PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Gaming (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=38)
-   -   Crysis 2 (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=155978)

inaki 08.06.2010. 16:09

Citiraj:

Autor alengrosevic (Post 1663389)
pa neka HD5850 bi je bez frke upogonila. neki i5/i5 ili AMD ekvivalent i mislim da bi bez frke glatko radilo. mozda ne na max detaljima, ali cisto pristojno bi je vrtilo...

Tako sam se nekako i mislio,pa možda je i vrijeme da umirovim grafu(ATI 4650) i proc(AMD 240)... :D

brab 08.06.2010. 18:44

Ja umirovljujem 4870 i uzeo sam dve 5870 Vapor-X za Xfire samo zbog Crysis 2! :)
Jedva cekam...jedinica mi se stalno vukla, laggy je bilo za ubit...

Strider 08.06.2010. 19:37

2x 5870. cca 5000 kn? Moje misljenje previse para za crysis iako grafika mami nekome oci al ipak too much.

PS.Zna li itko mozda otprilike kak bi se meni vrtio crysis 2 na i7 920,2x4870 i 7gb rama?

brab 08.06.2010. 19:57

Vise 6000kn! :) Cca 3000kn komad je bio.
Jos sam uzeo GTS250 za PhysX.

Ma muka mi je vise od trzanja i lagiranja i tako to...kontam sa tim setupom mogu piknit sve igre sljedece 2 godine (nadam se) u 8xAA i 16xAF bez trzanja na 19x12...

danc00 08.06.2010. 21:56

Išlo bude to i na slabijima karticama od 5850....

Doink the Clown 08.06.2010. 22:06

Citiraj:

Autor danc00 (Post 1663633)
Išlo bude to i na slabijima karticama od 5850....

Bude bude, samo je pitanje kako na većim rezolucijama i s kolikim detaljima, da ne bi u dijelovima igre bilo gledanja slide showa, tu će i proc igrati dosta važnu ulogu a ne samo grafa...

danc00 08.06.2010. 22:24

Ko ima i5/kvad bez brige se bude igral i na GTX260 cca 22"

Znam da na jedinici kad si stavil kvada da je igrica poludela.

Jerry Drake 09.06.2010. 10:18

Izgleda i djeluje izvrsno. nema sumnje da će grafika biti super, to im je trademark. Pitanje je samo po koju cijenu i kako će cijela igra ispasti.

New York kao mjesto radnje mi sve više izgleda ok, no još uvijek mislim da su još malo trebali ostati na selu/tropskom otoku.

FC2 se zeznuo zamjenom otoka s Afrikom i dugačkim vožnjama između radnji, hoće li i C2 napraviti korak natrag s NY?

Mislim da će C2 na Pc-u neka 5xxx kartica za cca 1000 kn ovo vrtiti na 1280x1024 medium/high. A meni će to biti dosta :)

xGAME 11.06.2010. 01:46

Gameplay prikazan na E3:

http://www.gametrailers.com/video/e3...rysis-2/101144

hammer_of_thor 11.06.2010. 01:54

Citiraj:

Autor xGAME (Post 1665118)

Užas.
Jedino dobro na isječku je glazba.

Ostalo katastrofa, svi se narajcali koda će umočit u yebeny Crysis :no2drug:

Jerry Drake 11.06.2010. 12:33

Citiraj:

Autor hammer_of_thor (Post 1665119)
Užas.
Jedino dobro na isječku je glazba.

Ostalo katastrofa, svi se narajcali koda će umočit u yebeny Crysis :no2drug:

A što ti je točno užas?

warlock25 11.06.2010. 12:42

hebote u jedinici je bila bolja grafika

danc00 11.06.2010. 12:50

Ma grafika je ok, lošija nemre biti a bolja ni nemora :).

Meni je veči problem kaj su preselili radnju u grad...kaj je po meni debilana, ima miljun igrica po gradu, samo zgrade i muljun nijansi j3bene sive boje...monotono.

Kriza mi je bila prvenstveno hit jer je bila na otoku i sve je bilo super, krajolik, šume alieni....a ne ovo smeće od grada i skakanje po zgradama, fuj.

xGAME 11.06.2010. 14:22

Slažem se, igra jako jako jako loše izgleda, jebo ih grad, bit će Mirrors Edge sa više akcije :(

Prvi dio mi bio super, bmk što nekome nije, al ovo je očaj....
I jebem ti ja tu njihovu grafiku, pa šta samo grafiku žele popravit u igrama, ne smao u Crysisu nek i opčenito, što se mene tiče bolje od Crysisa 1, S.T.A.L.K.E.R.a i sličnih mi ne treba, nek poboljšaju gameplay, ubace raznolikije misije, AI, etc

U svakom jebenom trailer samo pokazuju kako se mijenjaju sjene, kako sunčeve zrake prolaze kroz lišće etc, pa kad će jebeno shvatit da je grafika zadnje na što bi morali obračat pozornost kod razvoja igre...važniji je zvuk, atmosfera, gameplay, priča, AI

Doink the Clown 11.06.2010. 14:32

Meni isto nije jasno zašto vam je grafika loša, što ste očekivali?

danc00 11.06.2010. 14:48

Citiraj:

Autor xGAME (Post 1665365)
Slažem se, igra jako jako jako loše izgleda, jebo ih grad, bit će Mirrors Edge sa više akcije :(

I jebem ti ja tu njihovu grafiku, pa šta samo grafiku žele popravit u igrama, ne smao u Crysisu nek i opčenito, što se mene tiče bolje od Crysisa 1, S.T.A.L.K.E.R.a i sličnih mi ne treba, nek poboljšaju gameplay, ubace raznolikije misije, AI, etc

U svakom jebenom trailer samo pokazuju kako se mijenjaju sjene, kako sunčeve zrake prolaze kroz lišće etc, pa kad će jebeno shvatit da je grafika zadnje na što bi morali obračat pozornost kod razvoja igre...važniji je zvuk, atmosfera, gameplay, priča, AI

Dok god igrice prodaju grafičke kartice i obrnuto grafika bude na prvom mjestu. Hehe dobro si rekel hebo ih sjene i sunčeve zrake :D (grafiku napravi svaki malo bolji programer, al za AI i razvoj priče trebaš imat umjetničku glavu a to nemaju baš sve kompanije...)

Al to je više biznis brijem....no sve u svemu po meni je - to kaj su preselili u grad.

hammer_of_thor 11.06.2010. 15:03

Citiraj:

Autor Jerry Drake (Post 1665278)
A što ti je točno užas?

Na stanu grafika, na stranu gameplay. jednostavno izgleda užasno (tu ne mislim na grafički izgled, jednostavno sve to skupa izgleda užasno)

Zaboli me i za grafiku i za gameplay, i za grafičku koja će pokretati ovo, ovo jednostavno izgleda loše.

Grad je loš izbor, ajde da su stavili neku provincijsku hillbilly rupu na zapadu Amerike di žvaču duhan, nose shotgunove i svi voze pick-upove, oni se nasele u grad da se skače po skyscraper-ima - loše, što drugo reći

Vendetta 11.06.2010. 15:26

Meni super sve to izgleda.
O ukusima se ne raspravlja :kafa:
Crysis bar gura granice u grafici, a ne ko COD fransiza (krava muzara) koji izgleda isto zadnjih 5 godina. A ni najnoviji nece bit bolji.

Doink the Clown 11.06.2010. 15:28

Citiraj:

Autor hammer_of_thor (Post 1665389)
Na stanu grafika, na stranu gameplay. jednostavno izgleda užasno (tu ne mislim na grafički izgled, jednostavno sve to skupa izgleda užasno)

Zaboli me i za grafiku i za gameplay, i za grafičku koja će pokretati ovo, ovo jednostavno izgleda loše.

Grad je loš izbor, ajde da su stavili neku provincijsku hillbilly rupu na zapadu Amerike di žvaču duhan, nose shotgunove i svi voze pick-upove, oni se nasele u grad da se skače po skyscraper-ima - loše, što drugo reći

No dobro, to je kao da kažeš da ti je neko kućište ružno a nekome drugome se sviđa, dakle subjektivni dojam i stvar ukusa, ja već pomislio da misliš da je grafika sama po sebi drek na šibici :D
Ja se ne bih još upuštao u neke prosudbe dok ne zaigram na vrućem asfaltu New Yorka, pa i Prototype je smješten na ulice NY pa je dinamičan i zanimljiv :)

Jerry Drake 11.06.2010. 15:35

Citiraj:

Autor hammer_of_thor (Post 1665389)

Pa i ja sam napisao da bi mi bilo draže da su ostali izvan grada, na tropskom otoku. No ova promjena ne znači nužno da će igra biti loša. Uz dobro razrađen gameplay, napetost i akciju, neću puno razmišljati o tome da li skačem po neboderima ili prašumskom drveću.

hammer_of_thor 11.06.2010. 15:35

Citiraj:

Autor Doink the Clown (Post 1665406)
ja već pomislio da misliš da je grafika sama po sebi drek na šibici :D

Ma lako za grafiku, ne patim na nju, ali dapače, ako je dobra to je samo plus.

Govorim o samom dojmu igre.
Di je odjednom nestalo 14 milijuna ljudi NY-a? Sve oteli Alieni? :D

Ova skakanje po skyscraperima su debilna, padneš dole pa se opet penji 140 katova ukrug... :no2drug:
Na Prototypeu je bar penjanje bilo zabavno :)

Doink the Clown 11.06.2010. 15:38

Pa strpi se malo s ocjenom čovječe, još nismo ni zaigrali novi Krajzis, ima vremana za pljuckanje po igri ako stvarno bude tako nezanimljiva kao što misliš da će biti ali ja mislim baš suprotno, ako je Prototype bio tako zanimljiv smješten u betonsku džunglu ovi su mogli napraviti samo bolji posao, meni osobno je ta raja samo smetala u Prototypeu dok sam ganjao prave žrtve, što mi trebaju kolateralne žrtve kad mogu potamaniti isto toliko aliena koji su ipak malo veći izazov od murjaka ili bakica s hodalicama :beer:

zkljaja 11.06.2010. 15:39

Citiraj:

Autor danc00 (Post 1665297)
Ma grafika je ok, lošija nemre biti a bolja ni nemora :).

Meni je veči problem kaj su preselili radnju u grad...kaj je po meni debilana, ima miljun igrica po gradu, samo zgrade i muljun nijansi j3bene sive boje...monotono.

Kriza mi je bila prvenstveno hit jer je bila na otoku i sve je bilo super, krajolik, šume alieni....a ne ovo smeće od grada i skakanje po zgradama, fuj.

Citiraj:

Autor xGAME (Post 1665365)

Sa obadvojcom se u potpunosti slazem, nikako mi ne pasu zgrade, grad, alieni koji su drugaciji koliko sam skuzio iz videa...:hitthewal:

Sto je najgore od svega, nema nikakvog spin off-a u kojem se radnja prebacuje u grad, vec odjednom skoci 3 godine unaprijed. Ocu znat kaj je bilo sa Prophetom i Psychom i NOmadom kad su otisli natrag u sferu!!:fuming:

Neo-ST 11.06.2010. 16:02

Dobro je onaj napisao, samo razne nijanse sive boje. Don't like. Što je najgore, prvi demo Cryenginea 3 je bio zapravo u đungli, počinje kako lik izlazi iz neke građevine i ulazi direktno u đunglu...
Ovaj trailer me nekako podsjetio na Left4Dead, isto grad, AI nekako glupavo šeta po napuštenom gradu i ti samo ideš okolo i ubijaš...ne znam, ako mi u startu već nije nešto, čisto sumnjam da će biti i kada izađe.

Doink the Clown 11.06.2010. 22:14

Crysis 2 Beta Program Announced

MAGARAC 11.06.2010. 22:48

Ovaj gore filmić je grafika s konzola i uopće ne sumnjam da bu grafika za PC bila na razini prethodnih Crysisa s dodatkom dx11 efekata.Ovo filmić izgleda jako dobro s obzirom da je s konzole.
Promijena iz šume u grad mi je ok i takva promijena je trebala Crysisu da razbije monotoniju i doda nove mogućnosti za dobar gameplay.

Buger 14.06.2010. 22:49

kad izlazi to čudo?

Doink the Clown 15.06.2010. 17:56

Citiraj:

Crysis 2 Supports 3D Singleplayer, Multiplayer

Deathmatch in 3D simply sounds killer.

Cevat Yerli, CEO of Frankfurt-based Crytek, told USA Today that Crysis 2 will support 3D for both singleplayer and multiplayer. The news came in a pre-E3 2010 interview that covered the industry's gradual support for 3D. Yerli blames James Cameron's Avatar for the new movement. "The success of 3-D movies like Avatar and the introduction of 3-D TVs from the hardware manufacturers tells us that this is the next big movement in entertainment, much like HD was years ago," he said.
As of this writing, Microsoft has yet to officially announce support for 3D--the Xbox 360 is one of three platforms (PlayStation 3, PC) that will play host to Crytek's highly-anticipated shooter this holiday season. The PlayStation 3 is already fitted with 3D capabilities via a recent firmware release--supporting games followed just last week. The PC has been 3D-ready for quite some time.
But to be honest, 3D multiplayer support sounds exciting. Yerli drove that point home in his interview with the paper. "For games especially, 3-D gives gamers an increased level of immersion, which can enhance an intense experience like Crysis 2."
Expect a full reveal of Crysis 2 on Tuesday at 3pm PST / 6pm EST at the E3 2010 event.
UPDATE: Here's the official PR released this afternoon:
This afternoon during Electronic Arts' (NASDAQ:ERTS) press conference at the Electronic Entertainment Expo, Crytek GmbH, the award-winning developers of the Crysis(R) franchise, announced that Crysis 2 will also be available in true stereoscopic 3D. The blockbuster action game will be the first major video game on multiple platforms to take full advantage of true stereoscopic 3D. Crytek is recognized worldwide for being technical pioneers, as showcased in the universally-acclaimed Far Cry and Crysis, as well as their award-winning, proprietary CryENGINE(R) technology.
Whether played in 3D or standard 2D, Crysis 2 drops players into a devastated New York in the midst of an attack by a frightening alien species. The alien enemies are armed with deadly weaponry and exceptional sensory abilities that test players' skill and push them to the limit. These terrifying invaders stalk the streets of New York, leaving the streets in chaos and the skyline in flaming ruin. Surrounded by catastrophic destruction, players harness the superhuman abilities of the Nanosuit to level the playing field, becoming the ultimate weapon on a mission to save New York.
Built on Crytek's new state-of-the-art multiplatform game development system, CryENGINE(R)3, Crysis 2 will be available for the PlayStation(R)3 computer entertainment system, Xbox 360(R) videogame and entertainment system and PC in 2D and 3D.
http://www.tomshardware.com/news/Cry...yer,10656.html

ONeill 15.06.2010. 20:58

Meni je iskreno vec dosta vucaranja po dzunglama i plazama, tako da promjena u urbanisitcko okruzenje bi mogla biti dobra, jos s nano-suitom. Samo se nadam ce biti nekih poveznica s prvim nastavkom (nastavcima), bar u vidu nekih flash-backova, da znamo tko koga zasto i koliko.

Sto se tice grafike, to me ne dira ni najmanje. Ako ce igra imati dobru pricu, ono nesto sto ce me tjerati da igram dalje da vidim sto ce biti, onda mi je samo to bitno. Kad se samo sjetim kakvu grafiku ima Half-Life jedinica a igrao bih je opet bez problema.

BladeRy 18.06.2010. 11:38

Citiraj:

Autor hammer_of_thor (Post 1665411)
Ma lako za grafiku, ne patim na nju, ali dapače, ako je dobra to je samo plus.

Govorim o samom dojmu igre.
Di je odjednom nestalo 14 milijuna ljudi NY-a? Sve oteli Alieni? :D

Ova skakanje po skyscraperima su debilna, padneš dole pa se opet penji 140 katova ukrug... :no2drug:
Na Prototypeu je bar penjanje bilo zabavno :)

Znajuc ekipu iz Cryteka, imamo srece da nisu ostavili sve te civile da trce po ulicama u panici...igrat ces za 5 godina kad kupis najnoviji comp :)

Sonic2048 18.06.2010. 16:32

mene samo zanima ove tri godine prije šta je bilo, bilo bi fora da se odmah radi ekspanzija kao warhead da se sazna npr šta je bilo i još bi bila veća fora da ovaj crysis normalno podržava crossfire jer ovi mi nikako neće XD...još sam izugbio framova -.-

BladeRy 19.06.2010. 10:23

Citiraj:

Autor Sonic2048 (Post 1670332)
mene samo zanima ove tri godine prije šta je bilo, bilo bi fora da se odmah radi ekspanzija kao warhead da se sazna npr šta je bilo i još bi bila veća fora da ovaj crysis normalno podržava crossfire jer ovi mi nikako neće XD...još sam izugbio framova -.-

Ljudi su poludili na Crysis kad je izasao. Da je bio napredan engine, fizika i sve..to da. Al zahtjevan u vrazju mater. Par ljudi sa dobrom voljom su optimizirali cfg fileove i frame rate je isao 50% gore sa istim detaljima (jebalo ih drvo na planini 2km dalje koje ja moram cekat da renderira).

I danas sa debelo jacim mashinama, moras imat grafu od 2-3kkn il crossfire, al onda pocne driver faktor i jos izgubis FPS radi nekih nebuloza, da bi imao posten framerate.

A svi danas rade igre u 100 nastavaka samo da pokupe lovu, Crysis predjes u 4-5h, 50$ za to....:hitthewal:

Sonic2048 19.06.2010. 11:38

a i to što kažeš prekratko traje...ali zato je na ebayu bilo obadvije verzije(standard + warhead) i multyplayer za 25$ pa je to bilo i ok kupiti :)...samo neka se optimizira stvar i party :), mogu oni to ali eto tak pošto nisu svi ono kako je brutalna stvar, kako šteka ali ok je jer odlično izgleda .....fkn višak poligona -.-

Doink the Clown 24.06.2010. 17:18

Extra Crysis 2 Screenshots: NYC at Night

ONeill 25.06.2010. 21:57

Sweeeet

h4ze 25.06.2010. 22:16

nije me ni prvi odusevio ali mi ovaj nekako bezveze izgleda :no2drug:

max111 26.06.2010. 19:00

Citiraj:

Autor h4ze (Post 1675604)
nije me ni prvi odusevio ali mi ovaj nekako bezveze izgleda :no2drug:

I meni se čini da bi mogao biti fail ovim preseljenjem u NY. Iako možda iznenade.

ReventoN 27.06.2010. 10:56

ma totalno su s*ebali igricu...prvi dio je bio super..a ovdje sad zgrade i previse aliena..mislim da je sad ovo fail..

max111 27.06.2010. 11:12

Zato izlazi i na konzolama ovaj puta da se osiguraju od faila na PC-u :fiju:

Strider 04.08.2010. 10:38

Crysis 2 odgoden.

Bad news for Crysis 2 fans, EA had their financial announcement today, and confirmed that Crisys 2 will be delayed unti 4Q2011. It was originally scheduled to come out this winter. EA didn’t let out any official reason for the delay, but it could be related to the recent addition of 3D graphics.

Link:http://www.crunchgear.com/2010/08/03...ed-until-2011/
Link:http://www.gamespot.com/news/6272151...es%3Btitle%3B1

Sva vremena su GMT +2. Sada je 08:01.