![]() |
bilokoji c2d je "ok" za igre, ovisi koje naravno, a jos vise ovisi koja graficka je u pitanju
|
Citiraj:
|
dobro, ovisi o igrama onda i o velicini monitora, bilokoji c2d ce bit dosta
|
Pozdrav,,molio bih vas za savjet koji procesor uzeti za ovu konfu:
MBO: EVGA 680i LT SLI s.775 RAM: 2 x 1 GB DDR2 Patriot VGA: Asus EN8800GTS 320 PSU: Corsair CX40 HDD: WDC Green 500GB Trenutni CPU je Intel Celeron 430 koji sam uzeo za prvu ruku dok ne skupim love za bolji procesor. Komp se koristi za slušanje muzike, surfanje, povremeno gledanje serija i gaming, a ono za što bi mi najviše koristio novi procesor je 3d modeliranje i renderiranje (Blender i VRay), obrada slika u (Photoshopu), grafički rad u Corelu i koja obrada videa (dodavanje titlova u Virtual Dub-u na filmove za DVD player). Isto tako bih želio da ima dobre OC mogućnosti za bolje performanse :) Ja sam ciljao na E6600, ali nisam siguran pa pitam vas za preporuku. Kupio bih polovni procesor po mogućnosti ovdje na tržnici pa ako ima netko, neka pošalje i ponudu usput. Dao bih nekih 450-500 kn max za cpu. Hvala svima. |
E6750 se relativno jeftino kupi (cca 500kn), a procesor je bomba.
|
@pero
Grafička je koma i svaki C2D E5/6/7xxx joj je overkill. @neomorph Obzirom da je ploča dosta zastarila i nema baš popularan čipset, moraš prvo vidjeti koje procesore podržava. Druga je stvar što ćeš za tu lovu teško naći neki pošteni polovnjak. Eventualno bi mogao naći neki E6750 ili E6600/6300 (65nm Conroe, a ne 45nm Wolfdale). Bit će osjetan napredak u odnosu na celera, ali nemoj očekivati čuda. |
Ajd da i ja nešto priupitam:beer:
Pokušavam prijeći na 1156 platformu i još nisam odabrao proc. Ploča je MSI H55M-E33 koju očito nitko ne želi kupiti, pa ću je sebi ostaviti. Trenutno je u pogonu "Moj komp", pa me zanima postoji li velika razlika između i3 530 i i5 650, pogotovo u odnosu na moj E7200? Osim tih 200 i nešto sitno MHz i 500kn... I kad sam već tu, koji 2x2 kit memorije na 1600MHz da uzmem? |
@borny - znao sam da će do toga doći :D
Evo ja dam svoju preporuku što se tiče memoriije: http://www.links.hr/index.php?naziv=...kl=051.210.044 I ne bini što nije deklarirana na 1600MHz, Ripjawsi se klokaju k'o mutavi :) A za proc mi se javi na pm, možda se da nešto povoljno naći ;) |
A kaj drugo da radim kad je nitko ne želi kupiti:hitthewal:
Mislim da neću klokati, nemam volje (možda zato što ne znam?):D Ciljam da ispadne proc+ram oko 1500 ili malo više, a s ripjawsima ispada bliže 2k... Makar brutalno izgledaju:zdero: |
Citiraj:
S obzirom na razliku u cijeni i šta pružaju u odnosu na jeftinije DDR3 memorije može se reći da su "dobra kupnja". |
Ok, a preporuka proca?
Razlike između i3 530 i i5 650? Osim cijene i 200-tinjak MHz... Odnos snaga između njih i trenutnog E7200? |
izmedu ta dva modela proca uzmi i3...kad bi iso na i5 750 onda se tek i5 isplati, sve drugo je mazanje ociju...bar po meni, jednako su mogli napisat i5 530 i stavit taj takt koji ima i3 530 :)
|
i5 750 u svakom slučaju.
|
Citiraj:
Jer raspolažem sa nekih 1500kn, i to samo ako prodam višak komponenti iz sadašnjeg stroja. Sve mi se čini da će ipak ići i3 530/540, ovisi kako i gdje ga nabavljam. |
Ne znam, po meni se sa 775 na 1156 ne isplati prelaziti s procesorom ispod i5 750.
Rađe bi, ako treba pričekao i skupio novce za i5 750, da bar dobiješ pošten boost kad već prelaziš na novu platformu...:beer: |
ne znam kolko se uoce 1156 isplati kad je sljedeci sandy brigde na 1155 socketu :)
|
Može mi netko nešto reć o Celeronu E3300 2.5ghz Dual Core,vidim da košta 350kn.Trebao bi mi za igre poput gta 4 i shifta.Jel podnaša ok te igrice?
|
Imao sam Celeron E1500 i nije baš nešto podnosio Shift i Grid recimo, Razlika je bila ogromna spram Quadova Q9550 i QX9650.
|
Citiraj:
|
E1500 za tvoju informaciju ide rock stabilno na 3.6GHz sa gotovo stock naponom ;)
|
Ne kužim zašto celerona e3300 nema u cpu support list od asrock g31m-s,jel ide na tu matičnu
|
E3200 ide na G31M-GS, pa pretpostavljam da bi trebao i taj 3300 ići na G31M-S
Nema ga na listi jer je vjerovatno izašao nakon ploče, ali flashanje zadnjeg BIOS-a bi trebalo pomoći, ako ga baš ne skuži odmah. |
Matičnu bih uzeo GIGABYTE GA-G31M-ES2L,a ne ovu.Ima li tko ovakav procesor,valjda će biti dobar za gta 4
|
Citiraj:
Ja recimo za svakodnevni uredski rad, E3200 držim na G31M-ES2L, na 3,6 GHz, i na 1,4V pod stock hladnjakom. Za igre neznam edit: nije li se nedavno jedan E3300 smucarao po oglasima za 250-300 kn ?? |
Citiraj:
EDIT: Kakvo je retail pakiranje procesora?Takvo je u linksu pa neznam jel s njim dolazi hladnjak |
Pozdrav dobri ljudi!
Vidim da mi u zadnje vrijeme procesor postade nekako usko grlo u najnovijim igrama, tako da molim vas preporuku u kojem smjeru ici. Mislim, prelazak na novi socket ne dolazi u obzir jos barem godinu dvije, jer mi je trenutno definitivno potreban novi monitor, pa sto bi se dalo uciniti za osiguravanje koliko-toliko pristojnog igranja u tom periodu? Ima li smisla ici na e7500/600 (dobra cijena) ili mozda 8400 (malo manje dobra cijena, no prezivio bih)? Ili neki q9400 (sto bi valjda bio vrh vrhova koji sam spreman izdvojiti) buduci da je u istom cjenovnom rangu, no nisam bas siguran treba li mi quad (trenutno ne, no hoce li za buduce gameanje biti bolji quad ili dual?)? Hvala svima! |
uzmi neki hladnjak (preporuka katana3, idu polovne za ~120 kuna), i klokni ovog 2200. on barem ima visoki mnozitelj, neces pretjerano profitirati niti sa e7xxx niti sa e8xxx u igrama, s obzirom da imas sada e2200. barem ne da opravdas trosak od 600 i vise kuna........
|
Imam arctic freezer 7 i hladi zadovoljavajuce. Mislis da bi dobio overclockom nesto?
|
pa sigurno da bi dobio puno vise nego na defaultu :) za 4850 grafu je taj proc ok ako ga dobro clockas
|
Nemoj se vraćati dok taj proc ne bude iznad 3.8 Ghz. ;)
|
Pa ustvari i moguce :D
Probah 2.8 ghz prime95, 45 stupnjeva max temperature. Citah malo o procesoru na internetsima i izgleda da je sasvim korektan za novce koje sam ga platio. Idemo dalje :D |
Pozdrav ekipi
Ovako, slaze se jedna konfiguracija prvenstveno za montažu videa. Posto i cijena igra ulogu, s cime bi se dobilo vise, s nekim intelovim quadom ili bi se vise isplatilo na AMD platformu i ovaj novi X6 procesor? Znaci, cijena da je oko 1600 kn Konfa ce biti iskljucivo i jedino za montiranje Full HD videa Hvala |
Phenom II X6 1055T je oko 1600-1700 kuna pa razmisli o njemu.
|
Citiraj:
Reci mi molim te, u montazi videa vise jezgri dolazi do izrazaja? Komp je za jednog umirovljenika koji je nasnimio brdo HD filmova i htio bi to montirat. Trenutno ima C2D 8xxx s 4 gige rama i radi u Pinacle studio i veli da mu je komp jako trom i da mu se pinacle stalno rusi i da uglavnom poprilicno sve to sporo radi... Pretpostavljam da i memorija u montazi igra bitnu ulogu pa bi valjalo stavit 8 Gb? |
RAM uvijek igra ulogu a sad koliko jezgri podržava taj program ne znam ovako napamet. To neka provjeri na njegovim stranicama.
|
Ovisi koja verzija Studia, meni je verzija 11 bila turbo nestabilna, na bilo kojem procesoru ga probao. Najbolja mi je bila verzija 9.3 i tu uvijek i koristim kad mi treba za montanje kazeta sa DV kamere...
|
Mislim da koristi najnoviju verziju 14...
One starije nemaju podrsku za avchd... Gospodin sve uredno kupio, legalno... EDIT: NEW INFORMATION!!!!! Ovako, gospodin ima neku Gigabyte plocu s P35 shipsetom i kao sto sam napomenuo 4 gb rama... Pa me zanima kakav je Q8300? U ADM je 1000 kn Pa se uzme njega i jos 4 Gb DDR2 memorije Pa se opet dobije Quad i 8 Gb rama, puno jednostavnije nego mjenjat komplet platformu da se ide na Phenoma X6 ili i5... Ide li taj Q8300 bez problema preko 3 Ghz? Jel se grije puno? |
radije mu onda nabavi q6600 polovni, jos mu ostane para.
|
Citiraj:
Uzmes mu polovan q6600 i 4gb ddr2 za ukupno 1300 kn, gledas da je sa garom i to je to:beer: |
Citiraj:
Ako ne nadjem jel taj Q8300 ok? Ide barem na 3.2 Ghz? Covjeku ne igra sada tih par sto kuna gore dole, bitno mu je da se to slozi i radi |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:58. |