PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Gaming (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=38)
-   -   dolazi nam novi "PES 2010" ! (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=150536)

kArLo 23.10.2009. 12:17

Citiraj:

Autor Pizz (Post 1464359)
ovo s ocjenama su baš super isfurali, stavi u lineup mesija na ferdinandovo mjesto pa pogle koja mu je onda ocjena... ocjena je bazirana ukupno samo prema poziciji koju igra

Da, skužio sam to kad sam si uštimavao taktiku...totalna fora. :)
Jedan veliki plus kod PES-a je to uštimavanje taktike u detalje i kako se to očituje na terenu :goood:

Pizz 23.10.2009. 12:19

zamarate se s krivim stvarima, odi lijepo na edit player i pogledaj njihove statse... messi je prenabrijan lik ima ocjene 95-96-97( doduše njih par, al ipak) . . . i spešl abilitije ima 10 onih odabranih... a ferdinand dosta slabije, tak da....

ak vam ne paše uvijek si možete stavit sve 99, što je isto debilizam jer se igrača treba radit prema poziciji...

e-one 23.10.2009. 15:19

Kakav je ovaj defaultni of i licence? da li je arsenal opet north london ili su barem za premiership odkupili licence?

danc00 23.10.2009. 16:03

Liverpool i Man. UTD su licensirani ostali ne!

e-one 23.10.2009. 16:41

A jel ima tko kakav OF sa sređenim transferima, klubovima i igračima? Danas sam kupio igru tj. kupovina mi je baš pri kraju pa da se navečer izguštam malo :D

Reedy 23.10.2009. 16:46

Citiraj:

Autor e-one (Post 1464758)
A jel ima tko kakav OF sa sređenim transferima, klubovima i igračima? Danas sam kupio igru tj. kupovina mi je baš pri kraju pa da se navečer izguštam malo :D

http://pes2008editing.blogspot.com/2...rand-bleu.html

Najbolji patch... (za sada naravno)

Matth€w 23.10.2009. 18:43

http://www.maxzona.com/PES2010-Video_5940_0__0.aspx

ivo1950 23.10.2009. 19:06

kako se rade finte?jedino za onu na q znam.
jel ima nesto ovako za tastaturu

Pizz 23.10.2009. 19:35

Citiraj:

Autor ivo1950 (Post 1464941)
kako se rade finte?jedino za onu na q znam.
jel ima nesto ovako za tastaturu

i to za one tipke koje si sam namjestio il....

pa kaj tak teško skužit

John Creasy 23.10.2009. 19:53

Kako u PES10 sam "praviti" marseille roulette, kao u npr PES 6? Imam gamepad, i desni analog mi služi za pucanje il šta već, uopće neće napravit potez kad ga zavrtim?

ivo1950 23.10.2009. 19:58

Citiraj:

Autor Pizz (Post 1464981)
i to za one tipke koje si sam namjestio il....

pa kaj tak teško skužit

nisan dira tipke,koliko sam svatia vecina se nemoze na tipkovnici opce napravit nego na joysticku.

Reedy 23.10.2009. 20:03

Citiraj:

Autor ivo1950 (Post 1465014)
nisan dira tipke,koliko sam svatia vecina se nemoze na tipkovnici opce napravit nego na joysticku.

Možeš i na tipkovnici ;) samo malo teže :D

demetrius 23.10.2009. 20:07

počeo master ligu za probu,imam problema s realizacijom u top klasi,obrane se puno teže probijaju,online se sa starim pes magazinom ne može igrati??

e-one 23.10.2009. 21:26

Kako namjestiti u 10ki type5 nabacivanje kao što je bilo u 9ki. Nigdje nemogu naći tu opciju a totalno mi je glupo igrati da mi svako nabacivanje s krila ide direkt na peterac???

suba 23.10.2009. 21:54

Meni je igra ok, počeo sam become a legend, evo me u Laziu.. Nego, imam jedan problem.. Kad sjedim na klupi i gledam utakmicu ne mogu je ubrzati, mislim, ja pomaknem onaj slider gore na 2x i utakmica bi trebala duplo brže ići, ali ništa od toga, brzina je ista bez obzira što napravim.. Jel ima neko ideju kako to riješiti?

Independent 23.10.2009. 23:02

Evo zaigrao ja po prvi put u zivotu PES:D
Inace nisam preveliki ljubitelj nogometa, dosada sam igrao par verzija FIFE (ukljucujuci 09 i 10) i mogu reci da me Fifa 09 fascinirala pogotovo kontrola misom.

Sada ontopic. Igra mi se cini veoma dobra, pogotovo u usporedbi sa Fifom 10. Grafika je na daleko vecoj razini negoli kod FIFE 10, za igrivost nemogu previse reci jer sam odigrao 3 utakmice na tipkovnici, ali cini se ok (budem sutra joystick ukopcao). Ono sto mi se ne svida jest da zute kartone ne dijele suci bas najpostenije al ajde. Sto se tice komentatora isto mi se ne dopada previse, navikao sam se na FIFU gdje cim zabijes gol lik se dere ko da mu se sin rodio:D. Ovdje onako kao da kaze reda radi... No dobro, uostalom to i nije toliko bitno, kao sto rekoh igrivost i grafika su mi ok, tako da cu ovo vjerojatno igrati duze vrijeme.:goood:

aircanada 24.10.2009. 00:36

Uf... Evo, nakon vise odigranih utakmica manji rezime:
+ grafika, potezi (izvedivo i na tastaturi :) ), malo kad se naviknes i gameplay
ali
- jako me nervira sta su mi napadaci glupi ko konji! Vicem napad sa AMC i oni odu IZAD njega!!! umisto da sire ili idu u prostor prema golu, oni stanu i pustaju AMC da ide... Uzas! Cudan kriterij sudaca, svasta znaju sudit, a najosnovnije ne sude... I nervira me sta je skoro nemoguce pucat odbijanac!

danc00 24.10.2009. 02:10

Citiraj:

Autor aircanada (Post 1465239)
Uf... Evo, nakon vise odigranih utakmica manji rezime:
+ grafika, potezi (izvedivo i na tastaturi :) ), malo kad se naviknes i gameplay
ali
- jako me nervira sta su mi napadaci glupi ko konji! Vicem napad sa AMC i oni odu IZAD njega!!! umisto da sire ili idu u prostor prema golu, oni stanu i pustaju AMC da ide... Uzas! Cudan kriterij sudaca, svasta znaju sudit, a najosnovnije ne sude... I nervira me sta je skoro nemoguce pucat odbijanac!

Nije da sad ja stalno branim KONAMI, al opet moram ponovit, neznaš si narihat postavke.

Imas to sve za narihtat kak da ti se napadaći kreću, kak da presing rade kak da šire na bokove ili ne šire...samo treba znat podesit :) sve ti to stoji pod "taktika" .

Al ovo si dobro rekel, suci imaju ponekad čudan kriterij :D, ne sude mi čisti faul a njima zna sudit i neku glupost...

Ljudi odbijanci ili ono kaj je kolega prije tebe rekel da se nemre iz kornera iz prve pucat po golu kad ti se odbije recimo na 16m, uglavnom da bi to igrač pucao iz prve mora se "BRZO DVAPUT STISNUT PUCANJE" , a onaj drugi put kad se stisne se ovisno o dužini držanja podešava jačina udarca...:goood:

aircanada 24.10.2009. 02:33

Cuj, mislim da znam stavit postavke, ali mislim da to ne bi trebalo imat veze sa time, jer je to i bit nogometa. Valjda se neke od stvari podrazumjevaju, kao sta XY igrac igra D L, pa tamo i stoji, tako ocekujem da i napadac ide u napad! Treban in jos i nacrtat? Dakle, to je bezveze napravljeno!

Znan pucat, nije mi ovo prvi PES, ali jednostavno je jer je tako kako je, a to je da nije lako. Jedan od razloga je sta mi njegov obrambeni doleti iz 20 metara udaljene pozicije dok balun leti po zraku, i uleti sa nogom ispred mene, moj se spotakne, i on uzme balun.

Njokli 24.10.2009. 04:55

Citiraj:

Autor timmy (Post 1464289)
Meni se ovaj PES baš ne sviđa. Nisam znao da ću to morati reći. Inače ga igram kad se skupi ekipa, kad se pije ili tako nešto. Ovo se više jednostavno ne može tako igrati, jer moraš biti polu pro da to igraš ili igrati svaki dan da znaš sve fore.

1. Imate loptu s Messijem, C. Ronaldom ili nešto sl., jednostavno ne možete predriblati igrača. Iako na pravoj utakmici kad Messi ili C. Ronaldo dobiju loptu driblaju više nego u igri.

2. Savršenost kretanja lopte pri običnom dodavanju ili šutu. Kad dodajete u for u 70% slučaja ne napravi što sam htio. A obično dodavanje uvijek savršeno i super brzo. Šut - katastrofa. Ako ste u malo boljoj poziciji u šesnestercu uvijek pogodi same rašlje ili stativa-gol.

3. Reaction time. Isuse bože. Ovo je najveća katastrofa. Pa ja imam bolji reaction time i pravom nogometu nego ovi igrači. Protivnik mu na 10-ak metara i on ne stigne dodat. Kretenski.

4. Igranje obrane. Prelagano. Obrambeni igrači kao da su na drogama. Cijelu utakmicu lete na napadače.

5. Šut iz vana i golmanove reakcije na isti. Opet katastrofa, šut iz vana nikako uspjet napravit, one koje pogodim budu neke volejčine i sl. Nema normalnog šuta. Golman na šut iz vana se pogubi sav, par puta mi se dogodilo da kasni s reakcijom i lopta se samo odbije od njega u gol.

6. Ocjene igrača. Messi 84, Rio Ferdinand 93. LOL

Što se tiče tog reaction time-a nakon kornera i šuta iz vana koje spominjete...
http://www.youtube.com/watch?v=3Z0Z2...er_profilepage
Ako može Ogi, može i Messi:lol2:

e-one 24.10.2009. 08:26

Ma ti udarci iz prve idu kao od šale (mislim na izvođenje, o zabijanju golova sad puno ovisi o skillu i igrača na terenu i onog za joypadom:)......tko god misli da mu tzv. response time smeta u pucanju pri primitku lopte i dodavanju u krivu je. U pesu puno ovisi o tome u kojem je igrač položaju u odnosu na loptu kad ju prima. Ako trčite brzim trčanjem na loptu i pustite brzo trčanje taman kad primite loptu nećete moći izvest udarac dok igrač još u sljedećih metar/dva ne iskontrolira loptu što je u većini situacija prekasno jer je protivnički obrambeni već na vama. Ako pri primitku lopte u isti tren ne pustite tipku za shoot opet ništa od udarca (najčešća greška) jer sad igrač treba napravit bar korak-dva da bi iskontrolirao loptu i uputio udarac. Od promjena u gameplayu najviše mi se sviđa kaj nema više prolaženja igračima kroz druge igrače tj. driblinga samo naglom promjenom smjera. Udarci su još mrvicu teži za izvest dok su mi dodavanja rješena perfektno. Btw kaj se tiče ovih primjedbi da se napadači ne otvaraju prema napred. To se događa kad veznim ili bekom trčite ko sivonja brzim trčanjem prema napred. Napadači i krila će se otvarati i trčati prema napred ali samo dok ne pređete centar ili uđete malo malo dublje u protivničku polovicu. Kasnije uspore ili stanu ili odu u širinu. Probajte tu i tamo odigrat dupli pas kad prođete centar pa će se i napadači otvarat ;)

btw kaj nitko nije igrao 09 s type 5 nabacivanjima? Meni to full fali u 10ki, a ne vidim nigdje više opciju za manualno nabacivanje.

Pizz 24.10.2009. 13:05

kak ne vidiš opciju za manualno nabacivanje,
jednom krug(nabac) i smjer i jačinu odredi sam...

Zodiac1 24.10.2009. 14:08

eo ja sam zabio jedan prelijep gol s ibrom s oko 40 metara i udarila je još u prećku,ne znam jel smijem ostavit link al upišite u youtube PES2010 ibrakadabra fantastic gol 40 m

danc00 24.10.2009. 15:25

Kaj to igraš na beginner?

Zodiac1 24.10.2009. 16:37

ne,na top player,majke mi,igro sam ligu prvaka i igro protiv slavie p.

danc00 24.10.2009. 17:04

Ok, ok. Samo mi čudno kak te niš ne stiskaju na centru i golman popije takav gol na top player :D

Pizz 24.10.2009. 17:18

evo još jedne vrhunske procjene golmana Sportinga na top player :-P

http://www.youtube.com/watch?v=lbViaLyu2UE

nećkalo se . . .

hammer_of_thor 24.10.2009. 17:22

Nakantam Arsenal sa 5:0 :D
3x Torres, 1x Carra, 1x Gerrard

10 je lakši od 09, i puno bolja

Naravno, na tipkovnici igram jer se iziričito protivim gejmpedu sa kojim moš' sa nerealnim driblinzima obrambenog igrača naredati cijelo čudo protivničkih igrača, protrčati 70 metara i još zabiti gol.

Igra nije razočarala, dobra je, za razliku od prošle, kada je FIFA 09 obrisala pod sa PESom 09

Pizz 25.10.2009. 08:32

mene živcira u par zadnjih PESova zakaj se nemože tipka SPACE dodijeliti
on mi je bio idealan za "spešl" ( čitaj R2 ili RT )
doduše nekak sam ga uguzio pod TAB al nije mi to to :stoopid:

ivo1950 25.10.2009. 08:58

Pizz jel mos napisat kako se radi par finti na tastaturi?

Pizz 25.10.2009. 09:11

ma ja ih frende opče ne koristim (tak da sam zaboravio nit me zanimaju), osim onih lažnjaka tu i tamo ( šut pa onda prekineš sa dodavanjem ili nabac pa prekineš sa dodavanjem ) spešl mi je dobar za štopanje lopte uglavnom...

e-one 25.10.2009. 12:01

Iam problem s pesom. Igra mi svako malo zatrza neovisno o rezi i kvaliteti iako mora na mojoj konfi letit. Svako malo mi trzne i čujem da disk proradi u to vrijeme kao da swapa nešto? Da li igra tko od vas na 7ici x64 i da li ste se susreli s istim problemom?

aircanada 25.10.2009. 15:26

Citiraj:

Autor e-one (Post 1466454)
Iam problem s pesom. Igra mi svako malo zatrza neovisno o rezi i kvaliteti iako mora na mojoj konfi letit. Svako malo mi trzne i čujem da disk proradi u to vrijeme kao da swapa nešto? Da li igra tko od vas na 7ici x64 i da li ste se susreli s istim problemom?

meni zna zatrzat, doduse ne cujem disk od graficke :D isto 7 x64

mfire 25.10.2009. 18:46

pozzzz ekipa, ajd meni netko malo savjeta. ovaj pes mi se svidja al ujedno mi i isčupa živce u pm, nisam ja neka igračina, pun trikova i tih šema pa da samo tako lako razvaljujem...
anyway, igram se s dinamom, top player, master liga, prvu tekmu dobijem 1-0, gori meni, druga kup, lazio, ko bez obrane, 4-0 bez muke me lazio uze i tako dalje, nastavim se ja igrat al ludim jer mi prvo sudija ide na živce, svaki moj faul žuti, crveni i te šeme, ja primim loptu, dok se snadjem njih 15 ko mene, kližu, udaraju, ma niš, hebo karton, daj mi faul, mislim ono, vidim ima Vas ovdje nekakve igračine pa daj malo savjeta, svidja mi se ovo al ne toliko da ću da ludim, hoću da se malo zabavljam a ovako mi nema smisla... ;-))
hvala

Wozniak jR. 25.10.2009. 18:52

ako se zelis zabavljat nemoj igrat s dinamom, ni na top player ;D

mfire 25.10.2009. 19:17

a mislio sam i na to al znaš valjda kako to ide, sa njima mi nekako najdraže... ;-))))

ps: inače mi najviše živce čupaju ti suci, jel i kod Vas takav slučaj, jel treba simulirat faul da bi svirao??? lol

Hamm 25.10.2009. 19:55

meni su sudci čisto ok :)

Uklizavanje ovak i onak rijetko koristim tako da "težih" prekršaja baš i nema :)

aircanada 25.10.2009. 20:08

Citiraj:

Autor mfire (Post 1466879)
a mislio sam i na to al znaš valjda kako to ide, sa njima mi nekako najdraže... ;-))))

ps: inače mi najviše živce čupaju ti suci, jel i kod Vas takav slučaj, jel treba simulirat faul da bi svirao??? lol

vec san spomenija i prije ovde bas slucaj sa sucima, a simulacija mi jos nikad nije uspila :D :hitthewal:

mfire 25.10.2009. 20:39

@ Hamm , ma manji je problem moje klizanje, može ih se zaustavit nekako i bez toga al problem je da se protivnici oko mene stvaraju, razumiš "stvaraju" se u sekundi, kliznu po petorica, ubiju me, uzmu loptu i ništa, halooo???!
i zato, po meni teški minus pesu jer to nisu bolje sredili...

trixx 25.10.2009. 21:58

Citiraj:

Autor mfire (Post 1466941)
@ Hamm , ma manji je problem moje klizanje, može ih se zaustavit nekako i bez toga al problem je da se protivnici oko mene stvaraju, razumiš "stvaraju" se u sekundi, kliznu po petorica, ubiju me, uzmu loptu i ništa, halooo???!
i zato, po meni teški minus pesu jer to nisu bolje sredili...

ja to nisam ucio...hm...ne znas igrat :D :fiju:

Sva vremena su GMT +2. Sada je 17:38.