![]() |
Buenas Noches Amigosi !
Evo da se malo pohvalim :fiju: konacno stig'o pingvin! :zdero: http://img18.imageshack.us/img18/6465/dsc02257oi.th.jpg http://img697.imageshack.us/img697/2...c02261k.th.jpg http://img268.imageshack.us/img268/7...02265lh.th.jpg u idlu se ne cuje i stoji na 49 C, dok load temperaturu nisam vidio vecu od 64 C :care: CoD 6 i AvP ugl. letu zaglavljeni na 60 FPS-a uz v-sync, ali ju zato CoH nikako ne moze iskoristiti vise od 60ak % :stoopid: Ugradnja prosla bez incidenata :chears: za sada ja muy zadovoljan ! :goood: |
Citiraj:
|
Mrak kartica,kolko kuna si platio?
Sve ok,ali ovaj zalman na procesoru,jao :D. |
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
daj reci normalnim jezikom:D |
49c mi se čini malo previše za idle.pogledaj dal ti grafa spušta taktove u 2d. obične 5870 su ispod 40c u idleu
|
Citiraj:
Citiraj:
a Zalman,.. ja sam k'o svraka, volim da svijetluca :fiju: a uostalom, tih je, solidno hladi, i dobro zgledi kroz prozor :) http://img52.imageshack.us/img52/2636/l1020194.th.jpg :p p.s. moram uskoro pofotkat jedan plexineonski komp sto sam si slozio za po ranchu, pa cu postat fotke na modove ili nesh' :D Citiraj:
|
Citiraj:
evo sad vidim u nekom reviewu da njima u 2D kartica spusta clockove skoro do 150 Mhz, meni nejde ispod 400 Mhz, gdje bi to trebao nashtelat ? Stvarno mi se neda sad kopat po ccc-u :hitthewal: |
Joj daj se ne brini zbog 250mhz coece.
Uzivaj u kartici zaboga :). :beer: |
Citiraj:
Ja koristim dva monitora i extended desktop, i cini se da zbog toga ne spusta frekvu ispod 400 Mhz, a temp idlea po netu su radjene sa 150 Mhz i ventom na 40 %, kod mene je znaci 400 Mhz i 30 % :kafa: |
eto vidiš sada imaš karticu viška :chears:
mislim da će ta stajat u ladici ili tak nešto:goood: a jesu ti egzotične boje u kučištu majko mila ...tak šta još nisam vidio! |
dobro da si me sjetio. Mogao bi on 8800 za fiziku stavit.imaš dobro napajanje pa zašto ne. Spreman za metro 2033
|
Citiraj:
To je Transpiper (googlaj DFI pa ćeš saznat više) i ovako postavljen nema baš neku ulogu. Trebao ga je fiksirat na blok kod regulacije napona procesora i izvuć izvan kućišta da disipira van kućišta. Citiraj:
|
Citiraj:
Sto se tice Transpipera, on je upravo na southbridgeu u mom slucaju imao najvise smisla, jer sam nekim nespretnim petljanjem oko overclockanja memorije prouzrocio njegovo debelo pregrijavanje, ljetos je toliko bio pregrijan da sam se doslovno spekao na njemu ... Transpiper umochen u zalmanovu pastu te uglavljen na southbridge je s obzirom na moje vrlo provjetreno kuciste odlicno rijesio problem :kafa: a glede Vapora.. http://www.pcgameshardware.com/aid,7...iewed/Reviews/ moja je rev. 2 tako da znam o cemu pricam :chears: |
Dobro to što si sad svojim djelovanjem prouzročio grijanje ICH čipa je drugi par rukava. Taj se čip u normalnim uvjetima ne grije puno. BTW kakve veze ima OC memorije s ICH čipom :D
No to je već veliki OT Što se Vapor-X tiče OK ako imaš rev2 koja nije referenta onda jest kraća. No tih 1cm i nije baš toliko velika razlika :D |
Citiraj:
Meni je taj 1 cm presudio da kartica stane u kejs, da je "obicna 5870" moral bi sve razmontirat, a to je zadnja stvar koja mi se radi. Kaj se temp tice, kod mene su nekaj više u load-u a nekaj manje u idle... vent nikad nije išao preko 38%, u idle je na 18% :-) |
Citiraj:
A ti ako hoces biti konstruktivan onda mi bolje reci kako da dignem ovog' svog Quada na 3,4 ili 3,6 sa ova 4 kexa DDR2 @ 800 :chears: Jer sam ja tu vec debelo izvan elementa, a mislim da se ova 5870 nebi nimalo protivila :fiju: @Šef, ma te temperature su ocito okej, jer kad sam ja bio u loadu, nije bilo bas pretoplo u sobi, a i ovaj Antec sa svom silom svojih zrakomlata definitivno ne odmaze. Dok sam ja malo topliji u idleu zbog novog biosa koji je prilagodio idle rezim i setupima sa dva monitora, sto je navodno bio problem sa prvim biosima, koji su spustali taktove previse da bi adekvatno pogonili extended desktop :kafa: @Magarac u jednom trenutku si me bacio u gadnu napast ! :D Ali mislim da ipak ne zelim kompromitirat ovu blazenu tisinu ispod stola, da bi experimentirao sa nekim polufunkcionalnim konceptom :D |
Problem s 5870 i driveri na win 7
Smrzava se na bilo kojem modelu win 7 na xp radi normalno. Vidio sam da negdije ima nešt s driverima ali više ne mogu nači... dali bi mi netko mogao reč šta da radim? Probao sam sve modele drivera ali ništa. 5970 radi normalno a 5870 nikako. Zamrzne se nakon 10 min normalnog rada. Unaprijed hvala:):fuming:
|
MSI R5870 Lightning
Citiraj:
Izvor:guru3d |
Jel' igra tko od vas CoH na HD5000 ? Ja cu poludit.. GPU usage mi ne prelazi 20-30 % :stoopid: a FPS se zna spustit i do 25 FPS-a :nono: Neovisno, dali stavim 4, 6 ili 8 igraca.. skoro pa isto.. Ako stavim sve na Ultra + AA GPU usage mi se poveca na mozda 40ak % performanse ostanu iste, ili malo losije.. Probao sam iskljucivat' fiziku da oslobodim prostora procu, nista. Zauzece proca je oko 40 % tijekom igre :kafa: Catalyst 10.2 i ne mogu nista ni ugooglat na tu foru.. Mislim bizarno je jer mi CoH ima iste performanse na High postavkama kao i stara 8800 :wtf2:
|
pitanje jedno koliko je glasan vent u igrama tj pri opterecenju ako je netko prije toga imao 4870x2 jel tako nesto ili tise?
jer kako stvari stoje najvjerovatnije cu ovu kartu dobit kao zamjenu za x2 |
Citiraj:
5850 ima slićne preformanse kao HD 4870x2 ako ne i bolje ali je zato dosta tiša (pogotovo u load-u), a da ne govorim koliko je hladnija. Kako 5870 ima bolji hladnjak od 5850 mislim da ces se preporoditi nakon zamjene.:goood: |
Citiraj:
Pitam se gdje si ti bio zadnjih par mj i dal si uopce procitao kakav review serije 58** |
ajde nek meni netko tu odgv zanima me po performansama je kao 5870 koliko ja znam
|
Citiraj:
Da li sam čitao kakav review serije 58**? Kao što sam naveo imao sam 5850 kao i 4870x2 i da čitao sam "kakav" review serije 58**. |
Citiraj:
Sto se tice cistih perf, zavisno od igre, 4870x2 je ugl nesto sitno brza od 5870, ali na vecim rezolucijama te razlike postaju nezamjetne. 5850 ne ih stavljao ovdje u kontekst, jer, koliko got to neki zeljeli, nije ni blizu ove dvije pile. Sto se tice temperatura, tu mogu dati usporedbu 4870x2 i 5850. 5850 se dosta manje zagrijava, iz ocitih razloga, ali nije niti ona nesto posebno hladna (idle cca 50°C, dok je u load-u situacija nesto bolja: 5850 oko 70tak, a 4870x2 je znala ici dosta vise). Oba venta su glasna na visokom broju okretaja, iako istina, 5850 je nesto tisa. U 2d modu 5850 ima veliku prednost jer radi na 150MHz/300MHz, pa je gotovo necujna. Citiraj:
|
Citiraj:
|
Ne koristim kuciste, sve mi je na stolu
|
@bluefluid
Uglavnom, potvrdio si većinu stvari koje sam i ja naveo, a prije toga si rekao da sam naveo nebuloze.:fiju: Pa krenimo redom... 5850 je po performansama jako blizu 4870x2, a negdje i brža i to odgovorno tvrdim. Ponavljam imao sam oba dvije kartice pa znam o čemu pričam (ne govorim o razno raznim čmarkovima nego perf. unutar igri) i nema toga reviewa koji će me razuvjeriti. Treba naravno navesti i da se velika većina 5850 kloka kao blesava i da se 850/1200 postigne bez većih problema te se onda "približava" 5870 (naravno kad se i 5870 klokne razlika se opet povećava). Uspoređivati zagrijavanje 5850 i 4870x2 sa stock hlađenjem nema veze sa razumom. Dok je u idle-u 5850 ispod 50C 4870x2 sa malo ubrzanim ventom je uglavnom preko 60C. U load-u da bi 5850 prešla 75C potreban je fumark dok je uobicajena radna temperatura 4870x2 u dobro prozracenom kucistu (cm690 sa 3x120mm venta, od kojih jedan direktno puše po njoj) sigurno prelazi 80C i to u dijelu onog "hladnijeg" čipa. O buci ventilatora mislim da nema smisla raspravljat jer se ventilator 4870x2 i u idle-u čuje (potrebno je malo povečati defaultnu brzinu venta kako bi u idle-u grafa ostala koliko toliko hladna), dok je bar za mene vent u idle-u kod 5850 nečujan. Kod load-a razlika u buci je još veća jer vent od 4870x2 je dosta bučniji od onog 5850 (kako i nebi bio). BTW za mene su 5850 i 5870 "pile" dok 4870x2 to sigurno više nije, da bila je dok nije izašla serija 5*** no kako je od onda prošlo skoro pa pola godine 4870x2 je danas polagano zastarjela te pogotovo ne isplativa kartica.:kafa: Citiraj:
@Jurbas Kako 5870 ima bolje performanse, a i hlađenje od 5850 sigurno ćeš biti zadovoljan sa zamjenom.:chears: |
fala lijepo joooj sto ste ga nakakali a postavio uzasno jednostavno pitanje.... bar ce mi past potrosnja struje hehehehe
|
@creativo - nhf, ali jako rijetko se upustam u ovakve rasprave, dobio si onakav odgovor kakvo je bilo i pitanje.
Broj postova mi ne znaci apsolutno nista, a moji postovi na ovom forumu se konstruktivni i korisni koliko mogu biti, zavisno od situacije, barem se trudim da jesu u ovakvim slucajevima kada netko trazi savjet u necemu sto sam i sam iskusio. Tvoja subjektivnost je tvoja stvar. Sto se tice grafi, ja ti opet kazem da 5850 nema sta raditi pored 5870 i 4870X2. Ta grafa je oko 15% sporija od 4870X2 (također govorim iz iskustva, 4870X2 sam koristio prije ove). Jedina stvar koje je mene odusevila kod grafe koju trenutno posjedujem je njen oc potencijal. edit: http://www.pohrani.com/f/3J/cJ/45A3LSch/perfrel1680.jpghttp://www.pohrani.com/f/2t/Ex/2CIRMJjJ/perfrel1920.jpg |
wow, sto su testirali munjevitu !? hmm, ocekivao sam malo vishe od 3 % u odnosu na referentnu :stoopid: Dobro, na 1Ghz ce vjerovatno biti u svom elementu :D
|
Citiraj:
http://www.guru3d.com/article/msi-r5...ning-review/25 |
Evo jos jedna nereferentnog dizajna.
HIS 5870 V iCooler Turbo review Citiraj:
Card setting-------------------TEMP IDLE C----TEMP FULL C Radeon HD 5870 Reference-----35~40----------77 HIS R5870 iCooler V Turbo------30~32----------66 http://www.pohrani.com/f/33/TL/1MNAc...ageviewphp.jpg Izvor:guru3d ot:malo je fail zbog slike na njoj, ali dobro sad :p |
Glavno da je na njoj COD MW2 :D
|
Ovu HIS-ericu kupujem kad još padnu cijene top modela :nuts: :)
Ajmo reć' da već neko vrijeme imam i neku čudnu želju provozati ATi |
Citiraj:
Pa nije niš bolja od recimo Sapphire HD5870 Vapor-X Meni je Vapor-X pod Furmarkom išla max do 65°C |
ATI Radeon 5870 2GB 3X2 Eyefinity Gaming Experience
http://www.hardocp.com/article/2010/...ng_experience/ |
Sapphire Radeon HD 5870 TOXIC 2,048MB
Izvor:hexus.net @wolv - pa dobar je to pomak u temp., bez obzira na cijenu |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:29. |