![]() |
što je čudno elixir = nanya ista stvar je i sa Cors C2 obično je gore BE-5 ili Nanya
|
Ljudi valjaju li išta Patriotove memorije? Pikiram da bi si uzeo 1 ili 2 pločice od po 1 GB Patriotove DDR2 PC5300 CL5.0 memorije jer mi se čine nekako OK. Ne znam kakva su vaša iskustva, preporučate li šta bolje u istom cjenovnom rangu? 1 pločica dođe 866 kn.
|
Valjaju ali opet ovisi koju seriju želiš. Mislim to je kao da pitaš vajla li OCZ ili Crucial ili Corsair. Nisu sve serije iste po perf ;)
|
Evo link
http://www.optimum-online.hr/shop/vi...roduct=1901143 Nisam baš neki stručnjak za to koja serija valja koja ne, pa ako možeš ti šta iz ovog opisa proizvoda zaključit... :) |
To je Signature Line tj Value serija kod Patriota
OK je RAM ali u tom slučaju bi radije išao na Kingmax DDR2 667 (Elpida) ili još bolje GoodRAM Pro (Micron D9) Ostaje samo pitanje koliko je tvoja ploča/proc izbirljiva |
Citiraj:
|
Pa ako si je imao prilike testirati i radilo je OK onda uzmi.
BTW imaš jednu ''5'' viška u postavkama ;) |
Citiraj:
|
ok kako je moguce da ddr2 667 i 800 ISTO KOSTAJU?!
|
a da si bacio primjer ili link bilo bi još bolje ;)
|
Zakon trzista...jer su ove 667mhz dosta trazene...sad imas priliku kad isto kostaju, pa uzmi Goodram PRO 800 :D
|
Pozdrav!
Razmisljao sam o kupovini ovih modula:RAM PC-3500, 1024MB, DDR, OCZ, KIT, Gold GX Dual Channel, DDR 433 MHz, 2x512MB Naisao sam na njih na links-ovom cijeniku. Evo link: http://www.links.hr/index.php?option...kl=051.206.112 Interesira me dali je netko imao iskustva s njima, tj. dali se to isplati kupovat. cijena kita je 1119kn. |
Bok
Uzimam gigu ram-a pa mi treba savjet.Mislim lagano OC-ati memoriju pa me zanima koji mi je izbor najisplativiji. Preporučite par memorija i gdje ih se može nabaviti.Ploča je Abit AN7. |
DDR2 1GB PC6400 (800MHz), SuperTalent, CL4, overclock
DDR2 1GB PC6400 (800MHz), SuperTalent, CL4, overclock
Kupio sam ovaj ram u vemil-u ,sissoftware sandra i cpu-z je vide kao PC2 5300 na 333MHz CL5.0-5-5-15,a ne kao PC6400 na 400MHz CL4.0-4-3-8.Daj recite mi kako je to moguce (da je vratim dok je jos nisam platio svom dobavljacu). |
Pogledaj u CPU-Z-u u Memory tabu i postaj ovdje screenshot..
|
Koju imaš matičnu? Možda ona max. podržava 667 MHz memorije
|
Citiraj:
Nicko na cpu-z-u u memory tabu fino pise da joj je fsb na 333MHz 5-5-5-15 dok ja rucno u bios-u ne promjenim. |
A FSB:DRAM 4:5 (neznam ubacit skrinshoot spu-z sa dekstopa)
|
Zanima me sto pise pod SPD :)
Naravno da ti radi na 333mhz (667), kad si stavio takav mnozitelj....stavi mnozitelj DDR2 800 i radit ce ti na 800! |
Citiraj:
Mnozitelj stavljao pod 800,tad cpu-z ocita 400 2:3 6.-5-5-18 ,ustimam ja i latencije navodno kako bi trebale bit njene 4.0-4-3-8 na 400 (800) pa kaze da je FSB:DRAM 2:3 i radi tako bez problema. |
Probaj je staviti mnozitelj DDR2 1066 (nisam siguran da li ga imas) i 2.3V, pa pogledaj hoce li raditi...Latencije 5-5-5-15...
|
Citiraj:
|
E onda se nista ne brini, jer su to D9KX cipovi..i sam vidis kako idu!! Sa malo vise napona idu na CL4, a mozda i 3...
|
Citiraj:
|
Mozes jedino ih nazvat i pitat sto je s tim...
|
Dali ovo ima kakve veze sa mojim problemom sto sam procitao u prirucniku od ploce:
NAPOMENA O OGRANIOCENJU MEMORIJE -Neke stare verzije DDR2-800/667 DIMM memorija mozda nece funkcionisati sa intel-ovoim On-Die-Termination (ODT) zahtevima i automatski ce se spustiti za nivo da bi radili na nivou DDR2-533.Ukoliko do ovoga dodje,kontaktirajte svog prodavca memorije kako bi provjerili vrijednot ODT-a. -Uslijed limitacije cipseta,DDR2-800 sa CL4 spustice se za nivo kako bi radio na nivou DDR2-667 prema fabrickom podesavanju.Ukoliko zelite rad uz manju latentnost,podesite memoriju rucno. -Uslijed limitacije cipseta,DDR2-667 sa CL3 spustice se na nivo kako bi radio na nivou DDR2-533 prema fabrickom podesavanju.Ukoliko zelite rad uz manju latentost,podesite memoriju rucno. |
unstick thread...
Sve više nas je na ddr2 i sad je otvoren ddr2 ram lista |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:24. |