PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Razno (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=13)
-   -   "Radni" stol (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=16923)

jopis 24.04.2012. 15:07

Citiraj:

Autor Sa_Stilom (Post 2150181)
Hamm, ovaj stol mi se čini nekvalitetan, odnosno da se ispravim, ove police neće dugo, ostatak stola mi se čini u redu.

Ono što vidjeh je mnogo kerefeka što ljudi žele, komplikacija, umijesto da si naprave jednostavan i kvalitetan stol. Zaista dugo nisam vidio, barem na našim prostorima stol koji bi bio odličan za računalo.

Zatim, razumijem Vas sve, imate problem sa prostorom, osobno, radije ubit u sobi koji metar kvadratni, pa čak i da soba izgleda manje, gdje se opet proširi ogledalima i nekim drugim bijelim namještajem, policama itd..., stol po mojoj mjeri ima da je velik, jednostavan i kvalitetan - čvrst. Dobro, to sam ja, sve za PC, samo da mi on ima svoje mjesto i ja kad sjednem da se osjećam carevski.

Nisam stručnjak za drvo, ali ono što sam otkrio iz osobnog iskustva jest sljedeće:
1. Stol po mojoj mjeri ne postoji a da si ga mogu priuštiti, zato živjeli stolari s kojima si mogu napraviti po mjeri i po želji
2. Krevet po mojoj mjeri također ne postoji, stoga živjeli stolari
3. Komoda za TV... ista priča
.
.
.
4. Ormar - E, to već postoji u svim mjerama i cijenama i bojama
5. Kuhinja - I to postoji u svim mjerama i cijenama

Želim reći, da za prve 3 stvari se u svim segmentima isplati, po mom mišljenju uložiti u stolara i napraviti si što želiš.

Jednostavnost prije svega, kao što to ja govorim: Keep It Simple!

Vidim, jednostavne želje imaš, sasvim:roller:

No, moram ipak priznat da se slažem s tobom, stol po mojoj mjeri bilo je izrazito teško naći, i zato mi nije bilo žao skupo ga platit kad sam ga konačno našao, a da zadovoljava sve moje prohtjeve - mjesto za 2 printera, skener, ladica, ormarić, velika radna površina, ladica za tipkovnicu, itd.
Nemam novije fotke, ali evo jedna tek toliko:)

Sa_Stilom 24.04.2012. 19:53

Hamm, ajde EGO spremi u ormar i ponovno pročitaj moju prvu rečenicu. (Ako je uopće proradio, naime, sad kad čitam malo bolje, nije ziher :p, sad je malo moj proradio :D, no...)

Nego, "kolega", da pojasnim, mislio sam samo na policu, naravno ne mora biti slučaj. Imao sam slično napravljenu policu i nije dugo držala, što opet ne mora biti slučaj kod ovog stola. Ako ima 5g gare, onda nemaš brige, također sumnjam da nisu razmišljali o kvalitetnim spojevima.

Nisam nigdje zabrijao, nego sam savjetovao da kod stola, kreveta i komode se kontaktira stolar, jer se s istim napravi neopisivo kvalitetniji proizvod po nižoj cijeni, nego riješenja koja se mogu pronaći u našim shoping centrima.

@Josip
Ako ti zadovoljan, svi zadovoljni ;)

Metropolis 26.04.2012. 09:57

Citiraj:

Autor Hamm (Post 2149952)
Pozdrav,

zna li možda netko ima li u ZG neka firma koja se bavi izradom "ovakvih" stolova. :)

Pohrani.comPohrani.comPohrani.com

Ova ekipa je iz labina. Čine se pro ali bi radije ZG (ako je moguće) čisto radi brzine i troškova dostave. :)

Inače ovi iz labina su: http://www.cmensa.com/index.php

Ne reklamiram da ne bi mislili. ;)

Hvala na reklami ....

1. Stolovi se rade u ZG
2. Garancija je 5 godine jer jedini način da "razbijete" ovakav stol je da ga bacite niz stepenice. (debele ploče su ljepljena konstrukcija, metalne cijevi su fi40 sa 1,5mm stjenke) ... itd
3. Kopirat (dat ću ti ja stolara...) ovakav stol je jako teško da ne kažem nemoguće jer stolarija mora imati najkvalitetniju tehnologiju (cnc...); ima djelova za koje su rađeni alati (plastike); ne ulazeći u moralnost kopiranja dizajna

vlasnik cMensa dizajna i stranica

Hamm 26.04.2012. 10:08

Citiraj:

Autor Sa_Stilom (Post 2150421)
Hamm, ajde EGO spremi u ormar i ponovno pročitaj moju prvu rečenicu. (Ako je uopće proradio, naime, sad kad čitam malo bolje, nije ziher :p, sad je malo moj proradio :D, no...)

Kakav ego? :D Samo mi je urnebesno kada govoriš da stol izgleda nekvalitetno. :p

Citiraj:

Autor Metropolis (Post 2151821)
Hvala na reklami ....

Nije to bila poanta niti reklamiram navedenu tvrtku. :)

Citiraj:

1. Stolovi se rade u ZG

To nisam znao. :) Ali hvala na informaciju. :)

Citiraj:

2. Garancija je 5 godine jer jedini način da "razbijete" ovakav stol je da ga bacite niz stepenice. (debele ploče su ljepljena konstrukcija, metalne cijevi su fi40 sa 1,5mm stjenke) ... itd

Evo kolega sa_stilom veli da stol izgleda nekvalitetno. :p

Citiraj:

3. Kopirat (dat ću ti ja stolara...) ovakav stol je jako teško da ne kažem nemoguće jer stolarija mora imati najkvalitetniju tehnologiju (cnc...); ima djelova za koje su rađeni alati (plastike); ne ulazeći u moralnost kopiranja dizajna

vlasnik cMensa dizajna i stranica

Mislim da nitko nije spominjao kopiranje i krađu dizajna. :) Ali sve u svemu pohvala za isti. :)

Metropolis 26.04.2012. 10:20

Thanx....

Citiraj:

Autor Hamm (Post 2151825)
Kakav ego? :D Samo mi je urnebesno kada govoriš da stol izgleda nekvalitetno. :p

Nije to bila poanta niti reklamiram navedenu tvrtku. :)

To nisam znao. :) Ali hvala na informaciju. :)

Evo kolega sa_stilom veli da stol izgleda nekvalitetno. :p

Mislim da nitko nije spominjao kopiranje i krađu dizajna. :) Ali sve u svemu pohvala za isti. :)

Nisam mislio optuživati :) Smeta me kada neki olako zavaravaju ljude u stilu "to ti svaki stolar može napraviti...." Slobodno može probati...

Hvala za pohvale :-)

Sa_Stilom 26.04.2012. 10:24

Hamm, ne trpaj mi riječi u usta!!! Grrr :fuming:
Jel sam se ispravio i komentirao policu... :D

Eto, čovjek hvali proizvod i veli da su mislili na spojnice i da drži ko pas ježa, onda nemaš brige ;)

Šalim se, eto, čovjek veli da su mislili na sve, dapače, drago mi je, onda, ako ti odgovara dizajn, cijena i sve, go for it ;)

:chears::respekt:

Općenito, za mene su stolari, knauferi itd... Umjetnici, kojima dajem naklon i poštovanje.
Ofkors, kad kažem umjetnici to mislim na one koji to jesu, a ne one koji misle da su stolari zato jer prepile drve, zašerafe, itd, itd... Postoje stolari, i Stolari.

Hamm 26.04.2012. 10:32

Citiraj:

Autor Sa_Stilom (Post 2151831)
Hamm, ne trpaj mi riječi u usta!!! Grrr :fuming:
Jel sam se ispravio i komentirao policu... :D

Svejedno. :lol2:

Garfield 26.04.2012. 16:20

Jel ima ikakve sanse da se ovaj vas stol napravi bez icega gore? Dakle samo ravna ploha da bude?

pdx 26.04.2012. 18:31

jedina stvar koju nevolim lako mogu rec mrzim su stvari od iverice a ne puno obrađeno drvo. odustao sam od kupnje namjestaja od iverice davno , platim vise al se teze osteti

fanATIk 26.04.2012. 18:41

Hm, pa ne znam baš na osnovu čega to tvrdiš. Eventualno ak je neko ultra tvrdo drvo od kojeg je namještaj. Mada u principu na namještaju najčešče stradaju rubovi, kutovi i sl. A ćošak ćeš sjebat i na drvu i na iverici ak ne paziš.

Citiraj:

Autor Garfield (Post 2152027)
Jel ima ikakve sanse da se ovaj vas stol napravi bez icega gore? Dakle samo ravna ploha da bude?

Ne vidim razloga zašto ne bi moglo, trebalo bi i jeftinije bit onda.

Vragoder 29.03.2013. 13:00

DIY Radni stol

Kao prvo, ispričavam se zbog dizanja teme iz naftalina, no ovaj thread mi izgleda kao pravo mjesto za moj upit.

Svojevremeno sam ovdje na forumu viđao slike za DIY radni stol, izrađen samo od drvene radne površine i nogu od metalnih cijevi, po sjećanju vjerojatno aluminijskih, širine nešto manje od 10cm. Radnu površinu već imam, pa bi htio nabaviti takve metalne cijevi i izraditi radni stol.

Pošto ne mogu pronaći thread ili postove gdje se o tome govorilo, molim Vas da me uputite na pravi thread ako znate o čemu govorim.

Unaprijed hvala!:chears:

domina 29.03.2013. 13:06

Ja znam da je takvih nogica bilo u pevcu, al pogledaj u sličnim dućanima tamo bi isto trebalo bit..

Godfather0501 29.03.2013. 13:11

Citiraj:

Autor Vragoder (Post 2368372)
Kao prvo, ispričavam se zbog dizanja teme iz naftalina, no ovaj thread mi izgleda kao pravo mjesto za moj upit.

Svojevremeno sam ovdje na forumu viđao slike za DIY radni stol, izrađen samo od drvene radne površine i nogu od metalnih cijevi, po sjećanju vjerojatno aluminijskih, širine nešto manje od 10cm. Radnu površinu već imam, pa bi htio nabaviti takve metalne cijevi i izraditi radni stol.

Pošto ne mogu pronaći thread ili postove gdje se o tome govorilo, molim Vas da me uputite na pravi thread ako znate o čemu govorim.

Unaprijed hvala!:chears:

Pozdrav kolega,evo ozivicemo temu...:chears:
Bas sam jucer gledao neke noge za stol u Elgradu u Zagrebu,mislim da su od 300 kn pa na dalje\komad ovisno o uzorku,probaj na njihovu stranicu pa pogledaj,lp! :goood:

Vragoder 29.03.2013. 13:32

Citiraj:

Autor domina (Post 2368373)
Ja znam da je takvih nogica bilo u pevcu, al pogledaj u sličnim dućanima tamo bi isto trebalo bit..

Citiraj:

Autor Godfather0501 (Post 2368377)
Pozdrav kolega,evo ozivicemo temu...:chears:
Bas sam jucer gledao neke noge za stol u Elgradu u Zagrebu,mislim da su od 300 kn pa na dalje\komad ovisno o uzorku,probaj na njihovu stranicu pa pogledaj,lp! :goood:

Hvala na odgovorima!

Evo baš gledam na stranici od Elgrada, vidim to su "tvorničke" noge za stol, puno bi to došlo, 4 x 300kn. Pretpostavljam kako ni u Pevecu ni na sličnim mjestima ne bi bile jeftinije. Za ovaj DIY projekt trebam cijevi koje ne trebaju nužno biti namjenjene za tu ulogu, a moći će držati radnu površinu uz minimalni trošak. :D

Korisna bi mi bila bilo kakva iskustva na temu, savjeti, ili ako znate gdje se o tome već govorilo na forumu.:chears:

Hamm 29.03.2013. 13:48

Ako imaš priliku pogledaj u IKEA-i. :) Noge su tamo jeftinjava. :)

SilentException 29.03.2013. 13:53

Potpis, stvarno jeftinjava i noge i ploča. Jedino ladičar nije baš bio jeftin ali nema veze, dobar je :) Još uvijek sve stoji :)

Vragoder 30.03.2013. 01:01

Citiraj:

Autor Hamm (Post 2368399)
Ako imaš priliku pogledaj u IKEA-i. :) Noge su tamo jeftinjava. :)

Citiraj:

Autor SilentException (Post 2368401)
Potpis, stvarno jeftinjava i noge i ploča. Jedino ladičar nije baš bio jeftin ali nema veze, dobar je :) Još uvijek sve stoji :)

Pogledat ću, hvala!:beer:

srale7 30.03.2013. 01:23

Ja sam 4 noge za stol u "inox" finišu u elgradu platio 300 kn, 200 kn me ispala ploča od iverala 32mm, dimezija 130x70. I za 500kn imam stol koji je nakon 3,5 godine isti kao i prvog dana. Naravno nije "state of art", ali je neuništiv i iznimno sam zadovoljan.

Noge su stvarno kvalitetne, čvrste, i mogu se štelat posto je donji dio na navoj.

Vragoder 30.03.2013. 14:52

To mi treba, čvrsti i trajni stol, nikakav state of art :D ploču već imam! 300kn je već puno bolje. A vjerojatno sam bio krivo pročitao u njihovom katalogu kako je 300 kn samo jedna noga...

fanATIk 30.03.2013. 15:46

Ne da mi se sad gledat njihov katalog al ja sam isto komad plaćao cca 70 - 80 kn.

xlr 30.03.2013. 17:02

Da, ona cijena od 300kn je za set nogu, nisi jedini koji je donio krivi zaključak i nije vidio sitna slova. Valjda zato jer je jedna noga na slici pored cijene, dunno...

Danijel Dane 10.08.2013. 20:46

Pozdrav svima, izvinjavam se ako tema nije na pravom mjestu nisam nasao prikladnu. Htio bih dati raditi stol za racunalo, tj. sam bih radio. Pa ako mi mozete dati neke savjete. Recimo koja visina je dobra i opcenito dimenzije, neke preporuke koje ste zamijetili na svojim stolovima. Od kojeg materijala, ja sam recimo vise tip za moderan izgled stola ali opet uz to da nije preskupo. Hvala svima

Dizel 17.10.2013. 17:13

http://www.index.hr/vijesti/clanak/v...ja/706622.aspx

Eto veselja za sve pobornike solarki i inih prodavanja muda pod bubrege. Gradimo ih da bi vas bolje lešinarili.

Paxton 17.10.2013. 18:59

Citiraj:

Autor Dizel (Post 2479799)

Eto veselja za sve pobornike solarki i inih prodavanja muda pod bubrege. Gradimo ih da bi vas bolje lešinarili.

i to ima veze s temom točno kakve?

srale7 17.10.2013. 19:33

Citiraj:

Autor Dizel (Post 2479799)

Ili jos bolje pitanje, kakve to veze ima sa radnim stolom?:D

domina 17.10.2013. 19:43

Haha, zar ne vidite, veeliki radni stol na fotki.

Pupo 17.10.2013. 19:45

Šta hebete matorog, vidite da je senilan i da je posto u krivu temu.

srale7 17.10.2013. 19:51

Domaća rakija zna bit zajebana :)

De5tr0yer 22.01.2015. 22:54

Nemam blage postoji li novija tema o stolovima od ove, tražio sam tražio ali nisam našao.

Trebao bih nešto što se u osnovi zove produžna letva, no to bih želio integrirati s radnom površinom, nešto ovakvo.

Kod bachmanna je jedini (i preveliki) problem cijena, a i relativno ograničena modularnost. Nisam upoznat s drugim firmama koje proizvode slične proizvode.

Primjerice, model elevator postoji u tri kombinacije priključaka, a ja ne bih niti jedan od postojećih koristio, već bih primjerice unutra tutnuo 2xUSB, 3.5mm audio jack i displayport. Mjesta za te konektore ima i napretek.

Može i DIY idejni prijedlog.

Nikky 23.01.2015. 00:49

Možda Vimar moduli ?

USB za spojit na komp
http://www.vimar.com/en/hr/catalog/p...dex/code/14345
http://download.vimar.com/irj/go/km/...0_FI.30622.pdf

USB napajanje 5V 1A
http://www.vimar.com/en/hr/catalog/p...dex/code/14293
http://download.vimar.com/irj/go/km/...0_FI.36677.pdf

HDMI (zapravo mali adapter, DisplayPort nisam vidio)
http://www.vimar.com/en/hr/catalog/p...dex/code/14346
http://download.vimar.com/irj/go/km/...0_FI.31860.pdf

za 3.5 jack(ove) možda uzeti 1 - 2 slijepa / poklopca pa sam u njih ugraditi "šasijski" jack

sve skupa montiraš na površini sa "mounting frames" > http://download.vimar.com/irj/go/km/...A_IM.16792.pdf
imaš varijantu sa izdignutom i nakošenom kutijom, još ti treba i ukrasni okvir.

http://www.vimar.com/en/hr/catalog/p...060L2010L30120

De5tr0yer 23.01.2015. 17:16

Bok Nikky, hvala na prijedlogu.

Koliko sam shvatio, mounting frames su zapravo osnova u koju se moduli ugrađuju, te se po želji onda bira veličina, vanjski izgled kao dodatan dio koji se prikvači na okvir i slično. Kutija mi ne treba osim ako želim montažu van površine stola. Ako nisam dobro shvatio reci :D

Na kraju bih preoblikovao pitanje, tražim dakle nešto poput ugradbenih kutijica u koje mogu po želji ugraditi svoje konektore (blank moduli), ali da vizualno liči na nešto tj. da ima mogućnost odabira obruba po želji. Ovaj vimar se čini kao odgovarajuć.

Međutim, cijenu ne nalazim, a trenutno sam u fazi da mi nije sila okretati brojeve telefona. Možeš li mi reći koliko bi koštala primjerice 7M kutijica s metalnim pokrovom i 7 slijepih poklopaca?

Žalosno je da su HR stranice preprodavača VIMAR-a bolje napravljene od samog VIMAR-a :D

Tražeći ove stvari imam dojam da je to sve za velike naručitelje/firme koje opremaju urede i razne nastambe.

Nikky 23.01.2015. 17:29

Sve si dobro shvatio, od početka do kraja, cijene ti na žalost ne znam.
Iz gornjih linkova se da sve skužiti, jasno da kad ideš sam raditi / prerađivati teško da izgleda ko gotovi komad,
u onom katalogu nisam vidio 3.5 m/ž jack pa sam zato rekao da bi morao sam kovati.
Možda jedino od nekog drugog proizvođača.

V.I.P 23.01.2015. 18:39

http://www.ebay.co.uk/itm/EVOline-Ba...item5b096afa0c

evo da se znas ravnati, ako su utp ili neki posebni moduli to ti cifra siba gore, to je jasno :)

ja sam sebi gledao takve sisteme jer sam ih mislio stavljat u parket, pa su cifre bile oko 1000 kn sa dva modula, samo je u igri bio Gewiss

edit:

vidim da si u njemackoj,manja postarina je, trazi na ebayu Pop up socket, pull up i slicne nazive, ima dosta noname firmi po 200-300 kn

De5tr0yer 23.01.2015. 19:23

U ovom području nemam pojma o proizvođačima, Bachmanna sam isključivo na poslu upoznao, ako netko ima imena firmi koja mogu potražiti nek podijeli informaciju slobodno :)

Hvala VIP. Pogledam :)
Jab radije malo više platio (al ne previše), pa da to ipak zgleda čemu, da zaobiđem kineske kopije :D

Pawzilla 23.01.2015. 20:43

Mali komentar na Vimar module. Prijatelj ih ima u vikendici poredane posvuda i nisu neke kvalitete, kao da su ljevani od najjeftinije plastike, moduli u tome frameu imaju lufta i nije presretan. Možda je to samo naš dojam, ali eto..

Shumar 23.09.2015. 09:11

Je li netko koristio stolove za sjedenje/stajanje, sa ručnim podizanjem ili elektronskim, svejedno?

Vidim da ima u IKEI nekih jeftilena za 1700kn sa ručnim podizanjem:
http://www.ikea.com/hr/hr/catalog/products/S29084966/

Tjekom radnog dana u sjedećem položaju provedem min. 10 sati pa sve više razmišljam o posljedicama tolikog sjedenja i kako ih pokušati spriječiti na vrijeme.

De5tr0yer 23.09.2015. 10:07

Stolovi s mehaničkim kurblanjem su nepraktični, a većina električnih ima vrijeme podizanja >10sec, što pri češćem korištenju (dizanje-spuštanje) mene dosta iritira.

IKEA je onak, prosječna (ne)kvaliteta. Kad već razmišljaš o zdravlju, investiraj u njega, potrošio 1700kn sad i stol se potrga za 2 godine ili potrošio 5000kn, a stol trajao 10 godina, jasno je što je isplativije.

Imam više od pola godine Ergotron WorkFit-D stol, iako je plaćen priličnu svotu (ca. 650€), nisam niti na trenutak pomislio da mi je investicija bila pucanj u prazno.

Početkom godine sam planirao kupiti stolicu i stol, s ciljem imanja ergonomske radne okoline kod kuće. Odlučio sam prvo kupiti stol i od iduće plaće kupiti stolicu, međutim do danas nisam kupio stolicu :D

Bilo je trenutaka kad mi je stolica nedostajala, primjerice, kad je potrebno nešto duže vrijeme raditi s velikom pažnjom onda bi dobro došla.

Mislim da je dovoljno reći da igram po nekoliko sati u komadu bez da pomislim na stolicu, ukratko, stvar je fenomenalna. Ako radiš nešto i s hadwareom, dobro dođe da si namjestiš visinu radne površine. :)

Na poslu imam Haworth TC600 stol s električnim podizanjem (ca. 900€ u slobodnoj prodaji) i podizanje površine je za moj pojam presporo, te sam se zbog toga odlučio na mehanički mehanizam, a rijetki nude on-the-fly mehanički, tako da je odluka pala na Ergotrona.

Jedina mana Ergotrona je što mi je pinku malena površina stola, ali ništa što nova ploča ne može riješiti :)

bigAdvance 23.09.2015. 11:02

Jel itko gledao isplativost izrade stola sa elektricnim podizanjem (standing/sitting)

Ima netko ideju kako se krecu cijene linearnih aktuatora?

rendula 23.09.2015. 11:20

Ja planiram uzeti ovaj ikein na kurblanje. Radio sam jednom vec na takvom stolu (ne ikeinom), treba ti jedno 30s kurblanja za promjenu sjedenje-stajanje. Znaci ako to radis dvaput dnevno nije problem, ako planiras stajati 15min pa sjediti 15min onda je.

Trenutno radim na elektricnom podesivom, oko 10s to traje. Osobno ne kuzim zasto je Destroyeru to predugo, ali valjda kako kome pase. :)

Godfather0501 23.09.2015. 13:57

Kol'ko su stabilni ti stolovi kad se podignu?

Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:24.