![]() |
Citiraj:
Bez blokade nece proc tehnicki, a trenutno sumnjam da ce vam neko sa tehnickog "propustiti" ili izmjeniti podatke jer ih je MUP stisnuo dosta oko pregleda vozila. Em rade stalne kontrole, em se uvodi videonadzor i slikanje svakog vozila. Tako je lako izgubiti posao. Druga stvar me ljuti. Sto se sa jedne strane pokusava suzbit mito i korupcija u drustvu, a svjesno/nesvjesno je sami poticemo. (Hint: Boldano gore) |
nisi skuzio bit moga posta
nije da ja potenciram to,niti se kojim slucajem sluzim mitom,korupcijom,ali samo kazem kako se radi u Lijepoj Nasoj a sto se tice blokada,nova je fora da se otpusti ili zategne nisam siguran sajla gasa,te skuter ne moze prijeci odredenu brzinu ili ako te murja uhvati kojim slucajem,ima tipka za ukljucivanje blokade,nisam siguran kako se to izvodi ali cuo sam no,da vise ne razglabamo o tome,vratimo se na temu... jesam ja kojim slucajem rekao da nije u pravu...?! |
Citiraj:
|
Citiraj:
za tu blokadu imate doslovno dvije faknig zice i kondenzator i na tehnickom ti skuter vozi 35 ako zelis :D ;) |
ja bih isto zelio da ova drzava funkcionira bez mita i korupcije i da bude sve kako treba i rado bih platio kaznu(za koju priznajem da sam je svojom krivnjom zasluzio) da policija naplati kaznu svakome ko ju je zasluzio i da su policajci malo vise savjesni i odgovorni da se ne dogodi kao meni jucer da on ne zna koja je kazna za prekrsaj koji sam ja napravil
|
Kazna za "mladog vozača" je 1000kn fixno i bez kaznenih bodova - ako nisi bio u nikakvom drugom prekršaju naravno...
|
Taj zakon tak i tak ne kaci one koje bi trebao kaciti. Kad se samo sjetim one debilane iza 23h i ovo sa kw.
Mislim meni je to retardirano do boli da nemozes do 24 godine kupiti auto kakav hoces. To bi bio super zakon da ga se slozi ovako: Kupujes auto imas do 24 godine i da mozes dobiti dozvolu za voziti ga ako nemas ceste teske i slicne prekrsaje. Da ga se uvede kao restrikcija za nesavjesne vozace. Ovako je glupo ko noc. Ekipi koja ima prekrsaje za alkohol zabraniti voznju iz 22h naprimjer, ekipi koja ima brdo kazni za brzinu skinut da ne mogu voziti auto preko 75kw. |
misliš reći da se sa 74 kW ne može voziti (pre)brzo? :stoopid:
učestale prekršitelje treba kazniti oduzimanjem vozačke permanentno. ako ga se slučajno uhvati da vozi i dalje, trenutačno u zatvor sa njime. |
Citiraj:
jbg. |
Naravno da se i sa 35 kW može vozit ko Šumaher, al od ovoga zakona nije u redu da se diskriminira neke ljude koji recimo imaju para za E-klasu od 150 konja i žele je vozit, a prisiljeni su vozit mali gradski auto ili u najboljem slučaju kompakt, koji ne može primirisat aktivnoj i pasivnoj sigurnosti E-klase.
A šta je s onima koji su skupili 2 godine iskustva, nabavili jači auto i tako dočekali novi zakon?! Da ga prodaju i opet kupe drugi, slabiji od 100 konja, i tako gube teško zarađene pare radi bijednika koji pišu zakone? Pošto se nikako ne može udovoljit svima, mislim da bi bilo bar donekle bolje da se gleda omjer snage i mase vozila, tako da granica bude primjerice 90 KS/1000 kg. E da ne zaboravim, šta je s onima koji zarađuju za život vozeći službene aute jače od famoznih 75 kW? Osobno sam napravija par stotina kilometara sa Doblom od 77 kW, srićom nije me nikad zaustavilo, al ima nekih koji tuku stotine kilometara dnevno tako. A da ne pričam o ljudima koji voze veće kombije B kategorije tipa Transit, Boxer, Sprinter, tu su stvarno rijetki slabiji motori, tako da policajci samo mogu stat kraj ceste i zaustavljat takve kombije sa golobradim vozačima i punit rupu bez dna zvanu državni proračun. Dakako da se i tom mladiću šta mu naplate kaznu šalje fina poruka: "Radije se bavi kriminalom nego pošteno radi, proć ćeš nekažnjeno, i da se bolje zaradit". |
Puno puta se jambralo o tome kako kW nisu dobro rješenje, kako bi trebalo omjer mase vozila i snage (što logički gledano i ima smisla) ali većina država koja ima slične zakone o ograničavanju snage za mlade to ima tako rješeno kao što je i kod nas i naši su to kopirali i ne misle se od toga micat, a istina bog tako je i dobro, netrebamo mi u HR baš uvjek izmišljat neku toplu vodu...
I da naravno da se svinjarije mogu raditi ia sa slabijim autom, moj npr ima 76 kW al ajde da zaokružimo na 75 i s njim se možeš zapeljat oko 170 kad te volja, pola toga je dosta da se neko ubije, ma i trećina toga al to nije bit, zakon je takav sviđao nam se ili ne moramo ga se pridržavat... E da oni koji su polagali po starom zakonu i dobili trajne vozačke mogu pisat prigovor koji se kolko čujem u pravilu uvažava, ali ovdje kolega forumaš nema nikakvih osnova za prigovor jer da je i polagao po starom i dobio mogao je dobit samo vozačku s ograničenjem upravljanja na 2g a kako je rekao da ima 19 znači da nije mogao nikako te 2g odradit jer tek sa 18 je mogao dobit dozvolu znači minimalno na 20 rođendan je i teoretski mogao bit oslobođen ograničenja, a u praksi i malo dulje naravno tako da mislim da nema šanse da mu prigovor prođe... |
Naravno da zakon nema veze s mozgom jer ikome ko se imalo kuži u aute je jasno da nije svejedno koji se auto vozi.
Možeš ti sa bilo kojim autom lako potegni 100 u gradu i prigazit ljude ili izazvat sudar ako si dovoljan idiot. Po ovom zakonu nemoš vozit recimo Passata od 120KS, ali moš vozit Swifta iz 90' sa 600kila i 70-80KS koji je kapsija na kotačima. Iako iskreno, tko si može za 20g priuštit takav auto u nas? Jedino ako je "tatin sin", a takvi ionako bez problema i pardona voze puno jače aute. Zakon je glupo formiran i treba bi biti formiran da mladim vozačima prve 2g recimo je ograničena snaga ili omjer KG/KW i ukoliko ne budu imali nikakve prekršaje tipa izazivanje sudara, veće prekoračenje brzine i sl da im se nakon 2g skine zabrana. Ta fixna granica od 75KW je imbecilna skroz jer nije isto vozio netko auto od 1500kg i 100KS ili auto od 600kg i 70KS. Možda neka šema sa 1KW po 15kg mase... |
Treba ovima koji smisljaju ovakle glupave zakone poslat jednu tuzbu zbog diskriminacije mladih savjesnih vozaca jer doticni nesmiju voziti poslije 23h i auto jaci od 75 kW...
|
Smije se vozit poslije 23 sata. To su promijenili.
Frenda su već 20 puta zaustavili dok je vozio prejaki auto (Fiat Bravo 1.6 16V), mislim da 76 ili 77kw. Nikad mu nisu zbog toga ništa rekli. Svaki puta sve ok, tak da, ovisi na kakvog se policajca namjeriš. Čak su nas u Karlovcu 2 puta zaustavili odma kad se siđe s autoputa (naplatne kućice) u civilu zbog testiranja na droge.... :D |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
al jbg. zakon je zakon i tu se ne moze nista |
jaaaaaako nije glupa granica od 75kw, upravo iz primjera koji si ti naveo... misliš da je neobavezno dnevno svjetlo išlo u korist sigurnosti prometa?
aha... žiro računu državnog proračuna. živo me zanima koliko para je ubrano na račun "zimskog" paljenja svjetala. nejednom sam rekao... meni je auto sa ugašenim svjetlima - parkiran, pogotovo predvečer u slabom osvjetljenju, jer sam jednostavno iz te generacije polagača koji su palili svjetla prije pojasa i motora. naravno da su to uzeli u obzir prilikom donošenja zakona o sigurnosti u prometu... sigurnost moj qrac. |
jednostavno, zakoni u Hrvatskoj su da pune blagajnu koju oni troše na provode, aute i sve ne vezano za posao na kojem jesu
uostalom i taj će zakon promijenit ukinuli su i zakon "blagodat ne svjedočenja" taj zakon kaže da obitelj, bliža nemože svjedočiti za ili protiv drugog člana obitelji svjetski zakon plin(lpg) po zakonu nesmije priječi cijenu 50% najskupljeg naftnog derivata- ukinuli (zakon propisan u Europi) rade šta hoće i kako im paše ja kažem žali se, na šta god stigneš samo nemoj na nesreću u obitelji (ipak smo vjernici) svjetla- ma daj, sad je ljeto od 17h obavezna svijetla zima-od 0-24 obavezna glupost, punjenje blagajne da oni mogu kupovat ljepe satove, torbice, fino odtezat remen i to sve na naš račun papir trpi sve, ali ljudi sve manje |
Vrhunac našeg zakonodavstva je odredba da kad si pijan zapravo nisi pijan ako imaš 24 godine i više, a zapravo si u tom slučaju pijan samo ako zgaziš nekoga. :lol2:
|
Citiraj:
Polagao sam po starom zakonu (vozačku sam dobio 20.10.2006.), sad imam 21g i jedino vozilo koje ja ponekad vozim (mamin Golf Plus) ima više od ovih 75kW. Jel i za mene vrijedi ovaj novi zakon? Jel se mogu žalit ili? Nemam 1000 kuna za kaznu, morao bi u zatvor... :D |
Koliko ja znam (i kako se priča po auto forumima) MUP je dao svim PU da više ne sprovode taj zakon za one koje su polagali po starom i da to ne vrijedi za njih/nas.
Correct me if i'm wrong. :) |
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Pljujte po svjetlima koliko hoćete, ali ja kao cvikeraš neke boje auta pri određenim meteorološkim uvjetima puno prije vidim ako imaju upaljena svijetla.
|
Citiraj:
|
na mom autu su svijetla upaljena non stop, ljeto, zima svejedno
po ljetu kad pada kiša sivi auto je uočljiv isto koliko i auto bez svjetala po zimi lights on |
Citiraj:
1000 kuna na gomili vidim samo kad školarinu plaćam.. :D Jbm ti.. nismo nimalo "socijalna" država.. ne može kazna bit ista za Keruma i za bauštelca?! :( Citiraj:
|
Citiraj:
šta je tvoj izgovor isto nije bitno, ali ak nema murijaka u 70/80% posto slučajeva to je riješeno u tvoju korist ali što se tiče tvoje vožnje od 2kw jačeg vozila od dopuštenog, probaj se vadit na 10% tolerancije kao i na sve ostalo, te kao prvi prekršaj, jedino vozilo u obitelji, hitne upotrijebe vozila (boli zub a nemaš andol) i slično Citiraj:
imaš par primjera gore i probaj ak uspije plačaš pivu hehe:beer:, pazi, bitno je vrijeme, jer vi imate valjda i taj neki zakon, do kad smiješ vozit, netko treba biti s tobom... uglavnom piši, nemaš šta izgubit, ali možeš uštedjet, ak su starci bili s tobom neka stari piše žalbu, da ti je on dozvolio da voziš, pošto je on popio čašicu 2 previše |
evo mene je neugodno iznenadila u petak na večer dočekana kazna u 2 sata iza ponoći ...
auto je bilo parkirano uz još nekolicinu njih na rivi,di inace ima vise manje parkiranih auta,u noći manje,i zanimljivo je da sam dobio kaznu za parkiranje očito od 500 kn,a kad sam pogledao aute do,parkirane na istom mjestu kod njih nije bilo ništa...druga stvar je sta je padala jaka kiša i ta kazna koju sam dobio je bila cila mokra i nikakva da sam je samo odložio u pripadajuće smeće....dal postoji neka šansa da se kiša uzme kao mogucnost neplaćanja kazne il nesto hhhh |
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
E da i ima što izgubit s obzirom da sudski troškovi nisu baš par kuna ako ga tolko muči ovih 1000kn bolje mu je ne nabijat si dodatne troškove, ja sam prvi koji će nekome savjetovat da se ide borit ako ima realnu šansu da nešto ostvari ali ovdje čisto sumnjam da ima realne šasne izvuć se od kazne, a ima jako izvjesnu šansu da će još parsto kuna troškova plaćat, da je u pitanju dozvola na x mjeseci pa da se ide žalit npr samo na oduzimanje dozvole e to je već nešto drugo ali ovak samo na lovu, IMHO bolje mu je tih parsto kuna potrošit drugdje al njegova stvar... |
Citiraj:
žalio sam se na dosta toga, brza vožnja, alkoholizirano stanje, prolazak kroz crveno(žuto), vožnju sa isteklom vozačkom, reistracijom, svašta, sve žalbe su prošle, ali za njegov problem ni ja nisam siguran, samo kažem šta su mu opcije, a na njemu je da odluči, ko riskira profitira uostalom Vrhovni sud je pretrpan kojekakvim žalbama, te rijetko kad uspiju riješit sve, dakle sam je zaradio kaznu pa neka i sam izabere 1000 odmah, poslije možda 1300 ili ništa |
Citiraj:
|
A jebiga naletio si na šupka ili je imao loš dan (ili oboje) - shit happens...
|
a ima svakakvih murijaka, mene lik zaustavi pod rotirkom u službenom autu, kao prošao sam kroz crveno, naravno- nisam bilo je žuto, no da ne ugrožavam automobile iza sebe sam prešao kroz "žuto!, i ajd ok, i na kraju lik skuži da mi je vozačka istekla(4mjeseca)-- ideš nisam stvarno znao i lik mi i to oprosti, dakle ima ih svakakvih, pa cak i onih dobrih
|
Bio na sudu, policajac nije došao, sutkinja me ništa nije ni pitala o tom prekršaju, presuda sastavljena po žalbi mojoj.
2000KN kazne i 3 mjeseca bez vozačke => 900KN kazne i 100KN sudskih troškova, vozačka u đepu. I naravno, smile na mom licu! |
Citiraj:
|
Ja isto dobio poziv za sud ( više od godinu i pol nakon prekrsaja). Nisam još podigao, neka se još malo odmara u pošti, pripremam se na infarkt.
|
Jedno pitanje za nekoga tko se razumije u ta pravna pitanja, hipotetsko: u autoškoli vozim automobil od 105 ks a dozvoljena granica je 102 ks. I što ako nas policija zaustavi? Pitam jer kao što je već tu nekoliko puta spomenuto kako je ograničenje snage za mlade vozače 102 ks, a ja još nisam ni mladi vozač a vozim automobil sa 105 ks. Inače to ne bi bio problem nekomu tko je stariji od 24 godine jer ga zakon onda ne kači...Ali meni? Instruktor mi nije znao točno odogovoriti.
|
Mislim da tu on odgovara, a ne ti. 105KS, pa koje aute imaju?! :-)
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:50. |