![]() |
E, otkako sam poceo koristiti Linux mogu vam reci da mi antivirusi i slicne stvari uopce ne trebaju i da mi puno stvari brze radi. Ne znam kakvo je vase stajaliste o tome ali meni se ovo jako svidja. Ove novije verzije su dosta jednostavne za koristenje.
|
Citiraj:
Konkretno nikad nisan imao problema s AVom po pitanju brže/sporije, a paralelno koristim i Linux na kompu. Uglavnom svi imaju mana i prednosti, a prednost *nixa je virus free (dobro ne 100%). :kafa: |
jel kog zanima da uzmemo skupa neki antivirus? meni treba za win7...
bitdef nod kaspersky nekaj od toga ako koga zanima..pitam to jel više manje svi nude dve pa čak i više licenci za istu lovu pa ispadne puno jeftinije ako uzemo nas više. eto, ako kog zanima nek se javi.. |
Citiraj:
koji ne kosta nista :) |
Citiraj:
zašto mi google pretraga nije izbacila odgovor na PCekspertu? zašto se nitko nije javio prije par dana kad je pitanje postavljeno ako su svi znali odgovor jer je toliko puno puta bio odgovoreno ovdje? |
avira + win7
malo jebu splashevi kod update-a, al barem radi svoj posao i besplatni je :) za ram me zivo zaboli...nek avira iskoristi i 2 gige ako treba...ipak imam rama na bacanje :D |
Ebo me pas ak će kaspersky ikad više na moj komp, svaku verziju probam jer talno slušam kako je ovo, kako je ono a najobičniji q-rac od programa. I sad mi vrag nije dao mira a pošto sam zeznio deinstalaciju eseta i sad nikako da osposobim FW odlučih probati KIS 2011 koji je nedavno izašao. I naravno, priča se po tko zna koji put ponovila; usporen komp, spori sken kojeg nije ni uspio odvrtiti do kraja već je zapeo na 98 odsto i to 2x. Ne radi se o mom neznanju niti o samo mom kompu, probao sam ga staviti i na tuđa računala i rezultat uvijek isti. A vi koji ga hvalite mora da imate qvad korove i pola od toga stavljeno na raspolaganje kasperskyu.. Smeće, smeće, smeće..
A ako vam on radi probajte tek ESET (akka NOD32), neprimjetan je. A sad, ako i ima malo lošiju detekciju od kasperskog zaboli me, ne držim na kompu nikakve nuklearne tajne da se imam za što brinuti.. ESET all the way.. |
Citiraj:
NOD se drži na staroj slavi,brz je a da je efikasan to nije. Moje je misljenje da ti all in one internet security programi nevalju (kad se uzme u obzir da kompanija koja radi firewall vise godina ,doalzi se do zakljucka da ta ista ima vise iskustva u firewallima i njihovoj efikasnosti sto je logicno .Dakle uvjek ce bit jedna komponenta bolja od druge jer se na ovoj prvoj radilo vise godina uzastopno),najbolje je imat dobro podesen zone alarm ili comodo + kaspersky av(ne IS) i pomogucnosti spyware doctor/spybot. a ovo za nuklearne tajne ,daj molimte... a sta bi bilo kad bi ti neko upao u gmail ili na msn,drekbook,paypal,ebay ??!!?? :rtfm: e i btw meni kas radi uredno ,svaki scan prodje bez beda na dualcu..toliko o potrebi za qvadovima ili jos bolje hexovima :D. |
Pridodajem glas za ESET !
Imam instaliran ESET Smart Security4 vec duze vrijeme,uredno se updatira,netrosi puno resursa,i kao sto Rak21 kaze "neprimjetan" je ! Instalirao sam ga na vise racunala,i svuda se pokazao kao dobar odabir . |
Citiraj:
Svaki sam put prije instalacije lijepo prošao sa ccleanerom česme i registry, možda "one click maintenance":D od tuneup-a,lagani restart i BOK. Malo ga pustiš da ti pročešlja i da se upozna sa kompom , i sprijateljit ćete se sigurno. :chears: |
@ Baja 001
Znam da nisam otkrio toplu vodu ali posto imam malo slabiju konfiguraciju svaki je resurs vazan :D |
Citiraj:
Možda zato šta ti ne radi dobro nije uzrok KIS nego tvoj komp/OS na njemu. Meni je KIS/KAV radio odlično na puno konfiguracija, a definitivno mi je bolje služi(o) od ESETa. Danas baš stavio upgrade KIS 2011, osim poliranog sučelja nisan naoko ništa primjetio. Leži u trayu i ništa ne pita :) |
@Baja
de mi reci koliko ti trosi opcenito kaspersky, dok "spava" i dok "šljaka" Imam Eset-a i do sada mi je uvijek odlicno sljako, ali ocito imam neki qurac na kompu (koji mi je pretvarao sve fajlove na sticku i mob-u u "imefajla.exe" i scan s malware byte-som, search & destroy-em, Eset-om, hijack this-om) ...i niko nis nemoze naci...ocito moram prec na novi AV isto tako staviti neki firewall kojeg prije nisam imao...znaci ako moze netko preporuciti AV, IS i Firewall ... sta staviti BTW ... dali postoji neki program koji bi mogao lezat na sticku i da prati write na njemu, pa ako naleti na nesto da ga odma ukloni...ali naravno da se sam pali, pri spajanju sticka...nisam googlao o tome... Zahvaljujem svima na pomoci ;) |
|
+1 za Microsoft Security Essentials. Trebaju vam samo legalni windowsi, a to naravno svi imamo doma :D
|
Citiraj:
http://www.pohrani.com/t/2U/7y/wOfOIBt/untitled.jpg Pravi sken nisan još radio, ali vjerovatno će povuć jer iman isključen PF. |
Evo ti i jedan full scan. S time da za vrijeme scan-a varira od 5-70 % proc.
http://img594.imageshack.us/img594/3373/fullscan.th.jpg Uploaded with ImageShack.us |
Koji laim od topica :D
I kako se uvijek razvije prica i prepucavanje.... pravi fenomen! |
Citiraj:
|
zahvaljujem decki na informacijama, za koji dan cu probati pa cemo viditi oce kaspersky sta uvatiti od stetocina ;) ...
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Npr. Kad si sa pisiekspert trazilicom i guglom na "ti" dobijes ovo.. http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=111682 http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=86853 http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=57169 http://forum.pcekspert.com/showthrea...931#post985931 |
Citiraj:
kojim si potvrdio moje sumnje da si bezobrazan pametnjaković! da argumentiram svoju tvrdnju... pametnjaković - tvrdiš da odgovor postoji, a NE postoji na moje pitanje (bilo je pitanje za kaspersky pure iz 2010, a ne za neki kaspersky_nešto iz 2007. pa stoga niti nisam tražio cijelu povijest sličnih problema). još potrijepljuješ to linkovima koji NE odgovaraju na moje pitanje. istina da se problem rješava na isti način u različitim proizvodima (internet security i pure) i godištima (2007-2010) kasperskog, ali ne možeš podcjenivati i vrijeđati ljude (bezobrazan) zato što ne provjere za svoj problem odgovore na sva slična pitanja za sve prizvode te kompanije od početka postojanja do danas. to je ko da se netko raspituje za problem s vw golf 6, a ti mu odgovoriš što ima to pitati, kad postoji odgovor za polo iz 1998. - primjećuješ nebulozu? čovjek bi pomislio da se taj neki problem ne provlači kroz različite produkte više godina... |
Citiraj:
Vidis kakav je problem bio ovdje nekad davno = http://forum.pcekspert.com/showpost....31&postcount=2 Takav je i danas kod tebe. Joke ti je slican odgovor dao kao i kolega yonyb daleke 2008e. Za par dana/tjedana ce opet netko isto pitat i dobit ce isti odgovor. Sve ide u krug. EOD please. |
Citiraj:
od kud si ti uopće sad pao? jesi li pročitao moje pitanje? ja da se spustim na zemlju? NEVJEROJATNO! gdje vi živite? ako NE ZNATE, ili ne želite reći odgovor kad se postavi pitanje Citiraj:
ekskluzivno ću za tebe ponoviti nekoliko stvari da ti bude jasnije, kad ne možeš ovako iz gomile teksta shvatiti poantu... - pitao sam za kaspersky PURE, a ne KAV i KIS...s obzirom da je to malo prošireni KIS, tražio sam i odgovore za njega, za verziju 2010 - čovjek bi pomislio da se s vremenom neke stvari mijenjaju, recimo da se problemi rješavaju, tj. da nije identičan izvor problema 2006 i 2010 Citiraj:
Citiraj:
nakon restarta je radilo s isključenim antibannerom i zato sam napisao ovdje da olakšam drugim ljudima s istim problemom. |
Ne deri se. Nitko te ne vrijedja nimalo, ali zato ti upotrebljavas izrazito kulturne rijeci.
Opce poznat problem sa Kaspersky-m (izaberi si verziju). I sta sad? |
Citiraj:
zašto da se ne derem? jer si ti rekao? ne, neću se derati zato što nemam naviku derati se, a ne zato što si ti tako rekao. pretpostavljam da si mislio na istaknuti dio...postoji razlika između deranja i isticanja. meni nije to "opće" poznati problem, jer sam ga prvi put (2. put, ali 1. put je bio instaliran samo nekoliko sati) u životu instalirao i ne vjerujem da moram još jednom ponavljati da se rješenje ne može pronaći nigdje na netu...uostalom, to "opće poznato" rješenje sam isprobao prijepostavljanja pitanja i nije pomoglo... po jednom sam odgovorio tebi i onom drugome gdje sam vam objasnio da me uzalud napadate pričanjem nebuloza, jer niste niti pitanje pročitali do kraja. nisam nikakve uvredljive riječi koristio...a oni koji upadaju ovdje i govore mi da se "spustim na zemlju, jer sam JA nešto krivo shvatio i pogriješio" zaslužuju da im se kaže da su padobranci i da su pali odnekud i to nije uvredljivo, već ti je to poticaj da se razbudiš i barem pročitaš ono o čemu pišeš prije nego nekoga spuštaš na zemlju, jer si inače samo spuštaš kredibilitet jer si odg. nešto što sam probao prije postavljanja pitanja, a onda mi vas 2 dođete tu pametovati da zašto nisam to isto napravio, jer je to "opće poznato"... više ne mislim gubiti vrijeme na nikoga po ovom pitanju. onome koji želi shvatiti je jasno o čem pričam, onaj koji ne želi (i ne može) nek živi u svom divnom svijetu. |
dosta spama...
kaspersky PURE se u ovih par dana pokazao kao odličan paket. real time zaštita je namještena skoro na maksimum i nema usporavanja laptopa (6735b - QL60 - 4GB RAM-a), niti stolnog računala (E4300@2,88GHz & 1GB RAM-a), instaliran win7 64bit u oba slučaja. skeniranje na maksimalnim mogućim postavkama je bilo gotovo za 50-60 min (stolni) na nešto više od 400GB podataka na 3 spora diska (4 particije) |
Ne znam sta ste se toliko uhvatili te potrosnje resursa, po meni puno vaznije kod av-a je false positive, a tu se MSE pokazuje najbolje.
Kakav mi korist od softvera koji ce panicno blokirati svaki sumnjiviji .exe fajl? Prije sam koristio Aviru koja je malo-malo blokala neke stvari koju su 100% ciste, a znam da su nod32 i kasp. takodjer dosta panični. Nakon dosta vremena koristenja MSE-a moram reci da je do sada uredno propustio sve sto je i trebao, a bogami na kompu mi je prosla masa softvera, tamo di je intervenirao i Malware. je potvrdio da je fajl rizican. |
Citiraj:
pa samo napominjem da ne troši puno resursa na ovakvoj, za današnje vrijeme, slabašnoj mašini, onda ne bi smio niti na jačim, kakve većinom imaju forumaši... a što se tiče detekcije i čišćenja je kaspersky poznat kao odličan, valjda je onda tako. što se tiče f. positive, daje ti detaljan opis sumnjivog filea s vjerojatnošću da je f. positive i možeš dodatno progooglati za taj file da se uvjeriš u njegovu ispravnost, tako da je meni u ovom kratkom vremenu ostavlja dojam odličnog, pouzdanog i nepokolebivog alata (za razliku od prije par god. kad mi se s nečim klao i na najmanjim postavkama mi konstantno uzimao 50% CPU-a). |
Ok je to ali zasto bi on meni nudio da ja googlam neki fajl? To je njegov posao.
Zasto bi njemu uopce neki fajl bio sumnjiv? Ili je virus ili nije. Ja od AV-a zelim da on 'sjedi' u pozadini i da se javlja samo onda kad je to neophodno i kad se nametnik pokusava infiltrirat na PC, a ne da puše na hladno. |
Citiraj:
|
Citiraj:
zato jer se ne može utvrditi za sve fileove tako konkretno virus, ili ne virus. s detekcijom starih, poznatih virusa vjerojatno nema problema niti jedan antivirus, problem su oni nepoznati i novo otkriveni. tu dolazi do izražaja kvaliteta rada kompanija - kako brzo ažuriraju baze podataka za novo otkrivene viruse, te heuristika, tj. otkrivanje virusa unatoč tome što ga nema u bazi podataka - u ovom dijelu postoji mogućnost f. positivea, ali ako za neki file znaš da nije štetan kod, tada ga staviš na exclusion listu i problem riješen...ako nisi siguran, pročitaš pola min o tome fileu i odlučiš što ćeš s njim... većina f. positivea je na raznim nelegalnim alatima, koji nisu štetni po korisnika, ali imaju odrednice djelovanja kao i opasni kod, pa ih heuristika prepoznaje kao potencijalnu prijetnju. konkretno kod kasperskog možeš staviti cijelu tu grupu u exclusion, pa nemaš problema...ili jednostavno kod opcija pretraživanja isključiš da ti traži maliciozne alate (malicious tools) |
Avast free je sasvim zadovoljavajuće besplatno rješenje za po doma. Ima odličan pre-boot scanner i ne zauzima previše resursa.
|
Javljam se kao vjeran korisnik Avast-a i svakako bih vam ga preporucio.Naravno avast + neki anti spyware
|
Još jedan glas za MSE.
Isprobavam ga nekih mjesec dana - vrlo dobra detekcija, stvarno malo false positive uzbuna, besplatan. Jedino je skeniranje nešto sporije. Ugodno iznenađenje iz Microsofta. |
stavljen KIS osto sam "PAF"...same pohvale naso mi je neke trojane...skeniranje cijelog systema cca 3h ... ali doslovno sve tak da me sad bas boli briga, bolji mi je cak od eset-a preporuke :)
|
Citiraj:
koristi ga malo pa vidi dal će ti (za razliku od edeta) usporiti računalo.. |
Dajem glas za Nod32.
Imam Eset Smart Security 4, instaliran mi je na tri racunala. Uglavnom sam, zadovoljan, ne trosi puno resursa, ne usporava mi rad, firewall mu je takodjer jako dobar. Jedino usporavanje sustava primjetim kod logiranja u windowse kad mu treba 30ak sekundi da obavi system startup scan. Ostalo sve 5. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 17:26. |