![]() |
Taj 8 pinski je rijedak kod napajanja (osim u malo skupljih/kvalitetnijih), ali mozes ubosti 2 x 4 pinski u njega, tako sam ja napravija sa svojim.. Ako vec nemas 2 x 4 pinska kupi pretvarac, mislim da ima u chipoteci...
|
Tnx.
Nazalost u chipoteci kazu da ih nece biti jos 2,3 tj (?!?!) / niti jedan 8 pinski pretvarac, niti 4 da ga dodam uz vec postojeci. Probao sam sa samo jednim 4 pinskim al se komp ne boota, imam li rjesenja il sam zbog glupog kabela osuden na 2,3 tj bez kompa :( ? |
Pa kaj nemaš na OCZu 8pinski?? Ja sma imal OCZ 500W i imalo je 8pina, ili mislim da je čak i bilo 4+2pina.
|
Citiraj:
Citiraj:
|
tnx.
Dosta me ljudi uvjerilo da je taj jedan 4 pinski dovoljan, sad samo da otkrijem zasto ploca na posta ako nije do toga. ostatak nove konfe je 5870,intelov ssd x25m,2x2 drr3, uz navedenu plocu naravno, komponente su nove pa nekako sumljam da je do njih, jedino ako napajanje nije pre slabo al i to sumljam. Javljam se sa preciznim pitanjem kad malo promozgam. |
Jedno stvarno noobovsko pitanje, ali da budem siguran...
MBO Asus P55 EVO Eh, sada, koliko ja mogu na to staviti diskova? Trenutni ultimativno cilj za ljeto je ovak... 1 x SSD 2 x HDD raid 0 1x HDD (zaseban disk na kojem bi bio Linux) 1x optika (zakaj ja imam osjećaj da se na isto prikopča optika i storage?) I da li ima još mjesta na ovome za još jedan odvojeni SSD koji bi bio zaseban od ostalog (ovaj HDD za Linux bi se bacio za Linux skladište, a drugi SSD za Linux sistemsku)? Eh, sad, negdje neki mali crv mi u glavi govori da mogu ići do 2 RAID polja po kontroleru... Drugim riječima jedino što bi možda moglo biti na ovoj ploči je nešto kao 2*n RAID 0 + 2 RAID 1 Koliko sam ja gore gluposti namljeo, a koliko je toga istinito? |
Ploča ima ukupno 8 SATA priključaka i 1 IDE (na koji mogu 2 IDE uređaja), a tebi treba 5 priključaka (6 sa drugim ssd-om). Doduše, nije mi jasno šta će ti RAID pored ssd-a koji je brži od bilo kojeg RAID-a.
http://www.asus.com/product.aspx?P_I...Igo&templete=2 |
Citiraj:
Inače, zahvaljujem. |
Mislio sam da stavljaš RAID radi brzine, a to pored ssd-a nema šta tražiti. Ako staviš ssd za OS, onda ti nije bitno kakve ćeš diskove još staviti. Npr. staviš WD Green - nit ga vidiš nit ga čuješ, a kapaciteta k'o u priči.
|
Može mi netko pojasniti jel se taj southbridge na P55 pločama toliko grije kad tolike HS-ove na njega nakeljuju ili je to kao i obično marketinška fora kao i fora što ICH10R sad u Intelu zovu P55 čipset?
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
Zato sam se ja čudio što nema hlađenja za NB na većini ploča :D |
Citiraj:
|
Pošto je ovo tema za pitanja o 1156 procesorima,mene zanima jedna situacija,radi se o popularnom i5 750. Prilikom overclockiranja,da li je bolje, da ne kažem - brže, postaviti i ganjati viši BCLK,ili ići na viši multi.
Primjer 3.2ghz,da li je jednako u brzini da li je postignut 200x16 ili sa 160x20 ? Nije mi baš jasan utjecaj te QPi frekvencije na brzinu kompa, kao i omjer FSB/DRAM,koliko ima veze 2:8,a ne npr. 1:1. EDIT: Pardon,može li onda bar premještaj tamo? I odgovor bez slanja na nekakav FAQ ili Tutorial. |
Daj se barem malo upoznaj sa forumom. Nije da se nemoze nac ovaj podforum. Jel tako?
|
Evo samo da obavijestim ljude koji misle kupovat da sam naletio u techno maxu na i5 750 za 1399 kn :) za 150 kn jeftinije nego bilo gdje što sam gledo! nisam mogo vjerovat, mislio sam da je tipfeler ili da su se zeznuli oko cijene... odem pogledat osobno i fakat je, ja ga uzeo pa ćemo vidjet jel radi :) pozz
|
Ma ekipa mene interesira jedna stvar...kupujem ploču za i7 i već sam to prije postao ali vidim da ovdje idu pitanja o pločama.....i sad stvarno mi treba odgovor...ma je li ASUS P7P55D-E PREMIUM stvarno vrijedna dodadnih 700 kuna u odnosu na ASROCK DELUXE3....P7P55D-E PREMIUM je u linksa 1900 kuna a ASROCK DELUXE3 1200....ma kad bi ja zna da je PREMIUM 700 kuna bolja ja se stvarno ne bi mislija odmah bi je kupija ali ovako stvarno nisam siguran šta napravit...stvarno bi tija razrješit ovu dilemu...upomoć!!!!!!!!!!
|
evo zgodan review, nabildani p55 by ECS
ECS P55H-AK review http://www.pohrani.com/f/2E/6n/1K5kmoby/ecs55.jpg Citiraj:
Citiraj:
|
ASRock P55 Extreme4 review
Moja buduća matična ploča :D mislio sam uzeti Deluxe3, ali sad ću malo pričekati da ovo dođe. Razlika u cijeni neće biti velika, možda kakvih 150-200kn. Citiraj:
|
Po čemu ti je bolja P55 Extreme4 od Deluxe 3 ?
Teško da će biti ispod 1500 kn kad dođe |
Citiraj:
125 funti je u UK, dakle kod nas kakvih 1200-1300kn. |
Ma postavio sam ovo pitanje jer smatram da tih dodatnih 700 kuna ja u ovom slučaju plačam samo za ime,brand ASUS i ništa više...čitam recenzije okolo i vidim da ASROCK ploče obavljaju svoj posao više nego dobro pogotovo u igrama šta je meni bitno.Je znam ASUS P7P55D-E PREMIUM ima vrhunski sređeno napajanje procesora,ima taj TURBO-V i stvarno vrhunski izgleda ali neću sist u nju napravit đir oko kvarta i pokupit dobru macu u njoj :____________(),sve u svemu stvarno imam dojam da plaćam samo ime u ovom slučaju.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
No da ju nisam dobio džabe, nebi je nikad ni kupio jer je preskupa pa čak i za sve što dotična nudi. Pola je proizvod a pola ime. U toj tvojoj dilemi koje uopće nebi trebalo bit, asrock je definitivan izbor. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Dvoumim se između ova dva proca, kojeg da izaberem što mi vi predlažete?
http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=8881 http://www.adm.hr/product_info.php?c...oducts_id=8836 |
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
http://www.adm.hr/index.php?cPath=258_217_214_314 pri vrhu su ti, i jedna i druga. ova tvoja je jeftinija nekih 30ak kuna. A novija je, sad zašto nemam pojma. Al dobre su obadvije, mislim da nitko neće fulat koju god da izabere. :chears: Čemu služi taj hyper threading? Meni treba uglavnom za igrice, i surfanje. Nisam baš od nekih zahtjevnih korisnika, tako da i meni i 5 zvuči prihvatljivije zbog cijene a u kvaliteti i nije neka velika razlika. :goood: |
Citiraj:
ako ne misliš piliti sa nekom bijesnom obradom videa, slika i glazbe i nisi neki HC gamer koji vidi razliku od 1-2 fps-a, i5 760 će ti biti sasma dovoljan. i još ga OC-aš na 4 GHz i miran si niz godina ;) a za razliku u cijeni uzmeš neki HDD, RAM ili nadodaš za jaču grafičku. |
Citiraj:
|
JEdno brzinsko!
Gigabyte p55-ud5 je ploča o kojoj se radi. Jel svejedno u kojem je slotu grafička kartica, tj kod prvog mi piše normalno PCIe 2.0 16x kod drugog 8x, sad ak ja stavim u drugi slot jel će radit na 8x ili normalno. Tj. jel brzina deklarirana sa samimi slotom ili se onda reducira samo ako ima više od jedne kartice (cf ili SLI) |
radi u drugom slotu na 8x,siguran sam 90% =)
|
Citiraj:
|
e TO, THX MOMCI!
Radi mi prvi slot ali widnowsi su prolupali pa mi svugdje prepoznaju HD4800 seriju, a kad stavim u drugi slot onda normalno 5800. Neka softversa greška od kad sam brisal drivere sa DC-om nešto se pobrisalo. A neda mi se radi tog brisat W7. |
Ti onda radi kao 8x ili 16x? :)
|
A 8x ak tak vele, nisam gledal. Di da to vidim ? :o
|
u GPU-Z ti pise kraj PCI-E 2.0 ili 16x ili 8x....
|
PCIe 2.0 x8 piše, joj sad opet moram inst sve markove da vidim jel promjena drastična :D
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:57. |