PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Pomalo o studiranju, bolonji i inim temama... (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=166793)

RaWeN 19.07.2012. 23:58

Citiraj:

Autor aski (Post 2203209)
Kod mene je program na EFRi 3+2

Ja kontam Elektrotehnički fakultet Rijeka kad ono Ekonomski fakultet Rijeka. :D

blava 20.07.2012. 10:01

Ekipa,pitanje u vezi iksice i toga svega ...
Ja bi isao studirati u ZG 3 godine,bio jucer na upisu i dobio podatke za studomat,i vidim tamo razina prava prehrane 1 ( 1 obrok dnevno ),posto nisam dostavio potvrdu o prebivalistu,hocu li dobiti razinu 2 ? I kome to treba,referadi fakuleta ili ?

2.Idem na strucni studiji ( 180 bodova ) i planirao bi ici diplomski poslije toga,sta sve treba napraviti da bi se islo na diplomski posto ovaj koji cu pohadjati jest strucni dodiplomski ...

zkljaja 20.07.2012. 10:32

Kaj nebi trebao dobit 700 ili 900 kn na iksici? tj. 3 obroka..meni je trenutno na Studomatu samo mjesto prebivalista upisano..

blava 20.07.2012. 10:35

700 kn prije,jer dalje idu za ove s malim primanjima,bez roditelja itd.
ne sada imam razinu 1,a navodno ako dostavim potvrdu o prebivalistu dobiti cu razinu 2 ( ono u MUP-u sta se vadi )

Overclock 20.07.2012. 11:07

Kad vadis potvrdu u policiji naglasi da si student, da ne placas biljege.

ONeill 20.07.2012. 11:20

Citiraj:

Autor papčić (Post 2202968)
Dugo nisam toliko puta rekao hvala, molim i izvolite kao danas u tih sat vremena :D

Sad kad si naučio te riječi, nemoj ih prestati korisititi :p
(pogotovo kad opet budeš išao u kakvu državnu/javnu ustanovu za vadit neke papire)

aski 20.07.2012. 11:40

Potvrda o prebivalistu se vadi u policiji sa svrhom ostvarivanja studentskih prava. Dostavlja se evidenciji studija.prilikom upisa godine. Ne znam da li je kasno na jesen onima koji su sad upisali. Razinu 1 imaju oni koji nisu dostavili potvrdu ili su iz istog grada u kojemu je smjesten fakultet. Razina 1 znaci jedan obrok i mjesecna subvencija iznosi oko 250 kn, razina 2 je 750 kn, razina 2.5 je za one koji su u domu i iznosi oko 900 kn. Razinu 3 ostvaruju vrhunski sportasi i subvencija iznosi preko 1000 kuna.
Naravno, ovo 1 obrok ne znaci da se smije jesti jednom dnevno. Ja imam razinu 2 i dnevni limit mi je 98 kn.

blava 20.07.2012. 11:42

izvaditi cu to cim prije kad budem kod kuce...
vecina fakseva trazi tu potvrdu o prebivalistu da im dostavis da ti odmah omoguce,ZVU Zagreb nije trazilo i nisam dostavio,na faks idem iz SB-a u ZG pa po tome znaci da bi trebao dobiti razinu 2 prava jel tako ?
hoce li to predstavljati problem ako dostavim kad krene faks pa da mi onda samo promijene,da se leveliram :D

panda505 20.07.2012. 13:16

Citiraj:

Autor RaWeN (Post 2203223)
Ja kontam Elektrotehnički fakultet Rijeka kad ono Ekonomski fakultet Rijeka. :D

Da, to je i mene zbunilo :D

Citiraj:

Autor Overclock (Post 2203309)
Kad vadis potvrdu u policiji naglasi da si student, da ne placas biljege.

Potvrda o prebivalištu je potpuno besplatna i netrebaju nikakvi biljezi :stoopid:

Citiraj:

Autor aski (Post 2203319)
Potvrda o prebivalistu se vadi u policiji sa svrhom ostvarivanja studentskih prava. Dostavlja se evidenciji studija.prilikom upisa godine. Ne znam da li je kasno na jesen onima koji su sad upisali. Razinu 1 imaju oni koji nisu dostavili potvrdu ili su iz istog grada u kojemu je smjesten fakultet. Razina 1 znaci jedan obrok i mjesecna subvencija iznosi oko 250 kn, razina 2 je 750 kn, razina 2.5 je za one koji su u domu i iznosi oko 900 kn. Razinu 3 ostvaruju vrhunski sportasi i subvencija iznosi preko 1000 kuna.
Naravno, ovo 1 obrok ne znaci da se smije jesti jednom dnevno. Ja imam razinu 2 i dnevni limit mi je 98 kn.

Trebao bi moći predati u bilo koje vrijeme, neznam dal' ovisi od faksa do faksa ali ne bi trebalo, a ja sam recimo predao tek dok su mi počela predavanja :D

Citiraj:

Autor blava (Post 2203321)
izvaditi cu to cim prije kad budem kod kuce...
vecina fakseva trazi tu potvrdu o prebivalistu da im dostavis da ti odmah omoguce,ZVU Zagreb nije trazilo i nisam dostavio,na faks idem iz SB-a u ZG pa po tome znaci da bi trebao dobiti razinu 2 prava jel tako ?
hoce li to predstavljati problem ako dostavim kad krene faks pa da mi onda samo promijene,da se leveliram :D

S obzirom da NISI iz mjesta grada u kojem je smješten fakultet, dok doneseš potvrdu o prebivalištu imat ćeš 700-750kn na iksici

dosta često ovisi, meni se znalo desit da imam 948, a drugi mjesec pak 890-900 i slično

Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:34.