PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Gaming (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=38)
-   -   Mass Effect 2 (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=154279)

danc00 28.01.2010. 19:12

Jel mogu mirne duše igrat ME 2 ili moram obavezno proć jedinicu, mislim jesu li to kao nastavci ili su posebne priče i likovi?

blava 28.01.2010. 19:28

ne prica se nastavlja iz me1 kako je stala u mass effect 2 ako imas sacuvane savegame-ove
uglavnom preporuka prijedji mass effect 1 prvo kako zelis,ako ne skini save-ove jer igrati mass effect 2 ne znajuci pricu mass effect 1 je po meni barem glupo
prica se nastavlja znaci a u me3 ce se zaokruziti sve :)

hammer_of_thor 28.01.2010. 19:41

Citiraj:

Autor danc00 (Post 1553379)
Jel mogu mirne duše igrat ME 2 ili moram obavezno proć jedinicu, mislim jesu li to kao nastavci ili su posebne priče i likovi?

Citiraj:

Autor hammer_of_thor (Post 1551976)
Usko je povezano, možeš ti krenuti sa dvojkom, ali dožavljaj nije ni upola dobar kao kad znaš priču i događanja iz jedinice

A sad, možeš priču iz dvojke skontati, ali ne skroz jer ima puno prisječanja iz jedinice, Eden Prime, Reaperi, Geth, odluke koje si napravio u jedinci imaju utjecaj u dvojci ako loadaš lika...

Hurricane 28.01.2010. 20:31

Citiraj:

Autor blava (Post 1553339)
sve to ja potpisujem,samo mi je zao sto nisu stavili "boljega" maku i malo detaljnije planete napravili,onaj planet iz me1 snjezni je bio nesta predivnoga dizajna...

Ja sam samo prošao Omega station i i skenirao dva planeta i odustao od igre, nastavit ću je za par tjedana, tek tolko da mi ne propadne level 60 iz ME1. Nadao sam se da će poboljšat Mako i ako misliš na planet Noveriu iz ME1, u pravu si, to mi je najdraža misija samo zbog ugođaja i dizajna!

Constantine 28.01.2010. 20:44

Citiraj:

Autor danc00 (Post 1553379)

uopce pa to to pitanje nije postavljeno deset puta do sad.
ne,nemozes.

Red Dwarf 28.01.2010. 21:00

dakle samo da još jednom ponovim svoje pitanje (tako da prestanem biti paranoičan da se sve urotilo protiv mene :D)

da li i vama malo miš uhvati lag ili kao da se smanji broj DPI-ja kad spajate elektroničke elemente za bypass. kao što rekoh nešteka mi igra nikako jedino kod bypassa mi je nekako malo teže nanišaniti one elemente

Constantine 28.01.2010. 21:05

meni je sve ok,jedino kod skeniranja planeta mis stavim na 4000 dpi-a da brze ide.

Strider 28.01.2010. 21:29

Uf preso sam aleluja neznam kak ste vi to tak brzo presli al ja sam i sidequestove rijesavo.Kraj mi stvarno 5,u igri ima tolko izbora i dijalog je super tak da bi bar se trebalo prec 3 puta igru da sve okusis i vidis.Jos nekaj dali se moze kak sprijecit da na kraju da ti ne umru clanovi tima npr meni umru jack,mordin,zaeed i jacob i da ne zaboravim probat cu al ak itko zna sta se desi ako poslusac illusive mana i sacuvas bazu?

danc00 28.01.2010. 21:35

Citiraj:

Autor blava (Post 1553408)
ne prica se nastavlja iz me1 kako je stala u mass effect 2 ako imas sacuvane savegame-ove
uglavnom preporuka prijedji mass effect 1 prvo kako zelis,ako ne skini save-ove jer igrati mass effect 2 ne znajuci pricu mass effect 1 je po meni barem glupo
prica se nastavlja znaci a u me3 ce se zaokruziti sve :)

Ok, thx, ma nije drugo nek sad sam naručil ME2 i sad opet moram po jedinicu :D
Citiraj:

Autor Constantine (Post 1553493)
uopce pa to to pitanje nije postavljeno deset puta do sad.
ne,nemozes.

Ma to sam htel čuti, to care!

blava 28.01.2010. 21:48

@Strider ako sacuvas onaj Human Reaper ti padne u provaliju no nekako se uhvati i pocne napadati trebas ga u u oci ciljati i na kraju ga ubijes,pobjegnes i unistis bazu
uglavnom scena kada Shephard trci prema brodu i skoci prema njemu je velicanstvena ostao sam zapanjen mislio sam da ce pasti dole predobro su to napravili

2.

jeli tko spasio Kaidana u ME1 i moze sto reci kako je raditi s njime,da li ga mozes opet recruita-ti i gdje se bavi s cime?!

kundak 29.01.2010. 01:25

U kojoj misiji se dobije m-9 tempest smg ?

Shotif17 29.01.2010. 08:45

Citiraj:

Autor Strider (Post 1553540)

Uf preso sam aleluja neznam kak ste vi to tak brzo presli al ja sam i sidequestove rijesavo.Kraj mi stvarno 5,u igri ima tolko izbora i dijalog je super tak da bi bar se trebalo prec 3 puta igru da sve okusis i vidis.Jos nekaj dali se moze kak sprijecit da na kraju da ti ne umru clanovi tima npr meni umru jack,mordin,zaeed i jacob i da ne zaboravim probat cu al ak itko zna sta se desi ako poslusac illusive mana i sacuvas bazu?

Umiranje članova tima sprječavaš tako da stekneš njihov loyalty i to tako da pređeš misiju koju ti oni daju kroz razgovor.
Svaki lik ima neke svoje probleme koji mu kao "narušavaju koncentraciju", pa kad mu pomogneš riješit probleme postane ti 100% loyal i skoncentriran na misiju i tako preživi.
Meni je jedino Jack poginula jer mi je totalno antipatičan lik i, iako sam prešao njenu misiju i uništio laboratorij u kojem su ju stvorili, odlučio sam protiv nje u svađi sa Mirandicom tako da me Jack totalno otkantala. A nje mi nije ni žao što je poginula :fiju:

Jelc 29.01.2010. 09:26

Za ponosne vlasnike Crossfire konfi

Issue Description:
The option to use Anti-Aliasing is not available in ATI CrossFireX™ mode when using an ATI Radeon™ HD series graphic card

http://support.amd.com/us/kbarticles...Crossfire.aspx

Red Dwarf 29.01.2010. 09:44

Citiraj:

Autor Constantine (Post 1553519)
meni je sve ok,jedino kod skeniranja planeta mis stavim na 4000 dpi-a da brze ide.

a ništa možda reinstalacija pomogne...jer stvarno jedino gdje bi očekivao da mi šteka je ured neke masovne borbe gdje ima svjetlosti ko u disku :D kad ono vrtim na 1680x1050 i šteka mi na bypassu...btw tenksić na savjetu za skeniranje...jer sam se otelio dok neskeniram planet...prokleti upgradeovi...imam svega (osim EZ) po 100k a nemogu ništa upgradeati...ali valjda će kasnije doći :)

warlock25 29.01.2010. 12:38

Evo i ja presao dvojku.Rijesio sve sto se dalo rijesit i ja sam sacuvao bazu i najbolja mi ona scena na kraju kad ilusive man gleda u bazu tocno znas da ce u trojci nesto sjebat.
Btw koji je level cap u dvojci?

Viperus 29.01.2010. 12:59

Citiraj:

Autor warlock25 (Post 1554133)

Evo i ja presao dvojku.Rijesio sve sto se dalo rijesit i ja sam sacuvao bazu i najbolja mi ona scena na kraju kad ilusive man gleda u bazu tocno znas da ce u trojci nesto sjebat.
Btw koji je level cap u dvojci?

Ali reaperi dolaze, vide ih iz broda kak su na 100km valjda XD Kako će zadržat bazu, kolko kužim, ona nije mobilna. Valjda će je u 3. dijelu reaperi preuzet il neš ako je nisi uništio.

Strider 29.01.2010. 14:09

Toliko mi je igra dobra da cu je proc jos jednom a mozda i jos 2 puta jer je meni na normal trebalo oko 35 h da predem sve misije,nekak mi je taj broj premal nazalost al jbg.

Wolfblade 29.01.2010. 15:11

Imam problem kad naredim suborcima da odu na poziciju( sa q i e) oni se ne vracaju za mnom kad krenem negdje

dean225 29.01.2010. 15:17

ja imam pitanje.. Presao sam game 1 put i sad me zanima, jel mogu ozivit one likove koji su mi poginuli??? :)

zhecky 29.01.2010. 16:10

Citiraj:

Autor Wolfblade (Post 1554310)
Imam problem kad naredim suborcima da odu na poziciju( sa q i e) oni se ne vracaju za mnom kad krenem negdje

Na C ih zoves po defaultu

skyman 29.01.2010. 17:03

Ovako, ne znam baš puno o DLC-ovima..al zanima me ovaj Mass Effect DLC pack..ne kužim kako to radi..kad to instaliramo, jel dobijemo to odmah u igri ili nekako kasnije kroz priču...nije mi jasno kako dobivamo sve te kul stvari iz tog DLC-a?

Strider 29.01.2010. 17:08

u tom dlcu dobis : (neznam dali da ovo korisitim al cu korisit)

oko 5-6 armora koji su ti automacki dostupni,1 novog clana tima, nisam siguran mislim i jos 2-ili vise nova questa, da si uspjesno instaliro dlc te bi ti stvari trebale odma bit otkljucane a dobis i poruku na private terminal da su te stvari "tu"

Viperus 29.01.2010. 17:18

I jedan "epski" quest po meni

gdje ti jave da su našli planet gdje su sletjeli ostaci Normandy SR1 i onda imaš neke flashbackove

LorD ClockaN 29.01.2010. 17:56

Citiraj:

Autor zhecky (Post 1553291)
MOŽE MANJE SPOILERA?

na kojoj težini igraš?

uvijek na NORMAL,..

stigao sam do 25 lvl soldier i to je mislim max..

sumnjam da moze 26...

nema jako puno planeta, mozda 10ak anomalija.. uglavnom svaka maglica ima sistem koj ima anomaliju, a neke anomalije otkrijes tokom igre ili u nekoj misliji kada procitas neki PDA

Strider 29.01.2010. 19:56

Znali itko kako da na kraju svi clanovi tima prezive jer ja sam zavrsetak preso bar 4 puta i uvijek mi bar netko umre????

LorD ClockaN 29.01.2010. 21:49

Citiraj:

Autor Strider (Post 1554575)

Znali itko kako da na kraju svi clanovi tima prezive jer ja sam zavrsetak preso bar 4 puta i uvijek mi bar netko umre????

Ja sam presao jednom i to mi je umro samo 1 clan (Jack) jer sam ju poslao kao pomoc onim ostalim clanovima posade da se vrate do normandija, a mogao sam izabrat da se ne vraca nitko sa njima, sto znaci da mi ne bi nitko poginuo...
barem ja tako mislim

edit:
evo presao sve iz DLCa... i sad sam lvl26 soldier i mislim da je to max.. jer sam sve misije rijesio, nije da sam neku propustio ili da nisam uspio rijesiti

Strider 30.01.2010. 08:22

e tnx sad sam to bolje skuzio al ja cu morat igru ispocetka(a i vak i onak sam zelio ispoceta) ili nac neki save jer meni onajzaeed od njega nisam dobio loyality jer sam spasio ljude a nisam stigo ubit onog lika koga on lovi pa ce mi ipak bar 1 umrijet,ah steta

Viperus 30.01.2010. 08:49

Ako želite da svi prežive morate imati
a) potpuno upgradean brod
b) svi vođe i oni koji nešto rade moraju biti lojalni + 2 vaša kompanjona u zadnjoj borbi. Ukupno treba 6 ili 7 lojalnih da nitko ne umre nisam ziher.

Constantine 30.01.2010. 10:42

imao sam i a i b i svejedno mi je

jacob umro

LorD ClockaN 30.01.2010. 13:41

ma... i tako ko da je bitno.. u suicidalnu misiju posaljes nekog koga nikad ne koristis i zdrav.. ja poslao Jack...

u mass effectu 3 bi mi i tako samo smetala :)

Goranbm 30.01.2010. 20:31

mene zanima, pošto mass efect koristi windows live, kojeg koristim za orginal igru Dirt 2, a ovaj ME 2 koji sam skinuo naravno to nije, da li onda smijem koristiti taj acc i za ovu igru ?? pitam jer sam uvijek za to koristio offline acc...

microsoft66 30.01.2010. 22:33

igra godine

kundak 31.01.2010. 01:11

Veterean tezina dosa do 29. lvla i ostalo mi jos 940 do 30. Nisan siguran jel se to moze dosec posto san vec neke sidequestove napravia, a inako nose sitni exp ( 40)

DraŽ 31.01.2010. 02:13

54 SS-a (17MB, donji desni kut klik na "click here")

Igra je awesome.

9.6/10

Meni također ova jack riknula, a ionako sam je odhebo kada se svađala s mirandom. Mogao sam birat ona ili miranda, heh naravno sam mirandu izabrao i pofukao je kasnije.

Koga zanima kako to izgleda sa mirandom evo koji SS:

slija 1
slija 2
slija 3
slija 4

Šta veli illusive man na to?

slija 1

A kasnije se možete mazit s njome

slija 1

slija 2

Miranda u real life (ova je dala glas i stas tom liku) -> slija

LorD ClockaN 31.01.2010. 06:38

bas da ta lici na mirandu...

Constantine 31.01.2010. 10:25

zapravo lici poprilicno,cijelu vrijeme dok sam igrao sam se prisjecivao chucka(serija u kojoj ta glumi)

DraŽ 31.01.2010. 13:20

Našao sam jedan bug, ako se to može nazvati bug-om.

Ona misija na Illomu gdje treba recruit-at samar-u ona tamo čeka kod neke detektivke dok ti nenađeš lokaciju nekog broda i neki dokaz... Tamo vani na doku se nalazi onaj mali debeli (volus rasa), a evo i slike kako izgleda(skroz dolje lijevo):
http://www.imagesforme.com/thumb/thumb_e8e80f56.jpg

Uglavnom nabaviš neki dokaz da on krijumčari i to i možeš taj dokaz dati asari detektivki ili nekome pa će ga uhititi. Ja to nisam napravio nego sam priveo kraju misiju i vratio se na normalni prostor Illuma i problem je taj da više nemožeš uzeti onaj "shuttle" do tog dijela grada gdje taj mali debeli i detektivka,a pod assignment je žut taj objective (da predam dokaze detektivki).

Uglavnom nemogu više dovršit zadatak i sada bi ja zbog toga ponovno prelazio cijelu igru...

I ako itko zna, na citadelu sam našao neki ID card i to trebam nekome dati,kome i gdje se nalazi na citadelu, ja sam prešao sve nisam nikog našao ili trebam bolje tražit? Hvala

Constantine 31.01.2010. 15:23

id card moze dati nekim asari ženskama koje nemogu izac iz citadela,ali to mozes rijesit i na drugi nacin.

blava 31.01.2010. 17:03

znam te bugove ja sam jednom tako zaglavio...
steta mi sto nemogu stare drugove recrutirati iako neke mogu...

igram ponovno sa soldierom i mogu reci da sam odusevljen kako su sve klase izbalansirane,jedino mi biotic moci nedostaju

sto se tice price,prica je super odradena,smisljena i detaljna,ali muci me sto su pred kraj ME2 stavili da pola teama smrtno strada...
mislim u jedinici tijekom igre ashley ili kaidan strada,tako i wrex,a ovdje pola tima
ajde proci cu jer stalno govore da je to suicidalna misija pa to se i moralo dogoditi

Strider 31.01.2010. 17:18

Gle sam si kriv ak ti pol tima umre.Moras imat upgrajdan brod dokraja i svi u timu ti moraju bit lojalni i s ovim postupkom ce ti umrijet sam 1 a mozda nijedan :beer:

Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:52.