PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   ISP (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=15)
-   -   AmisTV (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=159994)

yaya 11.12.2009. 11:57

Citiraj:

Autor cbz (Post 1508512)
Ja isto cekame evo mjesec otkad sam poslao a mislim da mi je draga teta iz IS-a rekla da je rok 45 dana od zaprimanja. Znaci tam negdje oko bozica vjerojatnije.

A navodno im je sad do pocetka 12 nestalo uredjaja pa su cekali posiljku koja je trebala 01.12 stici kod njih. tako da me nebi cudilo da dobijem tipa 04.01 i produljenje testnog do 3. mjeseca :) inace se ne isplati :P

ma ja mislim da je proslo vise od mjesec dana kak sam dala papire, mozda i 2 , ej opce se ne sjecam vise, ma..ako bude bude, ak ne nis..:kafa:trebali bi nekako obavijestit putem web stranice il nekaj..e sad sam zvala , poslala sa,m jos 22.10 papire , hahah, rekla mi je kao tijekom 12og mjeseca i kao sve ni se u 12om trebalo rijesit, pa sad cemo cekat i dalje..zivi bili pa vidjeli:)

Darth Ranger 11.12.2009. 14:26

Nisu se ni meni javili :( Čekam mjesec i po. Ali još nije prošlo tih 45 dana :)
U amisu su mi slično komentirali da će ih sredinom mjeseca podjeliti...ali kao svima prije Božića.

E i da uope ne updejtaju svoju stranicu sa informacijama. Mogli bi barem napraviti podstranice za IP tv sa programima, itd. Nekakva komunikacija sa korisnicima bila bi ok :(

divacic 12.12.2009. 08:25

Citiraj:

Autor zippo (Post 1495533)
:dobar: :care: :D

Tja, da nisi površan kakav jesi našao bi par postova iznad i slijedeće:

"2. Amisov router mi je stavljen u bridge mode i na njega sam nakačio SVOJ router."

I na taj svoj sam prvo štekao STB, a onda su mi rekli da štekam na amisov router bez obzira bio u bridge-u ili ne. Eto, nadam se da je sad jasnije.

sinke.ZG 16.12.2009. 00:14

ja ih zvao danas zahtjev su zaprimili 19.11 a stb dobivam 28.12.... nebu se gledalo za bozic al bude za novu godinu

Zmalamuth 16.12.2009. 09:50

Ja ih zvao u ponedjeljak, primili su moj zahtjev 26.10, a rekli su da ce me zvati danas najkasnije, jer sam pod "Ž", a nije znala tocno koliko je ljudi ispred mene.
Evo zvali maloprije, sutra stize STB, znaci da su sada na onima koji su predali ugovore 27.10.

Karlo2304 16.12.2009. 13:40

Citiraj:

Autor Zmalamuth (Post 1512387)
Ja ih zvao u ponedjeljak, primili su moj zahtjev 26.10, a rekli su da ce me zvati danas najkasnije, jer sam pod "Ž", a nije znala tocno koliko je ljudi ispred mene.
Evo zvali maloprije, sutra stize STB, znaci da su sada na onima koji su predali ugovore 27.10.

Ja sam isto pod Ž pa sam dobio prije kojih 3 tjedna.
Sad kako oni to biraju kako daju nemam pojma.

yaya 16.12.2009. 20:10

Citiraj:

Autor Zmalamuth (Post 1512387)

ja sam predala 22.10.pa mi se nisu jos javili...:(..al ne ide po prezimenu nego po datumu predavanja

Zmalamuth 17.12.2009. 08:42

Evo pustili mi vecu brzinu, sad jos cekam STB da se ukaze.

http://www.speedtest.net/result/655088238.png

Jedino sta primjecujem da mi se ping smanjio za pola, prije mi je mjerio ping oko 40, sad je 24.
Sad sam jos bacio test do njemacke i austrije, i brzine su skoro iste, a pinge je isto manji nego prije, sad je oko 35-40, prije je bio 50-60.
I cini mi se da mi polako povecavaju vezu, valjda da vide koliko moze parica izdrzat prije nego pocnu problemi.
Jer jucer sam oko ponoci testirao i imao sam oko 12-13mb/s sad je na 16.74.
Vidjet cemo kako ce se to ponasat kad STB dojde.

yaya 17.12.2009. 09:06

Ma mene su jucer bili nazvali na mob, al nisam se javila na vrijeme i jutros ih, zovem, kazu provjerit ce zbog cega..hmm..pomalo me to vec pocelo nervirat, ko da me nisu mogli zvat na fiksni:hitthewal:

yaya 17.12.2009. 10:04

Danas izmedju 16 i 20 mi stize uredjaj juhu, pa javim kak bude islo ili ako bude nekih problema..pozz..inace ja sam predala oko 22.10.

Zmalamuth 17.12.2009. 10:05

Citiraj:

Autor yaya (Post 1513294)
Ma mene su jucer bili nazvali na mob, al nisam se javila na vrijeme i jutros ih, zovem, kazu provjerit ce zbog cega..hmm..pomalo me to vec pocelo nervirat, ko da me nisu mogli zvat na fiksni:hitthewal:

Mene isto uvijek zovu na mob, valjda racunaju da su ljudi prije dostupni na mob nego doma.

yaya 17.12.2009. 18:45

stigo STB pomagajte ljudi ako ne budem znala ...:))

yaya 17.12.2009. 21:05

isprobala sam..svi programi su tu..samo vas molim jel netko zna kako mogu namjestit na rezoluciju 16:9 za sve programe da ne moram na svakom ponovo namjestat zoom i kako da izbjegnem pitanje za onaj pristupni kod svaki put..e da i di mogu povoljno kupit nekih 10 m UTP kabla mreznog..hvala puno!!:goodnite:,..brzina je ova kaj pise..e da i ima li teletexta..pozz svima

fle_ki 18.12.2009. 17:35

Citiraj:

Autor yaya (Post 1513930)
isprobala sam..svi programi su tu..samo vas molim jel netko zna kako mogu namjestit na rezoluciju 16:9 za sve programe da ne moram na svakom ponovo namjestat zoom i kako da izbjegnem pitanje za onaj pristupni kod svaki put..e da i di mogu povoljno kupit nekih 10 m UTP kabla mreznog..hvala puno!!:goodnite:,..brzina je ova kaj pise..e da i ima li teletexta..pozz svima

E sad nema makac od tv:D,dok ga ne izguštaš,evo proljeća:).Jesi kvalitetom slike zadovoljna.

hzg 18.12.2009. 19:21

Omjer namjestiš u teh. postavkama, za scart ili za hdmi.
TTXT mislim da radi samo preko scart-a, ali ne i preko hdmi-ja.

yaya 18.12.2009. 23:30

Citiraj:

Autor hzg (Post 1514667)
Omjer namjestiš u teh. postavkama, za scart ili za hdmi.
TTXT mislim da radi samo preko scart-a, ali ne i preko hdmi-ja.

hvala puno:)

iptv 21.12.2009. 09:58

Pozdrav,

pitanje za one koji su imali sreće da su dobili uslugu do sada...

jesu li vam ove izmjerene brzine žično ili preko wirless-a?

Kad mjerim preko wirless-a brzina mi je samo 5 Mbps , a kad se spojim žicom na router onda mi je 10 Mbps. Jel zna netko u ćemu je stvar ?

Darth Ranger 21.12.2009. 11:58

I ja dobio sve prije tjedan dana :)
Evo mojih prvih dojmova. Brzina podosta varira no ajmo reći da se ustabilila na 10-11 Mbps. Upload je stabilan na 1,3 Mbps. Očekivao sam stabliniju brzinu downloada no ok je (prema T-Com propusnost mi je bila 15 mbps).
Amis TV - sve za sada radi ok. Tranzicija između programa može biti bolja, no očekivano je to za iptv. Mali problem imam kod nekih programa, koji se ne otvaraju. nakon nekog vremena prorade. Tipa BBC prime...No valjda bu se ustabililo. Teletext radi samo na nekim programima. Izbor programa je solidan. No nadam se da ce ga jos prosiriti.Nezaistan sam :P
Toliko za sada :)

yaya 21.12.2009. 16:22

Citiraj:

Autor Darth Ranger (Post 1516694)
Evo mojih prvih dojmova. Brzina podosta varira no ajmo reći da se ustabilila na 10-11 Mbps. Upload je stabilan na 1,3 Mbps. Očekivao sam stabliniju brzinu downloada no ok je (prema T-Com propusnost mi je bila 15 mbps).
Amis TV - sve za sada radi ok. Tranzicija između programa može biti bolja, no očekivano je to za iptv. Mali problem imam kod nekih programa, koji se ne otvaraju. nakon nekog vremena prorade. Tipa BBC prime...No valjda bu se ustabililo. Teletext radi samo na nekim programima. Izbor programa je solidan. No nadam se da ce ga jos prosiriti.Nezaistan sam :P

nemam sto za dodat..isto zicno brzina 10tak mbita.. tv sve super bbc prime mi se jos nije ukazao, ttxt nema, al to nije toliko ni vazno, sve u svemu , jako sam zadovoljna, osim kaj je bio prekid tv u nedjelju boktepitaj zasto..bilo bi dobro kad bi se vise oglasavali na web stranici..al sad je opet sve sredjeno..hurra za amis:chears:

_Matija_ 25.12.2009. 19:19

Ovako, moje je pitanje sljedece :)

Gdje, tj kako mogu vidjeti koji kanal ima koju IP adresu?

Razlog zasto pitam je ovaj:

http://sl.podnapisi.net/pclanki/clanek/i/148

sinke.ZG 28.12.2009. 02:28

danas stize stb....a brzinu su digli i ona je vidljiva u potpisu

Router 29.12.2009. 17:04

Sutra stize oprema za tv, a tek prije par mjeseci sam se rjesio vecine kablova po stanu a sad cu opet morat telefonski vuc maltene preko cijelog stana, hm mozda mi ovaj 3u1 i nije trebao:)

Infomathiker 30.12.2009. 00:51

je li moraju novi pretplatnici uzeti prvo amis 2u1 kako bi tek poslije mogli preci na 3u1, tako su mi barem rekli u szk ili su me zahebali?

Ciclajbek 30.12.2009. 04:08

zasto meni STB nakon 2 tjedna iskljucenosti vise ne nalazi programe? trazi me da ih pretrazi i samo izvrti od 0-100% i nis ne nadje...zna netko ?

hzg 30.12.2009. 10:00

Citiraj:

Autor Ciclajbek (Post 1524119)
zasto meni STB nakon 2 tjedna iskljucenosti vise ne nalazi programe? trazi me da ih pretrazi i samo izvrti od 0-100% i nis ne nadje...zna netko ?

Zovi SZK, nešto ti moraju resetirati / ubaciti nove postavke /... tak je i meni bilo.

Gumby 30.12.2009. 11:01

Ja nisam baš nešto oduševljen Amis TV-om. Djelomično je to zato jer nemam neku pretjeranu potrebu za tom uslugom, pogledam s vremena na vrijeme neki dokumentarac i to je to.
A s druge strane imao sam problema s ruterom. Digli su mi brzinu na cca 11-12 Mbps, upload na nekih 1,2 Mbps ali počela mi je redovito pucati veza. Događalo se da mi bar jednom na dan pukne internet i voice, pa onda gasi i pali ruter, i tako u nedogled. Zvao sam SZK i bili su stvarno uslužni, rekli su da moraju korigirati neke postavke, zatim su mi javili da je stvar riješena. Sad sve šljaka kako treba, ali smanjili su mi brzinu na 6-7Mbps :(
Ne znam kako će se to sve skupa ponašati kad će početi puštati HD kanale (meni bi još uz to trebao jedan dodatni STB).
Tako da se bojim da ću im, pogotovo ako ne spuste cijene, zahvaliti i otkazati uslugu.

Ciclajbek 30.12.2009. 11:04

Nakon jedno 10 puta paljenja gasenja STB-a, preštekavanja iz jednog u drugi port na SE555, te tek nakon konfiguriranja speedtoucha(nis nisam mijenjao, samo sam pokrenuo setup da se resetira, kad vec nema nigdje u postavkama direktni gumbic reset) te mi je onda nestao iz liste DSL konekcije eth_video, diskonektao se, konektao i onda se vratio eth_video, opet upalio STB i proradilo...

Mater(sad kao ima i snimalica, prije nije bilo, i jos par funkcija vise)

Ciclajbek 30.12.2009. 11:13

Pa to i nema neke veze s njima, ocito je da si na losem mjestu, tak i tak svi provideri koriste t-com parice, tak da si na bilo kojem drugom ISPu bilo bi ti slicno, i naravno da neces moc gledat na oba TV-a HD program, da furas u idealnim uvjetima preko 17mbps onda bi to jos i radilo,ovak, bojim se da nema sanse...

Mene nervira jedna stvar a to je da se uvijek iskoristava maksimalan promet, npr. upalim telku i stavim download, i nema onda odredjeno kolko telka cucla da ne trza, vec ona trosi tolko, download naravno povuce sav ostatak mbps i onda kad tv-u zatreba zatrza, ili u najgorem slucaju pol prometa tv-a jos download uzme...

Router 30.12.2009. 12:33

Spojeno,radi,solidni programi,izgleda da cu morati investirati u HDMI kabel jer preko scarta na 1366x768 tv-u bas i ne izgleda naj,odnosno vidio sam bolje.

EDIT-nasao jedan kabel,ali je naravno prekratak.

sinke.ZG 30.12.2009. 22:06

Citiraj:

Autor Gumby (Post 1524244)
Ja nisam baš nešto oduševljen Amis TV-om. Djelomično je to zato jer nemam neku pretjeranu potrebu za tom uslugom, pogledam s vremena na vrijeme neki dokumentarac i to je to.
A s druge strane imao sam problema s ruterom. Digli su mi brzinu na cca 11-12 Mbps, upload na nekih 1,2 Mbps ali počela mi je redovito pucati veza. Događalo se da mi bar jednom na dan pukne internet i voice, pa onda gasi i pali ruter, i tako u nedogled. Zvao sam SZK i bili su stvarno uslužni, rekli su da moraju korigirati neke postavke, zatim su mi javili da je stvar riješena. Sad sve šljaka kako treba, ali smanjili su mi brzinu na 6-7Mbps :(
Ne znam kako će se to sve skupa ponašati kad će početi puštati HD kanale (meni bi još uz to trebao jedan dodatni STB).
Tako da se bojim da ću im, pogotovo ako ne spuste cijene, zahvaliti i otkazati uslugu.

kaj ce ti drugi stb kad nemas potrebu za iptv-om

Rebellion 30.12.2009. 23:06

Citiraj:

Autor Bono (Post 1463845)
Ja cu trazit raskid 3u1 ugovora ne da mi se vise cekati, a i pretjerali su ionako sa cijenom.

manji 3u1 paket je skuplji od bneta, veci jeftiniji od bneta, tak da to jesu li pretjerali je relativno jbg.

Citiraj:

Autor sinke.ZG (Post 1464185)
ak je to skupo gdje onda ima jeftinije....

bnet ako neces 10-20Mbps (ako je to kod tebe moguce naravno)

Citiraj:

Autor Bono (Post 1464194)
Vec je prozvakano, prodaju nesto sto vecina ljudi ne zeli, sta ce mi 24mbita i IPTV kad jedva mogu progurati postojecih 4mbita i IPTV. 2mbit paket je totalno neprihvatljiv, tako da nemam izbora nego da ne koristim njihovu uslugu jer ono sta ja hocu je nadogradnja mog paketa 2u1 sa IPTV-om.

ovisi sad, oni ti mogu lupit open paket koji bi trebao spojit te na tvoju max brzinu, al cesto se dogadja da te spoji taman tolko preko da ti puca kolko ne bi moralo (tj previse)
ako ti ide radit modulaciju neko ko zna, bit ce u redu.
I NE DAJ DA TI STAVLJAJU HAKOM MODULACIJU NI ZA ZIVU GLAVU!!!
SRANJE ZIVO j#%es hr. agenciju za telekomunikacije, pojma nemaju :S

Citiraj:

Autor Bono (Post 1437602)
Iduce godine ce ponuditi, za HD ti treba oko 8mbita tako da ce samo oni sa dobrom paricom moci imat HD.

opet je relativno to sto kazes.
iptv nece trosit 2-2.5Mbps za HDTV kanale nego vise.
Pitanje je hoce li amis dignit ljudima na 4Mbps 3u1 brzinu zbog toga.
Ali realno gledano, onaj kome radi stabilno modulacija nece imat pucanja, nego ce mu past PPPoE net bandwidth.

Citiraj:

Autor Darth Ranger (Post 1516694)

Gdje mjeris brzinu?
Jesi furao download manager test.
Sam svoj majstor ti je najrealniji test. (fmd, getright, firedownload etc.)

Citiraj:

Autor pigo1973 (Post 1519521)
Meni isto stalno puca veza od kad je dosao TV...

Evo podatci:

Uptime:0 days, 0:08:30
http://192.168.1.254/images/spacer.gif
Modulation:G.992.5 Annex B
Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]:1.162 / 9.561
Data Transferred (Sent/Received) [MB/MB]:12,48 / 339,23
Output Power (Up/Down) [dBm]:13,0 / 19,0
Line Attenuation (Up/Down) [dB]:21,5 / 31,5
SN Margin (Up/Down) [dB]:9,5 / 9,5
Vendor ID (Local/Remote):TMMB / BDCM
Loss of Framing (Local/Remote):0 / 0
Loss of Signal (Local/Remote):0 / 0
Loss of Power (Local/Remote):0 / 0
Loss of Link (Remote):0
Error Seconds (Local/Remote):94 / 0
FEC Errors (Up/Down):21 / 1.107
CRC Errors (Up/Down):5 / 0
HEC Errors (Up/Down):919 / 0

ne moze ti nikak ova brzina prolazit na tvojoj parici jbg, trazi da ti spuste.

Citiraj:

Autor Ciclajbek (Post 1524120)
Pa radilo je sve, onda sam intenzivno downloadao pa sam ga otraga na gumb ugasio...

I neki dan idem ga upalit i on se kao podigne, al prvo kaj pokaze je onaj logo i nakon toga odma stoji da moram skenirat programe i nis ne nadje...I tako u nedogled,...Cak ga ne mogu ni ugasit na daljinski ni nis...

probaj ovo: ugasi STB, ugasi/upali router, cekaj da se spoji na dsl, upali STB

Citiraj:

Autor marauder16 (Post 1434116)
koliko bandwidtha kosta taj IPTV? da si jednostavnom matematikom zbrojim kolko ta stvar vuce plus trenutna brzina paketa. jer to dvoje mora biti manje od teoretskog maksimuma za moju paricu koji nije velik :D (ispravite moje shvacanje toga svega, da ne bi mozda i modulaciju morali mijenjati na adsl2+)

2-2.5Mbps dok nema hdtv-a

Citiraj:

Autor Ciclajbek (Post 1432622)
Ma je...najbolje da bude bolji od MaxTV-a....Kak su ljudi smijesni...

Pa kak moze bit bolje kad su oni glavni, oni su monopol....Nemogu sve firme dobit licencu za sve filmove, t-com je prvi.on ima snimalicu, i to pogotovo da bude bolji odma u startu...

Yea right-...

Polako, nek krene, nek jos malo spuste cijene za pakete i da si ubodem 6mbit i TV i kud ces bolje...

jedno je videoteka, ovo ostalo nije bash kako kazes.
Bolje od maxtva moze bit lako, max tv je po mom misljenju njesra :S

Gumby 31.12.2009. 16:04

Citiraj:

Autor sinke.ZG (Post 1524794)
kaj ce ti drugi stb kad nemas potrebu za iptv-om

Kaj će meni, to je moja stvar. Ali mogu ti reći, ak te baš interesira, da mi drugi treba za starce (obiteljska kuća). Zadovoljan?

sinke.ZG 31.12.2009. 16:14

Citiraj:

Autor Gumby (Post 1525299)
Kaj će meni, to je moja stvar. Ali mogu ti reći, ak te baš interesira, da mi drugi treba za starce (obiteljska kuća). Zadovoljan?

ocito postoji potreba onda i kod tebe i kod njih

yaya 01.01.2010. 21:09

e ljudi jest eskuzili da time shift i snimalica rade samo na ova 4 domaca programa ..hrt rtl, nova..ako je tako, to mi se bas i ne svidja..oce oni to prosirit i na ostale programe..ili'

yaya 01.01.2010. 21:16

Citiraj:

Autor Router (Post 1524313)
Spojeno,radi,solidni programi,izgleda da cu morati investirati u HDMI kabel jer preko scarta na 1366x768 tv-u bas i ne izgleda naj,odnosno vidio sam bolje.

EDIT-nasao jedan kabel,ali je naravno prekratak.

daj molim te, jer ja nemam pojma, sto spajas tim kablom, ovaj reciver i tv ili???..jer i meni se cini da bi slika mogla bit bolja..:respekt:

sinke.ZG 01.01.2010. 21:26

meni snimalica opce neradi....jel treba kaj podesavat, a ni teletekst mi neradi

yaya 01.01.2010. 23:45

Citiraj:

Autor sinke.ZG (Post 1525895)
meni snimalica opce neradi....jel treba kaj podesavat, a ni teletekst mi neradi

ma ja nisam nista podesavala,..zovi njih..a ttxt nemam ni ja, to mi nije ni bitno..a jesi snimao domace programe ili nekaj strano?jer moze se snimat samo htv, rtl i nova

Infomathiker 02.01.2010. 00:54

Stigao mi je amis, dobio sam korišteni router sa podesenim portovima itd. Je li mogu resetirati router bez da gubim korisnicko ime i lozinku na koju se spajam posto ju ne znam.

Inače imam paket 4mbit, kad odem na speedtest dobijem rezultat: download: 4.4mbit, upload: 0.8 mbit, vjerujem da mi je to zbog udaljenosti od centrale (300 m). Ali mući me ping, iako sam udaljen od centrale tako malo ping je oko 60. Pa me zanima što je tome uzrok? Kabeli su kvalitetni i novi.

Edit: tema je za amis, sorry sto sam ovdje postao.

Gumby 02.01.2010. 15:31

Citiraj:

Autor sinke.ZG (Post 1525314)
ocito postoji potreba onda i kod tebe i kod njih

A kod tebe očito postoji nezaustavljiva potreba za filozofiranjem :nono:
Dosta spamanja.

Bono 05.01.2010. 03:11

Citiraj:

Autor Rebellion (Post 1524836)
manji 3u1 paket je skuplji od bneta, veci jeftiniji od bneta, tak da to jesu li pretjerali je relativno jbg.

Kako sam napisao stvarno mi ne treba velika brzina nego ~4mbit/flat telefon i IPTV po nekoj prihvatljivoj cijeni.

Znaci ocekivao sam da ce Amis ponuditi nesto u rangu 230kn.

4 Mbps, FLAT RATE + TV, Osnovni paket + Xtel FLAT 226,84 kn

Sad nedostaci, s obzirom da jos imam paralelno BNET kabelsku i IPTV od AMisa, njihova usluga se vise uopce ne pali jer fale dva programa sta moj stari ponekad gleda, a to su Z1 i OTV.
Stvarno ne kuzim kako nisu mogli ta dva programa isto ubaciti. Dalje sto se tice IPTV-a previse se blokira skoro svakih par minuta sto je preiritantno, a vidim da ne misle ponudi neku bolju cijenu tako da cu zatraziti raskid ugovora.

EPG im opako felsa, tako da se vise ne mogu pouzdati u to, TXT ne radi.
Jedino zasto ne bi skroz presao na BNET je sto im Internet nije tako stabilan kao Amisu, tako da cu ostati na 2u1.
Moglo je to puno bolje, a da ne pricam o porn kanalima kad se prebaci na njega slika i zvuk idu, a ako neznas pin ne mozes ga izgasiti. Predobro.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:04.