinu sam na Abrakadabri uzimao 7m tankog LAN CAT5 kabela na akciji za 14kn, sada tih tankih ni nema za kupit.
https://www.abrakadabra.com/hr-HR/Ka...2C5m/p/N000IAO |
Citiraj:
|
Dođem u poslovnicu vratiti mobitel kupljen preko webshopa (Doogee smeće radio tjedan dana). Kaže tip da ne može on to preuzeti, neka se javim Webshopu na mail, jer da su oni zaseban sustav. Što se mene kao kupca tiču njihovi "zasebni sustavi", ali OK. Dođem doma, šaljem mail na webshop. Kažu u mailu, pošaljite na servis sa opisom kvara, ili predajte u najbližu poslovnicu.
Što da radim kada mi INEVITABLY tip u poslovnici opet kaže da ga ne može uzeti? Molim savjet. |
moraš poslat mailom ispunjeni obrazac za povrat artikla koji ćeš nać na njihovom webu, i nakon toga odnijet u dućan, netrebaš opisivat nikakav kvar, reci da ti se ne sviđa boja
ti si vjerojatno rekao da mobitel ne radi, nisi trebao to govorit uopće obrazac https://www.chipoteka.hr/files/Obraz...id-ugovora.pdf |
Nzn bas, pogotovo ak uređaj ne radi. I kaj kad mu oni kazu da su mu prodali ispravan uređaj a on vraca pokvaren. Kolko sam vidio u svim tim obrascima za raskid je navedeno da uredaj mora bit u istom stanju, tak da pokvarei tesko mozes vratiti i treba drugom metodom ic.
Sent from my RMX2001 using Tapatalk |
a može uređaj bit DOA
|
Prošlo je više od 14 dana tako da ne mogu više vratit bez pitanja.
|
Ako može pomoć, kupili smo mobitel preko webshopa koji nije ispravan, mobitel se gasi i gubi vezu sa wifi i sa mobilnom mrežom, odnesli ga u dućan pa nas lijepo odhebali, kao obratite se na webshop, ok, obratili se njima pa su nam rekli da mobitel nosimo u ovlašteni servis, ako imamo pravo na zamjenu neispravnog proizvoda unutar 14 dana, ne vidim zašto bi ga nosili u servis, ako imamo pravo na zamjenu, što napraviti?
|
Pa jeste im rekli da želite vratiti uređaj ili da bi popravili uređaj?
|
Citiraj:
Rade se prgavi, objasniš im lijepo. |
Citiraj:
|
e jebiga kad ste išli govorit da nevalja, trebo si samo vratit bez ikakvog razloga
|
Citiraj:
Ti imaš pravo bez ikakvog razloga vratiti u roku 14 dana. Doslovce, bez pitanja ti moraju vratiti lovu. Citiraj:
Citiraj:
Potraži na njihovim stranicama da li postoji nekakav obrazac, ako ne postoji, skini neki generički s neta i šalji. |
pa kaj sam ja napiso :D
da je trebo doć tamo/poslat mobitel i obavijestit ih o tome, dec it, bez ikakvog spominjanja ičeg on je ipak prvo njih obavijestio da je mob pokvaren, jebiga, šta bi oni trebali nego uzet u popravak il štoveć |
Ma ne, iz tvoje rečenice ja sam shvatio "jebiga sada, prekasno, sad ćeš morati servisirati..." što nije istina.
Sorry ako sam krivo shvatio. EDIT: Koliko vidim, on još ima mobitel i nije ga nigdje ostavio/poslao na servis. To je dobro. Vrati im mobitel uz napomenu da želiš raskinuti ugovor i to je to. |
jer tehnički, kad ti ideš vraćat mob za koji si ustanovio da je pokaren, i NAPOMENEŠ da je pokvaren, oni neznam kak bi se trebali ponašat osim da idu prvo na popravak šemu, jer mogo si ga i ti, tehnički, pokvarit
neznam možda sam u krivu, bilo bi odlično |
Zato postoji rok za vracanje novaca od 15 dana. U 15 dana se vidi u servisu jel prčkano po uređaju, jel smočen, jel nešto kupac mulja itd. Ako je sve u redu, vraća se novac.
|
Mene nisu jučer zvali, ali ja nisam ni platio TV. Sad sam platio pa ako me budu zvali sad kad su im novci na računu imat ćemo problem :D
|
Meni je receno da cu sutra (danas) dobit mejl. Al ista je procedura bila na mall-u kad sam te neke sony slušalice narucio za 150kn. Samo sam pristao na storno + bon u vrijednosti 150kn
Poslano sa mog motorola razr 40 ultra koristeći Tapatalk |
A na što su ti i koliki popust ponudili nakon što si odbio otkazivanje narudžbe?
|
Nismo došli do toga. Upravo stigao mejl. Isto napisano sta mi je receno na telefonu. Ljudska greška, bla bla. Mole na uvažavanje pogreške i raskid ugovora. Odgovorio sam da ne pristajem na raskid ugovora/kupovine
Vjerovatno ce doc odg sa nekakvom ponudom popusta, neceg. Jedino na šta bi im pristao je neki drugi njima jeftiniji tv. Naravno ako nemaju obavezu isporucit ovaj. Sad meni nije jasno zašto oni "mole" ako imaju zakonska prava neisporucit uređaj Poslano sa mog motorola razr 40 ultra koristeći Tapatalk |
Čim mole na raskid ugovora, u prednosti si..
|
A nemam pojma. Ja sam amater u ovom. Ima ode puno iskusnijih. Znam da sam jednom "popušija" jer sam bija pošten. Pratim ostale šta rade pa cu tako i ja. Znam da su svi na kraju dobili sta su platili samo su cekali.
Posteni i dobri ne dobivaju laptope i telke za 100 eura, kolega morate ici djonom. Ako vas zovu samo galamite da ste nezadovoljni, a mailove prestanite pisati sa "postovani". Samo gnjev i sto manje tocki/zareza. Moras se spustiti skroz na dno dna da bi dobio
|
Kakav je tvoj status? Jesu ga dostavili? 😁
Citiraj:
|
Poteže se pitanje tko je ovdje pošten tko dobar. :D
|
Citiraj:
/s |
Citiraj:
ja radim greške, vi radite greške, ispravim ju kad uočim, a ovi jadnici dok isprave nakači se 10 ljudi i kupi nešto zbog njihove greške, ponavljam ne osuđujem nikog, al eto stvarno mi je blesavo da neki random zaposlenik u nekom dućanu nema doslovno 5min da ispravi grešku jer je već sranje napravljeno i neznam kako to popeglat bez da se krv prolije doslovno :D ja doslovno kad neš unosim u komp, nek mi mob zazvoni ili netko nešto kaže na glas, moguće da mi ode nešto krivo i jebiga, popravim, ovi sirotani to nemaju :D |
Zato si ne mogu pomoci pa prcam. Jos se i suzdrzavam. Je, to je sjebano jer ti radis svoj posao da bi te sutra netko guzio zbog krivog slova, usprkos uvjetima poslovanja. I da odgovorim kolegi iznad, average Jozo koji po defaultu urla prije ce dobiti nego ti i ja koji navlacimo rukavice prije pisanja mailova. Pitaj me kako znam :) Sjedio sam sa one druge strane pulta, da ne bude zabune.
Tako da da, dosta sam pristran kada vidim to nadanje tudjoj nevolji i ciganjenje. Odjavljujem se dok sam jos pristojan i dobar. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:35. |