PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Audio, Video, Foto (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=27)
-   -   WD TV Live (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=163098)

Sa_Stilom 02.11.2009. 10:17

To ti je tak kad imaš x64. :p

Znate kaj, svi vi kaj imate toliko problema žnjim, ajte puknite VM, denite vnjeg XP, shareajte disk u VMu (u njeg stavite problematične stvari) i probajte kak dela.

Baš me zanima... :kafa:

coconut 02.11.2009. 11:09

Citiraj:

Autor mymoon (Post 1470947)
jako dobro zvuči. čekam prve utiske...

Glavne zamjerke: podrška za mkv je li-la i može prikazati 'samo' 1080i. Pozitivno je što ima ugrađen hard (kod nas 500Gb ili 1Tb verzije) i što može snimati tv program na taj hard.
http://dvd-region-codes.com/blog/200...-hd-dvr-47540/

mahoona 02.11.2009. 11:11

Citiraj:

Autor Sa_Stilom (Post 1472417)
To ti je tak kad imaš x64. :p

Znate kaj, svi vi kaj imate toliko problema žnjim, ajte puknite VM, denite vnjeg XP, shareajte disk u VMu (u njeg stavite problematične stvari) i probajte kak dela.

Baš me zanima... :kafa:

Nisam profil updateao jako dugo, Vista mi je trajala dva tjedna na kompu, vratio sam se na XP obični jako brzo. Dakle, radim sa WinXP Pro sp3, 32-bitni, šteta 6GB memorije u stroju :) Još se dvoumim da puknem sedmicu gore, pa da poginem do kraja :goood:

Lewis 02.11.2009. 12:33

Citiraj:

Autor RaneZ (Post 1470878)
je ,a di je mkv support , haaaaaa ?

U Uputama pise vako :

MP3, WMA, WAV7/8, OGG, AAC
MPEG-1 (.dat.mpg.mpeg.iso.vob),
MPEG-2 (.mpg.mpeg.ifo.vob.iso.
ts), MPEG-4 (.avi.mkv.XviD.)
DIVX 3/4/5/6/ (.avi.mkv)
MP 4 AVC (H.264) preko
dostavljenog Transcode
poslužitelja

Znaci Ima MKV.

coconut 02.11.2009. 12:46

Ima, ali mora biti spojen na komp i komp mora transkodirati mkv materijal u neki oblik koji ovaj čita. Onda je jednostavnije streamati materijal direktno sa kompa.

Lewis 02.11.2009. 12:56

Citiraj:

Autor coconut (Post 1472560)
Ima, ali mora biti spojen na komp i komp mora transkodirati mkv materijal u neki oblik koji ovaj čita. Onda je jednostavnije streamati materijal direktno sa kompa.

Hmm
Kolko ja vidim nema samo podrsku za MP4 AVC H.264 codec koji prvo moras trasnkodirati na kompu i onda prebacit na HDD ako zelis gledait ali DIVX i AVi u MKV onda bi trebali raditi normalno?

Lewis 02.11.2009. 13:03

Zanimljivo je da Mediastation PRO podrzava 1080p a MediaStationHD+DVR podrzava samo 1080i :). Izgleda da ni sam Verbatim nezna sta je htio postic s time - downgrade :)?

Sa_Stilom 02.11.2009. 14:38

Citiraj:

Autor mahoona (Post 1472463)
Nisam profil updateao jako dugo, Vista mi je trajala dva tjedna na kompu, vratio sam se na XP obični jako brzo. Dakle, radim sa WinXP Pro sp3, 32-bitni, šteta 6GB memorije u stroju :) Još se dvoumim da puknem sedmicu gore, pa da poginem do kraja :goood:

A što ne reklamiraš uređaj onda, reci da imaš brdo nuspojava i da smatraš da ne radi ispravno.

mahoona 02.11.2009. 15:58

Citiraj:

Autor Sa_Stilom (Post 1472644)
A što ne reklamiraš uređaj onda, reci da imaš brdo nuspojava i da smatraš da ne radi ispravno.

Bojim se da ne dobijem još gori :)

Sa_Stilom 04.11.2009. 21:21

Stavio Win7 Enterprise - IT Evaluate Version x64 - 90 days, nemrem složit da mi share-a disk već sat vremena...

Probao sam sve živo i mrtvo!

Ode prespavat, vidit cemo kako ce glava radit sutra...

edit: Uspio sam složit Media Server, ali mi vidi samo avi filmove, zna netko kak složit da vidi i mkv?

rendula 04.11.2009. 22:43

stavi sve filmove u jedan folder i onda shareaj taj folder, ja sam imao problema kad sam htio cijeli disk shareati, ali ovako ga drugi kompovi vide.

Sa_Stilom 05.11.2009. 07:43

Probao sam sherat samo jedan folder, ne disk, i nikako složit da radi normalno.
Brijem da ću VM složit sa mini XP :D

intruderzg 05.11.2009. 12:57

Evo i nekoliko mojih dojmova...

Imam WD TV Live od dana izlaska na hr tržište. Kupio sam svoj primjerak u ADMu u Zagrebu, zajedno sa Seagateovim terabajtnim FreeAgent USB diskom.

0. Stvar de facto radi izravno iz kutije. Spojio sam TV, ubo hard, klik klik i gledao film. Svega par klikova na postavke slike i zvuka. Mrežom se još nisam puno bavio, to je slijedeće.

1. Što se tiče kvalitete slike, tu nemam zamjerki. Na Samsungovom 40" LCD TVu (LE40A558P3) slika izgleda odlično.

2. HDMI (v1.3) radi bez greške.

3. Do sad nisam uspio dobiti zvuk na receiveru preko SPDIF izlaza (stari Onkyo TX-DS494), ali možda je stvar u receiveru, mada sumnjam.

4. Uređaj je odmah prepoznao USB disk kao local drive, kao i WDov NAS MyBookWorld kao network share (bez ikakvog setupa). Sve radi bez problema, čak i kopiranje među diskovima.

5. Na internet se još nisam uspio spojiti (probao sam na brzinu samo jednom) preko T-Comovog ADSL routera, direktno, ne wirelessom.

6. S vremena na vrijeme filmovi počnu trzati, a nakon gašenja/paljenja sve radi OK.

7. ISO format radi okej (samo primarni/najveći komad), bez obzira na veličinu.

8. VOB format bez obzira na veličinu radi okej, samo se ne prikazuju subtitlovi (možda sam ja zaribao kod remuxa).

9. FLAC i MP3 formati rade bez greške (music mode). Ostale nisam isprobavao. Rade ID3 tagovi, čak i embedded images rade bez problema.

10. JPEG i PNG formati rade bez greške.

11. MKV format radi bez greške, čak i chapter list, iako se kod nekoliko filmova ne prikazuju subtitlovi (iako su muxani u kontejner). Isprobao sam 1080p i 720p rezolucije.

12. Eksterni SRT subtitlovi za MKV rade bez problema. Čak i imefilma.jezik.srt kombinacija radi bez zamjerke. Subtitlovi moraju imati isto ime kao film, plus eventualni jezik kao "međuekstenziju", npr. matrix.srt, matrix.en.srt, matrix.hr.srt, itd.

13. DTS, Dolby Digital, LPCM, AAC, MPEG audio (video mode), sve radi bez problema. Isprobat ću i druge formate kad uhvatim vremena.

14. Komponentni izlaz radi bez problema.

15. DivX, XviD i H.264 rade bez problema, ili ja još nisam naišao na fajl koji je kodiran u nečitljivom formatu. Ostalo nisam još isprobavao.

16. Eksterni USB disk se automatski gasi kad se ugasi uređaj (barem ovaj moj Seagate). Treba mu nekoliko sekundi da parkira glave i to je to.

17. Kad kažem da se uređaj "ugasi", on ode u standby. Izgleda da se ne gasi potpuno, jer je uvijek lagano topao. Disk se gasi potpuno, however.

18. Kad se uređaj prvi put upali, treba malo vremena da inicijalizira USB disk, jer skenira cijeli disk i ažurira bazu. Ali to ne traje dulje od 10-20 sekundi, vjerojatno zavisi o količini fajlova na disku. To je uz uključenu Media Library opciju.

19. Thumbnail slika (folder.jpg) radi (uglavnom) bez problema, imefilma.jpg više-manje, ali to ne smatram (pre)velikom manom. Nije mi jasno kad hoće, a kad neće proraditi...

Eto, toliko za sada. Nikakvih većih problema, osim nedostatka zvuka kroz SPDIF, što me zbilja živcira.

Kad nađem još nešto, napisat ću.

edit:

20. Živcira me što se zoom resetira na početku svakog fajla, pa se svaki put mora namještati ispočetka. Ali bar je odlično što ima 1.1x i 1.2x zoom što je taman da skoro pokrije cijeli ekran bez puno gubitka slike ili previše crnog okvira.

21. Zvuk se sad streama na AV receiver bez problema (Digital mode). Problem je bio u kablu.

Sa_Stilom 06.11.2009. 00:42

Evo, složih WDTV Live i Windows7, malo muke ali radi ko urica!

Koliko vidim, mnogi imaju problema sa Win7 po cijelom svijetu i nitko nema pravo riješenje, pa rekoh, ajd da pomognem svijetu...

Kompletan tutorial se nalazi ovdje:
http://www.avsforum.com/avs-vb/showt...3#post17483273

OS: Windows7 x64 Enterprise edition | Evaluation Edition for IT

Mine settings:
Windows Firewall - OFF
Network: Home Network
Shared Libraries - Nothing, all OFF
Media Steaming - OFF

Advanced Sharing Setting:
Turn on network discovery
Turn on file and printer sharing
Turn on sharing so anyone with network access can read and write... - BUT, I removed (this is just ME) from: My Computer -> Right Click -> Manage -> Shared Folders -> Share: User(s) -> Right Click -> Stop Sharing
- Why I done this? -> Because when I access with WDTV Live to my pc, I do not want to see anything else except files I shared
Use 128 bit encryption
Allow Windows to manage homegroup connection

WDTV Live:
Network Setup: Automatic IP
Clear login info

This is important stuff - How to make share with Windows 7 and WDTV Live:
Part1:
My Computer -> Right Click -> Manage -> Shared folders -> Right Click on Shares -> Click New Share -> Next -> Browse folder with media files -> Next -> Next -> Select Customize Permissions -> Click Custom:
Group or user names:
- Administrators - FullControl, Change, Read - Check
- Everyone - FullControl, Change, Read - Check
(If any of these missing, add them)
Click OK -> Finish -> Finish

Part2:
Go to Computer Managment -> Shared folders -> Shares: Right Click on Share -> Properties -> Security (tab) -> Advanced -> Change Permissions:
Remove/Uncheck - Include inhertable permissions from this object's parent
REMOVE
(Then) Add Administrators - Allow EVERYTHING
(Then) Add Everyone - Allow Reading permissions (I didn't try full permisisons, but it should work) - basically everything with word "read" in it
press OK

Part3:
Go to the "Owner" Tab (in Advanced Security Settings for "Your Shared Folder")
Current owner must be "Administrators", if it's not then:
Press: EDIT, Select Administrators, check "Replace owner on subcontainers and objects" -> OK -> OK -> OK -> OK -> Exit Computer Managment

Extra notes:
You don't need to create extra user for WDTV (like some people suggested - this suggestion works great with WinXP, but it's not needed for Win7)
I tested this also with sharing whole drive -> also work without any problems.

Play your media files:
With WDTV Live go to videos menu -> Network Shares -> YourPC: and your folder should appear now in WDTV without any errors!

Hope this will help to you, please leave feedback at least to know if I helped you!?
Thank you

Video Tutorials:
How to setup sharing with Windows 7 and make it work for WDTV Live (Foder with movies example):
http://www.youtube.com/watch?v=zF0v7HGGw2Q

How to setup sharing with Windows 7 and make it work for WDTV Live (Foder with subfolders example):
http://www.youtube.com/watch?v=xVZ5Um8s8jo

At the end: Sorry for my english http://www.avsforum.com/avs-vb/image...ies/tongue.gif

RaneZ 06.11.2009. 14:26

probao sve navedeno..neeema sanse ..

ALI baerm sa ovim postavkama VIDI sahres kao folder..prije opce nije htio kliknut na shares.

No, unutra je nekakvih 11 foldera, User, Data, Vido, Audio bnla bal...opce neznam otkuda mu to...presmeh. I klasika, cim otvoris folder di su filmovi "no media present in this folder"

odustajem. idem po cekic.

Sa_Stilom 06.11.2009. 14:33

Ajd probaj još nešto, otvori onu konzolu, onu security conzolu - izgleda slično kao services konzola, i stavi allow na sve što ima IP, TCP in-out.
Nov sam s Win7 pa još ni ne znam gdje se točno što nalazi i kako se zove :D, a Vistu sam preskočio - jedino imam za Vistu završen neki MS tečaj pa mi je ostalo u glavi nešto (bilo je to prije 2.5 god)

Kad dođem doma, stavim SS, jer ja sam to napravio među prvim koracima, ali tada nije pomoglo.

Riješenje postoji, doduše, komplicirano je. Štos je u tome što sam toliko prčkao i po registryu i po tim servisima i po svemu, tako da sad kad je proradilo, teško je reći što je TOČNO potrebno napraviti da to fercera bez beda.

Ako uhvatim vremena, mogao bi u VM puknut Win7 i korak po korak pa skužiti što je glavni triger da to proradi.

mahoona 06.11.2009. 15:55

Citiraj:

Autor Sa_Stilom (Post 1476594)
... što je glavni triger da to proradi...

Format C: :)

Sa_Stilom 06.11.2009. 20:29

RaneZ, evo probaj ovo još:
Control Panel -> System and Security -> Windows Firewall -> Advance Settings -> Inbound Rules:
File and Printer Sharing *** - SVE stavi ENABLE RULE
Network Discovery *** - SVE stavi ENABLE RULE

Možeš probati također isto i s Outbound Rules...

Ajd, pa javi...

edit: Evo, napravio sam Export svojih rulza, pa ih importiraj pa javi:
http://www.2shared.com/file/8980378/.../policies.html

edit2:
Video Tutorials:
How to setup sharing with Windows 7 and make it work for WDTV Live (Foder with movies example):
Download : http://www.2shared.com/file/8980507/..._-_Folder.html

How to setup sharing with Windows 7 and make it work for WDTV Live (Foder with subfolders example):
Download: http://www.2shared.com/file/8980530/...ubfolders.html

ps: Ne znam koji ćeš codec morat skinut da pogledaš video, ali kad ga nađeš daleko je bolja slika neg na utubz.

edit3:
Evo dosta ekipe mi javlja da im je proradilo, evo novi utube uradak, još je u procesu obrade od strane utuba, trebao bi biti bolje kvalitete:
http://www.youtube.com/watch?v=r8o7WJ3S6po

Sa_Stilom 07.11.2009. 07:15

Aj dosta mi editiranja, da privučem pažnju sa sljedećim pitanjem koje je za sve one koji koriste WindowsXP i još uvijek nisu uspjeli složiti da uređaj pristupa kompu:

Dali ste ikada ikada ikada na svoju mašinu stavljali Win7?

Mar 07.11.2009. 12:08

Meni isto loše radi WDTV sa W7... radio je prvih par dana ok nakon što sam složio mrežu i od tada više ne, barem ne pouzdano.

Kad radi - radi i ne ispada s mreže, ali nakon gašenja često ga nemogu više natjerati da prepozna shareove na mreži.

Proba sam sve te vodiče i ništa.

Neznam, triba pričekat WD da izbaci novi firmware.

glista 07.11.2009. 12:09

ja imam jedno drugo pitanje, koliko treba uređaju da loada eksterni hdd spojen preko usb-a od nekih 500 GB sa mkv?

jel treba nešto čekati ili uređaj odmah vidi sve filmove spremljene na hdd?

rendula 07.11.2009. 12:21

imam obican wdtv, ali vjerojatno je isto kao i na liveu. nakon sto ga upalis i udje u meni, treba mu mozda desetak sekundi da nadje disk.

glista 07.11.2009. 13:02

Citiraj:

Autor rendula (Post 1477606)
imam obican wdtv, ali vjerojatno je isto kao i na liveu. nakon sto ga upalis i udje u meni, treba mu mozda desetak sekundi da nadje disk.

i odmah možeš playat sve kaj je na disku?

Sa_Stilom 07.11.2009. 13:41

Da, mozes sve.

Sto se tice Win7 i WDTVLive, ja sam primjetio da Win7 stavlja čudne permissionse na foldere, te sumnjam da bi to mogao biti generalni problem zašto ekipi ne radi i izbacuje poruku no media files ili kako već piše...

Mar 07.11.2009. 13:52

Meni ne izbacuje tu poruku, nego jednostavno nisam u mogućnosti pristupiti računalu preko mreže uopće.

bosanac 08.11.2009. 13:33

Slučajno naletio na link, pa mi recite da li je netko ovo već radio? I da li ova uputsva uopće rade...

WDTV Live How to setup sharing in Windows 7 - Folder
http://www.youtube.com/watch?v=zF0v7...ture=rec-HM-r2

mahoona 08.11.2009. 16:44

Citiraj:

Autor bosanac (Post 1478547)
Slučajno naletio na link, pa mi recite da li je netko ovo već radio? I da li ova uputsva uopće rade...

To je klasični način podešavanja share i ntfs permissiona.

Sa_Stilom 08.11.2009. 20:09

Citiraj:

Autor bosanac (Post 1478547)

Bosanđeros, to je moj video i meni tako radi, objavio sam ga na Youtube da vidim kako je drugim a s Win7, za sada tko je probao, njemu je radilo.

Radije pogledaj ovaj video, nedavno sam ga dodao:
http://www.youtube.com/watch?v=r8o7WJ3S6po

Ne bih ga nazvao "kladičnim" shareom jer ponavljam, Win7 kad se instalira na računalo (moj slučaj) svi postojeći folderi (znači folderi koji nisu kreirani od strane Win7) imaju čudne permissionse.

NJUNJO_HR 08.11.2009. 21:39

Uređaj mi je jako zanimljiv te imam par pitanja.

1) Može li uređaj očitati i prikazati titlove ako se oni nalazu unutar .mkv datoteke?
Ako ih ima više, mogi li birati koji da se prikazuju?
2) Ako .mkv ima više audio zapisa može li se odabrati onaj koji ja želim čuti?
3) Može li USB kontektor na uređaju napajati te zavrtiti 2.5" USB ladice sa diskom?
Mislim na one štedljivije diskove kojima je potreban samo jedan USB konektor za rad.

zasad toliko, tx

Mar 08.11.2009. 22:08

@njunjo - da na sve.

B-Link 10.11.2009. 17:53

Koji HDD imate spojen na ovo čudo, odnosno šta trebam paziti kakav hard moram kupiti da bi mogao raditi na wd live, hvala!

Sa_Stilom 10.11.2009. 18:07

usb

B-Link 10.11.2009. 18:19

Znači ovo: http://www.adria-computers.hr/index....oduct_id=12751

sorry kaj tlačim ali možda još nekome pomogne, hvala!

Sa_Stilom 10.11.2009. 18:59

Moze i to, ali u osnovi bilo koji hdd u externom kućištu sa USB sučeljem.

tandara 14.11.2009. 02:21

OK, vidim da je WD poprilično zaguljena mašinica, ali još se ne mogu odlučiti između:
1. povezivanja PC na TV HDMI kablom (potrebno mi je 10m kabla)
2. WDTV Livea.

Što preporučate?
Koje su možebitne prednosti WDTV-a?

Mar 14.11.2009. 02:31

Citiraj:

Autor tandara (Post 1484169)
OK, vidim da je WD poprilično zaguljena mašinica, ali još se ne mogu odlučiti između:
1. povezivanja PC na TV HDMI kablom (potrebno mi je 10m kabla)
2. WDTV Livea.

Što preporučate?
Koje su možebitne prednosti WDTV-a?

Pa ove 2 stvari nisu za usporedbu...

Radi se o skroz drugačijem konceptu.
Recimo, koristeći PC za puštanje videa ograničava se korištenje PC-a, te naravno mora biti upaljen.

U slučaju promejene filma, trebaš se dignuti i sjesti za PC itd...

HDMI kabel je jeftino riješenje, dok je nabava WDTV livea ipak puno riješenje za hd video na tv-u.

Matth€w 14.11.2009. 03:17

Evo dns sam imao prilike probati WD TV Live, i moram reći da je poprično zamamna stvarčica, pogotovo ako je u igri NAS. Veličina me iznenadila, nisam očekivao da je tako mali, ali se zato i isti bogme fino grije. Za 900-950kn stvarno nije problem dati takav novac, pošto ga se praktički odmah može upogoniti, većina nas ima barem USB, ako ne i externi hard.

nino 14.11.2009. 12:47

Citiraj:

Autor Mar (Post 1484171)
....U slučaju promejene filma, trebaš se dignuti i sjesti za PC itd.......

PA ako ima dobru bezicnu periferiju, nemora se ni dizat. :D

Sa ostalim se slazem.

Osobno, imam spojen pc sa 10m hdmi kabela na plazmu, stavim film, pogledam i dalje sve po starom. :)

tandara 14.11.2009. 12:48

Citiraj:

Autor Mar (Post 1484171)
Pa ove 2 stvari nisu za usporedbu...

Radi se o skroz drugačijem konceptu.
Recimo, koristeći PC za puštanje videa ograničava se korištenje PC-a, te naravno mora biti upaljen.

U slučaju promejene filma, trebaš se dignuti i sjesti za PC itd...

HDMI kabel je jeftino riješenje, dok je nabava WDTV livea ipak puno riješenje za hd video na tv-u.

Znači komocija - to sam si i mislio. Ali me zanima što se kvalitete prikaza slike tiče, zvuka ili nekakvih posebnih mogućnosti... je li WDTV bolje rješenje? U biti bojim se da signal kroz 10m kabla može proći kroz razne smetnje... Pa da se poslije ne bih grizao zašto nisam dao 400kn više i uživao s daljinskim u ruci.

intruderzg 15.11.2009. 08:42

Citiraj:

Autor tandara (Post 1484197)
Znači komocija - to sam si i mislio. Ali me zanima što se kvalitete prikaza slike tiče, zvuka ili nekakvih posebnih mogućnosti... je li WDTV bolje rješenje? U biti bojim se da signal kroz 10m kabla može proći kroz razne smetnje... Pa da se poslije ne bih grizao zašto nisam dao 400kn više i uživao s daljinskim u ruci.

Kvaliteta prikaza je fenomenalna. Tu nema govora.

Još jedna zgodna stvarčica je što se većina sadržaja može kopirati s jednog uređaja na drugi (File Management) bez potrebe za PCjem. Znači, donese ti frend disk s filmovima, ušteka u WDTV Live i prebaci filmove na tvoj disk s nekoliko klikova na daljinskom.

E da... zvuk se normalno streama na AV receiver. Problem je bio u SPDIF kablu.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:34.