![]() |
i ja bi mogao pohvaliti links u rijeci, jest da je lokacija koma za ici sa autom ali uvijek me docekaju nasmijani i korektni po pitanju da kupujem ili reklamiram..
i zato mislim da bi links mogao i dalje dobro poslovati bez obzira na recesiju ako ovako nastave |
Citiraj:
+ a pol trešnjevke ide u links, jer im se neda...:fiju: |
OT:
Citiraj:
O pa di ste kolega!!! :D Nek investira u neku podzemnu garazu ili nesto, nema se di ostavit auto tamo inace... ono ispred zauzmu 2 lose parkirana auta, kod placa sve full, u onoj ulici do se ne smije parkirat, jedino onda tam u Pociteljskoj uz zid, ak ima mjesta + treba okrenut auto nakraju te slijepe ulice... haha |
Citiraj:
Edit: Nema veze,sad sam vidio u novinama :) .U Plodinama na Pehlinu,pa i nije lokacija toliko koma,prilično je dostupna,ali brzo će propasti,kao i mnogi dućani koji su bili gore na katovima. |
jel ima kakva web stranica od tog technomarketa u Hrvatskoj?
|
technomarket je otvoren jucer iznad plodina (u bivsem tuš-u u vukovarskoj)
nisam bio ali mislim da su preuzeli prostor od bitecnique-a |
Citiraj:
|
Citiraj:
Samo jedan kratki kometar za links, zašto ima stalnu kijantelu za razliku od hg šrota i vemulja? Jedan veliki razlog bar se u links uvijek jave na telefon :goood: |
Jesam ja krivo čuo ili se Vemil stvarno pokupio iz Prime 3?!
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Racku-a taman kupija matičnu iz siga ima par tjedana,jedna od rijetkih koja je bila na stanju,skoro mi je ispala sluša kad je mi na telefonu rečeno da je na lageru-nakon toga Usain Bolt wannabe reakcija s moje strane:roller: |
Citiraj:
Citiraj:
|
Tako sam i pomislio da će bit.
Vjerojatno će sad ovaj u Primi 3 čekat do daljnjeg ili bit zatvoren. |
Jad i čemer u Ve-milu, može li gore?
Danas bio u gradu nešto obaviti i pošto mi je bilo usput skoknem ja do Ve-mila uzeti tubicu Arctic Silvera 5 pošto vidim da je kod njih na akciji za 30 čuna. Uđem u trgovinu, ni pasa unutra, dečko koji radi tamo sjedi za stolom nezainteresirano gleda u komp, skuži me i pita što trebam, ja mu kažem da bih uzeo jednu termalnu pastu Silver 5 on mi kaže da nemaju, ja ga pogledam i kažem da sam vidio da je na akciji on mi odgovori da nemaju ni jedne termalne paste u trgovini uopće ni za servis (nisu dobili već 2 mjeseca) :stoopid: Konstatirao sam po robi na policama da ako mi treba bilo što za školu onda bar to mogu kupiti kod njih i lik se baš nasmijao od srca onako :)
Otišao sam malo do gornjeg kata da vidim kakvo je tamo stanje i tamo me dočekala prostorija bez kupaca, samo sam skužio drugog dečka koji tamo radi, lik isto prepun volje pita me što mi treba ja mu kažem za pastu on se samo nasmijao, ja kažem meni nije jasno kako ni za servis nemaju termalne paste a čovjek mi odgovori da kada im treba pasta onda skoknu do Linksa i kupe koliko im treba za servis :D Još mi kaže da je situacija kod njih totalno rasulo, pokaže mi dio kata koji je nekad bio popunjen policama s kućištima, printerima i periferijom i sada je pregrađen i prazan :nono: Požali mi se da im plaća koja iznosi 2500 mizernih kuna kasni već dva tjedna! A najsposobniji čovjek koji je tamo radio (Neven) nije dao otkaz ni u tim uvjetima rada nego su ga praktički potjerali (citiram: sprašili) :stoopid: Sve u svemu, Ve-mil je na samom dnu i iskreno mi je žao ljudi koji tamo rade. |
Oni skoro ništa nemaju više na lageru. Baš sam išao gledat 2.5" HDD za lap, imaju 3 komada od 250GB po prilično visokoj cijeni, s time da od ta tri jedan ekšli imaju.
|
Bio i ja jučer u vemulju. Katastrofa je slaba riječ. Sve neke nove face, sve prištavci. Jadna ženskica na kasi mi nije znala proknjižiti karticu (prva kartica koju je provukla kroz blagajnu) pa je lik morao uskakati. Našao sam većinu stvari sa spiska kojeg sam ponio (ipak sam nešto naučio tokom ovih godina kupovanja), ali nije to onaj vemulj kao nekada kad nisi znao što odabrati s polica koliko su pune bile. Samo uređenje je loše i full nepregledno, a prodavače moraš lupom tražiti.
|
Također nemaju niti jedan MX518, niti će ih tako skoro dobiti. Još malo pa će proć rok od 45 dana :D
|
Mislim da je samo pitanje vremena kada će se riječki Ve-mil zatvoriti, tjeraju najbolje radnike, ne isplaćuju ljudima crkavicu, police sve praznije, ponuda nikakva... Centar vrhunske tehnologije a nemaju ni osnovnu stvar kao što je termalna pasta u ponudi. A sponzoriraju nagradne igre tipa ove Bugove nedavno gdje je glavna nagrada bila bon u vrijednosti 20000kn, bolje da su za te pare isplatili plaću za 8 radnika :nono:
|
samo da napomenem kako vemil rijeka i vemil zagreb nemaju pretjerane veze :) 2 razlicite firme,2 razlicita vlasnika...
hgspot je u k...općenito velike firme osjete najveće gubitke,za links neznam ali oni nisu preinvestirana tvrtka,nemaju neke megalomanske trgovine,pa ne vjerujem da će imat prevelikih problema hgspot,vemil itd...(hg pogotovo) to su firme koje su imale strašne ugovore s razno raznim državnim/privatnim firmama i sigurno nisu opstajale od maloprodaje...sad je kriza/recesija i nitko ne ulaže više nepotrebno pa su shodno tome izgubili i najveće poslove nikad u životu nisam mislio da ću doživjeti da se fotoaparat od 3500kn kompenzira,da firma poput hg spota nema 3500kn za isplatit eto,to je realnost tko visoko leti nisko pada firme s umjerenim apetitom najbolje rade,promet je osrednji ali zato stabilan kroz dugi niz godina zato često obiteljske firme najčešće najduže i opstaju na tržištu,rade za sebe a ne za mnoge direktore/managere/razne interese s političkim utjecajem |
Ispada da svi koji su na fancy lokacijama propadaju jer ih troškovi gaze,
a trgovine u nekakvim uličicama među zgradama obrću lovu. "Glamur" više ne prodaje računala :fiju: |
Citiraj:
|
Citiraj:
a i logično je,netko morao vršiti opskrbu i održavanje sustava državnim firmama/institucijama...postoji tu nekoliko sestrinskih firmi hg spota koje su imale dobre poslove ne vjerujem baš da bi ta firma opstala uz tolike investicije po balkanu,silnog marketinga,da je maloprodaja ono što ih gura (pogotovo uz toliku konkurenciju oko sebe) takodjer,nekako mi je čudno da 70% tih trgovina hg spota ima tako slabu ili gotovo nikakvu ponudu osim ako nisi u zagrebu čisto sumnjam da bi ja otišao u trgovinu po memoriju i pristao čekati 2-3 dana u tom slučaju onog koji je izradio investicijski elaborat proglasio bi kamikazom :) & P.S. u školama ćeš nerijetko na kučištu pronaći "hg spot" |
Citiraj:
|
Citiraj:
Ajde elaboriraj ovu nebulozu? |
Citiraj:
, "renoviranim garažama" i sl. 100x korektiniji i ponašaju se prema tebi , zamisli kao prema ljudskom biću , jer im radnici nisu izloženi 12 satnom šikaniranju i ponižavanju kao u slučajevima hg šrota , a o vemulju da ne govorimo. Svojevremeno je vemulj imao angažirane ljude koji su srali po raznim forumima o "firmi koja nema premca" itd.... |
Citiraj:
Ja sam bio u Ve-milu na Vrbanima, trebao mi neki jeftinjaris cooler za 775...pitam frajera što imaju a on mi pokaže cjelokupnu ponudu: 3 (tri) coolera i to sve preko 300kn. Dobra stvar u cijeloj prići je da sam našao DVD RW za laptop za 225kn (zadnji) pa hajde, nisam dolazio uzalud :D HG spot: kupili su onu trgovinu kraj Baumaxa na Jankomiru koja sada broji kupce na kapaljku i prodaju HTC Trinity 3600 za 4900kn :roller: Ali dobro, imaju ga u dvije boje (crna i bijela), možda naiđe koji kupac :roller: Nije informatička firma ali u Gramatu na žitnjaku prodaju N90 za 6000kn...prava prilika, još jedan ostao :lol2: |
Citiraj:
Sve gore navedeno su ti prodali maglu, od slozenaca jedino je M-San imao ozbiljne poslove, HGSpot nikad nije niti nece (kao ni Vemil) biti igrac u ozbiljnim poslovima i ozbiljnim poslovima distribucije. A k tome, dobar dio svoje prodaje su ostvarivali robom drugih. |
Citiraj:
Citiraj:
|
Ovo je strasno bio neki dan s frendom sklepati njemu neki komp u Ri i dodemo u vemil (neznam zasto al nije htio narucivati iz adm il neke normalne trgovine) i tamo tuga i jad ostali smo ukupno 10s pitamo ga sta ima od komponenti a on nama da nema niti ce imati u skoro vrijeme onda odemo u ventex oni nam ponude neke slozene konfe a meni muka i od samog pogleda na to i tako mi do linksa (buduci da znam da u hgspotu nema nista jer zivim u istoj ulici) i tamo nekako sklepamo uz pomoc donekle usluznog prodavaca koji je htio podvaliti frendu C2Q 9550 jer ga nemogu nikome prodati al srecom je on poveo mene i tako smo mu slozili i5 koji je dosao nakon 3-4 dana iako bi takva konfa u adm dosla oko500-600 kn manje.E kako bi bilo lijepo da protis,adm ili bilo koji shop koji jos normalno funkcionira otvori u Rijeci......
|
Sudeći prema prošlim iskustvima svi normalni shopovi prestaju bit normalni čim se prošire iz jednog dućana u nekoliko tako da no offence ali nadam se da ti se neće ostvariti želja...
|
@h3ll5cr3am
Pa sta ADM nema besplatnu dostavu sirom RH ako narucis nesto iznad 2k kuna vrijednosti? A molio bih onoga tko je rekao da su vemil centri Zagreb i Rijeka odvojeni, odnosno 2 razlicite firme, 2 vlasnika :/ ja bas u cetvrtak bio u vemilu u Zagrebu i htjeo powercolor 4850 grafulju, i da ne duljim previse, receno je da ta ima samo u Rijeci i istog trena su poslali mail rijeckoj poslovnici, i rekli su da bi do utorka trebala doci u Zagreb, gdje ju mogu podignuti. A u vemilu u Zagrebu trenutno imaju ovo "Powercolor 4670, 4870, 3650" i neku 4890 (zaboravio sam proizvodjaca). Ali kao sto je netko vec rekao, imaju biljeznica da ih mogu paliti 5 zima bez problema :D |
Citiraj:
cim se malo trgovina prosiri gubi se ljudskost i prijaznost. jednostavno - nema prijateljsog pristupa. nije to samo slucaj jedne ili par trgovina, kod svega je takva stvar. |
Blah, a meni crko jedan modul 1GB OCZ Gold exteme-a 800MHz...i naravno ima jamstvo u Vemilu.
|
E na to ces pricekati dok ti "poprave" :)
|
Citiraj:
http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?prika...&Sifra=1120025 |
Citiraj:
Citiraj:
|
bio ja jucer u tehnomarketu i mogu reci cisto sranje, cijene su iste pa i neke malo vise nego u nasim shopovima, od komponenti ni k, samo nekoliko srot gotovih konfiguracija, jedino sto periferije od logitecha ima na bacanje, i ostatak shopa tj, nekih 70% tv-i kucna kina i bijela tehnika
|
Citiraj:
Postoje dva Vemilova franšizera u smislu druge firme koja ima Vemil vizuale i ostalo (kao 'pravi' Vemil centar) ali to nikako nije Rijeka (hint: Đakovo i Gospić). I nemaju 'isti lager'. Dalje, Vemil ima ili je imao strašne ugovore sa firme koje su imale strašne ugovore s razno raznim državnim/privatnim firmama i sigurno nisu opstajale od maloprodaje? Još jedna nebuloza. Mislim imam informacije iz 1. ruke pa me samo zanima kako ljudima padne na pamet pričati ovakve idiotarije? |
Citiraj:
Ovo drugo što tvrdiš zapravo se odnosilo na Hg Spot,za Vemil sam samo nagađao...zapravo sam ga bezveze upleo u priču jer sam govorio općenito (pošto je drugi najveći lanac kod nas)... I btw...kad su mi nudili posao u Vemilu prije cca 4-5 godina premještaj u ZG je bio strogo nemoguć... I btw...prilikom naplate čekova Vemila rijeke i zg-a opet su se pojavljivale 2 razlicite firme... Ne razumijem što je tebi tu tako nemoguće? Ako imaš provjerenu informaciju opovrgni me...iskreno boli me kta čije je šta...čuo sam od jednog servisa da uopće ništa ne rade s vemilom rijeka već s zagrebom,a servis je u rijeci... |
Vemil ima jednog vlasnika. Eto ti odgovor od prve ruke :)
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:29. |